Iberia

Re: Iberia News

Iberia wants an agreement with unions on a new short-medium range airline before summer, its chairman said, as the loss-making carrier seeks new strategies to ensure its viability in the damaged air industry.

Τι να πώ κι εγώ? Τα 'πε ο πρόεδρος...

Έχουν πλάνο οι Ιberίτες και το ακολουθούν ώστε το 2012 να έχουν loco feeder για τα long-haul τους. Με την Vueling μόνο δεν μας είπαν τι σκοπεύουν να κάνουν...

:arrow: http://www.reuters.com/article/idUSLDE6510H220100602

Αυτό το μοντέλο (full frills για long-haul, no frills για short-haul) το έχω σκεφτεί και έχω σκοπό να το κάνω διπλωματική του χρόνου αν κάνω το master στη Μαδρίτη που έχω βάλει στο μάτι.
Ηδη μαζεύω τα απαραίτητα data. Ελπίζω να μη μου φάνε την πρωτοτυπία οι Ισπανοί. :|

Aνακαινισμένη business class απ' την ΙΒ για τα μεσαίας απόστασης (Cairo, Tel Aviv, Malabo, Moscow and Lagos). 50άρι seat pitch, 20άρι πλάτος και ανάκλιση 30 μοίρες ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της. Επίσης, ρόλο IFE αναλαμβάνουν φορητά PSP, φορτωμένα με HD ταινίες και 10 κανάλια τηλεόρασης/μουσικής.
:arrow: Business Traveller

Aποτελέσματα Q3 και απ΄την ΙΒ, η οποία δείχνει να ακολουθεί το γενικό trend της ανάκαμψης των αεροπορικών. Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά που δόθηκαν:
- Q3 consolidated net profit of €74 million (€16 million deficit in the year-ago period)
- Passenger revenue grew 13.5% to €1.02 billion
- Load factor gained 3.4 points to 85.6%, with a 4.2 point improvement on its long-haul routes to 88.1%
- For the nine months ended Sept. 30, consolidated net profit was €53 million compared to a €182 million net loss in the year-ago period

:arrow: ATW

Υπάρχει πάλι απεργία στην ισπανία; Η πτήση τηs Iberia πάει για 1,5 ώρα καθυστέρηση ενώ έχουμε επιβιβαστεί σχεδόν κανονικά και ο πιλότος µαs είπε ότι δε μαs δίνουν άδεια απογείωσης χωρίς να εξηγήσει το λόγο. Αναμένεται να φύγουμε κατά τιs 13 τοπική ώρα.

Η Iberia αποφάσισε να τρέψει σε φυγή την Singapore ( :rolleyes: ), ανοίγοντας το δικό της δρομολόγιο μεταξύ Βαρκελώνης και Sao Paulo.
Τρελά βολικές ώρες στην αναχώρηση, δεν μπορώ να πω...

http://airlineroute.net/2011/03/12/ib-bcngru-s11/

Ο πιθανός - μη frequent flyer δέσμιος - επιβάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα στο απαράμιλλο service της Iberia και το Α340-300 από τη μία, και στην Singapore Airlines και το Β777-300ER από την άλλη. Χμμμ...δύσκολη επιλογή...
Ενδεικτικά, τα ωράρια της Singapore για τη συγκεκριμένη γραμμή.

SQ068 SIN0040 – 0820BCN0930 – 1555GRU 77W 146
SQ067 GRU0145 – 1735BCN1845 – 1335+1SIN 77W 257

Έχω προγραμματίσει ταξίδι στη Λατινική Αμερική με την Iberia.
Γενικά στο φόρουμ διαβάζω αρνητικά σχόλια για την εταιρεία.
Από την άλλη, όμως, πώς να το κάνουμε, είναι ευκαιρία να βγάλω κάρτα τακτικών επιβατών.
Μπορεί κάποιος να μου πει πόσα μίλια θα πάρω για μετ' επιστροφής ATH - MAD - LIM?
Στο site της Iberia αναφέρει πόσα μίλια πρέπει να έχεις για να πάρεις award εισιτήριο και όχι πόσα κερδίζεις ανά πτήση.
Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο?
Η κάρτα τακτικών επιβατών βγαίνει on line?
Είναι κάρτα "one world", όπως η miles and bonus της A3 είναι "star alliance"?
Δηλ. θα μπορώ με τα μίλια της Iberia να βγάλω award εισιτήριο στη Malev ή στη ΒΑ?
Ευχαριστώ!

Αναταραχές ίσως προμηνύονται στην ΙΒ καθώς το συνδικάτο των πιλότων κατηγορεί την διοίκηση για αθέτηση συμφωνιών. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που βγήκε ταυτόχρονα είναι η έγκριση απ΄το συμβούλιο της νέας lo-co αεροπορικής που σχεδιάζουν απο πέρσι οι Ισπανοί...
:arrow: http://www.reuters.com/article/2011/09/29/idUSMDT01013220110929

Iberia Express

Το καλοκαίρι του 2012 θα προστεθεί η Iberia Express κάτω από την «ομπρέλα» της IAG. Σκοπός της είναι να ανταγωνισθεί τραίνα υψηλής ταχύτητας, Ryanair κι easyJet. Αρχικά θα έχει 4 αεροσκάφη, τα οποία μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν γίνει 13. Το προσωπικό θα αμείβεται με μισθούς αντίστοιχους αυτών της αγοράς και τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται με παραγωγικότερο τρόπο σε σύγκριση με την Iberia.