HER(CHQ)-ATH με Athens airways

• Thread starter Thread starter Lovethisflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
@Lovethisflight

Σκέφτηκες ίσως ότι:
1. Η αρχική πτήση ματαιώθηκε για τη δική σας ασφάλεια?
2. Τα ταξί έστω και μετά από φωνές ήταν προσφορά της εταιρείας παρόλο που δεν ήταν υποχρεωμένη?
3. Το ότι τα παιδάκια έκλεγαν λόγω αναταράξεων είναι φυσιολογικό αναξάρτητα από εταιρεία και αεροσκάφος?
4. Πως επίσης φυσιολογικό είναι να μειώνει ισχύ στους κινητήρες ο κυβερνήτης για να πετύχει την κάλλιστη ταχύτητα για αναταράξεις (και για τη δική σας ασφάλεια) και όταν αυτές πάψουν να ξαναεπιταχύνει? Αυτό προκαλεί και την ψευδαίσθηση ανόδου και καθόδου.
5. Το ότι τα απότομα φρένα μετά την προσγείωση ήταν για να διευκολύνουν την κυκλοφορία που έπεται ελευθερώνοντας σύντομα το διάδρομο μετά από οδηγία του πύργου?

Λέω ίσως...

Βέβαια όπως έχω ξαναπεί άνθρωποι που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο (και ο φίλος Lovethisflight δεν το κρύβει) δικαιούνται να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν.

Με σεβασμό στην ταλαιπωρία που υπέστης.

Μετά το ...........επεξηγηματικό post του Lovethisflight , θεωρώ ότι οφείλω ένα "απολογητικό" κείμενο για το δικό μου post !!!

Βλέπουμε λοιπόν πώς ο μέσος Έλληνας (αναφέρομαι στους συνεπιβάτες του Lovethisflight και όχι σε αυτόν) αντιμετωπίζει το αεροπορικό ταξίδι.
Η υπερβολή σε όλες τις αντιδράσεις !!! Επιβάτες που ....... έφυγαν από το αεροδρόμιο για να προλάβουν το πλοίο ώστε να φτάσουν πιο γρήγορα στο σπίτι τους !!!! (Τώρα το ότι τα πλοία από το Ηράκλειο αναχωρούν στις 21.30 και φτάνουν Πειραιά 06.00 καμία σημασία δεν έχει...............ΑΥΤΟΙ ξέρουν καλύτερα . Θα έφταναν πιο νωρίς στο σπίτι τους !!!)

Για το ταξί .
Αναγκάστηκε η εταιρεία (προφανώς για να μην χαλάσει την εικόνα της που προσπαθεί να φτιάξει σαν νέος παίκτης στην αγορά) να τους προμηθεύσει μεταφορικό μέσο (και δεν προσεφέρθη οικειοθελώς όπως νόμισα) αφού έγιναν ομηρικές μάχες (και ως συνήθως την πλήρωσαν οι κοπέλες στον γκισέ....) σύμφωνα με τα λεγόμενα του Lovethisflight.........

Για την πτήση αυτή καθ' αυτή τι να πεί κανείς !!!
Αφού μέχρι και τα μωρά που έκλαιγαν θεωρήθηκαν σαν αδυναμία της εταιρείας !!!!
Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την αεροπορία έμαθα και την προσγείωση τύπου "σαν να "φιλαει την αδελφη του" ο πιλοτος".
Παρακαλούνται οι πιλότοι του Forum (όσοι έχουν αδερφές τουλάχιστον) να μας βοηθήσουν εδώ δίνοντάς μας περιγραφή της τεχνικής αυτής .

