κλειδωνεται ενα θεμα, οταν ...δεν συμφερει!

• Thread starter Thread starter CONFIG2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Προφανως και κανενας τουριστας ειτε Γερμανος ειτε γενικοτερα ξενος δεν θα παρει της μετριτοις μια πολυ μικρη εστω και λαθος φωτογραφια. Δυστυχως το θεμα απο αεροπορικο εγινε εθνικιστικο, και ειναι απαραδεκτο το οτι επειδη εγραψα οτι τον εχτισαν οι Τουρκοι να αφηνουμε υπονοουμενα οτι και εμεις ειμαστε Τουρκοι κλπ....επηρεασμενοι καποιοι απο τις ανοητες εθνικιστικες κορωνες των τελευταιων ημερων που πολλοι συμμετεχουν χωρις να ξερουν την ελληνικη ιστορια που ευτυχως χαιρομαι που μου την ειπαν. Για την ακριβεια οι Τουρκοι και συγκεκριμενα ο ιδιος ο Σουλτανος Σουλειμαν ο Μεγαλοπρεπης ανεθεσε την κατασκευη του πυργου πιθανον το 1536 σε εναν αρχιτεκτονα με το ονομα Συναν(Δεν γνωριζω τι εθνηκοτητας ηταν) , ηταν φυλακη μελλοθανατων και για αυτο ονομαστηκε Πυργος του Αιματος. Το 1911 οταν η Τουρκοι ηταν πλεον στα τελευταια τους στη Θεσσαλονικη δεχτηκαν την αλλαγη του ονοματος σε Λευκο Πυργο βαφωντας τον συμβολικα με το λευκο χρωμα,μετα απο προτροπες. Συγγνωμη που ξεφυγαμε απο το θεμα , αλλα δεν μπορω να ανεκτω οτι υποστηριζω τους Τουρκους αν ειναι δυνατον... Την ιστορια του Λευκου Πυργου ανεφερα επιγραμματικα και μονο αυτην.
Δυστυχως η Θεσσαλονικη τσιμεντοπιηθηκε τοσο πολυ που ενας πυργος των Τουρκων εγινε το συμβολο της ,χωρις να ξερουμε ποσα και ποσα ελληνικα μνημεια χαθηκαν...

MindTraveller":1lgu5lmi said:
Και τώρα στο προκείμενο.
Έχω την εντύπωση ότι ανάμεσα στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ και μάλιστα στην ενότητα με τίτλο
«Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban)» υπάρχει αυτός όρος:

"Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη".
Αν δεν είναι αυτό :
COMPUTERISE
Τελικά ποτέ δεν πλήττεις στο forum μας, τι καλά...
ECO αν δεν κάνεις πλάκα πες μου τι πίνεις και δεν μου δίνεις...
Οι Γερμανοί έχουν κόμπλεξ με τους Έλληνες , φιλοσκοπιανή διάθεση, ο αντιπρόσωπός τους είναι φιλότουρκος και υποσκάπτουν τον πολιτισμό και την ιστορία... Τι παραλήρημα Θεέ μου...πες μας κι άλλα κι άλλα... Ε ρε βρεγμάνη σανίδα που θέλουν μερικοί... Μην το κλειδώσετε παιδιά να δούμε τι άλλο θα γράψει ο τύπος...

Υ.Γ. Λέτε να είναι δάκτυλος της Μπρουμχίλντα;;;

Υβριστικό και προσβλητικό μήνυμα τότε ποίο είναι...;

Και αντί να ενεργήσεις σύμφωνα με τους όρους που έχεις θέσει εσύ, όχι μόνο «στέλνεις για διακοπές» αυτόν που έχει προσβληθεί, αλλά ζητάς και συγνώμη από αυτόν που έχει προσβάλλει!!!
Άκουσον Άκουσον!

