fantaros ...thelo na bgo ektos xoras...help....

• Thread starter Thread starter IATA/TASOS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αν θυμαμαι καλά, στην περίπτωση που εγκριθεί το ταξίδι στο εξωτερικό, παραδίδεις τη στρατιωτική ταυτότητα και παίρνεις (προσωρινά) την αστυνομική, την οποία φυσικά επιστρέφεις μετά την άδεια.

Εφόσον εγκριθεί η άδεια εξωτερικού, μπορεί να γίνει έκδοση διαβατηρίου με μέγιστη ισχύ ενός έτους και για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Δε νομίζω ότι επιστρέφεται η αστυνομική ταυτότητα για να βγεις από τη χώρα, γιατί δε χάνεις τη στρατιωτική ιδιότητα βγαίνοντας από την Ελλάδα.

katarxhn ...euxaristo para ma para poly...me bothisate kai me to parapano ...

epeidh genika perimena na mou peite de ginete ...
ase mas re taso ...ti allo thes...kai alla tetoia...

tespa..
diabathrio den exo giati poly apla einai apo ta palia kai den eixa bgalei kainourgio giati poly apla tha phgaina fantaros...

bcn prepei na pao 10 maiou kai oxi allh mera giati poly apla tote prepei ...

thn tautothta thn exo paradosei apo thn proth mera...
epeidh o dioikhths ths 113 pm sthn mikra thessalonikhs einai poly kalos elpizo na dextei kai na egrinei thn adeia .... pou t oelpizo ...
kai skeftomai na ksekinhso apo tora diadikasia na ksero ti tha kan o...

paidia kai pali euxaristo .....

1. Όντας airman παναθεμαμε, μόλις παρέλαβα το νέο μου passport,έχοντας δείξει στην αστυνομία τη στρατιωτική (της οποίας έβγαλαν φωτοτυπία) αντί της κρατημένης πολιτικής ταυτότητας σαν δικαιολογητικό για τα χαρτιά τους. Οπότε χαλαρά βγάζεις διαβατήριο. (Ισως σου ζητήσουν σαν xtra έναν αριθμό δημοτολογίου ή πιστοποιητικό γέννησης από το δήμο σου).

2. Επειδή συνήθως άδειες εξωτερικού δε πολυδίνονται εύκολα (ανάλογα τον μοίραρχο), πολλοί παρακάμπτουν το τυπικό και απλά παίρνουν κανονική άδεια, χωρίς να λένε ότι πάνε έξω.

Καλησπέρα,
Κι εγώ ανήκω στην κατηγορία των HEJ_fan & IATA/TASOS,δηλαδή είμαι κι εγώ εν ενεργεία airman :? και σκοπεύω να βγω εκτός συνόρων.
Έχω κάνει τις ενέργειες μου στη μονάδα και περιμένω την άδεια του διοικητή από Δευτέρα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω τι γίνεται με τα διαβατήρια-ταυτότητες γιατί έχω μετεπιβίβαση στη Ζυρίχη.
Να τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα...
πάω Δουβλίνο στις 29/12/06 με Swiss η οποία έχει μετεπιβίβαση στη Ζυρίχη. Για το πήγαινε δεν έχω πρόβλημα γιατί καινα μην ισχύει η στρατιωτική ταυτότητα έχω παλιού τύπου διαβατήριο το οποίο ισχύει μέχρι τις 31/12/07(δηλαδή μέχρι να γίνουν απαραίτητα τα νέου τύπου διαβ).Το ερώτημά μου είναι για την επιστροφή στις 6/1/07.Η μετεπιβίβαση στη Ζυρίχη ενδέχεται να μου δημιουργήσει πρόβλημα?Γύρω στις 4 ώρες απέχουν οι δύο πτήσεις.Θα μας κάνουν έλεγχο διαβατηρίου κι εκεί? Σε περίπτωση που κάνουν με το παλιό διαβατήριο θα έχω πρόβλημα? Για την στρατιωτική ταυτότητα ρώτησα στην 24ωρη εξυπηρέτηση του Ελευθεριος Βενιζέλος μου είπαν ότι ισχύει μόνο όταν πηγαίνουμε εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους. Είναι όντως έτσι? Η έκδοση νέου τύπου διαβατηρίου είναι μονόδρομος?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και εύχομαι καλές διακοπές σε όλους.

Διάβασε εδώ: http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 276577.htm
Αν έχεις βγει από την χώρα πριν την 31η Δεκεμβρίου με το παλιό διαβατήριο, μπορείς να επιστρέψεις μετά την 1η Ιανουαρίου πάλι με το παλιό.

