Frequency scanner / AirBand

Το 750 είναι από τις καλλίτερες επιλογές (σ' αυτή την κατηγορία και τιμή), όσον αφορά στα HF.
Στα VHF, με εξωτερική κεραία (αλλά σε μικρότερο βαθμό και με την built-in τηλεσκοπική), στις περισσότερες συχνότητες η ομιλία συνοδεύεται
από έναν βόμβο. Εσύ spyvr τον έχεις προσέξει ;
Εχω την εντύπωση ότι έδωσαν μεγαλύτερο "βάρος" στα SW/HF.
Σε μή αστικές και ελεύθερες από παρεμβολές περιοχές μπορεί κανείς να ακούση πρακτικά όλην την Υδρόγειο.
 
Ναι τον έχω προσέξει τον βόμβο, βέβαια μέχρι ενα σημείο μπορώ να τον περιορίσω, αυξάνοντας το squelch. Όπως είπες ο συγκεκριμένος δέκτης έχει περισσότερες δυνατότητες στη SW.
 
Δεν νομίζω ότι πολυβοηθάει το squelch. Μάλλον αυτό που είπε ο sv1xv συμβαίνει στην περίπτωση του
750.
[ ιδίως σε περιβάλλον με ισχυρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς FM (88-108 MHz) ]

Είναι ενοχλητικό, αλλά μάλλον δεν παίρνει "γιατρειά".
 
Θα υπάρξει διαφορά αν χρησιμοπποήσω ένα σκανεράκι;
 
Ναί, με τα μικρά scanners κατά πάσαν πιθανότητα δεν θα ακούς τον βόμβο αυτό.
 
Καλησπέρα σας, έχω μια ακόμα ερώτηση, παίζει ρόλο η κατεύθυνση της κεραίας; Δηλαδή θα πρέπει να "κοιτάει" προς το αεροδρόμιο ή απλά να είναι κάθετη και να κοιτάει προς τον ουρανό; Μιλάω για μικρές κεραίες ή ενσωματωμένες στον δέκτη ή εξωτερικές αλλά φορητές.
 
Αγαπητε spyvr . Υπαρχουν πολλων ειδων κεραιες . Αλλες κανουν ΜΟΝΟ για τους φορητους ( δεκτες/πομποδεκτες ), και αλλες μονο για τα ...''μηχανηματα , βασεως'' ( η/και τα mobile ) . Κεραιες κατευθυνομενες , συνανταμε κατα 99% στα μηχανηματα βασεως , και αυτες ειναι που εχουν την καλυτερη ληψη ( Εφοσον τις εχεις στρεψει/κεντραρει , προς την ..''πηγη'' , που σε ενδιαφερει ) . Ειναι ομως ποιο ακριβες , πολυπλοκες , ευαισθητες , και εαν ΔΕΝ εχεις remote χειριστηριο ( για να της αλλαζεις κατευθυνση , κατα το δοκουν , μεσα απο το σπιτι ) ειναι μεγαλος μπελας . Στους φορητους δεκτες ,συνηθως υπαρχουν τα ..''ΡΑΜΠΕΡΑΚΙΑ'' . Με αυτα κερδιζεις απο εμφανιση αλλα χανεις απο αποδοση . Οι πτυσσομενες κεραιες εχουν καλυτερη ληψη , αλλα στις συγκεκριμενες συχνοτητες , πρεπει να ειναι ολοκληρωτικα ανεπτυγμενες και αυτο λογω μεγεθους , ειναι ελαφρως προβλημα . Εαν μπορεις να γινεις ποιο συγκεκριμενος , στα = Α) Για τι ειδους δεκτη ( φορητο , mobile ,βασεως ) ενδιαφερεσαι , Β ) Ποσο απεχεις απο τον/τους ...''στοχους'' σου , Γ) Σε τι υψομετρο εισαι , εν σχεση με τους στοχους σου , Θα μπορεσω να σε βοηθησω περισσοτερο . !!! Στο ιντερνετ κατα καιρους , εχω δει και ορισμενες φορητες κατευθυνομενες κεραιες ( Οι κατευθυνομενες κεραιες γενικα , λεγονται YAGI / ΓΙΑΓΚΙ ) που εχουν λαβη . Αυτες θα τις δεις πολυ σπανια . Συνηθως τις χρησιμοποιουν πολυ ..''ψαγμενα'' ατομα , που ανεβαινουν σε υψωματα , και κανουν μακρινες ληψεις / εκπομπες . Καθε κεραια αναφερει τα DB της , στην συσκευασια της . Οσο ποιο πολλα DB , τοσο το καλυτερο ( και ληψη , και εκπομπη ) . Αλλος τυπος κεραιας ειναι οι DISCONE . Αυτες συνηθως ειναι περισσοτερο για ληψη . Ορισμενες ειναι και για εκπομπη , αλλα δεν αποδιδουν οσο οι βασεως ( στην εκπομπη ) Το προτερημα τους οτι εχουν μεγαλο ευρος συχνοτητων , και με μια μονο κεραια , μπορεις να ακους σχεδον ...''ΠΑΝΤΟΥ'' . !!!
 
