Κινητοποιήσεις του σωματείου της Ολυμπιακής!

• Thread starter Thread starter kostasfmx
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Socrates":faxjr6yk said:
Κοινοποίηση
...
Ηλεκτρονική εφημερίδα Zougla.gr
Εφημερίδα Real News[/i]

Δεν θα σταθώ -ακόμη- στο περιεχόμενο της επιστολής αλλά αρχικά μου προξενεί εντύπωση πως δυο απο τους αποδέκτες είναι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτά προς το παρόν

Γιατι σου προξενει εντυπωση. Το ξερουν οτι οι κλικες και τα τσιρακια σε λιγο θα εχουν παψει να υφιστανται. Καιγονται και θελουν να τους βλεπει ο κοσμος να καιγονται γιατι βλεπουν εαυτους μαρτυρες. Τα συμφεροντα τους χανονται, στην Ελλαδα ειμαστε, περιμενεις ΕΥΘΥΝΗ απο καποιον? Περιμενεις καποιος γραφειοκαφρισκος να αποδεχθει τις οποιες αλλαγες συμβαινουν γυρω του οταν βλεπει οτι χανει το ποστο του? Περιμενεις να τους νοιαζει για το πως θα δουλεψουν οι νεοι συναδελφοι τους? Οχι βεβαια. Στα παπαρια τους. Αυτοι δεν θελουν να χαλαστει η ζαχαρενια τους. Δεν θα ειχαμε φτασει εκει αν το κρατος ηταν κρατος, και οι νομοι νομοι. Δεν αναφερομαι στη σημερινη κυβερνηση αποκλειστικα. Το να λεει κανεις οτι η ΟΑ εφτασε εκει λογω της σημερινης κυβερνησης αποκλειστικα, ειναι τουλαχιστον δειγμα μηδενικης νοημοσυνης, ευθυνοφοβιας, και νοσου Αλτσχαιμερ.. (μιλαω παντα για την σημερινη αντιπολιτευση). Την ΟΑ την διελυσε ο κρατικος μηχανισμος, που δεν επενεβη για να την προστατεψει, αντιθετα εφαγε απο την σαρκα της. Δεν την διελυσε ουτε το ΠΑΣΟΚ μεμονωμενα, ουτε η Νεα Δημοκρατια μεμονωμενα. Ολοι τους βαλανε το δαχτυλακι στο μελι και το γλυψανε. Οι και καλα συνδικαλιστες τωρα, βλεπουν οτι χανουν το παιχνιδι. Αν υπαρχει εστω και ενας εδω στο φορουμ και με διαβαζει να του υπενθυμισω, οτι οι καφριλες που συνεβησαν τις τελευταιες μερες (και οχι μονο, σιγουρα θυμαστε το θρυλικο αυτοσχεδιο λιβερι του SX-BPA σε αποχρωσεις της Celtic!) αν γινοταν σε αλλη ευρωπαικη χωρα, οι "κυριοι" αυτοι θα ειχαν να αντιμετωπισουν την δικαιοσυνη. Διοτι εκθεσανε εαυτους και αλληλους σε κινδυνο (το μελος kostasfmx το ειπε πολυ γλαφυρα: εχω αγχος!) για το μελλον. Ισως λογω του καθισιου μερικοι να ξεχασανε οτι η δουλεια αυτη απαιτει συνεχη εκπαιδευση. Αν ειμασταν στην Ουγκαντα η στο Τιμπουκτου, μπορει να βλεπαμε τετοιες σκηνες. Αλλα ειμαστε Ελλαδα. Και στο παρελθον το εχω γραψει συχνα, και το γραφω αλλη μια φορα.. Ο Ελληνας ειναι ενας ζαμαφουτιστας, καλοπερασακιας, ειναι ενας τζογαδορος (οχι μονο στα παιχνιδια - τη ζωη οι πιο πολλοι την βλεπουν σαν μπαρμπουτι, ρισκαρουν για να πετυχουν τι? παπαρια), ειναι ενας που δεν θελει να του χαλαστει η ζαχαρενια του.. Και μιας και μιλαμε για χαλασμενες ζαχαρενιες.. (οχι δεν προκειται να αναφερθω στους λογους που ζητω την διαγραφη μου) "Κυριοι" του σωματιου μιλατε για τα δικαιωματα που εχετε εσεις και οι συναδελφοι σας, και που σιγουρα κανεις δεν τα αμφισβητει. ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ γιατι το βουλωνετε? Οταν θες να μιλησεις για δικαιωματα, κοιτας να εισαι ενταξει με τις υποχρεωσεις σου. Οταν μπαινεις και την πεφτεις σε ωρα εκπαιδευσης προσωπικου με τη συνοδια τηλεοπτικης καλυψης...

