Flightsim

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
OAL260":dvzyme9m said:
Αν και για μένα προσωπικά το Active Sky το οποίο είναι payware είναι το καλύτερο απο όλα.!

Πολυ καλο!!! Το εβαλα σημερα να ρωτησω ομως κατι οταν κατεβαζεις τον καιρο και ολα οκ πετας κλπ κλπ εχει updates απο μονο του? επισης πετας πχ LGAV-EGLL εχει updates κατα την διαρκεια της πτησης?

Επειδη το εχω και εγω θα σου απαντησω. Πατας New Route συμπληρωνεις τα πεδια και Process. Αν εχεις ηδη καποιο σχεδιο πτησης πατας Import.
Τελος πατας Reresh. Σου συνιστω ανεπιφυλκτα να βρεις και το Ground Environment με αυτον τον τροπο θα βλεπεις και τον κοσμο απο "κατω σου" να ειναι γκριζος σε περιπτωση overcast ή το αντιθετο να "λαμπει η γη" σε περιπτωση CAVOK.
Αν εγκτεστησες και το Active sky graphics ακομα καλυτερα. Τα textures θα τα επιλεγει αυτοματα το προγραμμα αναλογα με τον καιρο που κανει. Μην ξεχνας να ξεκινας πρωτα το ASky και μετα το FS9 για να εχεις τα αποτελεσματα που αναφερω. Επισης αμα βαλεις 122.00 στο COM1 εχεις μια εκπληξη. :wink:

Οσον αφορα το weather station του παλαιου LGAT. Οριστε ενα ΖΙΠ αρχειο το οποιο διορθωνει την κατασταση αυτη με το καινουργιο του LGAV. Εγκατεστησε τα αρχεια που εχει μεσα C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Weather

attach.gif
fs9_Weather.zip (360.38 KB)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά...
Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι μέχρι ένα σημείο μου φόρτωνε κανονικά real weather αλλά σταμάτησε ξαφνικά. Βασικά φοβόμουν μήπως είχα κάνει καμια πατάτα με τα διάφορα scenery που φόρτωσα...
Ευχαριστώ και πάλι.

Ωραιο φιλε νικα το βιντεακι σου ,ακομα πιο τελειο θα ηταν με την ιδια μουσικη αλλα με ενα 737

So you think you can dance???Μεταμορφώνομαι σε Παπούλια και σου έχω έτοιμες τις παρατηρήσεις.Βασίλη,έχουμε και λέμε:
1.Καλή επιλογή μουσικής,αλλά μακροσκελές βίντεο κ κουραστικό.Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μόνο τις καλές λήψεις και να ξεφορτωθείς τις μακρινές που δε φαίνεται τίποτα.
2.Απ'οτι είδα μου φάνηκε οτι χρησιμοποιείς το Walk & Follow,προγραμματάκι που σου επιτρέπει άπειρες γωνίες λήψης,αλλά εσύ κόλλησες με 2,3...
3.Αν χρησιμοποιείς FRAPS τότε τσέκαρε και την επιλογή να μην "γράφει" τον κέρσορα.
4.Επίσης αυτό το Sukhoi "γυάλιζε" υπερβολικά,σαν καθρέφτης.Κοίταξε στο avsim που έχει εναλλακτικά envmap,αρχείο που υπαρχει στο φάκελο Texture και που ρυθμίζει την αντανάκλαση του φωτός πάνω στις επιφάνειες του αεροσκάφους.
5.Ο ήχος του Learjet στο backround δεν ταίριαζε και πολύ.
Αυτά προς το παρόν,αν μου έρθει τίποτα άλλο θα το παραθέσω.Προσπάθησε την επόμενη φορά να το κάνεις πιο δυναμικό με εναλλαγές λήψεων,να μην "κρεμάει" το ενδιαφέρον του θεατή.Να είσαι καλά Βασίλη,είμαι σίγουρος ότι το επόμενο θα είναι πολύ καλύτερο,φιλικά StiV :wink:

Να εισαι σιγουρος οτι τα λαμβανω ολα υποψιν μου. Ηδη μειωσα την διαρκεια στο μισο. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Παράκληση για FS9 και πιθανά για FSX

Όπως όλοι ξέρουμε, το FS είναι μια πλατφόρμα πάνω στην οποία πρέπει κανείς να προσθέσει αμέτρητα add-ons για να παίξει σωστά. Αυτά που από μόνο του προσφέρει το πρόγραμμα δεν λένε τίποτα.
Εκείνο που θα ήθελα να παρακαλέσω, είναι μήπως κάποιος φίλος έχει την διάθεση να κάνει κάποιον οδηγό - που θα μπορούσε να επισημανθεί - για την δομή και λειτουργία του προγράμματος, και κυρίως την φιλοσοφία των φακέλων που αποτελούν το πρόγραμμα, ώστε να γίνει πιο κατανοητή η διαδικασία ως προς το πού και πώς προσθέτουμε τα διάφορα folders τρίτων κατασκευαστών, είτε αφορά α/φη, είτε αφορά sceneries κλπ.
Το ζητώ αυτό, γιατί, σαν αρχάριος που είμαι, πάρα πολλές φορές αντιμετωπίζω πολλές δυσκολίες, λόγω του ότι τα δίαφορα "read me.txt", που συνήθως συνοδεύουν τους φακέλους, είναι πολύ ασαφή και κακογραμμένα, ή υποθέτουν πώς κάποιος ξέρει πολύ καλά τι να κάνει. Και φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ κοινό ανάμεσα σε αρχαρίους.
Φυσικά εννοώ τα freeware, γιατί τα payware έχουν installer, οπότε όλα πάνε καλά.
Ευχαριστώ.

Οι τεσσερις σημαντικοτεροι φακελοι ειναι οι εξης:
1) Aircraft
2) Addon Scenery
3) Gauges
4) Effects

Για να προσθεσεις ενα αεροσκαφος αρκει να βαλεις ολοκληρο το πακετο στο φακελο Aircraft. (Ενα πακετο αεροσκαφους συνηθως περιεχει τους υποφακελους Model, Panel, Sound, Texture)

Τα πακετα Sceneries περιλαμβανουν δυο υποφακελους (Textures, Scenery)
Τα τοπια που κατεβαζεις συνηθως μπαινουν στον δευτερο φακελο που αναφερω, στον Addon Scenery. Εδω χρειαζεται και ενα δευτερο βημα απο σενα. Ξεκινας το προγραμμα FS9, και πατας απο το μενου την επιλογη Settings. Μετα Scenery Library. Σε εβγαλε σε μια λιστα απο εγκατεστημενα τοπια. Τελος πρεπει να επιλεξεις το Add Area, να βρεις τον καινουργιο φακελο του τοπιου, παραδειγμα LGAV και να πατησεις οκ. Στην πρωτη επανεκκινηση του FS θα εχει εκγατασταθει το καινουργιο τοπιο.
Τα αλλα δυο αστα καλυτερα μην τα πειραζεις. Απλα οτι αρχειο τελειωνει σε xxxxxxx.fx μπαινει στον φακελο Effects.