Λάθος posts ...

Re: Airbus News

anastasios.s":1ju9vea1 said:
http://www.bloomberg.com/news/2011-11-10/airbus-s-longest-plane-proves-short-lived-as-a340-orders-dry-up.html

Κόβεται το Α340? Έτσι φαίνεται.....

Που σημαίνει ότι τα 340 της πΟΑ μάλλον θα μείνουν στο ράφι;
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

Δυστυχώς όπως μας έχει μάθει πολύ καλά η ιστορία, οι ηλίθιοι είναι αήτητοι. Οπότε σε όλους αυτούς ταιριάζει μόνο μια έκφραση, "ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!!!"
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

Τί εννοείς με την έκφραση αυτή,αγαπητέ chgalacher;
(Πρόσεξε :D διότι εκτός από aviation enthusiast και ships enthusiast είμαι ΚΑΙ train enthusiast,μέλος μάλιστα τού σχετικού Ελληνικού forum).

Κατά τά άλλα,θα συμφωνήσω με τον ιπτάμενο ιατρό.Τα επιχειρήματα που αντικρούουν τους περί ΜΠΖεκασμούς ισχυρισμούς τους είναι τόσο προφανή και λογικά που πρέπει να είναι κάποιος εντελώς ηλίθιος ώστε να μήν καταλάβη πόσο γελοίοι είναι αυτοί οι ισχυρισμοί.

Να υπενθυμίσω ότι κάτι ανάλογες ηλιθιότητες πίστεψαν οι Γερμανοί το 1940 -τίς έγραφε ένας τύπος με κοντό μουστάκι που ούρλιαζε από τα μικρόφωνα- και το αποτέλεσμα ήταν να θανατωθούν έξι εκατομμύρια άνθρωποι μόνο και μόνο γιατί ήταν αυτοί που ήταν (πέραν τών λοιπών εικοσιτόσων εκατομμυρίων ανθρώπων που θυσιάστηκαν ένθεν και ένθεν εξ αιτίας τής παράνοιας τού εν λόγω ανθρώπου...).Δέν επεκτείνομαι επ'αυτού,φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε τί εννοώ.

ΥΓ.Ούτε εμένα μού αρέσει ο μπακλαβάς,παρ'όλο που ένας πολύ καλός φίλος και μουσικός συνεργάτης μου είχε αυτό το επώνυμο....
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

@flyingDoc @chgalacher

Ακόμα μια (;) "κλασσική (κατ' εσάς) περίπτωση ηλίθιου (;)

Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

http://www.pentapostagma.gr/2010/12/blog-post_954.html

http://www.otyposnews.gr/archives/14608

Αλήθεια γιατί δεν τον μηνύετε για διασπορά ψευδών ειδήσεων; :?: :?:

(Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις μεταξύ ανθρώπων, αυτό όμως απέχει πολύ από το να βάζουμε "ταμπέλες" σε ανθρώπους...)
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλά ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Ο κ.Κατσαρός έχει εκφραστεί και άλλες φορές υπέρ του λαού χωρίς να γίνει αυτό αρεστό στους κυβερνώντες
Να θυμίσω ότι έφυγε σχεδόν νύχτα από τον ΕΦΕΤ και αργότερα το κράτος ανακάλεσε.

Άρα ο συγκεκριμένος επιστήμονας έχει το υπόβαθρο να καταγγείλει κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.


Αλήθεια γιατί δεν τον μηνύετε για διασπορά ψευδών ειδήσεων; :?: :?:

Αυτός ο άνθρωπος με τίποτα δεν θα έκανε διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η μύνηση ίσως πρέπει να γίνει στους συντάκτες που δημοσίευσαν την συνέντευξη για πιθανή χρήση του ονόματος του κ.Κατσαρού χωρίς την άδεια του

Επίσης αφού δεν βλέπω live την συνέντευξη δεν έχω υποχρέωση να πιστέψω καν ότι έγινε.

