Flight into History

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Καταρχάς η διατύπωση του άρθρου στο traveltimes
http://www.traveltimes.gr/content/artic ... 4/361.html
«φωνάζει» ότι παίρνει θέση. Θα προτιμούσα παράθεση γεγονότων και όχι να μοιάζει το άρθρο σαν ανακοίνωση της μίας ή της άλλης πλευράς.

Επί της ουσίας, το άρθρο λέει πως το Δικαστήριο έκανε λάθος στις 2 από τις 5 περιπτώσεις παράνομων επιδοτήσεων. Και επιβεβαιώνει ότι κακώς το κράτος πλήρωσε χρέη της ΟΑ εκ μέρους της και έκανε τα στραβά μάτια για μη πληρωμές φόρων και κοινωνικών ασφαλίστρων (ποινικό αδίκημα το τελευταίο) ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ξαναλέω, εφόσον ισχύει η είδηση όπως γράφεται, το δικαστήριο δέχτηκε πως 2 από τις 5 περιπτώσεις δεν ήταν παράνομη επιδότηση.

Δικαίωση δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Υ.Γ.
Δεν υπάρχει "Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" όπως αναφέρει το άρθρο. Καλό είναι να προσέχουμε σε ποιους εμπιστευόμαστε την ενημέρωσή μας. Ο «συντάκτης» δεν ξέρει καν ποια είναι τα όργανα της ΕΕ, έλεος.
 
Ας κάνουμε εδώ ένα "diversion" από το νήμα "Αεροπορική σύνδεση με Asia-Pacific" γιατί έτσι κι αλλιώς θα βγώ εκτός θέματος.Εγώ δεν εύχομαι να ανασυσταθεί η Ολυμπιακή,αν εννοείτε αυτό.Ίσα-ίσα πού βλέπω πώς έστω και έμμεσα,γίνεται αισθητή η απουσία της, ό,σο και να μη θέλετε να το παραδεχτείτε,γιατί αυτό δεν θα το κάνετε ποτέ,εγώ όμως αυτό καταλαβαίνω.Η Ολυμπιακή απέθανε,ζήτω τα δρομολόγια (μεγάλων αποστάσεων) τών ανταγωνιστών της,δυστυχώς όμως απέθαναν και αυτά.Με άλλα λόγια,ενώ το κράτος τής έκανε συστηματικό πόλεμο,σίγουρο ότι δεν είχε και τίποτα να χάσει,αφού υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις και συμφέροντα πού,υποτίθεται,θα έρχονταν αμέσως να καλύψουν το κενό και θα έκαναν πάρτι σε στύλ Qantas (1977-1983),κατάφεραν να μείνει η Αθήνα μοναχή "σαν καλαμιά στον κάμπο" τών Σπάτων.Πώς καταφέρνουμε και τήν πατάμε πάντα ως Έλληνες κατεργαραίοι! :evil: Όπως είχε πεί και κάποιος Έλλην πολιτικός εν εφεδρεία: "Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν και χωρίς τήν Ολυμπιακή!" Δεν αντιλέγω,ο άνθρωπος είναι σοφός. Όπως απεδείχθη όμως - γιατί η πραγματικότητα είναι κάτι το αναμφισβήτητο - ο Τουρισμός μάλλον τή χρειαζόταν. Τήν ξερρίζωσαν από το Ελληνικό,αλλά δεν "έπιασε" στα Σπάτα.Σιγά τα ΩΑ ,θα πείτε.Έλα όμως πού και άλλες δεν έρχονται πιά εδώ να γεννήσουν τα ωά τους! Δεν τους αρέσει ο...υδροβιότοπος. Μού φαίνεται ότι χάσαμε τη χήνα με το χρυσό αυγό. Και τώρα ψαχνόμαστε για εναλλακτικές λύσεις μέσω τού υδροβιότοπου του Κόλπου. Ναι,πετάξτε λίγα σποράκια και θά έρθουνε... Το πουλάκι τσίου!
 
OveLix":3klmxdlq said:
Υ.Γ.
Δεν υπάρχει "Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" όπως αναφέρει το άρθρο. Καλό είναι να προσέχουμε σε ποιους εμπιστευόμαστε την ενημέρωσή μας. Ο «συντάκτης» δεν ξέρει καν ποια είναι τα όργανα της ΕΕ, έλεος.