Αγαπητέ jsh4all ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Χρησιμοποιώ δύο δέκτες, ο ένας είναι ο eton g3 που έχει ενσωματωμένη τηλεσκοπική κεραία και ο άλλος είναι ο eton satelit 750 στον οποίο έχω συνδέσει μια εξωτερική κεραία diamondRH799 http://www.diamond-ant.co.jp/english/am ... hand1.html.
Μένω σε πολυκατοικία περίπου στα 4 μίλια πόσταση απο το αεροδρόμιο και την εξωτερική κεραία την έχω στο μπαλκόνι.
 
Τι κεραία και τι μηχάνημα...

Καλησπέρα φίλοι μου..

Η ερώτηση απλή :)

Τι κεραία και τι μηχάνημα πρέπει να έχει κάποιος για να ακούει τον πύργο ελέγχου αθηνάς - θεσσαλονίκης...κτλ κτλ... Γενικώς να ακούει χωρία κανένα πρόβλημα συνομιλίες.. (οχι από το ιντερνετ..)
 
Re: Τι κεραία και τι μηχάνημα...

gianestras_kavala":8t4bnerf said:
Τι κεραία και τι μηχάνημα πρέπει να έχει κάποιος για να ακούει τον πύργο ελέγχου αθηνάς - θεσσαλονίκης...κτλ κτλ... Γενικώς να ακούει χωρία κανένα πρόβλημα συνομιλίες..
Η ερώτηση δεν είναι καθόλου απλή. Πρακτικά δεν μπορείς να ακούς ταυτόχρονα τον πύργο ελέγχου Αθήνας και Θεσσαλονίκης λόγω αποστάσεως.

Τώρα υπάρχουν διάφορες λύσεις. Κάποιες είναι εντελώς απλές, π.χ. φθηνά ραδιόφωνα που καλύπτουν την περιοχή 118-137 MHz σε διαμόρφωση AM.

Στο εξωτερικό που το χόμπι είναι διαδεδομένο χρησιμοποιούν scanners, δηλαδή δέκτες με πολλές μνήμες στις οποιες προγραμματίζουν τις σχετικές συχνότητες και τις οποίες ο δέκτης ψάχνει συνέχεια κυκλικά μέχρι να βρει κάποιο σήμα. Στην Ελλάδα η κατοχή scanner απαγορεύεται, άρα το ξεχνάμε.

Από κεραία δεν χρειάζεσαι μεγάλα πράγματα, υπάρχουν κατάλληλες κεραίες για airband.

Σου συνιστώ να επικοινωνήσεις με ένα σχετικό κατάστημα π.χ. Freebytes ή House of Radio ή Μεϊμάρης, ψάξε στο google για διευθύνσεις και τηλέφωνα.
 
Top