Καπνισμα κ οδήγηση

• Thread starter Thread starter Pocopico
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Σε πόσα χρόνια θα απαγορευτεί το κάπνισμα κατά την οδήγηση..??

• Σε 10 χρόνια

Votes: 4 44,4%
  • Σε 20 χρόνια

Votes: 1 11,1%
  • Ποτέ...!!

Votes: 4 44,4%

• Total voters
    9
gonso":183rhacu said:
Ενώ όλοι περίμεναν να γίνει η απαγόρευση σε βάθος χρόνου, μόλις ανακοινώθηκε στην Αγγλία ότι η επιβολή είναι άμεση.

Πιστεύω ότι ο μεγαλύτεροι αντικαπνιστές είναι οι πρώην καπνιστές.
Άρα ως πρώην καπνιστής (16 Οκτώβρη κλείνω 12 μήνες "ακαπνίας") δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.
Όμως, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο κάποια απαγόρευση ή νόμος να ισχύσει σε βάθος χρόνου. Είμαι υπέρ της άποψης πως δε χρειάζεται καμία πίστωση χρόνου σε τέτοια θέματα.
Δεν εξετάζω αν το μέτρο είναι σωστό ή όχι, απλά πιστεύω πως σωστά εφαρμόζονται άμεσα αποφάσεις τέτοιου είδους.

fotis":2g52ay2e said:
Όμως, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο κάποια απαγόρευση ή νόμος να ισχύσει σε βάθος χρόνου. Είμαι υπέρ της άποψης πως δε χρειάζεται καμία πίστωση χρόνου σε τέτοια θέματα.
Δεν εξετάζω αν το μέτρο είναι σωστό ή όχι, απλά πιστεύω πως σωστά εφαρμόζονται άμεσα αποφάσεις τέτοιου είδους.

Έτσι κι αλλιώς αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα το πιο πιθανό είναι να βγουν στο κυνηγητό για καμιά δεκαριά μέρες και μετά να το ξεχάσουν, όπως γίνεται συνήθως...
Συμφωνώ με τον seven4seven για την απαγόρευση και άλλων δραστηριοτήτων on-board (a car) αλλά ίσως, και ειδικά εδώ στην Ελλάδα, θα έπρεπε να επικεντρωθούν στην απαγόρευση του καπνίσματος σε (πολλά) άλλα μέρη και όχι στο αυτοκίνητο. Ας γίνει κάτι στα υπόλοιπα και μετά βλέπουμε και για την οδήγηση. Προφανώς στη Μ. Βρετανία αυτά τα έχουν λύσει προ πολλού.

d|m|tr|s":3ha1cxqe said:
Συμφωνώ με τον seven4seven για την απαγόρευση και άλλων δραστηριοτήτων on-board (a car) αλλά ίσως, και ειδικά εδώ στην Ελλάδα, θα έπρεπε να επικεντρωθούν στην απαγόρευση του καπνίσματος σε (πολλά) άλλα μέρη και όχι στο αυτοκίνητο. Ας γίνει κάτι στα υπόλοιπα και μετά βλέπουμε και για την οδήγηση. Προφανώς στη Μ. Βρετανία αυτά τα έχουν λύσει προ πολλού.

Έχω δει και το εξής απίστευτο (το οποίο, απ' ότι μου είπαν μετά, γίνεται παντού):
Οι γονείς ενός παιδιού αποφασίζουν να γιορτάσουν τα γενέθλια του παιδιού τους σε παιδότοπο.
Όλοι είχαν ανάψει τις τσιγαρούμπες τους και "τα έλεγαν", ενώ τα παιδάκια λίγα μέτρα παραπέρα έπαιζαν αναπνέοντας τον καπνό τους!!! :shock:

fotis":3aol9r2x said:
¼ëïé åß÷áí áíÜøåé ôéò ôóéãáñïýìðåò ôïõò êáé "ôá Ýëåãáí", åíþ ôá ðáéäÜêéá ëßãá ìÝôñá ðáñáðÝñá Ýðáéæáí áíáðíÝïíôáò ôïí êáðíü ôïõò!!! :shock:

Ãíùñéæüìáóôå áðü êÜðïõ öþôç? Åß÷åò Ýñèåé ðïôå óôá ãåíÝèëéá ìïõ? Ðùò k äåí óå èõìÜìáé? :P

Θα διαφωνήσω ότι είναι θέμα συνείδησης.
Πιστεύω ότι είναι θέμα παιδείας.
Το πιο πιθανό είναι η μητέρα που ανάφερες να μην (μπορεί) να σκεφτεί ότι ο καπνός πάει στο μωρό της πίσω.
Όπως ο ΗΛΙΘΙΟΣ που βάζει το μωρό στην αγκαλιά της μαμάς στο μπροστινό κάθισμα, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει ότι είναι μαθηματικά πολύ πιθανό να του συμβεί το μοιραίο, ακόμα κι αν πηγαίνει μέχρι "εδώ πιο κάτω".
Για όλα αυτά χρειάζεται να παιδευτούμε (με την έννοια της λέξης "παιδεία") στο σχολείο, όπου δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοια μαθήματα (πχ κυκλοφοριακή αγωγή ως οδηγοί και ως πεζοί).

