Υπάρχουν οι αεροσυνοδοί για την ασφάλειά μας;

• Thread starter Thread starter cadet deck officer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

cadet deck officer

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
twa
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
el v
Ρε παιδια διαβασα στα παραπανω μηνυματα πως ο μισθος ενος αεροσυνοδου κυμαινεται στα 700 ευρω.Η πλακα ειναι οτι παραπονιεστε κιολας.Ο/η αεροσυνοδος δεν ειναι παρα ενας σερβιτορος/γκαρσονι του αερα.Δεν το λεω υποτιμητικα,ειληκρινα,αλλα αυτο πραγματικα ειναι.Χωρις ακαδημαικες γνωσεις και προσοντα και παλι καλα που δινουν 700 ευρω γι΄αυτη τη δουλεια.Βεβαια για να προλαβω μερικους υπαρχουν και αεροσυνοδοι με προσοντα αλλα και παλι.....

Δηλαδή οι σερβιτόρες και τα γκαρσόνια του αέρα έσωσαν τους 297 επιβάτες του Α340 της Air France που πήρε φωτιά στις 2 Αυγούστου 2005 και δεν έμεινε ούτε βίδα ακέραιη;
Λίγος σεβασμός σε κάποιους που παίρνουν λιγότερα και από τους σερβιτόρους που πατάνε στη γη (και μάλιστα χωρίς πουρπουάρ) δε βλάπτει. Πιθανόν να μην έχουμε σε υπόληψη κάποια επαγγέλματα, σε καμία περίπτωση όμως δεν επιτρέπεται να προσβάλουμε και να μηδενίζουμε το όποιο έργο προσφέρουν κάποιοι εργαζόμενοι.

Re: Μισθοί Ιπταμένων

Φιλε fotis
1}δεν υποτιμω το επαγγελμα του αεροσυνοδου πραγμα το οποιο εχω ξεκαθαρισω και στο πρωτο μου μηνυμα.Ισα ισα που τους θαυμαζω για την ευγενεια και την εξυπηρετικοτητα τους.
2}οσο αφορα το περιστατικο που αναφερεις για την διαδωση επιβατων απο αεροσυνοδους δεν μου λεει τιποτα.Απλα ηταν τυχεροι.Οποιος σωθει απο τετοιο ατυχημα ειναι απλα τυχερος.με αυτη την λογικη οι αεροσυνοδοι των αφρικανικων αερογραμμων που σκοτωσαν επιβατες δινοντας οχι σωστες οδηγιες τι ειναι????Μ@λ@κες????Αναφερομαι στο περιστατικο της αεροπειρατιας και της αναγκαστικης ''προσγειωσης'' στην θαλασσα οπου οι αεροσυνοδοι ειπαν στους επιβατες να φουσκωσουν τα σωσιβια τους και να βγουν απο το αεροπλανο μολις αυτο προσθαλασσωθει.Εν τελει δεν μπορεσαν να βγουν απο αυτο γιατι τα φουσκωμενα σωσιβια τους ''στουμπωσαν'' μεσα στην ατρακτο.
Απλα ηθελα να καταληξω στο οτι ο/η αεροσυνοδος ειναι σερβιτορος του αερα και δεν κανει κατι τοσο σημαμαντικο ωστε να λετε οτι και τα 700 ευρω που παιρνει ειναι λιγα.Μακαρι να επαιρνε περισσοτερα αλλα με αυτα τα προσοντα και το ειδος της δουλειας που κανει-με συγχωρειτε-αλλα και πολυ του ειναι.Και σου ξαναλεω οτι ΔΕΝ το λεω υποτιμητικα.Και συγνωμη που θα βγω εκτος θεματος αλλα και εγω που ειμαι δοκιμος πλοιαρχος βλεπω μουτσους που παιρνουν λιγα φραγκα και ουσιαστικα πληρωνονται ετσι λογω των μη προσοντων τους και της μη μεγαλης χρησιμοτητας τους πανω στο πλοιο.{Δεν πιστευα ποτε οτι θα ''μιλησω'' φορουμ πιλοτων για τη θαλλασαα και συγνωμη που ξεσχισα λιγο το θεμα αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.}

cadet deck officer":24zy64pc said:
Απλα ηθελα να καταληξω στο οτι ο/η αεροσυνοδος ειναι σερβιτορος του αερα και δεν κανει κατι τοσο σημαντικο ωστε να λετε οτι και τα 700 ευρω που παιρνει ειναι λιγα.
...και στην επόμενη φράση:
ΔΕΝ το λεω υποτιμητικα.
Απλά... θεϊκό :thx:

