JAT Airways

• Thread starter Thread starter lgav1966
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

lgav1966

First-Class-Member
Κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα της JAT
Πέμπτη, 7 Απριλίου 2005

Την παρέμβαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Επενδύσεων της Σερβίας, κ. Βέλιμιρ Ίλιτς, προκάλεσαν οι πρόσφατες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του σερβικού αερομεταφορέα JAT, καθώς ο υπουργός φαίνεται πλέον αποφασισμένος να βγάλει την εταιρία από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί τις τελευταίες 20 ημέρες.

Ειδικότερα, ο κ. Βέλιμιρ Ίλιτς ζήτησε από τον προσωρινό διευθυντή της JAT, κ. Νέμποϊσα Στάρτσεβιτς, να αντικαταστήσει άμεσα όλους, όσους ευθύνονται για τη σημερινή κρίση στην εταιρία. Ενώ, όπως πρόσθεσε "η προθεσμία για να δοθεί τέλος σε αυτό το τσίρκο των τελευταίων ημερών στη JAT λήγει σήμερα". Ακόμα, ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιστρέψει η εταιρία σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι αερομηχανικοί της JAT απεργούν από τις 17 Μαρτίου, ζητώντας την άμεση καταβολή των μισθών, που τους οφείλει η εταιρία και τη διενέργεια αλλαγών στη διοίκηση της JAT.

http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=1

Δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στο ένθετο της Οικονομίας, αναφέρει πως ο Σερβικος Αερομεταφορέας ψάχνει αγοραστή. Πρόκειται για την JAT Airways η οποία αυτή τη στιγμή έχει στόλο σύμφωνα με το site της εταιρείας δέκα Boeing 737 - 300, δυο 737 - 400 και τέσσερα ATR 72.

http://www.jat.com/active/en/home.html

Βέβαια το δημοσίευμα κάνει αναφορά για πώληση όχι μόνο του αερομεταφορέα αλλά και για την ασφαλιστική της ίδιας εταιρείας, που ανήκει στον ίδιο όμιλο και φαίνεται να ενδιαφέρεται η εθνική ασφαλιστική από την χώρα μας.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η ΑΕΡΟΦΛΟΤ και η Air India. Επίσης η σερβική κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποίηση και το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο έχει εκδηλώσει ... το αεροδρόμιο Scheremetjewo της Μόσχας! Χμ...

Akis":2qmhiwdz said:
Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η ΑΕΡΟΦΛΟΤ και η Air India. Επίσης η σερβική κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποίηση και το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο έχει εκδηλώσει ... το αεροδρόμιο Scheremetjewo της Μόσχας! Χμ...

Γιατί χμ? Για λέγε να μαθαίνουμε..!!

δεν ξέρω για το χμ.. του Άκη,
πάντως κι εγώ χμ.. θα έγραφα αν έγραφα τη συγκεκριμένη είδηση και ο λόγος είναι πως η (πρώην) Γιουγκοσλαβία άνηκε στις αδέσμευτες χώρες, αλλά όσα δεν κατέφερε ο «κομμουνισμός», θα τα καταφέρει μια χαρά και αθόρυβα ο καπιταλισμός...

Χμ, μόνο και μόνο γιατί και για τα δύο (jat και αεροδρόμιο) έχουν εκδηλώσει ρωσικές εταιρίες ενδιαφέρον. Και στα δύο έχει τα χέρια της το κράτος της Ρωσίας!

Δεν μου αρέσει η ιδέα το αεροδρόμιο μιας Χώρας (Σερβίας) να ανήκει σε μια εταιρία-αεροδρόμιο το οποίο ανήκει σε μια άλλη χώρα (Ρωσία).

Η JAT θα ξεκινηση και παλι δρολογια απο/προσ Θεσσαλονικη 3 φορες την εβδομαδα με ATR72.

Καλησπέρα σε όλους!!! Πρόκειται σε λίγο καιρό να ταξιδέψω με JAT για Βελιγράδι-το εισιτήριο με Ολυμπιακή τότε που έκανα την κράτηση ήταν 4πλάσιο!- και δεν έχω καμμία πληροφορία για τη συγκεκριμένη εταιρία 'η την ασφάλεια στις πτήσεις της!! Κάποια βοήθεια!! :with:

Αδιάφορη σαν εταιρεία, έχει όμως σα μεγάλο ατού στο δρομολόγιό της το γεγονός ότι πετάει με 737 και όχι με ATR όπως η Ολυμπιακή, με αποτέλεσμα να κρατάει σαφώς λιγότερη ώρα η πτήση. Στο ιστορικό της τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα ήταν το 1973 (ως JAT Yugoslav Airlines). Τώρα σε seat pitch φαγητά κλπ κλπ, μη περιμένεις πολλά. Βασικά μη περιμένεις τίποτα. Αλλά δε πειράζει, η πτήση διαρκεί λίγο. Και αν είσαι τυχερός (εγώ πέρσι που πήγα ήμουνα, και στα 2 σκέλη) θα ταξιδέψεις σε μισοάδειο αεροσκάφος και θα απλωθείς.

Re:

Akis":3rqbv8av said:
Δεν μου αρέσει η ιδέα το αεροδρόμιο μιας Χώρας (Σερβίας) να ανήκει σε μια εταιρία-αεροδρόμιο το οποίο ανήκει σε μια άλλη χώρα (Ρωσία).
Οφ τόπικ Άκη, αλλά αν δεν σου αρέσει αυτή η ιδέα, θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σου για τον Βενιζέλο.