Φραγκφούρτη και περίχωρα

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

fotis

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Athens/Munich
Website
www.videoart.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
IMP
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Αποφασίσαμε να κάνουμε πρωτοχρονιά στη Γερμανία.
Θα μου πείτε: "Ρε μεγάλε, ακόμα δεν ήρθε το καλοκαίρι κι εσύ μας μιλάς για την πρωτοχρονιά?"
Θα σας απαντήσω: "Είναι αυτά τα 90άρια της Lufthansa που σε κάνουν να μην μπορείς να αντισταθείς. Το να ταξιδεύεις ATH-FRA στις 30 Δεκέμβρη και να επιστρέφεις στις 8 Γενάρη με 90€ δε γίνεται και κάθε χρόνο."
Συνυπολογίζοντας ότι αν τα κλείσουμε μετά το καλοκαίρι δε θα μας φτάνουν 350-400€ το άτομο, δε χρειάστηκε πολύ ώρα να φτάσει η εντολή από τον εγκέφαλο μέχρι τα χέρια. Αυτά με τη σειρά τους πληκτρολόγησαν αυτά που έπρεπε και να, που εν μέσω χειμώνα, σκεφτόμαστε ήδη την επόμενη πρωτοχρονιά!
Εδώ λοιπόν ζητάμε τη δική σας παρέμβαση.
Η μοναδική μου μέχρι τώρα επαφή με τη Φραγκφούρτη ήταν η κατανάλωση μερικών μπυρών, όταν (λόγω 4ωρου connection) βρέθηκα για ελάχιστες ώρες στο κέντρο της.
Η αρχική μας σκέψη είναι να κάνουμε αλλαγή χρονιάς στην Φραγκφούρτη και κατόπιν να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να κάνουμε ένα tour σε ακτίνα 200-250 χιλιομέτρων από την πόλη.
Αν κάποιος γνωρίζει θα θέλαμε να μας βοηθήσει στα εξής:
- Κατά πόσο προσφέρεται η Φραγκφούρτη για αλλαγή χρονιάς;
- Μήπως να κοιτάξουμε για άλλους προορισμούς από εκεί;
- Τι επιλογές υπάρχουν για το tour; (Παράδειγμα, φέτος από το Μόναχο πήγαμε στο Ζάλτσμπουργκ, στο Ζέελ αμ Ζέε και στο Μπαντχόφ Γκαστάιν. Θα θέλαμε κάτι ανάλογο και για FRA).

Σημειώστε ότι για τα "εκτός Φραγκφούρτης" θα προτιμούσαμε (λόγω εποχής) χωριά στα οποία υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα και όχι άλλες μεγάλες πόλεις.

Κάθε ιδέα δεκτή...

fotis":1gcvzceq said:
- Κατά πόσο προσφέρεται η Φραγκφούρτη για αλλαγή χρονιάς;
Τώρα που το σκέφτομαι, Βερολόνο αξίζει για αλλαγή χρονιάς. Ξέρω είναι κάτι παραπάνω από 200 χλμ. από FRA αλλά ... αξίζει. Συνήθως υπάρχει ένα μεγάλο party στο Brandenburger Tor με live μουσική και πλούσιο πρόγραμμα. Μερικές πληροφορίες εδώ: http://www.silvester-berlin.de
Με το τρένο είσαι σε 4 ώρες στο Βερολίνο ;)

sorry fotis αλλα οι διαφορες βλακειες με γειωσαν κυριως εκτος υπολογιστη

για την πρωτη ερωτηση

πιστευω πως η Φρανκφουρτη θα αξιζει παρα πολυ για αλλαγη χρόνου. Με ολους τους ουρανοξύστες, τα διαφορα μαγαζια, θα κάνουν πολύ ωραία ατμόσφαιρα (εδώ ειχε φεβρουαριο μήνα που πείγα)

για την δευτερη

το ποιο κοντίνο μέρος για να δείς (και αξιοπρεπείς) είναι η Κολώνια/Βόνη, ή με το τρένο 2 ώρες και είσαι Νυρεμβεργη.
Δε ξέρω αν εχει τπτ αλλο αξιοπρεπες

Κάθε χρόνο πηγαίνω Φρανκφούρτη, αλλά δεν κάθομαι εκεί. Έχω συγγενείς στο Βερολίνο, γιαυτό και μετακινούμαι προς την Γερμανική πρωτεύουσα.

Όσον αφορά τη Φρανκφούρτη, κατ' εμέ είναι μια τυπική ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Από εκεί, το Βερολίνο απέχει 500-550 χιλιόμετρα, ανάλογα την διαδρομή που θα επιλέξεις.