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΦΡΟΣ!

Και τωρα σε σενα φιλε Κωστα..

Σιγουρα οι εμπειριες αυτες δεν ηταν οι καλυτερες, σε εναν νεο εργασιακο χωρο να γινει ντου απο συναδελφους που δεν ξερανε και αυτοι τι θελουν, απλα ακολουθουσαν το τι ελεγαν τα αφεντικα τους. Μην αγχωνεσαι, μην στεναχωριεσαι. Ειναι γνωστο οτι καθε αρχη και δυσκολη. Σιγουρα δεν ηταν το τελευταιο ντου των εν δυναμει συναδελφων σου. Κανε τη δουλεια σου παντα ευσυνηδητα, και μην φοβασαι ειδικα στις αρχες να ρωτησεις για να μαθεις. Καλυτερα τωρα παρα σε 1-2 χρονια.. :wink: Υποθετω οτι η εκπαιδευση δεν σταματησε στο σημειο που μπηκαν οι καφροι, θα επαναληφθει και σιγουρα σα νεο προσωπικο στην αρχη θα εχετε και εναν παλιο διπλα σας να σας καθοδηγει και να σας μαθαινει. Μην αγχωνεσαι.. Η εταιρεια επεζησε μεχρι τωρα γιατι ειχε, εχει και θα εχει ανθρωπους με μερακι και αγαπη σε αυτο που κανανε και υψηλο αισθημα ευθυνης.. Καλη επιτυχια, ολα θα πανε καλα!!!...

Φιλικα Στεφος

PS: Sorry για το μεγαλο μου ποστ, αλλα δεν γινοταν διαφορετικα... :oops:

Και τωρα σε σενα φιλε Κωστα..

Σιγουρα οι εμπειριες αυτες δεν ηταν οι καλυτερες, σε εναν νεο εργασιακο χωρο να γινει ντου απο συναδελφους που δεν ξερανε και αυτοι τι θελουν, απλα ακολουθουσαν το τι ελεγαν τα αφεντικα τους. Μην αγχωνεσαι, μην στεναχωριεσαι. Ειναι γνωστο οτι καθε αρχη και δυσκολη. Σιγουρα δεν ηταν το τελευταιο ντου των εν δυναμει συναδελφων σου. Κανε τη δουλεια σου παντα ευσυνηδητα, και μην φοβασαι ειδικα στις αρχες να ρωτησεις για να μαθεις. Καλυτερα τωρα παρα σε 1-2 χρονια.. :wink: Υποθετω οτι η εκπαιδευση δεν σταματησε στο σημειο που μπηκαν οι καφροι, θα επαναληφθει και σιγουρα σα νεο προσωπικο στην αρχη θα εχετε και εναν παλιο διπλα σας να σας καθοδηγει και να σας μαθαινει. Μην αγχωνεσαι.. Η εταιρεια επεζησε μεχρι τωρα γιατι ειχε, εχει και θα εχει ανθρωπους με μερακι και αγαπη σε αυτο που κανανε και υψηλο αισθημα ευθυνης.. Καλη επιτυχια, ολα θα πανε καλα!!!...

Φιλικα Στεφος

Αυτα τα λόγια μου δίνουν κουράγιο και ελπίδα σε ευχαριστώ πολύ!
Επίσης...
Κρατάω αυτα λόγια
Κανε τη δουλεια σου παντα ευσυνηδητα, και μην φοβασαι ειδικα στις αρχες να ρωτησεις για να μαθεις.
ως εφόδιο για τον καινούργιο χώρο εργασίας μου!

Και απο οτι κατάλαβα απο τις απαντησεις όλων διαπίστωσα οτι εκεί που πάω αυριο θα συναντήσω και ανθρώπους που δεν κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους αλλα ανθρώπους που είναι πρόθυμει να με βοηθήσουν και να με δεχτούν σαν συνάδελφο!

Ευχαριστώ!

