JAA ATPL books: Jeppesen, Oxford ή Nordian;

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

MerNion

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Ερώτηση προς όσους έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και θέλουν να προσφέρουν λίγη βοήθεια.. Καθώς το κόστος είναι μεγάλο για οποιοδήποτε από τα τρία αυτά πακέτα, δεν είναι δυνατό να αγοράσω δύο (ή και τα 3 απο αυτά). Οπότε πρέπει να επιλέξω ένα απ' όλα.. Καθώς κάνω το commercial στην Αμερική και έχω χρησιμοποιήσει τα βιβλία της Jeppesen για το commercial, αν τα βιβλία της για την Ευρώπη είναι ίδια πιστεύω οτι θα είναι καλά.. Παρόλα αυτά έχω δει πολλούς που διαβάζουν αυτά της Oxford... Και δεν ξέρω κανέναν που να έχει της Nordian..
Αρκετά πράγματα θα τα έχω μάθει ήδη πιστεύω από την θεωρία του commercial που κάνω στην Αμερική, οπότε μια βάσική γνώση (γιατί απ' ότι ξέρω η θεωρία στην Ευρώπη πηγαίνει αρκετά εις βάθος σε όλα τα μαθήματα) θα έχω.. Θέλω το κατάλληλο πακέτο βιβλιών για να εμπλουτίσω τη γνώση αυτή και να μπορέσω να δώσω τις εξετάσεις στην ΥΠΑ (και να ξέρω και 10 πράγματα.. οχι να διαβάσω μόνο το bristol.gs).

Μερικές τιμές που βρήκα για καινούρια πακέτα με όλα τα βιβλία:
Oxford 649 λίρες (710 ευρώ)
Jeppesen 699 λίρες (760 ευρώ)
Nordian 699 λίρες (760 ευρώ)

Φίλε ΜερΝιον

χωρίς πολύ κουβέντα και 2η σκέψη θα πάρεις Jeppesen το γιατί το ξέρεις και από το απλό αλλά περιεκτικό privete guide αλλά και από το σοβαρό, εξίσου κατανοητό commercial/instrument guide, όλα τα άλλα είναι υποκατάστατα και ένας λόγος να έχεις ένα επίμονο πονοκέφαλο μετά το διάβασμα τις γκρίζες μέρες που θα είσαι Αγγλία, εγώ πήγα Οξφόρδη -λάθος μου-. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Υ.Γ. αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να επαναπατριστείς μην το κάνεις μείνε εκεί, το πώς εύκολο να το μαντέψεις. Μόνο κοίτα αν γίνετε να έχει και λεφτά. :great:

Βιβλία Jeppesen Atlantic
Ερωτηματολόγια βιβλία Aviationexam
" question bank: Bristol.gs, Jeppesen Atlantic, aviationexam, ATP online κλπ

Mη ξεχάσεις να μείνεις για πάντα εκτός Ελλάδος, να κάνεις την καρριέρα των ονείρων σου!

Αν και μπορεί να βγώ of topic, έχει κάποιος γνώμη για την βιβλιοσειρά CATS ATPL manual ?

Ταπεινή μου άποψη...Jeppesen Atlantic ATPL manuals (General navigation θα συνιστούσα να πάρεις και Oxford). Χρησιμοποιούμε Bristol database. Επίσης πάρα πολύ χρήσιμα είναι τα CBT oxford aircraft general knowledge και METEO. Διαβάζουμε τα βιβλία χωρίς να τρελαινόμαστε κρατώντας σημειώσεις...μετά ξεσκίζουμε το database ανατρέχοντας στα βιβλία οπότε έχουμε απορίες ή πρόβλημα. Αυτό μέχρι η επίλυση των ερωτήσεων να γίνει γνώση και όχι αυτοσκοπός. Βέβαια εδώ θα κράξουν πολλοί γιατί επικρατεί η άποψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα (μάθε απέξω το database να περάσεις και έχει ο θεός). Διαφωνώ κάθετα με αυτό αν και δυστυχώς το σύστημα των εξετάσεων επιβραβεύει αυτή τη τακτική με γρηγορότερα αποτελέσματα και μάλλον μεγαλύτερα scores....... Είναι προσωπική επιλογή του καθενός... Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

Βλέπω απο τα προηγούμενα πόστ και απο φίλους οτι πολύς κόσμος κλείνει προς τα Jeppesen Atlantic.

Εκτός του όγκου που είναι περίπου ο μισός σε σχέση με τα ΟΑΤ, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος όσον αφορά το επίπεδο των γνώσεων ή την ανάλυση των εννοιών.
Γνωρίζω απο το PPL οτι η βιβλιοσειρά της ΟΑΤ είναι πολύ αναλυτική στα θέματα που καταπιάνεται. Προφανώς το ίδιο θα ισχύει και για την βιβλιοσειρά του ATPL.

Κάποιος που έχει δει και τις 2 βιβλιοσειρές (J/A-OAT) μπορεί να μας πει μια γνώμη ?

Δινει ενας ανηψιος μου για ATPL, εχει περασει 5 απο τα 14 μαθηματα. Ξεκινησε προπερσι, ειχε ενα ατυχημα και τα αφησε,ετσι απο το πρωτο μαθημα που περασε εχουν περασει ενας χρονος και 2 μηνες. Οπως καταλαβαινετε αν δεν ολοκληρωσει μεσα σε 4 μηνες θα χασει τα μαθηματα που περασε. Θελω να μου προτεινετε την καλυτερη σειρα με ερωτηματολογια, που να υπαρχει. Εννοω να υπαρχουν οι ερωτησεις των ερωτηματολογιων και στα ερωτηματολογια της ΥΠΑ. Χρονος για διαβασμα δεν υπαρχει πολυς, εχει τα βιβλια με τη θεωρια (ετσι περασε και τα 5 πρωτα) αλλα τωρα υπαρχει χρονικο ζορι. Οποιος εχει εμπειρια ας βοηθησει

Στο πόστ μου παραπάνω υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται για πολύ καλή προετοιμασία για τα ATPL(A) theory exams της ΥΠΑ. Οι ερωτήσεις του Bristol database είναι οι ερωτήσεις που πέφτουν ΑΚΡΙΒΩΣ, χωρίς ούτε μία διαφορά!

Επίσης θα χρειαστεί το Jeppesen student pilot route manual (περιέχει χάρτες, approach plates κ.α). Συγγνώμη που ξέχασα να το γράψω. Εννοείται ότι χρειάζεται ένα CRP flight computer, ένα plotter,διαβήτης και επιστημονικό κομπιουτεράκι. Και φυσικά ΠΟΛΥ κουράγιο και υπομονή.

Ως και ανωτέρω προείπον, ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει δια την ταχυτάτην επιτυχίαν εις τας γραπτάς εξετάσεις του ATPL:
Bristol database και μάλιστα δι' απομνημονευτικής μεθόδου (εάν τοιούτον τι επιτρέπει η απορροφητική ικανότης του εγκεφάλου του ενδιαφερομένου).

Εάν δεν υπάρχει τοιούτον χάρισμα, συνιστώ τα βιβλία της aviationexam.com JAA test prep.

Τα βιβλία Oxford, Νοrdian, Jeppesen κλπ έχετε χρόνον να τα διαβάσετε κατά την πρακτικήν εκπαίδευσιν.

Μη λησμονείτε το συγχρονο αεροπορικο δογμα: πρωτα παιρνουμε το πτυχιο και μετα μαθαινουμε!