Ακόμα κάπου μέσα στην συνέντευξη βγήκε -υποτίθεται- από το στόμα του κ.Κατσαρού η λέξη <<αλουμίνιο>>. Όσοι ασχολούνται με χημεία δύσκολά χρησιμοπιούν την λέξη <<αλουμίνιο>> αλλά την λέξη <<αργίλιο>> η οποία υπάρχει πολλές φορές στα βιβλία της β-βάθμιας και γ-βάθμιας εκπαίδευσης.
Σε όλα τα υπόλοιπα κείμενα που έχω διαβάσει για το θέμα δεν είδα ούτε μια φορά την λέξη <<αργιλιο>> πράγμα που δείχνει ότι όλοι αυτοί οι αρθρογράφοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την επιστήμη της χημείας πόσο μάλλον με δυσκολά ζητήματα βιοχημείας που περιγράφουν τις επιδράσεις των χημικών ουσιών στον οργανισμό.
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

Ο συγκεκριμένος δόκτωρ δεν έχει ανάγκη απο μήνυση.
Πρόκειται για χημικό τροφίμων (καμμία σχέση με αεροπορία ή έστω μετεωρολογία) με μόνιμη παρουσία σε όλα τα τηλεπαράθυρα της 10ετίας του '90 όπως θα θυμούνται οι κάπως μεγαλύτεροι.
Εχει ασχοληθεί κατα καιρούς με τα πάντα βγαίνοντας και καταγγέλοντας:
Το κλοφέν στον Σχινιά,
τα «τρελά» κατσίκια και αγελάδες,
τα σχολικά είδη και τα όσα επικίνδυνα για τα παιδιά περιέχουν οι γόμες, οι μαρκαδόροι και οι μπογιές,
τα εισπνεόμενα αυτοσχέδια ναρκωτικά των πιτσιρικάδων όπως βενζίνες και κόλλες,
τη «φωτοχημική σούπα» που αναπνέουμε,
τα επικίνδυνα για την υγεία δακρυγόνα των ΜΑΤ,
τους βομβαρδισμούς στη Σερβία και στο Ιράκ,
το απεμπλουτισμένο ουράνιο,
τις «βόμβες αμιάντου» που πετούν τα ελληνικά στρατόπεδα σε χωματερές,
τις "τοξικές βόμβες" εν γένει,
τις σωλήνες αμιάντου στον «Ευαγγελισμό»,
τα απόβλητα στον Κηφισό,
τις ουσίες που περιείχε όταν εμφανίστηκε η νέα βενζίνη «σούπερ» για μη καταλυτικά αυτοκίνητα,
τα βιολογικά προϊόντα και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν καταναλωτές δύο ταχυτήτων,
τα επικίνδυνα γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ολλανδία,
το κάδμιο στο νερό που βγάζουν οι ψύκτες,
τη σαλμονέλα σε χώρους μαζικής εστίασης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,
τα μεταλλαγμένα προϊόντα που πωλούνταν σε ελληνικά σουπερμάρκετ,
τα μουχλιασμένα γιαούρτια,
τις "τοξικές" νέες λάμπες οικονομίας, κλπ, κλπ,
και πρόσφατα τους μπζεκασμούς.

Τα τελευταία χρόνια δεν τον καλούν στα κανάλια, μάλλον θα κατάλαβαν οτι αν είχαν βάση τα μισά απ όσα έλεγε κατα καιρούς, θα είχε πεθάνει με φρικτό θάνατο το 90% του πληθυσμού.

Σήμερα βήμα του δίνεται μόνο απο την "Ελεύθερη ώρα" απ όπου και κάνουν copy/paste τις θεωρίες του όλα τα συνομωσιολογικά μπλόγκ.
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