Θα ήθελα νηφάλια να ξεκαθαρίσω κάτι. Η σπέκουλα με εθνικά θέματα είναι επικίνδυνη και επιζήμια. Κανένας μας δεν είναι πιο Έλληνας από τον άλλο,
γιαυτό τα μαθήματα εθνικοφροσύνης αλλού. Μέλη στο forum είναι και νεαροί οι οποίοι διαμορφώνουν τώρα τον χαρακτήρα τους και γιαυτό πιστεύω ότι τέτοια απαράδεκτα posts σαν του ECO πρέπει να λαμβάνουν ηχηρή απάντηση. Ελπίζω να έλαβες το μήνυμα MindTraveller...

jetflight
Δεν άφησα κανένα υπονοούμενο ότι είσαι Τούρκος! Την απορία μου έδειξα απλά για την ευκολία με την οποία είπες, ό,τι ένα κτίσμα που δείχνει ότι δεν έχει στοιχεία τουρκικής αρχιτεκτονικής και κουλτούρας, είναι τουρκικό. Ή λάθος το κατάλαβες ή εγώ δεν το διατύπωσα σωστά. Όπως και να χει αν θίχτηκες, και επειδή τα θέματα εθνικής συνείδησης είναι λεπτά, σου ζητώ συγνώμη.
Από ‘κει και πέρα σίγουρα δεν είμαι άριστη γνώστης της ελληνικής ιστορίας, ούτε υποστήριξα κάτι τέτοιο, γι’ αυτό σε ιστορικά θέματα για τα οποία κιόλας δεν είμαι απολύτως σίγουρη, προσπαθώ να τα διασταυρώνω διπλά και τριπλά. Και ίσως να πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο, αν αναλογιστείς ότι στις εγκυρότερες εγκυκλοπαίδειες γίνονται απλά εικασίες σε σχέση με την ανέγερση του Λευκού Πύργου αλλά σε καμία περίπτωση δεν δίνεται ακριβής ημερομηνία. Γι’ αυτό ξανακοίταξε τις πηγές σου.
Και αφού κλειδώθηκε το εν λόγω topic, τα υπόλοιπα ήταν συνέχεια και σύνδεση με το θέμα της φωτογραφίας λέγοντας απλά την προσωπική μου άποψή σε συνάρτηση με απτά παραδείγματα. Το ότι πραγματικά γεγονότα θεωρούνται εθνικιστικές κορώνες, αυτό ομολογουμένως δεν το γνώριζα. (Αν φυσικά κατάλαβα σωστά και αυτό περί κορώνας ήταν απόρροια αυτών που έγραψα και όχι ένα γενικό συμπέρασμα. Για να μην γίνει παρεξήγηση πάλι).
Τώρα αν έχεις κάποια άλλη ένσταση σχετικά με το θέμα στείλε πμ. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να το συνεχίζουμε εδώ.

COMPUTERISE":110th7qs said:
Θα ήθελα νηφάλια να ξεκαθαρίσω κάτι.
Δηλαδή τις άλλες φορές που γράφεις δεν είσαι νηφάλιος...? Αυτό και αν είναι αποκάλυψη!
Πάντως θέλω να ξέρεις ότι με τιμά αύτη σου η στάση καθώς και το γεγονός ότι επέλεξες εμένα συγκεκριμένα για να φύγεις από την καθιερωμένη τακτική σου, γι’ αυτό από δω και πέρα θα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση, κατανόηση, υποστήριξή αλλά και προσοχή μου. Όλα κ’ όλα αχάριστη δεν είμαι.
Όμως θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που λες. Εγώ ούτε είπα, ούτε υπονόησα ότι μερικοί είναι περισσότερο έλληνες από κάποιους άλλους. Όπως επίσης δεν έκανα μαθήματα εθνικοφροσύνης, ούτε είμαι σε θέση να κάνω.

COMPUTERISE":110th7qs said:
Μέλη στο forum είναι και νεαροί οι οποίοι διαμορφώνουν τώρα τον χαρακτήρα τους
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου!
Και χαίρομαι που το θίγεις. Αν όμως θεωρείς ότι η ειρωνεία και εκφράσεις τύπου «Τι παραλήρημα Θεέ μου...πες μας κι άλλα κι άλλα... Ε ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουν μερικοί...» αντί επιχειρημάτων και διαλόγου εφ’ όσον διαφωνείς, δίνουν σωστά εφόδια για ένα νεαρό άτομο ως προς το πώς να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις στην ζωή του, τότε μάλλον έχεις εντελώς λανθασμένες απόψεις περί διαπαιδαγώγησης, όπως και, απ’ ότι φαίνεται, περί εθνικοφροσύνης.