αγαπητε φιλε,
διαβασα το κειμενο σου και πραγματικα απορησα...
δεν μας λες ποιο σωματειο της Ολυμπιακης είναι....
διοτι- εδω μιλαμε για την παλαια Ολυμπιακή-Α) η ομοσπονδια εργαζομενων στην ΟΑ ειναι η ΟΣΠΑ (ομοσπονδια σωματείων πολιτικης αεροποριας) με δύναμη σωματειων: 19 -δεκαεννεα- και περιλαμβανει ολες τις ειδικοτητες εργαζομένων - με μονιμες συμβασεις εργασιας- και υπογραφει ΣΣΕ καθε χρόνο με τις διοικησεις των εταιριών της ΟΑ. Β)υπαρχουν 7 (επτα) σωματεία εποχικών εργαζομένων - με συμβασεις εργασιας ορισμενου χρονου-οκταμηνης διαρκειας- τα οποια, αλλα ειναι πανελλαδικης εμβελειας και αλλα τοπικης. βεβαιως υπάρχουν συμβασιουχοι εργαζομενοι με συμβαση εργασιας ορισμενου χρονου, που ειναι γραμμενοι σε δυο σωματεια.αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης στιγμής. λοιπον ποιο ειναι αυτο το περιβοητο σωματείο....
filbas@in.gr

aas59":jybp4488 said:
Μόνο πού οι κύριοι αυτοί (σύμφωνα με το νομοσχέδιο) μπορούν να μεταταχθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο χωρίς να χάσουν τίποτα.

Αυτό ακριβώς παίζεται αυτήν την εποχή και γι αυτό η όλη φασαρία.
Υποτίθεται ότι μέχρι το τέλος Μαίου θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί οι θέσεις στο δημόσιο για τους προς μετάταξη εργαζομένους που είναι μόνιμοι και δε δικαιούνται σύνταξης.
Με τις Ευρωεκλογές και το κλείσιμο της βουλής,το όλο θέμα ατόνισε και προβλέπεται να ανακοινωθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Αν δεν υπάρξουν νέα μέχρι τότε ο Ιούλιος προβλέπεται θερμός κατά τις δηλώσεις της ΟΣΠΑ,αφού όπως αναφέρθηκε,μετά την απομάκρυνση από το ταμείο,ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και τότε πλέον θα είναι αργά να βγάλoυν άκρη με το Ελληνικό δημόσιο.
Αυτό λοιπόν προσπαθούν να πετύχουν-με ήπιες μορφές αντίδρασης προς το παρόν-το να ικανοποιηθούν δηλαδή οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Κ.Χατζηδάκη.
Τώρα,καλώς ή κακώς,όπως θέλει ο καθένας,ας το κρίνει.
Ας ελπίσουμε τελικά για το καλό όλων,να είναι ομαλή η μετάβαση στο νέο σχήμα :)

filbas":1jo1peps said:
αγαπητε φιλε,
διαβασα το κειμενο σου και πραγματικα απορησα...
δεν μας λες ποιο σωματειο της Ολυμπιακης είναι....
διοτι- εδω μιλαμε για την παλαια Ολυμπιακή-Α) η ομοσπονδια εργαζομενων στην ΟΑ ειναι η ΟΣΠΑ (ομοσπονδια σωματείων πολιτικης αεροποριας) με δύναμη σωματειων: 19 -δεκαεννεα- και περιλαμβανει ολες τις ειδικοτητες εργαζομένων - με μονιμες συμβασεις εργασιας- και υπογραφει ΣΣΕ καθε χρόνο με τις διοικησεις των εταιριών της ΟΑ. Β)υπαρχουν 7 (επτα) σωματεία εποχικών εργαζομένων - με συμβασεις εργασιας ορισμενου χρονου-οκταμηνης διαρκειας- τα οποια, αλλα ειναι πανελλαδικης εμβελειας και αλλα τοπικης. βεβαιως υπάρχουν συμβασιουχοι εργαζομενοι με συμβαση εργασιας ορισμενου χρονου, που ειναι γραμμενοι σε δυο σωματεια.αλλα αυτο δεν ειναι της παρουσης στιγμής. λοιπον ποιο ειναι αυτο το περιβοητο σωματείο....
filbas@in.gr

Εμένα πάλι φίλε μου, παρόλο που η μόνη μου σχέση με τα αεροπορικά είναι ότι πετάω συχνά, εντύπωση μου έκανε το δικό σου post και όχι του φίλου που έπιασε δουλειά στη νέα εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης της MIG!