Απαντώ για πρώτη και τελευταία φορά εκτός θέματος. Μετά αν θέλεις συνεχίζουμε με ΠΜ
Πρόκειται για χημικό τροφίμων (καμμία σχέση με αεροπορία ή έστω μετεωρολογία)
Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι ειδικός στην αεροπορία.
Απλά όποια ουσία εισέρχεται στο οικοσύστημα από όπου και αν προέρχεται είναι αντικέιμενο μελέτης από αυτόν
τα σχολικά είδη και τα όσα επικίνδυνα για τα παιδιά περιέχουν οι γόμες, οι μαρκαδόροι και οι μπογιές,
Είναι παράγωγα του πετρελαίου τα οποία περιέχουν αρωματικούς υδρογονάθρακες οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο
τις «βόμβες αμιάντου» που πετούν τα ελληνικά στρατόπεδα σε χωματερές,
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο αμίαντος είναι τοξικός.
Γιατί τον απαγοευσαν για πλάκα;;;
τα βιολογικά προϊόντα και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν καταναλωτές δύο ταχυτήτων,
ΜΕΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ τα προσεχή χρόνια
τα μεταλλαγμένα προϊόντα που πωλούνταν σε ελληνικά σουπερμάρκετ,
Ένα μεγάλο ποσοστό των τροφίμων που παράγονται και εισάγονται είναι τροποπιημένα.Δείτε και τον κ.Αυγερόπουλο.
μάλλον θα κατάλαβαν οτι αν είχαν βάση τα μισά απ όσα έλεγε κατα καιρούς, θα είχε πεθάνει με φρικτό θάνατο το 90% του πληθυσμού.
Λόγω της ιατρικής οι θάνατοι είναι δύσκολονα συμβούν.Οι χρόνιες παθήσεις όμως...

Παρακαλώ τους διαχειριστές να μην διαγράψουν το ποστ θα είναι το τέλευταίο εκτός θέματος
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

Βάζοντας κατά μέρος το γεγονός πως εκτός από τον συγκεκριμένο δόκτορα,κανέναν άλλον δέν έχω δεί να μιλά γιά τους περίφημους αεροψεκασμούς (που υποτίθεται ότι είναι στοχευμένοι άν και γίνονται από ύψος 30-35000 ποδών...),βάζοντας κατά μέρος επίσης το γεγονός πως τον "φιλοξενεί" η γνωστή φασιστοφυλλάδα "Ελεύθερη Ωρα" και ότι οι θεωρίες του αποτελούν "τροφή" παντός συνωμοσιολογικού blog,όπως αναφέρει και ο Νώντας και τέλος βάζοντας κατά μέρος το γεγονός ότι ένας χημικός τροφίμων δέν είναι και χημικός περιβάλλοντος-όπως εμμέσως ισχυρίζεται ο solro-θα σταθώ σε κάποια σημεία τής συνέντευξής του.
Ερωτάται λοιπόν ο κος Κατσαρός:
- Μετά τα προαναφερθέντα, θα μας πείτε τι περιέχουν αυτές οι «ουρές» που επεκτείνονται και γίνονται ουράνιο «πέπλο»; Κι ακόμη, τι είδους αεροπλάνα τις αφήνουν;
Προφανώς ο ερωτών θεωρεί ότι ο κος Κατσαρός,εκτός από χημικός,είναι και γνώστης τών αεροπορικών θεμάτων,ώστε να γνωρίζη το είδος τών αεροπλάνων που αφήνουν τέτοιες "ουρές".Και αφού ο δόκτωρ Κατσαρός μάς λέει ότι
-Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι περιέχουν αυτές οι «ουρές», αλλά σίγουρα περιέχουν κάποια χημικά στοιχεία και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως «χημικές ουρές».
Ητοι,ούτε ο ίδιος ξέρει τί περιέχουν αυτές οι "ουρές",ωστόσο δέν διστάζει να αποφανθή με βεβαιότητα ότι τα χημικά στοιχεία που "σίγουρα" περιέχουν,είναι επικίνδυνα.
Οσο γιά τα αεροπλάνα που τίς αφήνουν,μάς λέει:
Τα αεροπλάνα που αφήνουν πίσω τους τις «χημικές ουρές», κάνοντας τους πάντες να ανησυχούν, είναι συνήθως τύπου KC 10 ή KC 135 και δεν φέρουν διακριτικά
Προφανώς ο δόκτωρ Κατσαρός έχει βλέμμα αετίσιο,αφού μπορεί να διακρίνη από το έδαφος άν ένα αεροπλάνο που πετά στά 30-35000 πόδια είναι KC10 ή KC135 (άν υποθέσουμε πως ξέρει τί είναι αυτά και πως μπορεί να τα ξεχωρίση από τίς αντίστοιχες επιβατικές εκδόσεις τους Douglas DC10-ή MD11- και Boeing 707).
Μάς λέει επίσης ότι άν οι "αεροψεκασμοί" αυτοί γίνονται γιά να αντιμετωπιστή το "φαινόμενο θερμοκηπίου",τότε...
το καύσιμο των αεροπλάνων που πραγματοποιούν τους αεροψεκασμούς περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου, τα οποίαν όταν εξέρχονται μαζί με τα καυσαέρια κάθε αεροσκάφους ανακλούν τις ακτίνες του ηλίου και έτσι εισχωρεί λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία στην Γη
Πρώτα απ'όλα λοιπόν,τα αεροπλάνα αυτά δέν "ψεκάζουν" τίποτε-απλώς το καύσιμό τους περιέχει και σωματίδια "αλουμινίου" και τα αεροπλάνα πετάνε πέρα-δώθε αφήνοντας τα καυσαέριά τους.Επειτα,χρησιμοποιούν ένα καύσιμο που περιέχει σωματίδια μετάλλων,τα οποία όμως στίς υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στους κινητήρες τών αεροπλάνων ώς εκ τής καύσεως τού καυσίμου,οξειδώνονται και άρα παύουν να είναι σωματίδια "αλουμινίου" και βαρίου-γίνονται οξείδια τών μετάλλων αυτών.Πώς τού ξέφυγε αυτή η λεπτομέρεια,τού εξαίρετου αυτού χημικού;
Βεβαίως,ο δόκτωρ Κατσαρός αναμιγνύει στην συζήτηση και το γεγονός ότι στον πόλεμο τού Βιετνάμ "τα αμερικανικά αεροπλάνα ράντιζαν με τον «πορτοκαλή παράγοντα» τα βιετναμέζικα δάση για να απογυμνώσουν τα δέντρα από τα φύλλα τους και να εντοπίζουν πιο εύκολα τους Βιετκόνγκ".Αυτό αφ΄'ενός δέν έχει σχέση με το θέμα,αφ'ετέρου ο δόκτωρ αποσιωπά το γεγονός ότι οι εν λόγω ραντισμοί γινόντουσαν από χαμηλό ύψος-τα αμερικανικά αεροπλάνα δέν πετούσαν σε ύψος δεκάδων χιλιάδων ποδών γιά να ραντίσουν ένα δάσος σε μιά συγκεκριμένη περιοχή μιάς συγκεκριμένης ηπείρου τού πλανήτη....
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