Εγώ συνέχισα αυτό το θέμα εδώ, όχι για να υποστηρίξω τον ECO και τις απόψεις του, ούτε επειδή τις ενστερνίζομαι απαραίτητα, αλλά διότι πιστεύω ότι όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν ίδια αντιμετώπιση, τουλάχιστον σε ότι αφορά στους κανόνες του forum. Αντιθέτως διακρίνω μία επιμέρους ελαστικότητα. Ελπίζω να έλαβες το μήνυμα COMPUTERISE...
Αν ένα πόστ μέλους θεωρηθεί προσβλητικό και απαράδεκτο, τότε μπορεί πολύ απλά να διαγραφεί. ‘Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις. Φυσικά είναι δικαίωμα του admin. Όπως είναι δικαίωμά του να κλειδώσει ένα θέμα. Όμως είναι και υποχρέωσή του να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αυτό υποθέτω συνεπάγεται να μην έρχεται στην ίδια θέση με αυτόν που θεωρεί προσβλητικό, ούτε να αφήνει άλλα μέλη να μπαίνουν στην ίδια θέση. Όταν μάλιστα υπάρχει και ως όρος. Εκτός και αν, όταν ένα ποστ θεωρείται ανάρμοστό κατά γενική ομολογία, αίρονται αυτομάτως και οι κανόνες καλής συμπεριφοράς και κανόνων.

Είμαστε ΦΟΒΕΡΟΙ. Θα καταφέρουμε να κλειδωθεί το θέμα ....κλειδώνεται ένα θέμα όταν δεν συμφέρει. :wall:

MindTraveller":1fozq1nc said:
COMPUTERISE":1fozq1nc said:
Θα ήθελα νηφάλια να ξεκαθαρίσω κάτι.
Δηλαδή τις άλλες φορές που γράφεις δεν είσαι νηφάλιος...? Αυτό και αν είναι αποκάλυψη!

H αλήθεια είναι αγαπητή μου ότι διαβάζοντας κατάπτυστα post όπως του ΕCO πίνω και κανένα ποτηράκι μπας και δω τον κόσμο καλύτερο αλλά εις μάτην...Σε ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση σου προς το πρόβλημα μου και το εκτιμώ... δεν βλέπω όμως να με βοηθάς ουσιαστικά με τα post που γράφεις και ο αλκοολισμός είναι προ των θυρών...

όμως θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που λες. Εγώ ούτε είπα, ούτε υπονόησα ότι μερικοί είναι περισσότερο έλληνες από κάποιους άλλους. Όπως επίσης δεν έκανα μαθήματα εθνικοφροσύνης, ούτε είμαι σε θέση να κάνω.

Θεωρώ εκτός από την φοβερή συνομοσία που ανακάλυψες στο Noting Hill, τον ψόγο στα Ελληνικά ΜΜΕ επειδή τόλμησαν να καταχωρίσουν μια πληρωμένη καταχώρηση του Τουρκικού οργανισμού τουρισμού και την αλβανοβουλγαρικοσλαβική πλεχτάνη που ξεμπρόστιασες δεν παρέδωσες κανένα άλλο μάθημα εθνικισμού και εθνικοφροσύνης...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου!
Και χαίρομαι που το θίγεις. Αν όμως θεωρείς ότι η ειρωνεία και εκφράσεις τύπου «Τι παραλήρημα Θεέ μου...πες μας κι άλλα κι άλλα... Ε ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουν μερικοί...» αντί επιχειρημάτων και διαλόγου εφ’ όσον διαφωνείς, δίνουν σωστά εφόδια για ένα νεαρό άτομο ως προς το πώς να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις στην ζωή του, τότε μάλλον έχεις εντελώς λανθασμένες απόψεις περί διαπαιδαγώγησης, όπως και, απ’ ότι φαίνεται, περί εθνικοφροσύνης..

Πολύ ενδιαφέρουσα η παιδαγωγική θεωρία σου θα την έχω στο οπλοστάσιο μου, μόνο που πραγματικά θα ήθελα την γνώμη σου για το τι είδους επιχειρήματα πρέπει να αντιπαραθέσω σε θέσεις όπως " οι κομπλεξικοί με τους Έλληνες Γερμανοί", "ο φιλοσκοπιανος Γερμανός αντιπρόσωπος" , " οι Γερμανοί υποσκάπτουν τον πολιτισμό και την ιστορία";; Διαβάζοντάς ξανά αυτές τις απίθανες και παραληρηματικές θέσεις, που κι εσύ θερμά υποστιρίζεις (αλλιώς δεν θα έκανες θέμα) θεωρώ πως ναι αν κάτι ελάχιστο μπορώ κι εγώ να προσφέρω στην διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς αυτό είναι να βροντοφωνάξω ξανά ότι όποιος υποστηρίζει τέτοιες άρρωστες υπερεθνικιστικές θέσεις ΝΑΙ χρειάζετε βρεγμένη σανίδα...