Φιλε aas59 δε σου ειπε κανενας να γραψεις απολογητικο ποστ,γιατι κανενας δε σου ζητησε να απολογηθεις για κατι που εγραψες.
Τωρα για αυτους με το πλοιο.ενταξει,οι ανθρωποι δε ξερουν τι τους γινεται απο αεροπλανα...(Μ'αεροπλαναααααααα και βαποοοοοοριαααα! :thx: )

Όντως κανείς δεν το ζήτησε , εγώ αισθάνθηκα ότι έπρεπε γιαυτό και είναι "απολογητικό" και όχι απολογητικό.........
Παρεννόησα το αρχικό post του Lovethisflight , θεωρώντας ότι η εταιρεία προσεφέρθη εθελουσίως και όχι μετά από τον γνωστό ΝεοΕλληνικό τρόπο.....

Δεν ηταν επεξηγητικο το τελευταιο μου post; :twisted:

Οκ τοτε...δεν συνεχιζω διοτι σαν απλως επιβατης-φοιτητης-ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ-γκρινιαρης και τελος παντων ανθρωπος που θελει να εξυπηρετηθει, δεν γνωριζω τοσο καλα τα πραγματα οπως οι περισσοτεροι απο εσας. Οταν βγαλω και εγω μια αντιστοιχη σχολη ισως μπορεσω...Μεχρι τοτε τεχνικοι οροι-τεχνικη νομοθεσια-αεροπορικη ορολογια, μου ειναι αγνωστα. Απλα ειπα να πω τι μου συνεβη... Καλως ή κακως το εκανα...

Α και Κυριε aas59 η"τεχνικη" οπως ευστοχοτατα την αποκαλεσατε, ειναι απο ταινια...Και ειπα να την δανειστω.
Επισης, εφοσον μας εδωσε την επιλογη να ταξιδεψουμε απο Χανια επρεπε να μας παρεχει και το μεσο...Ειτε ηταν βαρκα Ειτε Ρουκετα! Δεν αναγκαστηκε...Και ξαναλεω...δεν θα της λειψουν τα 120 Ευρω!

-SuperFast Ferries τωρα και στο Ηρακλειο...Αναχωρηση 23.45 απο Ηρακλειο, Αφιξη 5.45 στον Πειραια [6ωρες]
-Αthens Airways τωρα και στο Ηρακλειο...Αναχωρηση 16.40 απο Ηρακλειο ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΗΣ, Αναχωρηση απο Ηρακλειο με Ταξι στις 17.00, Αφιξη στα Χανια στις 19.20, Αναχωρηση 19.55 απο Χανια ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, Αναχωρηση απο Χανια 20.45, Αφιξη (Ευτυχως) στο Ελ.Βενιζελος 21.35. [6ωρες + Εμπειριες απο τη διαδρομη Ηρακλειο-Χανια]

Αληθεια? Ποια συμφερει καλυτερα?

Επεξηγηματικότατο το δεύτερο post ............

Το δέ τρίτο ακόμα περισσότερο........

Μόνο που σου διέφυγε να σημειώσεις μία λεπτομέρεια ¨Η πτήση που αναφέρεσαι ακυρώθηκε ΛΟΓΩ καιρού και όχι με υπαιτιότητα της εταιρείας.
Πιστεύεις ότι αν κρατούσε και το βράδυ ο καιρός , το Λιμεναρχείο θα έδινε άδεια απόπλου????

Φοβάμαι ότι έχεις μπερδέψει την έννοια εξυπηρέτηση με την έννοια υποχρέωση (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα) και για αυτό το λόγο κάνεις και την σχετική (αβάσιμη κατ' εμέ) κριτική στην εν λόγω εταιρεία έχοντας άγνοια της νομοθεσίας που διέπει τις μεταφορές.

Υπάρχει σχετικό topic στο forum σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών που θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις διαφορετικά το θέμα.

Από μένα καλές γιορτές.

@ Lovethisflight: Το nickname σου αφορά τη συγκεκριμένη πτήση να υποθέσω?? :lol:

[Με την ευκαιρία τις ευχές μου για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλο το forum.]

