in-flight service

• Thread starter Thread starter rouho
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλημέρα, αν θυμάμαι καλά δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτό το service level το είχε ακόμα και πριν το 2019 με τις ναυλωμένες πτήσεις στις οποίες ίσως πουλούσε και η Α3 κάποιες θέσεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι σε αυτές τις πτήσεις είναι από tour operators που αποφασίζουν τι θέλουν να προσφέρουν σε αυτό το κομμάτι του πακέτου. Ουσιαστικά τα χέρια της αεροπορικής είναι δεμένα. Φυσικά τα χρήματα για τον tour operator δεν βγαίνουν από την πτήση αλλά από τα ξενοδοχεία, άρα η λογική είναι η συμπίεση του κόστους μεταφοράς. Ίσως να είναι καλύτερα να συζητήσουμε σε άλλο topic την κατάσταση των catering facilities στην περιφέρεια, αν και νομίζω ότι είναι σε κατάσταση R.I.P :(
Οπότε οι επιβάτες θα την περάσουν με τα μπισκότα του Μπλέτσα ή διαλειμματική νηστεία. Σε καλό μας :wall:

Ααα είχε κάνει και καμπάνια τον Απρίλιο στα social. Κόκκινο κρασί ή …
Αν κάνει τέτοιο promotion τον Απρίλιο δεν το βλέπω να βγάζει το complementary catering άμεσα. Εδώ δεν βγάζει αυτό το γκουμουτσο περιοδικό από τις πτήσεις που όσο να το πεις στο σύνολο είναι ένας επιβάτης σε βάρος. Αν το βάλεις σε βάθος χρόνου να το πας και να το φέρνεις σε τόσες πτήσεις, είναι κόστος που το λογαριάζεις. Αν σκεφτείς ότι άλλες εταιρίες πχ AF βγάζουν χαρτοσακούλες για να μαζέψουν τα σκουπίδια και αντί για δισκάκια έχουν χαρτόκουτα, μάλλον η Α3 θα κρατήσει το service ως έχει για την ώρα. Στην επόμενη κρίση όμως θα είναι το πρώτο που θα φύγει. Έχω και ένα χρησμό στο τσεπάκι :mrgreen:

Πτήση SKG-BCN και επιστροφή, business με εξαργύρωση μιλίων.
Στην διαχείριση της κράτησης, επέλεξα το γεύμα που ήθελα.
Και στις 2 πτήσεις διαφορετικό μενού από αυτό που μου έδειχνε, αλλά και στις 2 μου είχαν το μενού που είχα επιλέξει!

@chr04
Πάντα έτσι ήταν όσες φορές το χρησιμοποίησα κι εγώ
Το μενού που σου δείχνει, είναι αυτά που μπορείς να επιλέξεις ως προκράτηση.
Το μενού που έχει η πτήση, δεν σχετίζεται απαραίτητα με τα ανωτέρω.

Ε μην το λες, πρώτη φορά μου είχαν αυτό που επέλεξα

Το έχω δει και γω αυτό. Δεν υπάρχουν πάντα στο μενού on board. Επίσης σε μια μελλοντική με εξαργυρωσης δεν μου εμφανίζει το μενού αλλά αφήνει μόνο ειδικά γεύματα. Το κοιτάνε γύρω στις 3 βδομάδες και μου είπαν να ξαναδοκιμάσω σε 2 βδομάδες αν έχει λυθεί. Όχι τπτ άλλο έχω περιέργεια να δω τι νέο εχει.

Πτήση SKG-BCN και επιστροφή, business με εξαργύρωση μιλίων.
Στην διαχείριση της κράτησης, επέλεξα το γεύμα που ήθελα.
Και στις 2 πτήσεις διαφορετικό μενού από αυτό που μου έδειχνε, αλλά και στις 2 μου είχαν το μενού που είχα επιλέξει!
.
Ε μην το λες, πρώτη φορά μου είχαν αυτό που επέλεξα
Νομίζω ότι εάν η εξαργύρωση πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες από την πτήση, το αίτημά σου ικανοποιείται. Όταν γίνει σε λιγότερο από 48 ώρες, δεν "προλαβαίνουν"...

Έχει περιοριστεί και άλλο το μενού στην οικονομική άραγε; Σε πρόσφατη πτήση μου DUS-ATH (blocked στις 3 ώρες), μας δόθηκε η επιλογή ανάμεσα σε "τοστ" και "σοκολατόπιτα". Οι επιβάτες μπερδεύτηκαν και το πλήρωμα εξηγούσε ξανά και ξανά πως είναι για κυρίως η σοκολατόπιτα. Στα αγγλικά η απόδοση ήταν "french toast with turkey". Το "τοστ" περιλάμβανε και ένα γλυκάκι τερκενλή. Σοκολατόπιτα δεν έφαγε κανείς στο vicinity, οπότε μείναμε με τη γλύκα.

Τελευταία φορά που πέταξα το Σεπτέμβριο το γεύμα ήταν κανονικό (κεφτεδάκια) με κάτι σαν σαλάτα δίπλα και γλυκάκι με το δεύτερο bar service (coffee/tea).

Attachments

• meal_a3_sept.jpg
    meal_a3_sept.jpg
    473,1 KB · Προβολές: 39
  • meal_a3_dus_ath.jpg
    meal_a3_dus_ath.jpg
    549,2 KB · Προβολές: 40
Αστείο ακούγεται.. μόλις επέστρεψε το φαγητό στην οικονομική, πότε πρόλαβε και περιορίστηκε

Φέτος δεν λανσάραν το νέο μενού της Οικονομικής και διαφημίστηκε και στην τηλεόραση?
Τι στροφή 180° είναι αυτή?