'Οταν θα τύχεις εσύ σε κατάσταση emergency κοίτα να σωθείς μόνος σου και όχι απο τις σερβιτόρες. Το ότι μπορεί να μην έχουν ακαδημαϊκές γνώσεις δεν λέει τίποτα για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για το οποίο έχουν εκπαιδευθεί. Κι ο πυροσβέστης δεν έχει πανεπιστημιακή μόρφωση αλλά όταν έρχεται η ώρα, η ζωή μας και η περιουσία μας κρέμεται απο αυτόν.
οσο αφορα το περιστατικο που αναφερεις για την διαδωση επιβατων απο αεροσυνοδους δεν μου λεει τιποτα.Απλα ηταν τυχεροι.Οποιος σωθει απο τετοιο ατυχημα ειναι απλα τυχερος
Αν νομίζεις ότι το να γλυτώσεις απο τέτοιο αεροπορικό ατύχημα οφείλεται μονο στην τύχη, τότε φαίνεται ότι δεν είσαι και πολύ σχετικός με το θέμα.

Μη σχετίζουμε τους μούτσους με τις αεροσυνοδούς (προφανώς με αυτόν τον παραλληλισμό υποστηρίζεις όσα λες), ούτε το πλοίο με το αεροπλάνο. Το μόνο κοινό τους είναι ότι είναι και τα 2 μέσα μεταφοράς. Κατά τα άλλα (για να μην μπαίνουμε σε άλλες σημαντικότατες διαφορές) δεν έχει σχέση το απασχολούμενο δυναμικό σε ένα πλοίο με αυτό σε ένα αεροπλάνο, ούτε σαν αριθμός εργαζομένων, ούτε σαν ειδικότητες.

Και τέλος (πληροφοριακά), εδώ δεν είναι "φορουμ πιλότων" :oops:

Φιλε GP707 δεν μπορω να καταλαβω γιατι μου επιτιθεσαι.Εγω απλα ειπα την γνωμη μου και την οποια δεν ''περασα'' σαν ευαγγελιο{αν καταλαβαινεις τι εννοω}.Προφανως δεν με ''πιανεις''.Εννοω οτι με τοσα λιγα προσοντα να απαιτεις και πολλα λεφτα δεν ειναι και πολυ σοβαρο.Αμα ειναι ενας αεροσυνοδος να παιρνει τοσα πολλα φραγκα και μη εχοντας σοβαρα προσοντα τοτε αγαπητε μου θα πηγαιναν ολοι να γινουν αεροσυνοδοι.Με το που θα τελειωνες το λυκειο και γνωριζοντας αγγλικα και ζητωντας σου να σερβιρεις καφεδες θα επαιρνες και πολλα φραγκα στο χερι απορω πως σου/σας ηρθε.Οσο για τον χαρακτηρισμο που κανεις λεγοντας οτι υποτιμω τους/τις αεροσυνοδους απορω απο που τον αντλεις.Υπαρχουν και αεροσυνοδοι με τεραστια ακαδημαικα προσοντα αλλα αυτα παιζουν ρολο μονο στην τελικη αξιολογηση ως προς την προσληψη.Αν ηταν να πληρωνει η καθε εταιρια τον/την αεροσυνοδο της με βαση τα προσοντα του{που αρκετοι διαθετουν} τοτε η εταιρια θα ειχε ''φουνταρει''.Δεν εισαι παρα ενας απλος σερβιτορος γι' αυτους και για τους επιβατες και γι' αυτο πληρωνουν τοσα λιγα χρηματα.ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ.Επισης ειπες οτι δεν εχω σχεση με τα αεροπλανα και γενικαμε την αεροπορια.Ο πατερας μου ηταν μηχανικος ρανταρ στην πολεμικη αεροπορια 30 χρονια.Εχω πεταξει με C 130-λογω των φυλλων πορειας που επαινε ο πατερας μου-τοσες φορες που εσυ ουτε καν ονειρευτηκες.Βαλε και τα ταξιδια στο εξωτερικο με την Ολυμπιακη.Εχω μπει σε ΑWACS του ΝΑΤΟ{ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΣΕ,το ξεκαθαριζω},Εχω μπει σε ψεκαστικο ''γκρουμαν''{το οποιο παλι δεν πετουσε}.Εχω εμπειριες με αεροπλανα που εσυ ουτε σε αφισα δεν θα τα εβλεπες.Κστα τα αλλα οπως διαπιστωσες ΔΕΝ εχω σχεση με την αεροπορια{το λεω ειρωνικα}..Εκτος αν ειναι προσωπικο το θεμα και μου επιτιθεσαι.Τοτε αμα ειναι στειλε προσωπικο μηνυμα και μην επιτιθεσαι ''δημοσιως''.Οοο αφορα το σχολιο οτι ''εδω δεν ειναι φορουμ πιλοτων'' ερχομαι να διορθωσω και να προσθεσω οτι δεν ειναι πραγματι φορουμ πιλοτων αλλα ψωνιων που νομιζουν οτι θα γινουν πιλοτοι αλλα στην πραγματικοτητα δεν θα γινουν ΠΟΤΕ αφου το πτυχιο κοστιζει πολλες χιλιαδες ευρω και απλα ολοι αναλωνοντε στο πως θα ηταν αν γινονταν ποτε πιλοτοι{εξαιρουνται οι πιλοτοι και αυτοι που εχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σχεση με την αεροπορια.}Ο χαρακτηρισμος ''ψωνιο'' δεν ειναι υποτιμητικος.Και εγω ειμαι ψωνιο με τα καραβια γι' αυτο ειμαι δοκιμος πλοιαρχος{εξηγουμαι γαι να μην παρεξηγουμαι}.

