Επιβατική κίνηση -last update: ...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Αμφιβάλλω αν έχει περάσει μπροστά η ΟΑ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει όμως να έχει κάνει ζημιά στα έσοδα της Aegean μιας και από ότι λένε εκεί μέσα τα πράγματα έχουν στενέψει πολύ. Πάγωμα σε όλα... ούτε τις πολυπόθητες αυξήσεις παίρνουν, θα αρχίσουν να κάνουν packs off απογειώσεις για να γλυτώσουν καύσιμα. Ο Βασιλάκης πάει να γλυτώσει τη κάθε δραχμούλα. Κρίμα για τα παληκάρια εκεί μέσα που πεινάνε με τους μισθούς που παίρνουν.

Τι είναι οι "packs-off απογειώσεις";Δε θα λειτουργεί ο κλιματισμός κατά την απογείωση ή λέω βλακεία;

Καλά το είπες. Έχουν βέβαια την ανακύκλωση και δουλεύει οπότε μάλλον ο κόσμος δεν καταλλαβαίνει και πολλά πράγματα. Ίσως κάποιο βούλωμα στα αυτιά όταν ξαναμπούν οι πάκες μετά την απογείωση.

Η "φοβερή" αυτή ιδέα του upper management ξεκίνησε σαν μόδα από την Αμερική αλλά τώρα σταμάτησε (εδώ που είμαι εγώ τουλάχιστον) για τις γρύπες που κυκλοφορουν. Στην Ελλάδα ίσως να σκέφτηκαν ότι εφόσον έχουν όλοι περάσει την γρίπη των χοίρων, λιγο ανακύκλωση μικροβίων στη καμπίνα κατά την απογείωση, χωρίς σημαντική εισροή φρέσκου αέρα, όχι μόνο θα γλυτώσει καύσιμα αλλά θα βοηθήσει και στην αύξηση αντισωμάτων στους επιβάτες. Ευτυχώς που οι μυνήσεις δεν πέφτουν τόσο εύκολα όσο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο κλιματισμος στις packs off ειτε λειτουργει ,αν εχει μεινει σε λειτουργια το apu ,οποτε σε αυτη την περιπτωση ειναι πιο σωστο
να λεγεται bleeds off ,η δεν λειτουργει ,αλλα και σε αυτη την περιπτωση δεν ειναι τιποτα τρομερο αφου στα 1500 ft μπαινει σε λειτουργια παλι.Ο λογος που γινεται ειναι μειωση της θερμοκρασιας των κινητηρων λογω μικροτερου φορτιου και κατα συνεπεια
σε μακροχρονια βαση,λιγοτερες φθορες και συντηρηση.Δεν ειναι ενδεικτικο οικονομικων προβληματων της εταιριας ,πολλες εταιριες το κανουν .Οσο αφορα τα οικονομικα μεγεθη σιγουρα οταν υπαρχει σοβαρος ανταγωνισμος τα πραγματα ειναι πιο
δυσκολα,αλλο να παιζεις μονοτερμα και αλλο με καλη ομαδα εστω και καινουρια.

Δεν αναφέρθηκε κάτι για οικονομικά προβλήματα πάντως.......

chania27":1uwr5ss3 said:
θα αρχίσουν να κάνουν packs off απογειώσεις για να γλυτώσουν καύσιμα. Ο Βασιλάκης πάει να γλυτώσει τη κάθε δραχμούλα. Κρίμα για τα παληκάρια εκεί μέσα που πεινάνε με τους μισθούς που παίρνουν.

Ελπιζω να κανεις πλακα με αυτα που γραφεις... Απλα ελεος.

Δεν είναι επίσημη πληροφόρηση, κάποιος που δουλεύει μέσα μπορεί να μας πει καλύτερα.

Ένα email πήρα από συνάδελφο απογοήτευμένο με το πάγωμα και τις περικοπές που ανακοίνωσαν.

Καλα αν ο καθενας γραφει εδω περα οτι ''ακουει'' τοτε ας μην ξαναμπω στον κοπο να πατησω airliners.gr στον browser μου.. Δεν υπαρχουν ουτε καν περικοπες. Ισα ισα που οι μισθοι ανεβαινουν κανονικα με τα χρονια. Δεν εχει ακουστει τπτ τετοιο. Anyway i am going back to my silence :)

Θέλεις να μας δώσεις εσύ,SkyHawk,επίσημα στοιχεία;

Οχι δεν θελω γιατι δεν εχω. Προτιμω να μην εχω να διαβασω τιποτα στο φορουμ παρα να διαβαζω ραδιο αρβυλες. Το θεμα λεει επιβατικη κινηση. Δεν ξανα ασχολουμαι με packs off take offs εκτος και αν ειναι hot and high :D

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.