Εγώ συνέχισα αυτό το θέμα εδώ, όχι για να υποστηρίξω τον ECO και τις απόψεις του, ούτε επειδή τις ενστερνίζομαι απαραίτητα, αλλά διότι πιστεύω ότι όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν ίδια αντιμετώπιση, τουλάχιστον σε ότι αφορά στους κανόνες του forum. Αντιθέτως διακρίνω μία επιμέρους ελαστικότητα. Ελπίζω να έλαβες το μήνυμα COMPUTERISE...

Εύγε αγαπητή μου!!Τι υπέροχο να δίνει κάποιος ανιδιοτελώς αγώνες για τους θεσμούς, πραγματικά με συγκίνησες... Πάντα τέτοια!!!

Κάπου εδώ το κόβω και αποσύρομαι να απολαύσω ένα ποτηράκι Pinot Bianco... Α ρε MindTraveller μπεκρής θα καταντήσω με αυτά που γράφεις...

Πάντως δεν πρέπει να ήταν ένα το ποτηράκι που ήπιες, είχες πιεί και πριν έτσι...?
Διότι πάνω στο παραλήρημα σου έμπλεξες λίγο τις έννοιες και τους...μηρούς σου μαζί.

Και αν κρίνω από την ένθερμη σου υποστήριξη για την Γερμανία, καθώς και τις προτροπές σου περί βρεγμένων σανίδων σε όποιον έχει διαφορετική άποψη
(ούτε στον μεσαίωνα να ήμασταν! Σε λίγο θα μας πεις να πάρουμε και τα ρόπαλα και να γυρίσουμε στην παλαιολιθική εποχή!),
αναρωτιέμαι τελικώς μήπως θα πρέπει να αρχίσω να σε χαιρετίζω ‘’Heil...COMPUTERISE’’.
Πάντως συνέχισε να γράφεις εσύ, εγώ θα τα εκτυπώσω και μπορεί να τα εκδώσω κιόλας. Ο τίτλος θα είναι ‘Ο Αγών μου Vol.2’ .

Επειδή δεν θέλω να σε αδικώ , πρέπει να πω ότι κατά βάθος το βλέπω ότι θέλεις να κάνεις έναν ουσιαστικό διάλογο με επιχειρήματα, αλλά είναι και αυτό το ποτό ρε γμτ που πάνω που πας να σκεφτείς λογικά επηρεάζει τον εγκέφαλο και το χάνεις.

Πάντως η συμπαράστασή μου ισχύει. Όταν θα νοιώσεις έτοιμος να πας στους Α.Α. και θα θέλεις κάποιον να μιλήσεις ή αν τύχει και αποφασίσεις να χτυπήσεις κάνα tattoo σβάστικα και θέλεις κάποιον να σου κρατάει το χέρι, εγώ θα είμαι δίπλα σου.

gonso":396hb733 said:
Είμαστε ΦΟΒΕΡΟΙ. Θα καταφέρουμε να κλειδωθεί το θέμα ....κλειδώνεται ένα θέμα όταν δεν συμφέρει. :wall:
Πως το είχες πει; Φαρμακόγλωσσος; :wink:

:deadthread:

@MindTraveller
Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στο θέμα που έθεσες, απλά γιατί δεν βλέπω να έκανα λάθος. Αρκετά άτομα σε ρώτησαν ορισμένα πράγματα στα οποία δεν απάντησες. Το μόνο που κάνεις είναι να κατηγορείς τους άλλους. Καλύτερα πρώτα να ρωτούσες τον ευατό σου αν έκανες κάποιο λάθος και αν βρεις πως δεν έκανες τότε να ασχοληθείς με τους άλλους.

Δεν θα δεχτώ άλλη αναφορά επί του θέματος, απλά ένα θέλω να γράψω που υπάρχει στους Κανόνες:
Θυμηθείτε κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος στο forum μας!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.