Κατ' αρχήν δεν σου επιτίθεμαι. Εγώ όπως θα διαπίστωσες δε μίλησα για το θέμα του μισθού. Δεν αναφέρθηκα καν για το αν είναι λίγα ή πολλά τα 700 ευρώ, οπότε δεν κατάλαβες τι θέλω να πω. Εγώ μίλησα στη γνώμη σου για θέματα ασφαλείας όταν -χτύπα ξύλο- έρθει η κακιά η ώρα. Σε αυτή την περίπτωση υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήτες και το πλήρωμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου απαντάς σε θέμα που δεν έθιξα καν. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα (το ύψος αμοιβής πρωτοδιοριζόμενης αεροσυνοδού) συμφωνώ μαζί σου.

Δεν είπα ότι δεν έχεις σχέση με τα αεροπλάνα αλλά είπα "φαίνεται να μην εισαι σχετικός με το θέμα", το οποίο θέμα ήταν το ότι οι επιβάτες της AF ήταν τυχεροί στο συγκεκριμένο ατύχημα και δεν εννοούσα την αεροπορία γενικότερα. Το ότι ο πατέρας σου ήταν μηχανικός ρανταρ και ότι έχεις πετάξει τόσες πολλές φορές με C-130 (που ούτε καν ονειρεύτηκα) και με ΟΑ και έχεις μπει σε AWACS (όταν δεν πετούσε), δε σημαίνει απαραίτητα ότι γνωρίζεις το αντικείμενο των πληρωμάτων και της ασφαλειας μιας εταιρίας. Δεν παίζει ρόλο πόσες φορές έχει μπει κάποιος σε αεροπλάνο για να ξέρει πολλά πράγματα περί αεροπορίας. Σε αυτή την περίπτωση όσοι (λογω δουλειάς ή οτιδήποτε άλλο) πετάνε 3,4 και 5 φορές το μήνα, θα έπρεπε να ήταν ειδήμονες.
Το αν έχω εμπειρίες με αεροπλάνα (που δεν έχω δει ουτε σε αφίσα) ή τι σχέση έχω με την αεροπορία, δεν μπορείς να το ξέρεις, οποτε μην εικάζεις τέτοιου είδους πράγματα με τέτοια ειρωνεία, γιατί κάνεις λάθος.

Θα σου απαντούσα με πμ αν αυτό που είχα να πω αφορούσε μόνο εσενα. Όμως αναφέρθηκα στο Post σου και την παράθεση της γνώμης σου σχετικά με την ασφάλεια της πτήσης (όπως κι εσυ απάντησες στον Fotis). Και εγώ τη γνώμη μου είπα.

Και τέλος εδώ δεν είναι ούτε φορουμ ψώνιων (με την καλή έννοια) που θέλουν να γίνουν πιλότοι. Εδω ειναι φορουμ ανθρώπων που αγαπάνε την αεροπορία ή ασχολούνται με αυτήν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ή όπως το λες κι εσύ: φορουμ ψώνιων με την αεροπορία. :wink:

Κλείνω λοιπόν εδώ γιατί ούτως ή άλλως είμαι εκτός θέματος, μιας και το θέμα εδώ είναι οι μισθοί των ιπταμένων.

cadet deck officer":2thsekbw said:
Οοο αφορα το σχολιο οτι ''εδω δεν ειναι φορουμ πιλοτων'' ερχομαι να διορθωσω και να προσθεσω οτι δεν ειναι πραγματι φορουμ πιλοτων αλλα ψωνιων που νομιζουν οτι θα γινουν πιλοτοι αλλα στην πραγματικοτητα δεν θα γινουν ΠΟΤΕ αφου το πτυχιο κοστιζει πολλες χιλιαδες ευρω και απλα ολοι αναλωνοντε στο πως θα ηταν αν γινονταν ποτε πιλοτοι{εξαιρουνται οι πιλοτοι και αυτοι που εχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σχεση με την αεροπορια.

