Ερωτησεις-εντυπωσεις-προτάσεις σχετικα με το R.B.F.

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τι "πατέντες" είναι αυτές?

Δεν μου λέτε εσείς εκεί στο RBF, τί κολπάκια είναι αυτά?

Δεν είμαι τακτικός αναγνώστης του περιοδικού καθότι μένω στο εξωτερικό. Όμως, κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα, ρίχνω μιά ματιά στον περιοδικό τύπο και ειδικά τον αεροπορικό. Πάντα θα αγοράσω το RBF και συχνά και την ΠΤΗΣΗ (για συναισθηματικούς λόγους) και διαβάζω στην πτήση της επιστροφής.

Έτσι έγινε και τις προάλλες. Παπασωτηρίου-εφημερίδες-RBF. To τεύχος ήταν σε περίοπτη θέση ανάμεσα σε ΠΤΗΣΗ και άλλα περιοδικά του ευρύτερου χώρου. Το RBF μέσα σε ασημένιο περίβλημα με το logo "REMOVE BEFORE FLIGHT" magazine μπροστά, ένα αεροπλάνο στα χρώματα του RBF, την αναγραφή "Το έγκυρο ελληνικό αεροπορικό περιοδικό" και από κάτω, 11aviation publications. Αυτά και μόνο.

Θεώρησα ότι περιοδικό ήταν σε περίβλημα λόγο κάποιου "δώρου" που θα είχε μέσα (dvd-αφίσα-βιβλιαράκι ή κάτι τέτοιο).

Όταν άνοιξα το περίβλημα στο αεροπλάνο, βρήκα μέσα δύο περιοδικά RBF. Το ένα Σεπτέμβρης-Οκτώβρης....2006 και το δεύτερο Νοέμβρης-Δεκέμβρης ...του ιδίου έτους. Αυτά.

Δηλαδή εγώ έδωσα Ε7.90, επειδή εσάς δεν σας έφερε ο Δήμος Καλλιθέας κάδο ανακύκλωσης έξω από τις εγκαταστάσεις σας? Πάτε καλά? Τί πουλάτε? Περιοδικά 2 ετών που με ενημερώνουν για τις εξελίξεις στο developement το Α380 και τις εξελίξεις στην ΟΑ? Ή πώς πάνε οι εργασίες στο Τ5 του Heathrow?

Εσείς σαφώς και έχετε το δικαίωμα να πουλάτε ότι θέλετε. Άν έχετε και τίποτα συμπληρωμένα ΠΡΟ-ΠΟ από πέρυσι, χώστε τα και αυτά στον ασημένιο φάκελλο. Κανά κουμπί, πετρούλες, καπάκια από μπύρες και ότι άλλο βρείτε πάνω σας. ΟΜΩΣ έχετε την υποχρέωση να ενημερώνετε τον άλλον τί θα αγοράσει.

Βέβαια , στο οπισθόφυλλο του ασημένιου περιβλήματος έγραφε #9 και #10 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2 ΤΕΥΧΗ Ε7.90, με τα εξώφυλλα σε σμίκρυνση. Προφανώς και ήταν τρομερά δύσκολο να διαβάσει κάποιος τις ημερομηνίες των τευχών από ...σμίκρυνση. Όπως επίσης ελπίζω να μήν έχετε τέτοιο επίπεδο ματαιοδοξίας που να νομίζετε ότι όλοι γνωρίζουμε τους αριθμούς των τευχών απ'έξω και σε ποιά ημερομηνία αντιστοιχούν.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να προμηθευτούν παλαιότερα τεύχη. Αυτό μπορεί να γίνει κατευθείαν από τα γραφεία σας φαντάζομαι. Επίσης αν θέλετε να κάνετε...προσφορά, βάλτε το καινούριο τεύχος παρέα ένα παλιό. Αλλά να πουλάς δύο πολύ παλιά είναι τρομερό οφσάιντ.

