Σημερα ήμουν στο "Μακεδονία"..έγινε ολοκληρο θέμα στο counter της Tuifly..ήταν παρέα νεαρών που φεύγανε νυρεμβέργη..ο ένας είναι φοιτητής στην ΣΣΑΣ..είχε μαζί του την στρατιωτική ταυτότητα και την ειδική άδεια/φύλλο πορείας που εγραφε που πηγαινε πότε έπρεπε να γυρίσει κτλ..η κοπελα στο counter του ελεγε οτι δεν μπορεί να ταξιδεψει με την στρατ.ταυτότητα και ας εχει λατινικους χαρακτηρες και ότι το φυλλο πορειας δεν αποτελει έγκυρο ταξιδ.εγγραφο..ασχετως εαν γραφει ποτε πρεπει να επιστρεψει γιατι λεει πολλοί φευγουν αλλα δεν επιστρεφουν..ηρθε μια άλλη συναδελφος και της είπε ότι αφού εχει την ταυτότητα μπορεί να παει με το χαρτι και εαν η αστυνομια πει το οκ να φύγει..αλλά είναι στην κριση της εάν θα τον αφήσει!τον παραπέμψανε στην αστυνομια..του βγάλανε καρταεπιβιβασης αλλα κρατησανε την βαλίτσα εξω..τον ξαναπαραπέμψανε στην κοπελα..μετά ξαναπήγε μεσα στην αστυνομια και αφου πεσανε 12.345 τηλεφωνα μεχρι να βρουν αν μπορει και ποιοσ θαπαρει την ευθυνη αποφάσισαν να τον αφήσουν..φανταζομαι,δεν ξερω την διαδικασια,θα πρεπει και η αστυνομια να του εδωσε καποιο έγγραφο?
εγω ρωτησα την κοπέλα, γιατι έχω φίλο φανταρο-δοκιμο,που θελει να ταξιδεψει και τουπαν οτι δεν μπορει να φυγει απτη χωρα..παρόλο που το παιδι το αφήσανε στο τελος, και όλο το 738 εφυγε με 20' καθυστερηση περιμενοντας να βγει η αποφαση,η κοπελα μου ξαναπε ότι με αυτα τα εγγραφα δεν μπορει να ταξιδεψει εξω εαν δεν εχει διαβατηριο..
τελικα ξερει κανεις τι ισχυει..?η στρατ.ταυτοτητα δεν ειναι αποδεκτη στα ξενα αεροδρόμια?δηλ. υπαρχει περιπτωση φευγοντας απο ελλαδα,εαν σε αφησουν, να μην την δεχτουν έξω?και διαβατήριο σου βγαζουν με την στρατ.ταυτοτητα εάν δεν ταξιδευεις για υπηρεσιακο σκοπό?