Η πρώτη πτήση μας !!!

Πρώτη πτήση το περασμένο καλοκαίρι με Α-340-300 της Ολυμπιακής για Νέα Υόρκη. 0Α411 0Α412
 
DimitrisM.":9vzggk71 said:
Πρωτη μου πτηση πρεπει να ηταν περιπου το 1997, απο Αθηνα με προορισμο Θεσσαλονικη. Δε θυμαμαι τυπο αεροσκαφους, μονο ονομα... "Ολυνθος"... Τι απεγινε αυτο το α/φ ?
Είναι ένα από τα 737-400 και είναι ακόμα στο "Ελ. Βενιζέλος" περιμένοντας μια καλύτερη τύχη.
 
Καλημέρα σε όλους.
Διαβάζω τις χρονιές που πετάξατε για πρώτη φορά και ζαλίζομαι....πάλι καλά που κάποιος γράφει πως πέταξε στη δεκαετία του '60.
Λοιπόν...η πρώτη μου πτήση ήταν με την ΤΑΕ...Βόλος-Θεσσαλονίκη και επιστροφή.Εννοείται μωρό, δεν θυμἀμαι τίποτε, αλλά έχω το εισητήριο ακόμη.
Η πτήση, όμως, που θυμάμαι και λογικά πρέπει να εκληφθεί ως η ενσυνείδητα πρώτη, είναι στις 26.12.1966, ΟΑ 909, Θεσ/νίκη-Αθήνα. Εννοείται ότι έχω το εισητήριο...Η πτήση έγινε με DC 6B.
Στο αεροπλάνο μπαίνοντας δεξιά, υπήρχε ένα ξεχωριστό πίσω τμήμα, κάτι σαν μπίζνες, το χώρισμα του οποίου ήταν καφέ με ρόμβους. Τα καθίσματα ήταν επίσης καφέ, τετραγωνισμένο παράθυρο και το γνωστό δίχτυ από πάνω για χειραποσκευές.Ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι, προσγειωθήκαμε σε μια ηλιόλουστη Αθήνα, βγήκαμε, στο παλιό κτίριο του Ελληνικού των εσωτερικών πτήσεων και το λεωφορείο της ΟΑ μας ανέβασε στην Αμαλίας, όπου είχαν το τέρμιναλ τότε.
Και βέβαια είμουν απίστευτα χαρούμενος που πέταξα και ικανοποίησα την παιδική μου λόξα για τα αεροπλάνα και την Ολυμπιακή.
 
Εμένα ήταν πριν κανα 12,5 χρόνια(?) που ήμουν 1 χρονών με την LOT SKG-WAW. Δεν θυμάμαι τίποτα από αυτήν. Όμως η πρώτη ευσυνείδητη πτήση μου ήταν 21.12.08 SKG-BUD(και μετά BUD-DUB)με την MALEV.
 
Φοβερό τόπικ!!!Πρέπει να ήταν περίπου 1990-1991, Θεσσαλονίκη-Άραξος(ούτε που φανταζόμουν ότι υπήρξε ποτέ τέτοιο δρομολόγιο) όταν μετακομίσαμε οικογενειακώς στη νότια Ελλάδα.Ήμου 2 ετών οπότε δεν θυμάμαι τίποτα.Η αλήθεια είναι πρέπει να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό το ταξίδι γιατί οι πληροφορίες που έχω ως τώρα είναι κάπως συγκεγχυμένες.Με κανένα Falcon θα πετάγαμε λογικά, νομιζω κάτι τέτοι έχει αναφέρει ο πατέρας μου!Πρώτη πτήση χαραγμένη στη μνήμη μου Ιούλιος 2001 Αθήνα-Λονδίνο, ΒΑ, νομίζω ήταν 767 ή 757, μάλλον το πρώτο.Ακολούθησε ένα υπέροχο 11ήμερο στην Αγγλία την οποία ανυπομονώ να ξαναεπισκεφθώ!
 
Η πρώτη πτήση μου ήταν στις 26 Σεπτ. 1999 όταν έφευγα φαντάρος και έπρεπε να παρουσιαστώ στη Σύρο :rolleyes:
Η τελευταία της ημέρας SKG-ATH και ξενύχτι στο Ελληνικό για να πάρουμε το πρωινό για Σύρο.
Εκεί κάθησα περίπου 1,5 μήνα και έκανα 5 πτήσεις.
Απο τότε γλυκάθηκα.. :mrgreen:

Αλήθεια.. μπορεί κάποιος να βρεί στοιχεία του αεροσκάφους (Ολυμπιακή) που εκτέλεσε την τελευταία πτήση της 26ης Σεπτεμβρίου 1999;
Θα ήθελα πολύ να μάθω νηολόγιο, τύπο κ.λ.π. Πάντα το είχα μαράζι.
 
Η πρώτη πτήση ήταν βουκουρέστι-αθήνα με 737-400 της ολυμπιακής
εκείνο που θυμάμαι είναι ότι όταν φύγαμε απο την φυσούνα νόμιζα ότι απογειωθήκαμε και λέω "αυτό ήταν;ας χαζέψω λίγο την θέα έξω" και τότε βλέπω ότι στρίβουμε γι ανα μπούμε στον διάδρομο και πρίν προλάβω να σκεφτώ κάτι αρχίζει η απογείωση.από τότε μου έμεινε το κουσούρι των πτήσεων. :D :D
 
Η πρώτη μου πτήση ήταν η ΟΑ411 από Αθήνα-Νέα Υόρκη με 747-200 κάπου στο 97' με κυβερνήτη τον παππού μου :D .Ημουν 2-3 χρονών και δεν θυμάμαι πολλά.
Αλλά την πρώτη μου πτήση που θυμάμαι σαν τώρα είναι το 99' με 737-200 Αθήνα-Χανιά.
 
Jimis":2sdf6qji said:
Εμένα ήταν πριν κανα 12,5 χρόνια(?) που ήμουν 1 χρονών με την LOT SKG-WAW. Δεν θυμάμαι τίποτα από αυτήν. Όμως η πρώτη ευσυνείδητη πτήση μου ήταν 21.12.08 SKG-BUD(και μετά BUD-DUB)με την MALEV.

Μετά από μία διόρθωση από ένα μέλος κατάλαβα το λάθος μου: ενσυνείδητη όχι ευ
 
4/1/1994 αν δεν κάνω λάθος με Α300 της ολυμπιακής σε charter Θεσσαλονίκη - Ρόδος . Μετά με Cronus και 734 Θεσσαλονίκη-Heathrow. Αυτό που δεν θυμάμαι και δεν μπόρεσα να βρω ήταν τον Απρίλιο του 2001 μια πτήση Θεσσαλονίκη-Τύνιδα με Tunis τι τύπος αεροσκάφους ήταν....

Αγαπημένη πτήση με Thai ATH-BKK . Άνεση και εξαιρετικό servis...
 
Top