Γιατί προδικάζεις;

Όσοι έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σχεση με την Αεροπορια τώρα, ψώνια δεν ήταν και αυτοί πριν; (και ενδεχομενως να εξακολουθούν να είναι).

Ρητορική ερώτηση.

Ναι, 'ψωνια' ειναι και αυτοι αλλα τουλαχιστον πραγματοποησαν το ονειρο τους.Οπως και εγω εβαλα τον εαυτο μου στα ψωνια με τα καραβια και το ονειρο που πραγματοποιω ως δοκιμος πλοιαρχος.Οι αλλοι απλα ειναι τα ''αλλα ψωνια'' που δεν θα γινουν ΠΟΤΕ πιλοτοι δυστηχως.Ειναι σαν να ονειρευεσαι τι θα μπορουσες να αγορασεις αν κερδιζες το ΤΖΟΚΕΡ!!!!Βεβαια τα ονειρα δεν κοστιζουν οποτε καλα κανουν και ονειρευονται!!!
Παρε την ΡΗΤΟΡΙΚΗ και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ απαντηση που ηθελες!

Θα βγω off topic, αλλα δεν κρατιεμαι.

Καντετ_ντεκ_οφφισερ, δηλαδη, αν εγω πχ εχω ψωνιο με την αεροπορια (που εχω, μεγαλο) πρεπει οπωσδηποτε να γινω πιλοτος, αλλιως θεωρουμαι loser η κατι τετοιο? Το "δεν θα γινουν ποτε πιλοτοι δυστυχως" που εγκειται? Αν δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να γινω πιλοτος, ειμαι δηλ. χαμενος ετσι? Και πρεπει να ασχολουμαι ολη μερα με το "πως θα ηταν αν ημουν πιλοτος" (δικα δου λογια αναπαραγω). Υπαρχει και "δεν μπορω" σ αυτη την περιπτωση, οχι μονο "δεν θελω".
Εν κατακλειδι, αν δεν ειμαστε πλουσιοπαιδα η αν δε χρεωθουμε δανειο για μια ζωη ωστε να γινουμε πιλοτοι, δεν αξιζει να ασχολουμαστε καθολου, ε?

:thx:

Εισαι τελειως εκτος πραγματικοτητας οσον αφορα στην αντιμετωπιση σου αυτη προς τον κοσμο που αγαπαει την αεροπορια.

Μοντερεϊτορς, καντε ενα σπλίτ. Εχει ψωμι το θεμα.

Mάλλον ξεφύγατε λίγο απ το θέμα "Μισθοί Ιπταμένων" ...

Κάτι για το οποίο δεν μίλησε κανείς είναι ότι στη σημερινή πραγματικότητα αυτό που καθορίζει τους μισθούς ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Ας έχεις ακαδημαϊκούς τίτλους, ας έχεις κουραστεί και φάει τα χρόνια σου, αν το έχουν κάνει και άλλοι πολλοί στον τομέα σου και ζητάνε δουλειά θα πάρεις λίγα...
Πάντα όμως το ίδιο συνέβαινε. Στις δεκαετίες του 60 και 70 οι μισθοί των αεροσυνοδών ήταν καλοί. Πόσες κοπέλες όμως ήξεραν τότε ξένες γλώσσες, και κυρίως πόσοι γονείς άφηναν τα κορίτσια τους να φύγουν απ το σπίτι? Σήμερα μπορεί να μας φαίνεται γελοίο αλλά τότε λίγοι γονείς άφηναν τις κόρες τους να κάνουν αυτό το επάγγελμα. Οι αερομεταφορές ήταν σε ανάπτυξη, η ζήτηση μεγάλη, η προσφορά μικρή.

Για το ίδιο λόγο και οι μισθοί των χειριστών είναι χαμηλοί στην Ελλάδα. Χιλιάδες χωράφια οικόπεδα και σπίτια έχουν γίνει CPL/ME/IR οι δυνατότητες όμως απασχόλησης στον ελληνικό χώρο είναι καχεκτικές και μίζερες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.