Iberia

Νέο logo κ livery παρουσίασαν οι Ισπανεγγλέζοι, μέσα Νοεμβρίου θα πρωτοεμφανιστεί σε ένα ολοκαίνουργιο Α330 ενώ θα ακολουθήσει κι ο υπόλοιπος στόλος.
:arrow: http://atwonline.com/airframes/iberia-unveils-new-logo-livery-soon-be-delivered-a330
:arrow: http://grupo.iberia.es/portal/site/...ntId=3b5442fc739b1410VgnVCM1000005ffe15acRCRD

Πώς σας φαίνεται το νέο ίματζ; Ούτε κρύο ούτε ζέστη για εμένα :|

λιγη φαντασια δεν θα εβλαπτε..

Iberia - νεο livery

η ...μονοτονία... στους ισπανικούς αιθέρες. Κρίμα, άλλο ένα πραγματικά χαρακτηριστικό livery μπαίνει στο 'μύλο' του 'eurowhite'. Φαίνεται ότι η δημιουργικότητα στους σχεδιαστές έχει εδώ και καιρό κοιμηθεί. Μοναδική πρόσφατη εξαίρεση όπου ενα καινούργιο livery ήταν πραγματικά δημιουργικό και μοντέρνο ήταν της Air Malta.

Μενω αφωνος τελευταια μετα το αισχος της ΑΑ τωρα και το ιδιο αισχος της ΙΒ , ουτε τσαρτεραδικο στο ποδι χιλιες φορες τα παλια και ας ειναι 30-ετιας :wall: :wall: :puke: :puke: :puke:

Καλημέρα,

έχωντας κλείσει εισιτήρια με airtickts για CHQ-ATH-MAD-NYC-HEL, με την πτηση MAD-JFK να γίνεται με Iberia, ξεκίνησα το ψάξιμο για την εταιρία. Η αλήθεια ειναι οτι δεν ειχα ακούσει και πολλά για την εταιρία καθώς ποτέ δεν βρέθηκε στο διάβα μου. Η επιλογή για μαδρίτη έγινε με το σκεπτικό να αποφύγω connection στο παρίσι, οπου ναι μεν θα είχα 5 ώρες, αλλά με αλλαγή αεροδρομίο από CDG σε Orly, και δεν εχω ορεξη για έξτρα κόστη. Αλλη εναλλακτική ήταν η BA με Heathrow 1.30 ωρα αναμονή, ή 3.50 μιας και είχε αρκετές επιλογές για το LHR JFK. Μετανοιώνω λίγο που δεν έκλεισα την BA με 747, αλλά έφτανε Νέα Υόρκυ 22.35, αντί για 18.55 που φτάνει η Iberia.

Έτσι η επιλογή έγινε. Σαν αεροπλάνο εμφανίζει Α340-500, που με λίγο ψάξιμο και χαοτικά seatplan seatguru, φορουμ κτλ, απλά προκύπτει οτι Α345 έχουν βαφτίσει τα Α340-600 με το νεο configuration που έχουν στην Business Class. Χαρούμενος από τη μια γιατί δεν έχω ξαναταξιδέψει με Α340-600, και μιας και η επιστροφή για HEL γίνεται με Α330, δεν με χαλάει καθόλου.

Ξεκινώντας λοιπόν τις αναζητήσεις για την IBeria βλέπω οτι οι κριτικές της είναι πολύ χλιαρές προς χείριστες, και κυρίως ελάχιστες και παλιές, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Από το site τους βλέπω οτι χρεώνουν το seat selection ακόμα και κατά τη διάρκεια του check in, αν και κάπου διάβασα οτι during Online check in μπορείς να διαλέξεις τη θέση σου. Στο site αναφέρει πάντως οτι θα σου κάτσει μια τυχαία θέση. Αλλιώς 40$ seat selection (!) για laung haul.

Για το σερβις διαβάζω επίσης άσχημα του στυλ, "Ισπανοί είναι, δεν περιμέναμε και service της προκοπής¨

Γενικά βέβαια δεν πτοούμεθα, κάθε πτήση με εταιρία που δεν εχω ταξιδέψει, και με αεροπλάνα που δεν εχω ταξιδέψει είναι πρόκληση. Γενικά περιμένω μια απλή νορμαλ πτήση, και λογικά αυτοί που γράφουν τα ασχημα review ειναι άτομα που έχουν ταξιδέψει με όλες τις εταιρίες, και απλά τη θεωρούν χειρότερη.

Έτσι και αλλιώς το IFE πέρα από χάρτη κτλ, με αφήνει αδιάφορο, καθώς εξαρτώμαι από τα tablet, kai kindle μου για αυτό το ζήτημα.

Η ερώτηση λοιπόν είναι, έχει κανείς να προσθέσει κάτι σχετικό με την IBERIA, σχετικό με το MAD (4 ώρες αναμονή) , Εντυπώσεις, καλές/κακές?

Γενικά η όλη πτήση κόστισε 600 ευρώ για το CHQ-ATH-MAD-JFK και JFK - HEL που δεν το θεωρώ και κακή τιμή. Μήνας Δεκέμβρης

Εγω ειχα πεταξει με Iberia, ATH-MAD-ORD, και το MAD-ORD ήταν με Α340-600. Ήταν αρκετά ευχάριστη εμπειρία. Το Barajas είναι ένα όμορφο και σύγχρονο αεροδρόμιο και το service & inflight experience της Iberia ήταν αρκετά καλό. Θα ξαναπετούσα με Iberia αν είχε πιο βολικές ώρες.

Εχουμε πεταξει με την Iberia , απο το 2007 μεχρι και περυσι 5-6 φορες . Και μακρινες πτησεις ( MAD - LIM = 12+ ωρες ) αλλα και κοντινες ( MAD - ATH = 3+ ωρες ) . Τις ιδιες πτησεις τις εχουμε κανει και με αλλες εταιριες , ( AirEuropa , κλπ ) και με Α340 , και με Α330 τις μακρινες , και 320 , 737 τις κοντινες . Με την Iberia , δεν ειχαμε ΠΟΤΕ , κανενα προβλημα . Παντα στην ωρα τους , και αψογο σερβις . Με το αεροδρομιο της Μαδριτης , το μονο προβλημα τα 4 διαφορετικα τερμιναλς , που πρεπει να παρεις την τοπικη συγκοινωνια , απο το ενα στο αλλο . Στο on-line check , διαλεξαμε θεσεις , χωρις εξτρα χρεωση . Καλη πτηση .