Flybaboo στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter AirNewZealand
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

AirNewZealand

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Από 26 Οκτωβρίου, η ελβετική εταιρεία Flybaboo ξεκινά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Γενεύης και Αθήνας και Νίκαιας.

Source : http://www.flybaboo.com/press/2008/pres ... -08-09.pdf

Τα δρομολόγια θα έχουν ως εξής :

Αθήνα-Γενεύη
1357 1540-1725 ΒΒΟ295
6 1400-1715 ΒΒΟ294 (μέσω Νίκαιας)
Γενεύη-Αθήνα
1357 1115-1500 ΒΒΟ292
6 0750-1315 ΒΒΟ291 (μέσω Νίκαιας)
Αθήνα-Νίκαια
1357 1540-1910 ΒΒΟ295 (μέσω Γενεύης)
6 1400-1530 ΒΒΟ294
Νίκαια-Αθήνα
135 0930-1500 ΒΒΟ292 (μέσω Γενεύης)
6 0945-1315 ΒΒΟ291

http://www.flybaboo.com/timetable/timetables.html

Το ενδιαφέρον είναι ότι θα πραγματοποιεί και απ' ευθείας πτήσεις για Νίκαια, αλλά και με ενδιάμεσο σταθμό στη Γενεύη, αλλά με τον ίδιο κωδικό πτήσης. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Embraer 190
Ενδιαφέρουσα προσθήκη θα έλεγα στο πρόγραμμα πτήσεων του Ελ. Βενιζελος.

Πολυ ενδιαφερουσα προσθηκη.
Οι ΟΑ μαλλον θα εγκαταλειψουν τη Γενευη επομενως καλο ειναι που θα υπαρχει ανταγωνισμος.
Ενδιαφερουσα και η συνδεση με τη Νικαια. Νομιζω οτι καιρος ηταν να υπαρχει και μια αλλη γαλλικη πολη εκτος απο το Παρισι μονο.
H Flybaboo ειναι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα της ανοδικης πορειας στο χωρο των regional εταιριων με ολοκαινουρια embraer kai dash400.Μακαρι να πανε καλα τα δρομολογια.

Η σχετική είδηση και σε σημερινό άρθρο της Καθημερινής, με πληροφορίες και για τις τιμές. Αποσπάσματα:

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα εκτελεί απευθείας πτήσεις Αθήνα-Γενεύη, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή και μία πτήση με ενδιάμεση στάση στη Νίκαια κάθε Σάββατο. Η Νίκαια θα εξυπηρετείται επίσης - εκτός από την απευθείας πτήση κάθε Σάββατο - και με ενδιάμεση στάση στη Γενεύη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Οι πτήσεις τόσο για Γενεύη όσο και για Νίκαια θα αναχωρούν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15:40, ενώ από τη Γενεύη η αναχώρηση θα γίνεται στις 11:15 και από τη Νίκαια στις 09:30. Οι τιμές των εισιτηρίων μετ' επιστροφής Αθήνα-Γενεύη και Αθήνα-Νίκαια ξεκινούν από 225 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων.

ενδιαφερον αρθρο απο το capital.gr στο οποιο αναφερει οτι οι ΟΑ ξεκινουν απο κοινου τις πτησεις προς Γενευη υστερα απο συμφωνια με την Flybababoo και συγκεκριμενα αντικαθιστα τις δικες τις ΟΑ 135/136 με τις καινουργιες ΟΑ 8137/8138.

εδω το αρθρο

http://www.capital.gr/news.asp?Details=604608

Η Baboo ξεκινά πτήσεις και προς Λάρνακα. Μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα.

F7705 GVA1300 - 1755LCA E90 1
F7706 LCA1845 - 2205GVA E90 1

Οι πτήσεις από Αθήνα ξέρουμε αν πηγαίνουν καλά;Οι τιμές που έχω δει στο site μου φαίνονται τσιμπημένες πάντως..