Με όλο το σεβασμό στον Lovethisflight, και από τη σκοπιά του απλού επιβάτη:

Ένα αεροπορικό ταξίδι μπορεί να γίνει μία δυσάρεστη εμπειρία. Καθυστερήσεις, απώλεια αποσκευών, άσχημες πτήσεις είναι πράγματα που, δυστυχώς, συμβαίνουν. Ωστόσο, το να ρίχνουμε την ευθύνη στην εταιρία δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση. Υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες που ευθύνονται. Από κακή οργάνωση στα αεροδρόμια προορισμού και άφιξης, μέχρι τον καιρό, ή ακόμα και τους συνεπιβάτες μας. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορώ να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1. Όσον αφορά το θέμα της ακύρωσης της συγκεκριμένης πτήσης, ο τελευταίος που είναι υπεύθυνος είναι η εταιρία. Και όσον αφορά τον συμφορουμίτη μας, η μόνη ζημία που υπέστη ήταν η ταλαιπωρία του, ίσως και η απώλεια ωρών ξεκούρασης. Άλλοι, σε παρόμοιες περιπτώσεις, μπορεί να χάσουν σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις. Και πάλι, όμως, αυτά είναι ενδεχόμενα που οφείλει ο καθένας να υπολογίζει από τη στιγμή που φεύγει από το σπίτι του, είτε ταξιδεύει με αεροπλάνο, είτε με τρένο, είτε με πλοίο... ακόμα και με πατίνι, που λέει ο λόγος.

2. Θεωρώ πολύ θετικό το ότι η εταιρία φρόντισε, όχι απλά να φροντίσει ώστε οι επιβάτες να ταξιδέψουν από άλλο αεροδρόμιο αλλά και να τους καλύψει το κόστος μεταφοράς στο άλλο αεροδρόμιο. Δεν είχε καμία υποχρέωση να κάνει ούτε το πρώτο, πόσο μάλλον το δεύτερο. Υποθέτω πως κάποια άλλη εταιρία απλώς θα έλεγε στους επιβάτες της να περιμένουν, άντε και να τους προσέφερε κανένα κουπόνι για κάνα δωρεάν σάντουιτς στο αεροδρόμιο.

3. Όσον αφορά την ίδια την πτήση, προσωπικά τη βρίσκω δυσάρεστη. Πρώτα απ' όλα, ο τύπος του αεροσκάφους δεν είναι και ο καλύτερος (με βάση τα δικά μου κριτήρια) όσον αφορά τον παράγοντα άνεση. Και πάλι, όμως, ο επιβάτης γνωρίζει (ή έστω οφείλει να γνωρίζει, εφόσον δίνει σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα) πως υπάρχει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πριν αγοράσει το εισιτήριο. Ειδάλλως, μπορεί να προτιμήσει την Aegean, την OA, ή έστω τα πλοία της ΑΝΕΚ. Οι αναταράξεις, πάλι, είναι μέσα στο πρόγραμμα: μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε πτήση. Τέλος, για τα παιδιά που αναφέρει ο Lovethisflight, λυπάμαι, αλλά δεν έχει εφευρεθεί ακόμα τρόπος να τα κάνουν να μουγκαθούν εν πτήσει, επομένως, είναι αναγκασμένος να τα υποστεί.

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ από όλη αυτή την ιστορία είναι πως η εταιρία, παρά το πρόβλημα που υπήρχε, έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της.

Lovethisflight":3kmmuuui said:
-SuperFast Ferries τωρα και στο Ηρακλειο...Αναχωρηση 23.45 απο Ηρακλειο, Αφιξη 5.45 στον Πειραια [6ωρες]
-Αthens Airways τωρα και στο Ηρακλειο...Αναχωρηση 16.40 απο Ηρακλειο ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΗΣ, Αναχωρηση απο Ηρακλειο με Ταξι στις 17.00, Αφιξη στα Χανια στις 19.20, Αναχωρηση 19.55 απο Χανια ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, Αναχωρηση απο Χανια 20.45, Αφιξη (Ευτυχως) στο Ελ.Βενιζελος 21.35. [6ωρες + Εμπειριες απο τη διαδρομη Ηρακλειο-Χανια]

Αληθεια? Ποια συμφερει καλυτερα?