Ένας δυσαρεστημένος πελάτης, έστω και κακός.

Καλά βρε gonso,γιατί δυσαρεστήθηκες τόοσο πολυ??Τόσα περιοδικά δεν κυκλοφορούν ως επανεκδόσεις σε προσφορά?Που είναι λοιπόν το μεμπτό με το RBF?Τώρα,εαν δεν κατάφερες να γυρίσεις και να δείς την άλλη μεριά της σακούλας ΠΡΙΝ να την αγοράσεις,δε σου φταίει κανείς!Προσωπικά,εχω μπροστά μου το ίδιο πακέτο και αν εξαιρέσεις οτι οι ημερομηνίες επάνω στις σμικρύνσεις,είναι οντως δύσκολο να διαβαστουν,αλλα ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ παρ'όλα αυτά (και χωρίς γυαλιά),κατα τα άλλα,κατατοπίζομαι πλήρως για το τί πρόκειται να αγοράσω.
Κι εφόσον λες οτι αγοράζεις πάντα το RBF,πώς δεν γνωρίζεις οτι το περιοδικό βρίσκεται ήδη στο 20ο τεύχος? Στην σακούλα λέει ξεκάθαρα οτι πρόκειται για τα τεύχη 9 και 10,άρα θα μπορόυσες να ''υποψιαστείς'' οτι πρόκειται για παλαιότερα τεύχη..
Κατα τ'άλλα,αδίκως θεωρώ οτι τα ''χώνεις'' έτσι στο συγκεκριμένο περιοδικό...
Απλά,είναι καλύτερο να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί,πριν να την ''πάθουμε'' και κατηγορούμε μετά τους άλλους...
Φιλικά πάντα ! :)

Γιώργο,

μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που γράφω στο πόστ μου. Μένω στο εξωτερικό και συνέπεια αυτού ισχύουν τα κάτωθι:

1) Πολλά κουφά βλέπω στην Ελλάδα κάθε μιά-δυό φορές τον χρόνο που έρχομαι. Το ότι πολλά περιοδικά κυκλοφορούν επανεκδόσεις είναι καινούριο φρούτο για μένα, καθώς πρέπει να είναι διεθνής πρωτοτυπία (σαφώς και όχι η μόνη). Όπως οι χιλιο-επαναλήψεις στην τηλεόραση (ειδικά το καλοκαίρι), οι διαφημήσεις στην κρατική τηλεόραση, οι διαφημήσεις σε συνδομητικά κανάλια και άλλα τέτοια τόσο όμορφα και ...Ελληνικά.

2) Δεν είπα ότι αγοράζω το RBF πάντα. Είπα ότι το αγοράζω όταν έρχομαι στην Ελλάδα. Στην χάση και στην φέξη δηλαδή. Σοβαρά μιλάμε ότι "οφείλω" να ξέρω τους αριθμούς των τευχών?

Προσπαθώντας να υποστηρίξεις το περιοδικό που σου αρέσει, πέφτεις και σε ένα μάρκετινγκ οφ-σάιντ το οποίο οι εκδότες ελπίζω να μήν ασπάζονται. Μου προτείνεις να είμαι πιό προσεκτικός πρίν αγοράζω το RBF, για να μην την "πάθω" ? Με άλλα λόγια οι πελάτες πρέπει να αγοράζουν το προίον με προσοχή γιατί μπορεί να βλάψει σοβαρά την τσέπη ?

Θα πρότεινα και εγώ με την σειρά μου όλοι οι καταναλωτές στην Ελλάδα να αφήσουν τον ραγιαδισμό και να ξυπνήσουν, γιατί τους έχουν βρεί πολύ μαλθακούς και τους πουλάει ο καθένας ότι γουστάρει. Και ο καταναλωτής το βρίσκει και λογικό και καθόλου τραβηγμένο.