Δεν έχω καιρο γυρισα απο Ιρλανδία και ενα έχω να πω........

ΕΠΙΝΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΜΕ ΜΠΟΥΦΑΝ ΣΤΟΥΣ 12oC ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Τουλαχιστον οι ιρλανδοι μπορουν να καπνιζουν ακομα οταν οδηγούν... (παρολα αυτα οδηγουν αναποδα. :rant: )

μολις διαβασα πως στο λος αντζελες απαγορευτηκε το καπνισμα μες στο αυτοκινητο αν υπαρχουν παιδια μεσα σ'αυτο.αυτο ειναι πολυ θετικο!!!(παντως για μενα το πιο παραλογο στην ελλαδα σχετικο με το θεμα ειναι που καπνιζουν οι οδηγοι στα μεσα συγκοινωνιας...κανενας σεβασμος...πολυ απλα...)

fotis":okd80d0v said:
Θα διαφωνήσω ότι είναι θέμα συνείδησης.
Πιστεύω ότι είναι θέμα παιδείας.....Για όλα αυτά χρειάζεται να παιδευτούμε (με την έννοια της λέξης "παιδεία") στο σχολείο, όπου δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοια μαθήματα (πχ κυκλοφοριακή αγωγή ως οδηγοί και ως πεζοί).

Συμφωνώ με Φώτη- πιστέυω βέβαια και στη "συνείδηση" αλλά κι αυτή έρχεται με κάποιο "σοκ" στον Έλληνα....η παιδεία πρέπει να είναι πολύπλευρη και να παρέχεται και από δασκάλους-καθηγητές ΑΛΛΑ και από το σπίτι και φίλους.

Όλα χρειάζονται: και επίπληξη και εκπαίδευση, καλός μιμητισμός και κυρίως κίνητρο μπορείς να αλλάξεις νοοτροπία! Οι απαγορεύσεις δεν είναι η μόνη λύση....αλλά μάλλον βοηθάνε

Ο σεβασμός απέναντι στον άλλο ξεκινάει από την κατανόηση αλλά κυρίως από την προσωπική θέληση για ανεξαρτησία, ελευθερία ή όποια άλλη αξία προτάσσει ο καθένας μας.

BTW, έχω κόψει το κάπνισμα αλλά έχω δει πόσο δύσκολο είναι για κοντινούς μου (ειδικά γυναίκες που μιμήθηκαν τους άντρες...)

Pocopico":2vpbrc4o said:
(παρολα αυτα οδηγουν αναποδα. :rant: )

Δεν οδηγούν ανάποδα.
Απλά δεν έχουν σοβαρές τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες.
Αυτό έχει ως συνέπεια να μην ξέρουν να φτιάχνουν δρόμους.
Ο πρώτος κατασκευαστής έτυχε να φτιάξει το δρόμο ανάποδα....
Οι υπόλοιποι, βλέποντας τον τρόπο που τον έφτιαξε, νόμιζαν ότι είναι σωστό και συνέχισαν να κατασκευάζουν τους δρόμους τους με αυτό τον τρόπο!!!

(Ευτυχώς που την πρώτη φορά που οδήγησα μηχανάκι σε χώρα που οδηγούν ανάποδα, "μπαίνοντας" σε πλατεία, υπήρχε μπροστά μου ένα αυτοκίνητο το οποίο "μπήκε" στην πλατεία από αριστερα. Εγώ θα "έμπαινα" από δεξιά.......... :? με δυσάρεστες συνέπειες. Να 'ναι καλά ο άνθρωπος. Μ' έσωσε)

fotis":2cc5m2au said:
(παρολα αυτα οδηγουν αναποδα. :rant: )

Σκέψου φίλε Φώτη τι είναι να μπάινεις σε αυτοκίνητο με ανάποδο τιμόνι...
Α) Πας να αλλαξεις ταχύτητα και χτυπάς το χέρι σου στην πόρτα.
Β) Φτάνεις σε roundabout -αν έχει κινηση την ακολουθείς αν δεν έχει μπαίνεις δεξιά η αριστερά.?
Γ) Δεν βρίσκεις το χειρόφρενο...
Δ) Θέλεις σαν τρέλος να κάνεις τσιγάρο και ψάχνεις από που ανοιγει το παράθυρο, μπερδέυεσαι αν χρειαστεί να αλλάξεις ταχύτητα την ώρα που κρατάς κ το τσιγάρο και στην τελική ρίχνεις από συνήθεια την σταχτη στον συνοπδηγό. Ασε κοκομπλοκο κανονικό... :doubt:

:doubt: Τελικά μάλλον είναι σοφή η απόφαση της απαγόρευσης του τσιγάρου κατα την οδηγηση.. :doubt: