Hellenic Imperial Airways

• Thread starter Thread starter KOSTAS AGQ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Toτε ο καθενας μπορει να γραφει οτι του καπνισει, να κατηγορησει οποιον γουσταρει, κρυβoμενος πισω απο την ανωνυμια του.....
Μεγαλη "μαγκια".
Νεοελληνικη κουλτουρα, που μας εφερε σε αυτα τα χαλια....
Μπραβο σου χχχ.

Απλα, κοιτα να ρωτησεις κανεναν νομικο, να σου εξηγησει οτι η ανωνυμια δεν σε προστατευει, ουτε προστατευει τους διαχειριστες.
Αιρεται.....
Τελος εγω δεν ειμαι δικηγορος κανενος. Εργαζομενος ειμαι, και μαλιστα πολυ σκληρα, και σε μερη που ουτε η φαντασια σου δεν μπορει να σε παει, και κατω απο πολυ σκληρες συνθηκες.
Και οπως ειπα , υπαρχουν πολλες αληθειες αλλα και πολλες υπερβολες στα γραφομενα.
Δεν μπορεις να κατηγορεις καποιον σαν "απατεωνα", χωρις να δεχεσαι κριτικη....και φυσικα χωρις να αντικρουεις τα γραφομενα καποιων που ενδεχομενως γνωριζουν περισσοτερα απο "εσενα".

Γεια σας

Βλεπω ακομα στο προγραμα του ΑΙΑ την Αυτοκρατορικη για Νεα Υορκη απο τον Ιανουαριο

Τι θα γινει τελικα θα πεταξει?
Ευχαπιστω-ρωταω γιατι ενας συμφορουμιτης δουλευει απ οτι φαινεται γαι την ΗΙΑ

Αγαπητό μέλος docORL, θα εκτιμούσαμε πραγματικά να μας ενημέρωνες, με την εκ των έσω γνώση σου πια, ποιές είναι οι αλήθειες και ποιές οι υπερβολές που ανέφερες. Έτσι, για να έχουμε την απόλυτη γνώση των σωστών και των λάθος απόψεών μας και να βελτιωθούμε σαν... άνθρωποι. Επίσης θα εκτιμούσαμε την παράθεση των σχετικών παραδειγμάτων όπως ακριβώς τόσα χρόνια κάνουμε και μεις σε αυτό εδώ το τόπικ.
Μέχρι να μας το προσφέρεις αυτό, απλά θα διεκδικείς σθεναρά το προνόμιο να σε χαρακτηρίζουμε "biased" και μάλιστα καθαρής ελληνικής υποκουλτούρας.

δικός σου

ΥΓ: και συγνώμη προκαταβολικά για τον προσωπικό τόνο... αυτά τα περί ανωνυμίας απόψεων στον παγκόσμιο ιστό να πας να τα πουλήσεις στη Χάγη. :idea:

ΥΓ: και συγνώμη προκαταβολικά για τον προσωπικό τόνο... αυτά τα περί ανωνυμίας απόψεων στον παγκόσμιο ιστό να πας να τα πουλήσεις στη Χάγη.

Συγνωμη, δεν θα το ξανακανω. Θα ακολουθησω το παραδειγμα σου, και θα μπορω να σε κατηγορησω (σαν ελευθερος πολιτης κρυβομενος πισω απο την ανωνυμια του φορουμ), οτι εισαι παραδειγματος χαριν, βλαξ. Ετσι? Θα σου αρεσε αυτο?
Τωρα για την συγκεκριμμενη εταιρια, τυχαινει να ειμαι μελος του ΘΔ στα 747. Και Μεχρι στιγμης, πληρωνομαι κανονικοτατα. Δεν μου εχει "φαει" ευρω ο κ. Ταλαλ.
Μπορει να αργει καποιες φορες, αλλα στο τελος παντα ειναι "καθαρος" στις οικονομικες του υποχρεωσεις.Νομιζω οτι καλυτερες πληροφοριες και πιο εγκυρες, δεν θα εχεις απο κανεναν . Σωστα?
Θα πρεπει να αναλογιστεις οτι αυτη η εταιρια δεν εκτελει sceduled πτησεις, αλλα ως επι το πλειστον, ACMI. Αρα ειναι εποχικη, και με απροβλεπτο οικονομικο προγραμματισμο. Τα εξοδα παντα σταθερα, οσον αφορα την μισθοδοσια τα ενοικια και την συντηρηση, αλλα με εσοδα που δεν μπορουν ακριβως να υπολογισθουν.
Τελος, ποια αποδειξη θα σε ικανοποιουσε, στο να δεχθεις οτι τα αεροσκαφη αυτα ειναι ασφαλη, και καλοσυντηρημενα?
Αν αναλογιστεις οτι εμεις που τα πεταμε, εχουμε οικογενειες και παιδια, και αρκετες χιλιαδες ωρες στο logbook μας, πιστευεις οτι μερικα ευροπουλα, θα μας εβαζαν στον ΘΔ, ενος "σαραβαλου"?