Εγώ προσωπικά, έχω κάνει τα εξής:
:arrow: Τρένο απλό: 6 ώρες, 105 ευρώ.
:arrow: Τρένο express: 4:35 ώρες, 146 ευρώ.
:arrow: Nissan Primera 2.3 Turbo Diesel, via autobahn (220-240 km/h sustained speed) : 3:30 ώρες, 45 ευρώ ενοικίαση για μία μέρα (το παρέδωσα Βερολίνο) 85 ευρώ σε πετρέλαιο (διόδια δεν ξέρω αν έχει, αλλά ποτέ δεν έχω δει διόδια στη Γερμανία)
:arrow: Opel Astra SW, 2.0L Βενζίνη, ατμόσφαιρα. Full extra, GPS with voice guidance. Του έβαλα επιλογή να με πάει Βερολίνο χωρίς να τολμήσει να αγγίξει μεγάλο δρόμο. Μόνο από στενά, χωριά και γραφικές διαδρομές.: 9 ώρες, με στάση 1 ώρας σε ένα dinner στο δρόμο, όπου η εξυπηρέτηση ήταν απλά καταπληκτική και τα wurst άκρως χοληστερινούχα και ανθυγειινά (δηλαδή απλά υπέροχα). 60 ευρώ μονοήμερη ενοικίαση, 60 ευρώ βενζίνη (άμα δεν πας τα αυτοκίνητα στον κόφτη, καίνε λιγότερο...τι μαθαίνει κανείς....) και 20 ευρώ λουκάνικα, μπύρες και καπουτσίνο εφάμιλλος του Φλόκα τουλάστιχον.

Στο Βερολίνο, με 30+ ευρώ, αγοράζεις από τους Τούρκους στο Neukoln περισσότερα από όσα βεγγαλικά πέφτουν στα καφροντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, πας στην Alexanderplatz και τα σβουράς στον ουρανό του απερχόμενου 2009 μαζί με 300 ακόμα Έλληνες και κάποιους απορρημένους Γερμανούς.

:great: :great: Για μένα το Βερολίνο είναι απλά ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός και ελπίζω να ξεχειμωνιάσω τη ζωή μου εκεί (κοινώς να καταφέρω να πάω να ζήσω μόνιμα) :great: :great:

Εχω παει παρα πολλες φορες Φρανκφούρτη. Η καλυτερη μου φιλη δουλευει στην ECB (Ευρωπαικη Κεντρικη τραπεζα) οποτε εχω αν πασα στιγμη φιλοξενια!
Απο την αλλη αυτα τα 99 ευρώ της LH ειναι σκετη κολαση και τα εχω τιμησει δεοντως αρκετες φορες!
Εχουμε παει 2 φορες μονημερο στην ΧΑΥΔΕΜΒΕΡΓΗ που ειναι παρα πολυ ομορφη και πολυ γραφικη με το καστρο και το ποταμι. Το εχουμε κανει ομως με το αυτοκινητο της (καμια ωρα περιπου) αλλα αξιζει σαν εκδρομη.
Η Φρανκφούρτη απο μακρια θυμιζει λιγο μικρογραφια της Νεας Υορκης και συνδιαζει το μοντερνο και το παραδοσιακο.
Το πρωι εχει αρκετο κοσμο αλλα το βραδυ ομως δεν εχει παρα πολυ νυχτερινη ζωη μιας και ειναι κυριως "οικονομικη πολη" λογω του Χρηματιστηριου.
Ωραια μονημερη εκδρομη επισης ειναι το ΒΙΖΜΠΑΝΤΕΝ (παει γραμμη μετρο)
Αξιζει επισης παρα πολυ και μια επισκεψη Κολωνια Ειναι πολυ ομορφη και σε συγκριση με την Φρανκφούρτη εχει παρα πολυ ζωη (λογω των πολλων φοιτητων) ωραια μαγαζια για ψωνια και καλο φαγητο. Περυσι εκανα Πρωτοχρονια στην Κολωνια. Εφτασα Φρανκφούρτη και μετα πηρα το τρενο απο το αεροδρομιο.
Το ειχα κλεισει μεσω ιντερνετ κανενα διμηνο πιο νωρις κι ετσι πηρα το (ICE) Intercity-Express (55' που ειναι το πιο γρηγορο) 44,00 EUR με επιστροφη.
Ισως συμφερει να ενοικιασεις κανενα αυτοκινητο καποιες μερες.
Ειναι πολυ ωραια ιδεα και σχετικα κοντα (καμια ωρα) τα κρασοχωρια με τα καστρα πανω στον Ρηνο
Μπορω να μαθω πληροφοριες απο τη φιλη μου μιας και εχεις ακομα αρκετο καιρο μεχρι το ταξιδι...