Έχω μάθει στη ζωή μου να μην συγκρίνω ανόμοια πράγματα.

Από 6 ώρες στο πλοίο προτιμω την Athens Airways που θα φύγει 16:40 και θα φτάσει 17:30 στην Αθήνα. Σύγκριση μεταξύ όμοιων πραγμάτων.
Τώρα, στη δική σου εμπειρία, για αναλογίσου το Superfast, το οποίο αποπλέει στις 23:45, χαλάνε οι μηχανές μεσοπέλαγα, βολοδέρνεις 15 ώρες και τελικα φτάνεις στον Πειραιά όχι στις 05:45, αλλά στις (πχ) 21:00. Ή ακόμη χειρότερα, ραγδαία επιδείνωση του καιρού και δέσιμο σε κάποιο λιμάνι (πχ Σίφνο/Μήλο) καθ' οδον μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες. Τι προτιμάς?

DISCLAIMER : Δεν είμαι ειδικός επί των ναυτιλιακών, οπότε δεν γνωρίζω τις ανάλογες διαδικασίες σε περίπτωση βλάβης/καιρικών συνθηκών.

skg1":1g79e2da said:
Υποθέτω πως κάποια άλλη εταιρία απλώς θα έλεγε στους επιβάτες της να περιμένουν, άντε και να τους προσέφερε κανένα κουπόνι για κάνα δωρεάν σάντουιτς στο αεροδρόμιο.

Πριν 4 χρόνια "ξέμεινα" με την - κατά γενική ομολογία αξιόπιστη και με κύρος στο χώρο εταιρία - Lufthansa, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (ενδιάμεσος από Μασσαλία αν δεν απατώμαι). Ποτέ δεν έγινε καμία ανακοίνωση γιατί μας κατεβάζουν από το αεροπλάνο για Αθήνα, ούτε και το τι πρέπει να κάνουμε από κει και πέρα. Απλά, μας έδωσαν στον καθένα από ένα κουπόνι των 15 ευρώ (εξαργυρώσιμο σε συγκεκριμένα μαγαζιά του αεροδρομίου) και μας είπαν αντίο.

Αυτά κάνουν οι "μεγάλες" εταιρίες, δεν πληρώνουν ταξιά και βαπόρια.

/offtopic (σχεδόν):

Με το κουπόνι των 15 ευρώ, έπαιρνες ό,τι ήθελες από τα συγκεκριμένα μαγαζιά, αλλά κανείς δεν έδινε ρέστα, οπότε κάποιοι συνεπιβάτες, άρχισαν να παραπονιούνται. Το αθάνατο ελληνικό μου δαιμόνιο όμως, έσωσε την κατάσταση και εκνεύρισε ένα γερμαναρά μαγαζάτορα:
Μάζεψα πάνω από 20 κουπόνια από διάφορους επιβάτες (κυρίως Έλληνες, αλλά και κάποιους ξένους). Σαν καλό γκαρσόνι, πήρα παραγγελία από όλους, φαγητό, ποτά κλπ και αφού τους έδωσα οδηγίες για να διαμορφώσουν τον χώρο του τέρμιναλ σε greek tradional taverna o Fontas, πήγα και έδωσα μαζική παραγγελία φαγητού. Από εκεί που με ένα κουπόνι έπαιρνες ένα φαΐ και μια σαλάτα μόνο, πήρα φαγητό και σαλάτες για όλους, μπύρες, αναψυκτικά και μου περίσεψαν και 2 κουπόνια που τα έδωσα για φιλοδώρημα στις 2 κοπέλες που εξυπηρετούσαν στο εστιατόριο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Το αποτέλεσμα, πέρα από το οτι όλοι φάγαν και ήπιαν όσο ήθελαν, ήταν και τζάμπα καφές για όλους από τις ευτυχισμένες και απορημένες σερβιτόρες :P