Δηλαδή, από όλη την ιστορία, σημασία έχει ποιο σωματείο έκανε τον τραμπουκισμό; Όπως είπες κι εσύ, τα σωματεία της Ολυμπιακής είναι τόσα πολλά και προφανώς κάποιος (όπως δηλώνει ο φίλος) που δεν έχει ποτέ δουλέψει στον τομέα παλιότερα, σιγά μην τα γνωρίζει. Ενώ αντίθετα, είναι πολύ πιθανό, οι τραμπούκοι να μην συστήθηκαν πριν κάνουν το σαματά οπότε φυσικό είναι να μην γνωρίζει ο φίλος ποιοι ήταν!
Δηλαδή, εσύ αμφισβητείς ότι το γεγονός συνέβει ή απλά θες να μάθεις ποιοι ήταν; Αν αμφισβητείς ότι συνέβει, πάω πάσο, αλλιώς εξήγησέ μου για ποιο λόγο παραξενεύτηκες τόσο πολύ;

Ακόμα και ξεκάρφωτοι υπάλληλοι να ήταν πάντως, το ίδιο μου κάνει εμένα, που βλέπω σαν φορολογούμενος πολίτης ότι η κυβέρνηση ξόδεψε σκανδαλώδη ποσά για να κλείσει το στόμα τον καλομαθημένων υπαλλήλων της παλιάς ΟΑ, ενώ η απλή λογική λέει ότι όταν πτωχεύει μια οποιαδήποτε εταιρεία, το προσωπικό απλά παίρνει την αποζημίωση του και ψάχνει για άλλη δουλειά! Τέλος πάντων, κάτι μου λέει ότι κι εσύ είσαι ένας αγανακτισμένος υπάλληλος της παλιάς ΟΑ που δεν δέχεται ότι κάποιοι συνάδελφοί του είναι -το λιγότερο- αχάριστοι, και συνεχίζουν, παρά τα δωράκια της κυβέρνησης, τον χαβά τους!

Και κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε κάθε περίπτωση και παρά τον κάθε είδους τραμπουκισμό από τους εργατοπατέρες της παλιάς ΟΑ, είναι απαράδεκτο να βγαίνουν οι υπάλληλοι στην πίστα χωρίς την στοιχειώδη εκπαίδευση! Θα έπρεπε τα εν λόγω σεμινάρια να αναπληρωθούν πριν πιάσουν δουλειά οι νέοι υπάλληλοι και είναι απαράδεκτο ότι αυτό δεν έγινε, με βάση τα λεγόμενα του φίλου παραπάνω!

Κατάρχας να πω οτι το σωματείο δεν το γνωρίζω γιατι ειναι οντως η πρώτη φορά που πιάνω δουλεια σε αερολιμένα!Πάντως για να φέρει κάμερες και να διακόπτει την εκπαίδευση με ανορθόδοξο τρόπο πρέπει να είναι μεσα στα Top 3 σωματεία της Ολυμπιακης!
Αλλα τι σημασιά έχει πιο σωματείο ήταν κτλ ,απο την στιγμή που εγω μπω στην πίστα ανεκπαιδευτος και προκαλέσω ατύχημα!
Και ολοι σιγουρα γνωρίζετε οτι το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές!
Οσο για την ήμερα που ανέλαβα τα καθήκόντα (μίλω για την Κυριακή) το σώματειο είχε κλείσει την πίστα!Δεν γνωριζώ κατα πόσο ισχυει αυτό αλλα έτσι μας ενημέρωσαν οι υπευθυνοι μου!

Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ένα περιφερειακό αεροδρόμιο με σχετικά νορμάλ κίνηση είναι το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ούτε το Hartsfield-Jackson είναι ούτε το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Roosevelt όπου κάθε κίνηση είναι χορογραφημένη.

Του Παγκάλου μας τα γούστα που μας μάκρυνε τη φούστα...γνωστά τα περί δικαιώματος απεργίας, αλλά μια μικρή ομάδα ανθρώπων να μπλοκάρουν όλη την Πανεπιστημίου δεν είναι ούτε απεργία, ούτε διαδήλωση, ούτε δημοκρατικό..η ΟΣΠΑ ποτέ δεν πεθαίνει..