Φίλε Gonso δεν πιστεύω να φταίνε οι εκδόσεις ή το ίδιο το περιοδικό γι'αυτό που έγινε.Οι επανεκδόσεις σε προσφορά (και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες) έιναι γνωστό φρούτο.Αυτός που φταίει στην προκειμένη περίπτωση (κατά τη γνώμη που πάντα και χώρις να προσπαθώ να υποστηρίξω κανέναν) είναι το κατάστημα.Αφού λαμβάνει ένα περιοδικό που είναι προσφορά δεν μπορεί να το βάζει ανάμεσα στα άλλα που είναι του μήνα...Και βέβαια έχεις δίκιο αλλά δεν πιστεύω πως εξαπατήθηκες...Γιατί αν όντως το περιοδικό έγραφε πως είναι κάποια παλιά τεύχη σε προσφορά, τότε δε φταίει...Δε θέλω να σε βγάλω υπαίτιο αντιθέτως συμφωνώ μ'αυτά που λες και κατ'επέκταση λέω να προσέχεις για να μην την πατάς.Άλλωστε ο κάθε περιπτεράς που πουλάει εκατό διαφορετικά περιοδικά (και είναι και άσχετος) άντε να ξέρει τι είναι το Remove Before Flight.Εγώ όσες φορές πάω και το ζητάω γιατί δεν το βρίσκω μόνος μου είναι σαν να μιλάω ισλανδικά σε Κούρδο...(κανένα ρατσιστικό υπονοούμενο :wink: )

Minithem, ο Παπασωτηρίου στο LGAV δεν είναι περίπτερο στην Βάρης-Κορωπίου, που έχει ντάνες τα περιοδικά με τρείς πόντους σκόνη πάνω. Είναι αρκετά νοικοκυρεμένο μαγαζί και διαχειρίζεται τον απίστευτο όγκο περιοδικού τύπου της Ελλάδας καλά, κατά το δυνατόν.

Τώρα, εγώ προσωπικά αδυνατώ να δώ ποιά είναι η προσφορά. Κοντά 4 ευρώ (ενάμιση παλιό χιλιάρικο) ανά τεύχος, για τεύχος διετίας θεωρείται προσφορά?

Επαναλάμβάνω ότι θα το θεωρούσα λογικό να έβαζε ένα τέτοιο τεύχος "παρέα" με ένα καινούργιο. Αυτή θα ήταν προσφορά.

Τέλος πάντων. Απλά ήλπιζα σε κάποια εξήγηση από τους υπέυθυνους της έκδοσης, που όλοι ξέρουμε ότι είναι μέλη του φόρουμ. Μπορεί να λείπουν διακοπές. Θα περιμένω και άλλο.