Κάνεις λάθος.Δες εδώ: http://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7033/

Το Γενικό Δικαστήριο απαρτίζεται από ένα τουλάχιστον δικαστή ανά κράτος μέλος (27 το 2007). Οι δικαστές διορίζονται με κοινή συμφωνία από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών μετά από διαβούλευση με επιτροπή επιφορτισμένη να γνωμοδοτεί επί της καταλληλότητας των υποψηφίων. Η θητεία τους είναι εξαετής και ανανεώσιμη. Εκλέγουν μεταξύ τους, για τριετή θητεία, τον Πρόεδρο και διορίζουν Γραμματέα για εξαετή θητεία
 
Γιώργο επί της ουσίας:

Γιώργος Μάναρης":2s3uo6ca said:
Εγώ δεν εύχομαι να ανασυσταθεί η Ολυμπιακή,αν εννοείτε αυτό.Ίσα-ίσα πού βλέπω πώς έστω και έμμεσα,γίνεται αισθητή η απουσία της, ό,σο και να μη θέλετε να το παραδεχτείτε,γιατί αυτό δεν θα το κάνετε ποτέ,εγώ όμως αυτό καταλαβαίνω.

Αν γίνεται αισθητή η απουσία της γιατί τότε δεν εύχεστε να ανασυσταθεί; Δεν θα ήταν θετικό; Επίσης γιατί νομίζεις ότι έχει κάποιος κόμπλεξ με το να παραδεχτεί αν θα ήθελε την κρατική ΟΑ πίσω ή όχι; Για να μιλήσω για τον εαυτό μου και αν και δεν πληρώνω φόρους στην Ελλάδα, δεν θα το ήθελα και στο λέω όσο πιο καθαρά γίνεται. Και εδώ που είμαι δεν μου αρέσει καθόλου να πληρώνω τους πιλότους της Air France με τους υψηλότερους μισθούς του κόσμου και στο τέλος να πάω μέσω τρίτων χωρών στον προορισμό μου ή να παίρνω την Ryanair.

...Με άλλα λόγια,ενώ το κράτος τής έκανε συστηματικό πόλεμο,σίγουρο ότι δεν είχε και τίποτα να χάσει,αφού υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις και συμφέροντα...

Και εγώ που νόμιζα ότι η ΟΑ ήταν το κράτος...Για αυτό και άργησε να πωληθεί ή να αναδιαρθρωθεί όπως έγινε σε τόσες άλλες περιπτώσεις προβληματικών εταιρειών.

Καταλαβαίνω ότι ήσουν υπάλληλος της ΟΑ και εν μέρει είναι θετικό που υπερασπίζεσαι την εταιρεία. Από την άλλη όμως σκέψου πώς αισθάνονταν οι Έλληνες μετανάστες που δούλευαν στον Κόλπο για παράδειγμα (δρομολόγιο που ήταν μόνο για επαγγελματίες, ο τουρισμός στην Τζέντα απαγορεύεται), κάτω από τις χειρότερες συνθήκες και βλέπαν τα ''κορίτσια' της ΟΑ με μηδέν γραμματικές γνώσεις και σούπερ βυσματική πρόσληψη, να πληρώνονται αδρά, να σερβίρουν με ρόλεξ και πολύ ύφος, να περνάν την ώρα τους στην Α' θέση μήπως και κάτσει το ''τυχερό'' και να δουλεύουν δύο πτήσεις την εβδομάδα. Αυτό βέβαια δεν είναι μομφή για σένα, αλλά είναι για να σκεφτείς την εικόνα που είχαν συχνά οι πελάτες σας. Και φυσικά δεν ήταν όλο το προσωπικό έτσι κοκ.

Όταν βλέπουμε ότι εταιρείες σαν την Swiss, την SAS και την LH έχουν μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν ακόμα και αν βρίσκονται σε χώρες πολύ παραγωγικότερες από ότι η Ελλάδα, τότε το να αναπολούμε την ΟΑ στην χώρα μας είναι μάλλον λάθος. Η συνεισφορά στον τουρισμό πρέπει να μπει και αυτή σε ζυγαριά και δεν νομίζω ότι αυτό το όποιο όφελος/διαφορά θα δικαιολογούσε την ύπαρξη της. Εκτός αν μου λες ότι θα φέρουμε μάνατζερ τον Τόνυ Φερνάντες οπότε πάω πάσο.
 