Διευκρινίζω ότι το σίγουρο είναι πως θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο και θα πάμε και αλλού. Δεν πρόκειται να μείνουμε 10 μέρες στην Φραγκφούρτη.
Άρα, όλες οι προτάσεις για εκδρομές (κοντινές ή μακρινές) είναι καλοδεχούμενες και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Κατ'αρχάς, πολύ καλά έκανες και έκλεισες νωρίς, ειδικά για περίοδο αιχμής. Εγώ μετάνιωσα που δεν έκλεισα από πέρυσι 50 Ευρώ a/r για Μόναχο για αυτό το καλοκαίρι με TUI, λες και θα ήτανε ποτέ φθηνότερα.

Λοιπόν, στο ζουμί, Φρανκφούρτη όπως θα είδες δε λέει και τρομερά πολλά πράγματα, καθώς το κέντρο βομβαρδίστηκε εκτενώς και πλέον μοιάζει περισσότερο με downtown κάποιας αμερικανικής μητρόπολης. To μόνο που αναστηλώθηκε από το παλιό μεσαιωνικό κέντρο είναι η Πλατεία Römer. Για την καλύτερη θέα στην περιοχή, καιρού επιτρέποντος, ανεβείτε στην κορυφή του Main Tower. Αν τυχόν κάνετε αλλαγή του χρόνου στην πόλη, έχε υπόψιν ότι παίζει σόου με βεγγαλικά στο κέντρο, αλλά δεν είναι και για όσκαρ.

Η Φρανκφούρτη αποτελεί εκτός από οικονομικό και το συγκοινωνιακό κέντρο της Γερμανίας και συνεπώς ιδανική βάση για εξερεύνηση των γύρω περιοχών. Ανεπιφύλακτα συνίσταται η γειτονική Χαϊδελβέργη, που προαναφέρθηκε. Επίσης, στο μέσο της διαδρομής προς Μόναχο, μεσαιωνικό διαμάντι είναι το γραφικό κέντρο του Rothenburg ob der Tauber.

Εναλλακτική πρόταση είναι το Στρασβούργο, που ειδικά την περίοδο των εορτών μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πανηγύρι και είναι πολύ όμορφη πόλη με γαλλογερμανική παράδοση. Αν πάτε έως εκεί, αξίζει και μια βόλτα λίγο νοτιότερα, στο Μέλανα Δρυμό.

Καλό σχεδιασμό!

ΥΓ: Για ψώνια στη Φρανκφούρτη, ευκαιρία οι εκπτώσεις του νέου έτους στον πεζόδρομο Zeil, έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους παγκοσμίως. Για Mall, τσέκαρε το Nordwestzentrum

Ωραιο και γραφικο χωριο καμια 40αρια χιλιμετρα ειναι και το MAINZ με καλα ξενοδοχεια , φαγαδικα και μαγαζια για ψωνια σε μια πολυ ομορφη και μεγαλη πλατεια.

Θα συμφωνησω με τον απο πανω,μολις 3 ωρες εχω κλεισει απο την επιστροφη μου απο Φρανκφουρτη μιας και η προσφορα της LH 149.50 για 2 ατομα δηλαδη 74.50 το ατομο ηταν δελεαστικη προταση!δεν μπορω να πω πως ενθουσιαστηκα μιας και το Βερολινο που εχω παει ειναι κλασεις ανωτερω στην ουσια ειναι σαν να εισαι σε αλλη μητροπολη.Το βραδυ μετα της 9 εκτος απο καποια στριπ κλαμπς και διαφορα αλλα <<καλουδια>> εκει κοντα στο σταθμο τρενου δεν εχει τι αλλο να κανεις,μονο το romer και καποιες βολτες διπλα στο ποταμι αξιζουν,το ΜΑΙΝΖ ομως ειναι αλλη φαση,θυμιζει Κρακωβια με ολιγον Πραγα,εκει πραγματικα αν και μικρη πολη χαρηκα την ολοημερη βολτα μου και το καλο φαγητο,νομιζω πως Κολωνια υ Νυρεμβεργη αν πας θα ευχαριστηθεις περισσοτερο!

Ευκαιρία να δεις την άλλη Γερμανία.

Στα βόρεια τις πανεπιστημιουπόλεις του Giessen και ειδικά του Marburg με την όμορφη παλία πόλη.
Γενικά ο άξονας του ποταμού Main (Loreley, Rüdesheim, Wiesbaden, Miltenberg, Wertheim, Rothenburg ob der Tauber).
Άγριο shopping στο Wertheim Village http://www.wertheimvillage.com/wertheim/home.asp?lan=en. Στο νότο δαγκωτό στην Heidelberg.

Στην Φραγκφούρτη έχει πολλά ωραία μουσεία, συνιστώ πολυόροφο ξένοδοχείο για τα άπειρα πυροτεχνήματα.
http://www.frankfurt-tourismus.de/cms/tourismussuite/en/home.html

Για περισσότερες πληροφορίες πμ.

Eγώ πήρα το αντίστοιχο εισητήριο προς Αθήνα :twisted: