Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

• Thread starter Thread starter k984504
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Φαντάζομαι ότι,μέ την συγχώνευση τών 2 εταιριών,θά...συγχωνευτούν και οι πτήσεις αμφοτέρων τών εταιρειών.

Γιά παράδειγμα,αυτές που αναχωρούν με 5 λεπτά διαφορά σίγουρα δέν δικαιολογούνται να διατηρηθούν.

Πρός το παρόν όμως,τά πορτοφόλια είναι ξεχωριστά και ο καθένας κοιτάζει να γεμίση το δικό του όσο μπορεί περισσότερο.

Ειδικά για Θεσσαλονίκη, από το να έχουμε 20 round-trips με Α320 - Α 319, ίσως πάμε σε λιγότερα με Α 321, ειδικά τις ώρες που 'σηκώνουν' πολύ κόσμο.

H απλα να ξαναγυρισουμε στα μεγαλεια της κραταιας ΟΑ με Olympic Eagle στην Κρητη κτλ...
μαλλον θα ηθελα...ε?

Από το 1978 και για αρκετά χρόνια, το ATH-SKG γινόταν καθημερινά με ~5 δρομολόγια του Α300. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Σήμερα η συχνότητα και το single-type έχουν πάρει προτεραιότητα. Οι δε εποχές του Olympic Eagle στην Κρήτη ήταν ακόμα πιο παλιές, τότε που δεν υπήρχε κάτι ανάμεσα στο 727/707 και το 747. Άρα δεν θα πάμε εκεί, αλλά σίγουρα, σε κάποια δρομολόγια που σήμερα έχουμε ταυτόχρονα ένα Α320 της Α3 και ένα Α319 της ΟΑ, θα έχουμε ίσως ένα Α321 της ΟΑ3.

Παιδιά έχω μια απορία.Παρακολουθώ συχνά το anna.aero, όπως φαντάζομαι και αρκετοί από εσάς.Μου κάνει εντύπωση ότι σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια στους υποεξυπηρετούμενους προορισμούς εμφανίζεται η Αθήνα.Και μάλιστα με επίσημα business plans του ΑΙΑ (έστω και με στοιχεία του 2007).Είναι αλήθεια τόσοι πολλοί αυτοί που ταξιδεύουν Μασσαλία ή Λυόν πχ και θα μπορούσαν να υποστηρίξουν σταθερή σύνδεση?
Με τη δημιουργία της ΟΑ3 υπάρχει η σκέψη για δημιουργία νέων δρομολογίων.Ακούγεται κάτι?Η πείρα σας τι λέει?

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι η πίτα της κίνησης προς Λυόν και Μασσαλία έδειχνε μεγάλη εξ'αιτίας των Γαλλικών charter, καθαρά καλοκαιρινή ιστορία δηλαδή. Αν είχαμε στοιχεία για connecting passengers που πάνε σε αυτούς τους σταθμούς από Αθήνα μέσω Παρισίου με scheduled flights τότε ίσως να βλέπαμε μικρή κίνηση.

george_a":1j2rqp1c said:
Από το 1978 και για αρκετά χρόνια, το ATH-SKG γινόταν καθημερινά με ~5 δρομολόγια του Α300. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Σήμερα η συχνότητα και το single-type έχουν πάρει προτεραιότητα. Οι δε εποχές του Olympic Eagle στην Κρήτη ήταν ακόμα πιο παλιές, τότε που δεν υπήρχε κάτι ανάμεσα στο 727/707 και το 747. Άρα δεν θα πάμε εκεί, αλλά σίγουρα, σε κάποια δρομολόγια που σήμερα έχουμε ταυτόχρονα ένα Α320 της Α3 και ένα Α319 της ΟΑ, θα έχουμε ίσως ένα Α321 της ΟΑ3.

Οι εποχές εκείνες είναι όντως παλιές,αλλά άν δέν με απατά η γεροντική μου μνήμη :mrgreen: ,σπάνια κατέβαινε το Olympic Eagle (ή κάποιο από τά άλλα 747) στην Κρήτη,αφού τά υπερατλαντικά "δούλευαν" καλά καί δέν μπορούσε η πΟΑ νά "δεσμεύη" τά 747 γιά πτήσεις εσωτερικού.Τά δέ 732 νομίζω ήρθαν όταν πλέον είχαν αποσυρθεί τά 707 και τά 727.

Ωστόσο,ακόμα κι'άν έχουμε ένα A321 εκεί που είχαμε παλιά ένα 320 καί ένα 319,πάλι θεωρητικά δέν "επαρκεί" αφού τώρα διατίθενται 300 (132+168) θέσεις ενώ τότε θά διατίθενται μόνο 168.Γιά την εταιρεία θά είναι καλό γιατί το αεροπλάνο θά είναι πάντα γεμάτο,αλλά οι 132 που τώρα τούς εξυπηρετεί που φεύγουν π.χ.από SKG γιά ATH στίς 9.20 μέ 9.25 θά "ξεβολευτούν" καί ίσως πάψουν να χρησιμοποιούν την OA3.

AΡΧΙΣΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :shock: :) :| :oops: :wink: :twisted:
Για δειτε προσεκτικα φωτο που τραβηξα σημερα τα ξημερωματα:
gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=19607

nice!

Ίσως και να είναι ιστορική η φωτο σου!