ότι ένας χημικός τροφίμων δέν είναι και χημικός περιβάλλοντος-όπως εμμέσως ισχυρίζεται ο solro
Έχεις ένα δίκιο αλλά...
Δεν πρέπει υφίσταται η ειδικότητα του χημικού περιβάλλοντος.
Ένας που ασχολείται με χημεία τροφίμων έχει γνώσεις -και- για το περιβάλλον και μπορεί να κρίνει τι αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Προφανώς ο δόκτωρ Κατσαρός έχει βλέμμα αετίσιο

Είσαι σίγουρος ότι το αετίσιο βλέμα είναι του δόκτωρος;
Εγώ στο πρώτο μου ποστ αμφέβαλλα για το στόμα πόσο μάλλον για το βλέμμα...
 
Re: Αεροπορικά μαργαριτάρια!

solro":6etwohvd said:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλά ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Ο κ.Κατσαρός έχει εκφραστεί και άλλες φορές υπέρ του λαού χωρίς να γίνει αυτό αρεστό στους κυβερνώντες
Να θυμίσω ότι έφυγε σχεδόν νύχτα από τον ΕΦΕΤ και αργότερα το κράτος ανακάλεσε..

Θα ήθελα να θυμίσω ότι "έφυγε" μετά στο " σκάνδαλο ΦΑΓΕ " όπου η εταιρία δεν υπέστη καμία ποινή παρά την αποκάλυψη ύπαρξης αλλοιωμένων γιαουρτιών, δεδομένου ότι ο κ.Κατσαρός ήταν συμμαθητής (και φίλος;) του κ.Φιλίππου. Γεγονός που ενδεχομένως δείχνει και ένα επίπεδο αξιοπιστίας.
 
Top