Από Αθήνα θα αυξήσει τις συχνότητες σε 7/εβδομάδα με το εαρινό πρόγραμμα

6χweek ATH-GVA-NCE
1xweek ATH-NCE-GVA

Ταξίδεψα για την εθνική μας Ελλάδα στην Ελβετία με την Baboo Airlines πριν λίγες μέρες στη τιμή των 128 ευρών και κάτι ψιλών :D :D .
Το εισιτήριο το έκλεισα τέλη Απριλίου.

Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές.
Και στις δυο πτήσεις στην ώρα τους.
To αεροπλάνο τους σε πολύ καλή κατάσταση,διακοσμησμένο με πανέμορφα κόκκινα χρώματα.
Το enbraer-190 με το οποίο ταξίδευα πρώτη φορά αν και εικάζω πιο αργό απο τα άλλα Γαλλικά-αμερικάνικα αεροπλάνα ωστόσο πολύ άνετο.
Δυο αεροσυνοδοί[μάλιστα στη πρώτη πτήση ήταν μαυρούλα!!!}και ο αρρένας φροντιστής πρόσφεραν σε πολύ υψηλό επίπεδο εξυπηρέτηση στους επιβάτες.

Και στις δυο πτήσεις διαφορετικά γευματα.Μας πρόσφεραν νερό Evian¨μικρό μπουκάλι}και μετά 4 μικρά κομμάτια φαγητού ανα πεντάλεπτο .Πχ. Ενα αγγούρι με κρέμα,μετά μια μικρή αραβική πίττα με ζαμπόν τυρί,στη συνέχεια δυο μπουκιές κρέατος και τέλος δυο μπουκιές φρούτων.Εγώ το συνόδεψα με ενα εξαιρετικής ποιότητας κρασί{έστω σε πλαστικό ποτήρι}το οποίο ήταν απο τα καλύτερα που έχω πιεί σε αεροπλάνο.Τέλος η απόλαυση της πτήσης τέλειωσε με καφε και το θρυλικό ελβετικό σοκολατάκι.Αρκετά καλό αν και φτωχό.

Δυστυχώς οι προσωπικές οθόνες ήταν ανενεργές κάτι που το αφαιρεί πόντους.

Οκ η baboo δεν προσφέρει ελκυστικές τιμές συχνά αλλά είναι σε καλό επίπεδο οι υπηρεσίες της.
Επίσης δεν ξεχωρίζει τις πρώτες θέσεις με τις οικονομικές.

Μεονέκτημα και το κάκιστο αεροδρόμιο της Γενευης ,όπου η Baboo ξεκινά συνήθως απο το τέρμιναλ D.Τουλάχιστον μπορείτε σχετικά άνετα να βγάλετε φωτογραφίες αεροπλάνων της SWISS.

Α και σχετικά βαρετή η Ελβετία.

markisios":2qst8d8w said:
Α και σχετικά βαρετή η Ελβετία.

Aς μην γενικεύουμε...Για Γενεύη δεν ξέρω,αλλά Ζυρίχη πουχω πάει 2-3 φορές,έτσι πίστευα στην αρχή όμως ανακάλυψα ότι μόνο έτσι δεν είναι..αρκεί να οργανωθείς και να ψάξεις τι εχει που..πράγμα όχι δύσκολο γιατι σου τα προσφέρουν στο πιάτο όταν φτάνεις.. :D ...σόρρυ για το οφ-τοπικ..το κλείνω..

Για τη Baboo έχω ακούσει τα καλύτερα εδώ πέρα και είναι με διαφορά η αγαπημένη εταιρία των Γενευέζων (αν και δεν έχει και ανταγωνισμό με τη Swiss να έχει γραμμένο το Cointrin και την Easyjet να σπάει διαρκώς τα δικά της ρεκόρ καθυστερήσεων), αλλά πολύ ακριβά τα εισιτήρια ρε παιδί μου....
Συνήθως είναι λίγο ακριβότερη από τη Swiss, η οποία είναι ήδη ακριβή, και στο τέλος με ξελασπώνει καμιά Malév.