Frequency scanner / AirBand

Με τον όρο κατάστημα ηλεκτρονικών, εννοούσα εκείνα τα "μικρά" τύπου Smart Kit, που πουλάγανε πλακέτες, αντιστάσεις, μόλυβδους, κολλητήρια και άλλα. (Γιαυτό είπα "'οχι Γερμανός"). Σε κάλυψε πιστεύω ο spinal :mrgreen:

Φορτιστής από παλιό κινητό Nokia (μοντέλο ACP-12E, κοινός σε πολλά παλιά Nokia), τροφοδοτεί Maycom AR108 στο σπίτι τα τελευταία 5-6 χρόνια χωρίς πρόβλημα και χωρίς καμιά μετατροπή.

αγορα scanner

καλημερα σας θελω να αγορασω ενα σκανερ δεν ξερω ομως τι.θελω να ακουω αεροπλανα
γενικα θελω και να ακουω αλλα και να μιλαω,θελω δηλαδη να ειναι πομποδεκτης.θα ηθελα πολυ την πολυτιμη γνωση και εμπιρεια σας,μενω ν,επιβατες θα μπορω να ακουω το αεροδρομιο μακεδονια?καθως και να μιλαω με καποιον φιλο μεσα απο θεσσαλονικη?θα φτανει η εμβελεια?προτεινετε μου κατι,σας ευχαριστω,και καλη σας μερα.120 Ε? ειναι καλα?

Re: αγορα scanner

Κατ'αρχάς καλώς ήρθες στο forum.

Το μόνο που μπορώ να σε πληροφορήσω είναι ότι αυτό που θα πάρης αποκλείεται να είναι πομποδέκτης,γιατί απαγορεύεται να παρεμβαίνης στίς επικοινωνίες τών αεροπλάνων.Μόνο δέκτης (δηλαδή γιά να ακούς),και πάλι δέν ξέρω κατά πόσον επιτρέπεται νομικώς (ασχέτως τού ότι αρκετοί aviation enthusiasts διαθέτουν τέτοιους).

Σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών μπορείς να βρής τέτοιες συσκευές με διάφορες εμβέλειες.Από τιμές δέν ξέρω να σού πώ-ειδικά γιά την Θεσσαλονίκη όπου μένεις.Στην Αθήνα πάντως βρίσκεις ακόμα και με 100-120 ευρώ (τόσο περίπου είχα πάρει το δικό μου).

ΥΓ.Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" έχει ICAO κωδικό LGTS.Δέν υπάρχει στην Ελλάδα (ενδεχομένως και πουθενά στον κόσμο) αεροδρόμιο με κωδικό make.

Καλησπερα και σε ευχαριστω για το καλοσορισμα και την απαντηση.οταν εγραψα πομποδεκτης φυσικα δεν εννουσα να μιλαω με τον κυβερνητη του αεροσκαφους. :D απλα να μπορω να ακουω,αλλα σαν συσκευη να ειναι πομποδεκτης,ωστε να μπορω να μιλαω με καποιον φιλο.το Maycom AR-108 ειναι καλο?θα μπορω να ακουω απο τους Ν,επιβατες το αεροδρομιο καθως και να συνομιλω με φιλο μεσα απο θεσσαλονικη?
Συγνωμη αν ειμαι κουραστικος η και φορτικος.
απλα θελω να παρω κατι που θα μεινω ευχαριστημενος.
Ευχαριστω και παλι

Το AR-108 είναι MONO δέκτης. Από κει που είσαι θ' ακούς μια χαρά το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Για πομπό, χρειάζεσαι ΑΔΕΙΑ ραδιοερασιτέχνη και φυσικά πομπό που ΔΕΝ παρεμβαίνει στις αεροπορικές συχνότητες...

καλησπερα και παλι,ουφ μεσα στο αγχος ειμαι,μετα απο αρκετη ωρα
εχω αποφασισει για το yaesu FT-60E τι λετε παιδια?τα φωτα σας.θα πιανω μακεδονια?θα μιλω με φιλο στην θεσσαλονικη περιοχη δελφων?
Σας Ευχαριστω.περιμενω.......

ΤΙ ακριβώς δεν κατάλαβες ? Το εύρος συχνοτήτων του είναι μέσα στου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά για να μιλάς ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΔΕΙΑ.... Αν σε πιάσουν, πας μέσα...

Αμα θα με πιασουν θα μου το παρουν η θα μπορω να μιλαω απο μεσα? :mrgreen:
πλακα κανω ετσι?οκ παιδια σας ευχαριστω να ειστε καλα.