Μας πήρε πάλι όλους η μπάλα.Εγώ ξέρω να πω ό,τι,ναι μεν υπήρχαν τα βύσματα,αλλά αν κρίνω από τον εαυτό μου,ούτε με βύσμα έγινα φροντιστής και πτυχίο τριτοβάθμιας έχω και τρεις γλώσσες μιλάω.Σαν κι εμένα,τουλάχιστον από το 2000 και μετά ήμασταν αρκετοί.Πέρα από τα πτυχία,το βασικό είναι ν'αγαπάς τη δουλειά σου και να σέβεσαι την εταιρία σου και τους ανθρώπους που πληρώνουν για να πετάξουν μαζί σου.Όμως όταν έκλεισε,οι γνωστοί άγνωστοι,δεν έκαναν την επιλογή που έπρεπε και πάλι πρυτάνευσε το μέσον,ακόμα και μετά που έγινε ιδιωτική.Ως ένα βαθμό,θα συμφωνήσω για τα εξώφθαλμα που συνέβαιναν,αλλά μη μας βάζετε όλους στο ίδιο σακί.Είναι άδικο.Καλή Κυριακή σε όλους και μακάρι σύντομα η ΟΑ να ξαναγεννηθεί και να τη στηρίξουμε δουλεύοντας σκληρά όσοι την αγαπάμε 8)
 
Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι στην παλιά airways, φυσικά το 2000 οι Υ/Σ δεν φορούσαν ρόλεξ.
 
Τήν Ολυμπιακή τήν αγάπησαν οι απλοί υπάλληλοι εδάφους πού αντιμετώπιζαν όλα τα απρόοπτα τού αεροδρομίου,φόρτωναν και ξεφόρτωναν τα αεροπλάνα,τα καθάριζαν,τα εφοδίαζαν,έκαναν τήν επιβίβαση, δεν είναι περίεργο;Αυτοί τήν ένοιωθαν δική τους,τήν πονούσαν διαφορετικά.Τα πληρώματα ίσως τήν ένοιωθαν δική τους με έναν άλλο τρόπο,δε μπορεί όμως να μην αγαπούσαν τη δουλειά τους.Πώς να το κάνουμε,αλλιώς είναι να είσαι στο έδαφος και αλλιώς στον αέρα.Για τούς επιβάτες τί να πώ; Έχω δεί επιβάτες κι επιβάτες.Θυμάμαι όμως μία παλιά διαφήμιση του 1957 στα "Αεροπορικά Νέα": "Δείτε αυτόν τον επιβάτη: Πάντα επιλέγει τίς εταιρείες τής προτίμησής του,ταξιδεύει με τελευταίου τύπου αεροσκάφη. Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει ποιό είναι το συμφέρον του."
Εσύ flesland,μπορείς να επιλέγεις τη Ryanair και τήν Ιρλανδέζικη μαγκιά του αφεντικού της,πού μόλις έκλεισε η SkyEurope έγραψε σε κανα-δυό αεροπλάνα του: Bye-bye SkyEurope. Μού θυμίζεις κάποιον άλλο,κάτοικο Λονδίνου,ο οποίος θα προτιμούσε μία low cost εταιρεία,αν ήταν να πληρώσει έστω και μία (κάλπικη)λίρα λιγότερο.Και ξέρεις flesland,και όλοι εσείς,η λίρα δεν ήταν κάλπικη.Η νοοτροπία σας είναι κάλπικη!
 
imaginas":3b88vplf said:
Κάνεις λάθος.Δες εδώ...
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω, αλλά όταν μου λένε στα μούτρα ότι κάνω λάθος, ενώ δεν κάνω, τα παίρνω λίγο στο κρανίο. Και με την άγνοια και με το θράσος.

Το άρθρο λέει "Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής". Δεν υπάρχει όργανο με αυτή την ονομασία. Υπάρχει Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπάρχει και Γενικό Δικαστήριο που είναι εντελώς διαφορετικός, ανεξάρτητος θεσμός. Η Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαστήριο, αλλά ο συντάκτης του «άρθρου» (μαζί με, όπως φαίνεται, και μερικά μέλη του φόρουμ) δεν ξέρει να ερμηνεύσει ένα λινκ που ο ίδιος παραθέτει. Δε βαριέσαι, η άγνοια είναι ευλογία...
 
