Frequency scanner / AirBand

Πιθανή κατάργηση απαγόρευσης ?

Στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού "Ραδιοτηλεπικοινωνίες" (Μάρτιος - Απρίλιος 2014) που κυκλοφορεί στα περίπτερα από την περασμένη εβδομάδα υπάρχει σχετική αρθρογραφία του εκδότη κ. Ν. Κασίμη για το θέμα. Σύμφωνα με το περιοδικό η εμβόλιμη διάταξη που απαγόρευε την κατοχή scanner καταργήθηκε λόγω συνολικής κατάργησης του Ν. 3431/2006 με τον μεταγενέστερο Ν.4070/2012 (άρθρο 80).
 
Nα και ενα ευχαριστο νεο! Tωρα θα ανεμιζω αφοβα τα 3 scanner μου περιξ του LGAV (τουτεστιν, θα τα βγαζω και εξω απο το αυτοκινητο :D )
 
Υπαρχει ενα προγραμμα επικοινωνιας ( Zello ) για κινητα ( με συστημα Android & iOS ) και υπολογιστες , που νομιζω οτι ενδιαφερει καθε φανατικο του monitoring . Με σχετικα ενημερωτικα αρθρα ( Google ) , αλλα και βιντεο ( You Tube ) μπορειτε να ενημερωθειτε , για τις δυνατοτητες του προγραμματος . Το κυριωτερο ειναι οτι μπορουμε να συνδεσουμε ( καλωδιο με καρφακι βυσμα και στις 2 ακρες ) τον υπολογιστη μας ( LINE IN ), με ενα δεκτη/σκανερ , και να δημιουργησουμε ( ανοικτα , η , κλειδωμενα ) καναλια ,( Τα οποια μπορουμε να τα παρακολουθουμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ , ολα μαζι ,αλλα και να τα απενεργοποιουμε , οποτε θελουμε), απο οπου θα μπορουμε , μεσω Wi-Fi , να λαμβανουμε στο κινητο μας , ( αλλα και οσοι αλλοι θελουμε/επιτρεψουμε ) την δραστηριοτητα , που μας ενδιαφερει , ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και να ειμαστε . Εαν το κινητο χασει την επαφη με το Wi-Fi , αυτοματως και γρηγορα , μεταφερει την συνδεση στο δικτυο 2G , με ελαχιστη καταναλωση MB . Αυτην την στιγμη υπαρχουν ( παγκοσμιως ) πολλα καναλια , ανοικτα , με αντικειμενο τον αεροπορικο χωρο . ( Συνομιλιες πυργων αεροδρομιων , υπηρεσιων , εταιριων , κλπ ) . Ετσι μου ηλθε μια ιδεα . Εαν ορισμενοι απο εμας ,που ζουμε κοντα σε αεροδρομια , συνεδεαν τους υπολογιστες τους , με καποιον δεκτη η σκανερ , πολυ γρηγορα , θα μπορουσαμε να δημιουργησουμε μια ομαδα καναλιων , και να ακουμε την δραστηριοτητα στα αγαπημενα μας αεροδρομια ( και οχι μονο ) . Μια ερωτηση , σε καποιον που ειναι ενημερωμενος με την Ελληνικη νομοθεσια , εαν μια τετοια κινηση , ειναι συμβατη/νομιμη , με τους εδω νομους , μια και στο εξωτερικο , τετοια κινηση ειναι πραγματικοτητα , εδω και πολυ καιρο .
 
Η εποχή δεν προσφέρεται για τέτοια εγχειρήματα, υπάρχει κίνδυνος για άσχημα μπλεξίματα. Πάντως υπάρχει feed από το LGAV, κάποιος φαίνεται το ρισκάρει ή έχει τον τρόπο του να μην κινδυνεύει.
 
Καλησπέρα σε όλους!
Όντως διαβάζοντας τον Ν. 4070/2012 βλέπω ότι η διάταξη του Ν. 3413/2006 που μας ενδιεφερε έχει πλέον καταργηθεί!

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νέος νόμος που να περιορίζει τη χρήση scanners? Αύριο έχω πτήση εσωτερικού και θέλω να έχω ένα scanner μαζί μου. Να το βάλω στη χειραποσκευή διαλυμένο ή στη βαλίτσα άραγε?

Είμαι παλιός virtual pilot και κουβαλάω μαζί μου χάρτες κλπ των αεροδρομίων, γιατί μαρέσει να παρακολουθώ πως γίνονται οι διαδικασίες... Λέτε να έχω θέμα με την ασφάλεια αεροδρομίου?

Ευχαριστώ!
Χρίστος

EDIT: το policenet.gr κάνει αρκετά καλή δουλειά. Κάθε φορά που βγαίνει νόμος που τροποποιεί παλιότερο, ανανεώνουν και αυτόν. Πχ δείτε τι γράφουν για τους:
4070/2012: http://www.policenet.gr/portal/download ... s/439.html
και εδώ: http://www.policenet.gr/portal/arthra-d ... -4739.html
και για τον 3413/2006: http://www.policenet.gr/portal/com_down ... s/244.html

Μήπως μπορεί κάποιος να μας μεταφέρει τι λέει το άρθρο του περιοδικού "Ραδιοτηλεπικοινωνίες"?
 
Δεν γνωρίζω για τους νόμους, αλλά θα σου πω (από πρώτο χέρι) ότι το security δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει κάτι που θα έχεις το scanner μαζί σου. Δουλειά τους είναι η εφαρμογή πολύ συγκεκριμένων νόμων (ούτε καν των ναρκωτικών) και δε νομίζω κανένας στο security εκεί να γνωρίζει τίποτα για νομοθεσίες scanner. Οπότε γιατί να υπάρχει και πρόβλημα με τους χάρτες κλπ; Καλή πτήση!
 
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Θα δείξει... θα ξέρω/ξέρετε σε μερικές ώρες...

Με τους χάρτες δε θα υπάρξει θέμα, απλώς έδινα πληροφορίες για το "προφίλ μου" :).

Έχω τυπώσει πάντως τους νόμους και θα τους έχω μαζί μου :Ρ
 
Update:
Όλα καλά! Πέρασα χωρίς κουβέντα.
Φυσικά το είχα διαλυμένο και δεν είχα πάνω μου μπαταρίες.

Αναρωτιέμαι τώρα αν θα είναι πρόβλημα με μπαταρίες και/ή σε άλλες χώρες. Θα ψάξω αναλυτικά νομους όταν έρθει η ώρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση!
 
Top