Gonso.
Δέχομαι το οτι ζεις στο εξωτερικό και δεν οφείλεις να γνωρίζεις τα τεύχη.Αλλα επιμένω οτι πρέπει όλοι να προσέχουμε τι αγοράζουμε.
Δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση οτι τα παιδιά στο RBF έβγαλαν αυτές τις επανεκδόσεις,προκειμένου να παραπλανήσουν και να δυσαρεστήσουν κόσμο.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι το RBF,(και κάθε περιοδικό),είναι στο ράφι και περιμένει να το δείς,να το αξιολογήσεις,και εντέλει,να μπεί στην τσάντα σου.Δέν υπάρχει περίπτωση να μπεί,εαν εσύ δεν το θελήσεις.
Πρόσφατα,το τελευταίο τεύχος αεροπορικού περιοδικού απο το εξωτερικό,κυκλοφόρησε με προσφορά,αλλο ένα τεύχος,στην τιμή του ενός.
Αλλα,το τεύχος-προσφορά,ηταν έτσι τοποθετημένο,ώστε να φαίνεται μόνο το οπισθόφυλλο και μια άσχετη διαφήμιση πάνω σε αυτό.
Οσο κι σν το έψαχνα,δεν βρήκα κάποιο σημάδι που να μαρτυρά τη φύση του εντύπου αυτού.Αφου κόντεψα λοιπόν να σκίσω τη ζελατίνα,κατάφερα μετα βίας
να δώ οτι δεν επρόκειτο για κάποιο παλαιότερο τεύχος,αλλα για μια ξεχωριστή έκδοση,που απ'όσο κατάλαβα έιχε να κάνει με παρουσιάσεις αεροδρομίων.
Φυσικά αυτό δεν αναφερόταν πουθενα,και φυσικά αυτό ηταν όντως καθαρή παραπλάνηση.Εαν λοιπόν δεν το έιχα ψάξει λιγάκι,θα είχα σκάσει έτσι το
10ευράκι,και θα είχα (πιθανόν) φορτωθεί με κάποιο ''άχρηστο'' 'έντυπο.Αυτό είναι όλο που θέλω να πω.
Περαιτέρω δεν προχωράω,διότι δεν μπορώ να απαντήσω σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας μου και δεν μου πέφτει λόγος.
Πάντως,συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου περι ελληνικης νοοτροπίας,ραγιαδισμού και 'φρούτων'.Είμαστε μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο σαν λαός,και πραγματικά,δεν χαίρομαι και πολύ γι'αυτο...Γνωρίζω πολύ καλά τη νοοτροπία των άλλων λαών της Ευρώπης και ειδικά της Βόρειας.Είμαστε απλά,αιώνες πισω σε σχέση με αυτούς...
Mimithem.
Μήν αγχώνεσαι,δεν είσαι ο μόνος!Το μόνο που δέν έχω κάνει ζητώντας το RBF στο περίπτερο,είναι να το ζωγραφίσω,προκειμένου να το καταλάβουν.
Μάλιστα,κάποιος 'έξυπνος' σε κεντρικό περίπτερο κοντά στον Ερυθρό Σταυρό,μου έιχε πει επι λέξη οτι δεν είναι υποχρεωμενος να ξέρει τί έχει μέσα στο περίπτερό του...Μετά,πως να βγάλει άκρη ο κακομοίρης ο Gonso,με αυτή τη νοοτροπία?? :wall:

Σήμερα δεν ήταν να κυκλοφορήσει η CY389? Γιατί έχει το airbull race? :shock:

Να ευλογήσω τα (ανυπαρκτα ευτυχως, αλλως θα ειχα σοβαρο προβλημα) γενια μου. Το τρεχον τευχος περιεχει την πολυ ενδιαφέρουσα συνεντευξη που πηρα απο ελληνα πιλοτο, πρωην υπευθυνο ασφαλειας ελληνικης αεροπορικης εταιρείας και γνωστη του αντικειμενου της ασφαλειας των πτησεων. Με προσφατη την επετειο της 11/9 νομιζω θα ειναι αναγνωσμα που εχει να προσφερει!

Έχω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το άρθρο "Κίνηση ελληνικών αερολιμένων 2007" στο RBF 21.

Πρόσεξα ότι οι αριθμοί που δίνονται στις στατιστικές διαφέρουν από τους αριθμούς που έχει δημοσιεύσει η ΥΠΑ. Και δεν διαφέρουν μόνο σε ένα ή δύο αεροδρόμια, αλλά σε σχεδόν όλα!

Για την Καβάλα λέει το άρθρο για παράδειγμα:

Εσωτερικό: 146.637
Εξωτερικό: 197.926

ενώ η ΥΠΑ έχει δημοσιεύσει για το ίδιο έτος (2007)

Εσωτερικό: 146.806
Εξωτερικό: 197.769

Τέτοιες διαφορές υπάρχουν σε όλα τα αεροδρόμια. Κάποια εξήγηση;

Το άρθρο βασίζεται σε στοιχεία που λάβαμε από την ΥΠΑ τον Ιούνιο του 2008, τα οποία χαρακτηρίζονταν ως ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. Προφανώς τα τελικά στοιχεία δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα.