Η πρώτη πτήση μας !!!

cavo_paradiso":3qy8zrmw said:
1996, ATH - STO με τo TRISTAR της NOVAIR.......εμπειρια!


Τι σύμπτωση! Και η δικά μου πρώτη πτήση ήταν με Lockheed L-1011 TriStar τις Novair, από SKG για ARL το Δεκέμβριο του 1997. Φοβερες αναμνήσεις!
 
Εμενα η πρώτη μου πτήση ηταν περισυ ,οταν ημουν 13 εων, απο αθηνα για βουκουρέστι με 734 της ολυμπιακής.Πηγα με τη φιλαρμονική της Σκιάθου για να δωσουμε δυο συναυλιες, μια στο μπρασοβ και μια στη σιγκεσουαρα. Μετα επιστρέψαμε παλι με 734 της ολυμπιακής. Απο τότε και μεχρι στιγμής δεν ξαναπεταξα :cry: .Τωρα ,το πάσχα, θα παω Αθηνα. Θα πρήξω τη μανα μου να παμε με αεροπλάνο! :) :)
 
Το πρώτο μου αεροπορικό ταξίδι.

Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την εμπειρία που είχα όταν σε ηλικία 16 χρονών (1996 αν θυμάμαι) πέταξα για πρώτη φορά στη ζωή μου για Λονδίνο με Virgin atlantic. Από τότε έχω πετάξει πολλές φορές με διάφορες αεροπορικές. To service που συνάντησα σε αυτή την αεροπορική δεν το έχω συναντήσει πουθενά αλλού. Οι αεροσυνοδοί δε σταματούσαν να πηγαινοέρχονται πάνω από τα κεφάλια μας. Απο φαγητό καφέ και ποτό μέχρι μαξιλαράκια να κοιμάσαι κουβέρτες ακουστικά για να ακούσεις τους νέους δίσκους ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και όλα τα συναφή. Δε θυμάμαι τι αεροσκάφος ήταν..αλλά το service της συγκεκριμένης αεροπορικής μου χει μείνει..
Αναρωτιέμαι γιατί έκοψε τις πτήσεις τις προς Αθήνα

ΥΓ. Έλπίζω αυτή τη φορά να έγραψα στο σωστό topic
 
Re: Το πρώτο μου αεροπορικό ταξίδι.

Μου έκανε εντύπωση. Δεν ήξερα οτι η Virgin είχε πτήση αθήνα-Λονδίνο. Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα οτι υπήρχε είχε
G-OUZO (Spirit of Melina), an A320-211 which used to do the Athens route
G-VATH (Hellenic Beauty), Α321 which also operated the Athens route
Οπότε λογικά με ένα από αυτά τα 2 πέταξες. Ωράια, έμαθα και κάτι καινούριο. Τώρα για νεους δίσκους ελλήνων καλλιτεχνών. Αυτό επίσης μου κάνει εντύπωση.

Ένα λίγο οφφ τόπικ για όποιον ξέρει. Η virgin στις υπερατλαντικές στην premium class σε έπαιρνε με λιμουζίνα. Αυτό ίσχυε και για domestic? Ισχύει ακόμα?
 
Re: Το πρώτο μου αεροπορικό ταξίδι.

Ναι ναι αυτό με τους δίσκους ισχύει. Μπροστά στο κάθισμα σου είχαν ακουστικά με το λογότυπο της Virgin σε ειδική σακουλίτσα. Θυμάμαι τότε είχε πρωτοβγεί ένας δίσκος (live αν θυμάμαι καλά) της Χαρούλας. Μαζί με τα ακόυστικά σου είχαν κατάλογο με τους δίσκους που μπορούσες να ακούσεις. Απλά πάταγες των κωδικό στο μπράτσο του καθίσματος ή πάταγες τα κουμπάκια πάνω κάτω (δεν θυμάμαι) και άκουγες το cd.
Να σημειώσω ότι ήταν economy class...
 
Την πρώτη φορά που πέταξα δεν την θυμάμαι ακριβώς γιατί ήμουν μωρό...Πάντως σε μία απ΄τις πρώτες μου πτήσεις αρχές '90...Ήμουν 4-5 χρονών και η μητέρα μου φοβόταν σε τραγικό βαθμό το αεροπλάνο...Οπότε μόλις ανεβήκαμε πάνω απ΄τα σύννεφα,την καθησύχασα..."Μαμά μη φοβάσαι...αν πέσουμε τώρα θα κολλήσουμε στα σύννεφα!!"
Σε μία άλλη πτήση χαμήλωσαν τα φώτα για την απογείωση και ρώτησα τον πατέρα μου αν έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ!!! Αφασία εντελώς....
Από μικρός ήμουν πανέξυπνος.... :D :D
 
1986 ATH-LHR OA με Α300 αν θυμαμαι καλα
 
Πρώτη πτήση σε ηλικία 3 ετών DUSSELDORF-ATHENS με ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ στα τέλη του 60 και φυσικά δεν θυμαμε τίποτα. Επόμενή ''πρώτη'' ήταν στα μέσα του 80 ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΚΙΝΓΚΣΤΟΟΝ- ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ.
 
Καλησπερα απο την βροχερη Αθηνα μας,

Δεν μπορω να σας πω πωτε πεταξα την πρωτη φορα αλλα θυμαμαι οτι πεταξα με το 747 :D ΑΤΗ ΜΧΠ ΟΑ4243 απο Ελληνικο οπως και σαν πληρωμα καμπινας επιβατων την πρωτη πτηση μου την εκανα με Β737-400 ΑΤΗ - Tel Aviv :D
 
Πρωτη μου πτηση πρεπει να ηταν περιπου το 1997, απο Αθηνα με προορισμο Θεσσαλονικη. Δε θυμαμαι τυπο αεροσκαφους, μονο ονομα... "Ολυνθος"... Τι απεγινε αυτο το α/φ ?
 
Top