Γιώργος Μάναρης":28lbzkpd said:
βλέπω πώς έστω και έμμεσα,γίνεται αισθητή η απουσία της, ό,σο και να μη θέλετε να το παραδεχτείτε,γιατί αυτό δεν θα το κάνετε ποτέ,εγώ όμως αυτό καταλαβαίνω.
...ενώ το κράτος τής έκανε συστηματικό πόλεμο...
..Μού φαίνεται ότι χάσαμε τη χήνα με το χρυσό αυγό
1. Δεν μου λείπει καθόλου η ΟΑ - μια και είπες πως σε όλους μας λείπει αλλά ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε. Στην πραγματικότητα, με ενοχλούσε η ύπαρξή της. Ήταν ο ορισμός της αναξιοκρατίας και του κομματικού ρουσφετιού. Αν ήταν αλλιώς δεν θα με ενοχλούσε.
2. Το κράτος της έκανε συστηματικό πόλεμο; Συγγνώμη, κείμενα για επιθεώρηση γράφετε;
3. Ναι, η χρυσοτόκος για εσάς ίσως. Για εμάς ήταν απλώς αφαίμαξη μόνο και μόνο για να «πετάει η σημαία μας στα πέρατα του κόσμου».

Σόρι, αλλά το airline business είναι κυρίως μπίζνες. Όταν χάνεις τόσα λεφτά καλύτερα να κάνεις στην άκρη μπας και κερδίσει κανας άλλος. Τώρα, αν κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει χρήμα λόγω συνθηκών, αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Και, μια και μιλάμε ο καθένας για τις εμπειρίες του (άλλος πώς καθάριζε, άλλος πώς πετούσε κλπ), να θυμηθώ και εγώ τη γνωστή μου κυρία ΙΣ, που μπήκε στα 18 στην εταιρεία επειδή ήταν ΙΣ η μητέρα της και πρόλαβε και χέστηκε στο βυσματικό χρήμα (ενώ οι συνομήλικές της διάβαζαν, σπούδαζαν ή δούλευαν σε κανονικές δουλειές) και έλειπε ένα μήνα πληρωμένες διακοπούλες στην Αυστραλία. Δεν ζηλεύω κανέναν ποτέ, απλώς σιχαίνομαι την αναξιοκρατία. Και από τέτοια η ΟΑ είχε μπόλικη.

Σόρι μαν, αλλά όταν ανοίγεις θέμα για την «Ιστορία της ΟΑ», ο καθένας θα πει την ιστορία που έζησε.
 
Γιώργος Μάναρης":1y0le4pv said:
Τήν Ολυμπιακή τήν αγάπησαν οι απλοί υπάλληλοι εδάφους πού αντιμετώπιζαν όλα τα απρόοπτα τού αεροδρομίου,φόρτωναν .....Έχω δεί επιβάτες κι επιβάτες.Θυμάμαι όμως μία παλιά διαφήμιση του 1957 στα "Αεροπορικά Νέα": "Δείτε αυτόν τον επιβάτη: Πάντα επιλέγει τίς εταιρείες τής προτίμησής του,ταξιδεύει με τελευταίου τύπου αεροσκάφη. Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει ποιό είναι το συμφέρον του."
Εσύ flesland,μπορείς να επιλέγεις τη Ryanair και τήν Ιρλανδέζικη μαγκιά του αφεντικού της,πού μόλις έκλεισε η SkyEurope έγραψε σε κανα-δυό αεροπλάνα του: Bye-bye SkyEurope. Μού θυμίζεις κάποιον άλλο,κάτοικο Λονδίνου,ο οποίος θα προτιμούσε μία low cost εταιρεία,αν ήταν να πληρώσει έστω και μία )λίρα λιγότερο.Και ξέρεις flesland,και όλοι εσείς,η λίρα δεν ήταν κάλπικη.Η νοοτροπία σας είναι κάλπικη!
.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι υπήρχαν εργαζόμενοι που πονούσαν την εταιρεία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι όροι της αγοράς έχουν αλλάξει και το μάρκετινγκ δεν είναι στο 1957, ούτε ο πόνος φέρνει πελάτες.

Το αν η νοοτροπία μου είναι κάλπικη επειδή έγραψα ότι έγραψα, το αφήνω σε σένα να το κρίνεις. Αυτό όμως που δεν μπορείς να κρίνεις είναι το κουμάντο που κάνει ο καθένας στο πορτοφόλι του. Ίσως βέβαια να έχεις και δίκιο, θα πρέπει να τσοντάρω στα 20 χιλιάρικα μηνιάτικο του πιλότου της airfrance και άλλα πέρα από τους φόρους μου. Και στην Ελλάδα με 580Ε βασικό μισθό χωράνε και μαγκιές μη ιρλανδέζικου τύπου...Αυτή την original νοοτροπία να μην είχαμε στην Ελλάδα...

Αυτά από εμένα, μπορείς Γιώργο να συνεχίσεις την αγιογραφία μιας εταιρείας που όλα δούλευαν τέλεια και την φάγανε τα κυκλώματα...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top