Σημερα ήμουν στο "Μακεδονία"..έγινε ολοκληρο θέμα στο counter της Tuifly..ήταν παρέα νεαρών που φεύγανε νυρεμβέργη..ο ένας είναι φοιτητής στην ΣΣΑΣ..είχε μαζί του την στρατιωτική ταυτότητα και την ειδική άδεια/φύλλο πορείας που εγραφε που πηγαινε πότε έπρεπε να γυρίσει κτλ..η κοπελα στο counter του ελεγε οτι δεν μπορεί να ταξιδεψει με την στρατ.ταυτότητα και ας εχει λατινικους χαρακτηρες και ότι το φυλλο πορειας δεν αποτελει έγκυρο ταξιδ.εγγραφο..ασχετως εαν γραφει ποτε πρεπει να επιστρεψει γιατι λεει πολλοί φευγουν αλλα δεν επιστρεφουν..ηρθε μια άλλη συναδελφος και της είπε ότι αφού εχει την ταυτότητα μπορεί να παει με το χαρτι και εαν η αστυνομια πει το οκ να φύγει..αλλά είναι στην κριση της εάν θα τον αφήσει!τον παραπέμψανε στην αστυνομια..του βγάλανε καρταεπιβιβασης αλλα κρατησανε την βαλίτσα εξω..τον ξαναπαραπέμψανε στην κοπελα..μετά ξαναπήγε μεσα στην αστυνομια και αφου πεσανε 12.345 τηλεφωνα μεχρι να βρουν αν μπορει και ποιοσ θαπαρει την ευθυνη αποφάσισαν να τον αφήσουν..φανταζομαι,δεν ξερω την διαδικασια,θα πρεπει και η αστυνομια να του εδωσε καποιο έγγραφο?
εγω ρωτησα την κοπέλα, γιατι έχω φίλο φανταρο-δοκιμο,που θελει να ταξιδεψει και τουπαν οτι δεν μπορει να φυγει απτη χωρα..παρόλο που το παιδι το αφήσανε στο τελος, και όλο το 738 εφυγε με 20' καθυστερηση περιμενοντας να βγει η αποφαση,η κοπελα μου ξαναπε ότι με αυτα τα εγγραφα δεν μπορει να ταξιδεψει εξω εαν δεν εχει διαβατηριο..

τελικα ξερει κανεις τι ισχυει..?η στρατ.ταυτοτητα δεν ειναι αποδεκτη στα ξενα αεροδρόμια?δηλ. υπαρχει περιπτωση φευγοντας απο ελλαδα,εαν σε αφησουν, να μην την δεχτουν έξω?και διαβατήριο σου βγαζουν με την στρατ.ταυτοτητα εάν δεν ταξιδευεις για υπηρεσιακο σκοπό?

spotterakis":1ewbrbcp said:
διαβατήριο σου βγαζουν με την στρατ.ταυτοτητα εάν δεν ταξιδευεις για υπηρεσιακο σκοπό?
Για τους μόνιμους και τους φοιτητές των στρατιωτικών σχολών δεν ξέρω τι ισχύει, μπορώ να σε βεβαιώσω πάντως ότι ένας φαντάρος μπορεί απολύτως νόμιμα να βγει από τη χώρα στα πλαίσια της κανονικής άδειάς του, πάντα εφόσον έχει σχετική άδεια από τη μονάδα του (στη διακριτική ευχέρεια της οποίας είναι να την εγκρίνει τελικά ή όχι). Χωρίς τη σχετική άδεια δεν έβγαιναν από τα σύνορα ούτε οι υψηλόβαθμοι μόνιμοι. Στην ΠΑ υπήρχε επιπλέον κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία φαντάζομαι θα ισχύει και στα άλλα σώματα (π.χ. έπρεπε να ενημερωθούμε για κάποια τυπικά θέματα από το γραφείο ασφαλείας, να ενημερώσουμε για την ακριβή μας διεύθυνση στο εξωτερικό και προβλεπόταν και υποχρέωση ενημέρωσης του αντίστοιχου Αεροπορικού Ακόλουθου ή Ακόλουθου Άμυνας της Ελλάδας στη χώρα προορισμού κλπ). Γενικώς, δε θυμάμαι να είχε δημιουργηθεί ποτέ κάποιο σχετικό πρόβλημα με όποιον ήταν τυπικός με τα παραπάνω.

Σχετικά με το διαβατήριο, εφόσον δεν είναι σε ισχύ, θυμάμαι ότι μπορεί να βγει διαβατήριο με μέγιστη ισχύ ενός έτους ή ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. Αυτό με μια ερώτηση στο αντίστοιχο γραφείο της μονάδας ή και σε σχετικό αστυνομικό τμήμα πιστεύω ότι είναι εύκολο να διευκρινιστεί.

Νοέμβριος 2006. Υπηρετούσα θητεία στην ΠΑ. Έκδοση νέου διαβατηρίου 5ετούς διάρκειας κανονικά χωρίς προβλήματα/περιορισμούς με προσκόμιση της στρατιωτικής ταυτότητας στο Αστ. τμήμα.