Στην διαθεση σου λοιπον.

Αγαπητέ docORL, σ΄ευχαριστούμε για τη διάθεσή και τη διαθεσιμότητά σου αλλά και την τόσο εμπεριστατωμένη σου ανάλυση επί του θέματος. Εσείς εκεί στον ΘΔ των Αυτοκρατορικών θα πρέπει να περνάτε πολύ ευχάριστα φαντάζομαι. Σας φροντίζει όσο καλά μπορεί απ' ότι μας λες και ο κ. Ταλάλ. Να ναι καλά. Νομίζω όμως ότι οι υπόλοιποι απλά βιώνουν στιγμές από τον ΘΒ. Εσύ, σαν μη βλαξ να υποθέσω, θα το πιάσεις το υπονοούμενο.
Αυτά δε τα περί εποχικής δραστηριότητας (μη προγραμματισμένες πτήσεις) καλύτερα να πάς να τα εξηγήσεις με ειδική διάλεξη στο Γιοχάνεσμπουργκ, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Θα χαρούν πολύ να σε ακούσουν όπως άκουσαν και άλλους σε συνεντεύξεις τύπου. Αν τυχόν έρθουν στο τέλος να σου σφίξουν το χέρι μην αρνηθείς την αβρότητά τους. θα είναι από ξεχύλισμα χαράς. Κάτι σαν την κυβέρνηση του Πακιστάν ένα πράγμα. Κάτι και σαν τον ΑΙΑ που χαίρεται επίσης να σας φιλοξενεί στις όμορφες εκγαταστάσεις του.
Μου άρεσε επίσης και η χρήση του πληθυντικού αριθμού για την ικανοποίηση από την προσφορά εργασίας σου. Φαντάζομαι σαν ΘΔ εκπροσωπείς και το σύνολο των εργαζομένων που επίσης γεμάτα ικανοποίηση ψάχνουν π.χ. αρκουδάκια στα ντουλαπάκια. Τα επιχειρήματά σου ομολογώ ότι με δυσκόλεψαν να κατανοήσω τις αλήθειες και τις υπερβολές που ανέφερες ενωρίτερα. Έμεινα με μια ακόμη γεύση χαράς και ικανοποίησης για την εργασιακή σου κατάσταση. Για την κατάσταση των αεροσκαφών (όπως φυσικά και δεν πρόσεξες) δεν έκανα δεδομένη αναφορά. Τα αγαπάμε τα άτιμα τα 747 και σκεφτόμαστε από τώρα πώς είναι νωρίς να εγκαταλείψουν το σμήνος... και πως θα σου φανούν άραγε επίσης τα νέα Α343 που θα εξυπηρετούν τους Αυτοκρατορικούς επιβάτες στο ευήμερο μέλλον της εταιρείας και τις νέες παρτίδες των μη προγραμματισμένων πτήσεών της.
Προσωπικά σου εύχομαι ευημερία και μακροημέρευση στην Αυτοκρατορική οικογένεια. Λυπάμαι που δεν μπορώ να αναφωνίσω τα λόγια μου και σε άπταιστα αγγλικά σε εκατοντάδες θαυμαστές της Αυτοκρατορικής κοινής γνώμης. Χαίρομαι όμως ότι καταφέραμε να σε έχουμε κοντά μας σε αυτή την τόσο ζεστή αεροπορική γωνιά που όπως και οι ψαράδες της Κέας έχουν μόνο όμορφες εικόνες υπερπτήσεων των μεγαθηρίων των αιθέρων.

δικός σου

Ναι σαν Τζιωτης, χαιρομαι που οι ψαραδες μας καμαρωνουν.....
Σε οτι αφορα το 343 και το 747, επειδη τυχαινει να εχω καμμια 6χιιαρια ωρες στο side stick , δεν υπαρχει καμμια συγκριση στα δυο αυτα εργαλεια. Το ενα ειναι φτιαγμενο απο κομπιουτεραδες και προοριζεται για computer operators, και το αλλο φτιαγμενο αλλες εποχες, και ειναι φτιαγμενο για αεροπορους...
Αλλο να κανεις approach managed και αλλο να κανεις DME arc με ενα θηριο πισω απο τους ωμους σου...Αλλα τι σου λεω τωρα, ενδεχομενως δεν θα καταλαβεις...
Τωρα σε οτι αφορα το θεμα ΝΥ, EGLL, FAJS, ειναι απο τις φορες που η Αυτοκρατορια δεν εφταιξε, ειδικα στο θεμα της ΝΥ και του Λονδινου, αφου τα αεροσκαφη που ο κ. Ταλαλ ειχε συμφωνησει να νοικιασει, δεν περνανε πιστοποιητικο απο την ελληνικη ΥΠΑ, για καποιες μετατροπες που ειχαν και δεν ηταν εγκεκριμμενες απο την EASA. Ρωτα να μαθεις, για να μπορεις να εισαι πιο καυστικος στα μελλοντα γραφομενα σου.
Αυτα, και παντα στην διαθεση σου, για περεταιρω επεξηγησεις, επι του θεματος.

