Finnair

Κάτι που ίσως πέρασε στα ψιλά... η FINNAIR και η flyBE εξαγόρασαν 40 και 60% την Finnish Commuter Airliners (finncom) και στα σχέδιά τους να εξαπλωθεί η εταιρία με νέο στόλο στις αγορές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής και πτήσεις και από Στοκχόλμη στο εσωτερικό της Σουηδίας με πιθανόν και παραπάνω προορισμούς από άλλα Σκανδιναβικά αεροδρόμια. Η παραπάνω κίνηση βάζει μια τελεία στην σχέση που άρχισε μεταξύ FINNAIR και NORWEGIAN νωρίτερα με ανταλλαγή μετοχών και συζητήσεις για πιο συντονισμένες κινήσεις και συνεργασία τόσο στην Σκανδιναβική όσο και στην βορειοευρωπαϊκή αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες στις ανακοινώσεις της εταιρείας και των στελεχών των δύο εταιριών από τον Αύγουστο. :great:

H flyBE NORDIC θα ενοικιάσει αεροσκάφη είτε της Finncom είτε της Finnair... βλέπω Embraer 170-195 και μέσω code-share θα εγκαινιάσει δρομολόγια.

Πηγή (στα σουδικά): http://www.svd.se/naringsliv/finnflyg-svdse_6288682.svd

και το επίσημο: http://www.flybe.com/corporate/media/news/1107/01.htm
 
Η αγορά της Κίνας ανοίγει ακόμα περισσότερο. Κάποτε οι εταιρείες πετούσαν μόνο σε Πεκίνο και Σανγκάη, μετά (προεξαρχούσης της KLM) προστέθηκαν και πιο...εξωτικοί προορισμοί (όπως Hangzhou, Chengdu, Xiamen, Nanjing).
Τώρα ήρθε η σειρά του εξωτικού Chongqing με την Finnair, η οποία συνεχίζει την πολιτική της για ενίσχυση του Ελσίνκι ως κόμβου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

http://airlineroute.net/2011/07/05/ay-ckg-s12/
 
Οι νέες στολές πληρωμάτων που από τον Δεκέμβριο θα αντιπροσωπεύουν την εταιρεία.
Η μία γυναικεία δεν θυμίζει κάποια άλλη εταιρεία; Κάτι σαν πρασινάκι;
Πολύ πρωτοτυπία υπάρχει στην κοινωνία μας.

http://www.airlinesanddestinations.com/ ... g-program/
 
Στην εποχή που οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δείχνουν την εξωστρέφεια μέσα από ερασιτεχνικές φωτογραφίες φανατικών θαυμαστών, από τις "πρώτες πτήσεις", με τούρτες, κρασιά, δίσκους με πλούσια γεύματα, που στη δεύτερη πτήση μεταμορφώνονται σε "γρήγορα" σάντουιτς, η Finnair των ξενέρωτων φινλανδών γιορτάζει την έναρξη πτήσεων προς το Chongqing (CKG) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με χιούμορ και Karaoke.

Καλές πτήσεις

http://blogs.finnair.com/2012/06/04/fin ... 00-meters/
 
Finnair for Marimekko

Η Finnair σε συνεργασια με την διασημη Φιλανδικη εταιρια σχεδιασης υφασματων απο το 1951 "Marimekko" θα διακοσμησει τα αεροπλανα της με διακοσμητικά μοτίβα απο τα υφασματα. Τα περισοτερα απο αυτα εχουν σχεδιαστει την δεκαετια του 1960 αλλα παραμενουν ακομα περισοτερο στην μοδα στις μερες μας!
Οταν υπαρχει παιδεια στο design υπαρχουν και καταπληκτικες ιδεες!!!

Finnair and the Finnish design house Marimekko are teaming up to enhance the Finnair air travel experience with a new design partnership.
In spring 2013 all Finnair aircraft will carry the Marimekko for Finnair collection of textiles and tableware, featuring Marimekko’s classic patterns.
The Marimekko for Finnair collection is specially designed to add a light and fresh visual dimension to the on-board experience, while also reducing aircraft weight. One of our Airbus A340 aircraft is also wearing the legendary Unikko pattern as its livery.

http://www.finnair.com/INT/GB/marimekko
http://www.youtube.com/watch?v=QlGOkY7FcSw
 
Άλλη μια πόλη της Κίνας θα ενταχθεί στο δίκτυο της Finnair από τον Ιούνιο, η πόλη Xi´an

Την ίδια μέρα ξεκινάνε και πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι


https://www.finnair.com/INT/GB/flights/news
 
15 πτήσεις ακυρώνονται αύριο 18/09/15 λόγω της απεργίας των Φιλανδικών σωματείων, μέχρις στιγμής οι πτήσεις είναι εσωτερικού. Προβλήματα θα υπάρξουν και με τα λεωφορεία για την διασύνδεση της πόλης με το αεροδρόμιο.

Ευτυχώς κανένας (Α3,ΑΥ,DΥ) δεν πετά Παρασκευές για/από HΕL-ATH.

http://www.finnair.com/fi/gb/flightinfo
 
Η Α3 νομίζω Παρασκευές και Δευτέρες πετάει.
 
Top