Καλημερα φιλοι. Διαβαζω με προσοχη τα γραφομενα σε αυτο το νημα τις τελευταιες μερες και θα ηθελα να προσθεσω (και αν μπορει να επιβεβαιωσει η οχι ο docORL) κατι που εμαθα προσφατως: Η γραμμη της NY δεν θα ανοιξει τον Γεναρη οπως αρχικα λεγανε αλλα τον Μαιο και θα ειναι τελικα ΜΟΝΟ high season και θα σταματα τον Οκτωμβρη!. Επισης απο οτι γνωριζω ο Ταλαλ ειχε τους υπαλληλους (γραγειων) μεσα ενα 5μηνο και τους ξεχρεωσε πριν λιγο καιρο. Πολιτικη του ειναι παντα να πληρωνει πρωτα τους νομιμους και τελευταιους τους μαυρους. Τωρα που γυρισαν τα αεροπλανα και απο το Πακισταν γνωριζει καποιος για τα σχεδια του;

Κανεις δεν ξερει τι θα γινει με την ΝΥ. Ολα φημες ειναι. Παντως η προσπαθεια ανευρεσης αεροσκαφων, ειδικα Α340 συνεχιζεται, καθοσον ειναι δυσκολο το 2κινητηριο, λογω ETOP'S.
Με τον νεο χρονο, υπαρχουν ετοιμα σχεδια για εκμεταλευση των 747, και μαλιστα για μακρο χρονικο διαστημα.
Τα υπολοιπα, περι "μαυρων" και "ασπρων" εργαζομενων, δεν τα σχολιαζω....
Σαν εργαζομενοι και ειδικα ελληνες εργαζομενοι, πρεπει (δυστυχως) να παρουμε αποφαση οτι οι καθυστερησεις των μιθων μας θα ειναι μεσα στην "ημερησια διαταξη"....Και οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε, τοσο πιο καλα θα ειναι για εμας.
Και εγω ημουνα ΟΑ 30 χρονια, και ειχα καλοσυνηθισει.....Τωρα που ειμαι στην "ελευθερη αγορα". καταλαβα οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα, και χρειαζεται και υπομονη και ανεχεια.

Ελπίζω να μην έχεις καταλάβει τι λές.
Εσύ θεωρείς ως καλόμαθημένους τους εργαζομένους που πληρωνόνται στην ώρα τους;;;;
Επίσης εσύ μάλλον έχεις στρώσει την ζωή σου και γι' αυτό δείχνεις ελαστικότητα για την καταβολή των δεδουλευμένων σου.
Ρώτα και τους νεότερους που έχουν να πληρώσουν δόσεις δανείων κ.α..
Θα μου πείς <<εντάξει ας μην πληρώσουν>> τότε όμως και οι τράπεζα δεν θα πληρώσει τους εργαζόμενους της και θα γίνουμε Παπούα (χωρίς παρεξήγηση στην συμπαθέστατη φυλή)
Επίσης λές ότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται να έχουν <<ανέχεια>> δηλαδή φτώχεια.
Τι να πώ, φαίνεται ότι πετάς από χόμπι.

Στα επόμενα χρόνια προτείνω να αρχίσουμε να μαστιγώνουμε εργαζόμενους οι οποίοι έχουν καλοσυνηθίσει τους τελευταίους αιώνες.

Φαινεται οτι η δεν καταλαβαινεις, η...
Αν , ημουν α "κονομιμενος" δεν θα πεταγα στο Πακισταν χατζηδες....Και αν πεταγα απο χομπυ, θα ειχα βρει κατι πιο απλο...
Οταν θα ξυπνησεις λοιπον απο την ραστωνη σου, και δεις με θαρρος την ελληνικη πραγματικοτητα, και το τι τσουναμι ερχεται, θα με καταλαβεις (ισως).
Θα ειναι ιδιαιτερα τυχεροι οσοι θα πληρωνονται, εστω και κθυστερημμενα.
Διοτι οι περισσοτεροι δεν θα πληρωνονται. Απλα γιατι δεν θα εχουν δουλεια.
Σε οτι αφορα τα δανεια, ας προσεχαν οσοι πηραν δανεικα. Καποτε θα πρεπει να τα επιστρεψουν, σωστα?
Ολοι θελουμε σπιτια, αυτοκινητα και πλασμα 70 ιντσων. Ομως ενας νοημων, δεν δανειζεται για σπιτι 300 τετραγωνικων...Δεν τους λυπαμαι.
Εχουμε ομως ξεφυγει απο το θεμα μας, που ειναι η ΗΙΑ. Δεν θα ξαναπαντησω δε θεματα "εξω-αεροπορικα".
:deadthread: