LCLK/LCA Larnaca

• Thread starter Thread starter andreascy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Το νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Το δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ (εκπέμπει επίγεια αναλογικά στην Αθήνα, αλλά και ψηφιακά μέσω της ERT Digital) θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση την τελετή των εγκαινίων του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας απόψε στις 21:15. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ΡΙΚ μέσω της Nova και FTA μέσω ενός από τους HotBird στις 13 μοίρες ανατολικά.

Όσοι βρίσκονται στην Κύπρο, μπορούν να παρακολουθήσουν το γεγονός ΖΩΝΤΑΝΑ στις 16:45 σήμερα από το ΡΙΚ2.

Επίσης, το ΡΙΚ θα μεταδώσει την τελετή και μέσω της ιστοσελίδας του http://www.cybc.com.cy (Επιλέξτε το ΡΙΚ2).

Ποιό LGAV ρε, ποιός Βενιζέλος... Μπράβο στους Κυπραίους πολύ ωραίο αποτέλεσμα, αν και κανείς θα πρέπει να πάει να το δεί για να έχει άποψη, μη γίνει σαν το Βενιζέλο που λέγαμε όλοι τι αεροδρομιάρα είναι αυτή και καταλήξαμε να λέμε ότι είναι απ'τα πιο κακοσχεδιασμένα...

Το σχέδιο μετρά ή ότι είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης ότι έχει σαρώσει βραβεία για καλύτερο αεροδρόμιο, επίγεια εξυπηρέτηση, σχεδιαστικά πρωτοποριακή και φιλική σελίδα αεροδρόμιου. Έλεος πια δεν μας ικανοποιεί τίποτα πάντα θα βρούμε να γκρινιάξουμε για κάτι!!! :with:

Συμφωνώ μαζί σου Kiwi Jumbo! Η Λάρνακα σαρώνει! Δεν γκρινιάζω, αλίμονο, απλά το συγκρίνω με το Βενιζέλο, το οποίο είναι κακοσχεδιασμένο! :great: :wink:

Βασικά εγώ λέω ότι το Βενιζέλος έχει σαρώσει το νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας τώρα άνοιξε να δω τι βραβεία θα αποσπάσει και αυτό (με την καλή έννοια πάντα). Αυτό που δεν μου αρέσει και δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα, είναι ότι πάντα βρίσκουμε μια λεπτομέρεια να πούμε κάτι σαν λαός το κάνουμε αυτό γενικότερα. Τέλος πάντων εύχομαι και εγώ τα καλυτέρα για το νέο αεροδρόμιο είναι πράγματι ωραίο και μακάρι να το επισκεφτώ κάποια μέρα προς το παρόν αρκούμε μόνο στις φωτογραφίες.

Kiwi Jumbo":2hfrd8e4 said:
Αυτό που δεν μου αρέσει και δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα, είναι ότι πάντα βρίσκουμε μια λεπτομέρεια να πούμε κάτι σαν λαός το κάνουμε αυτό γενικότερα.

Έχεις δίκιο,συμφωνώ.

Είδα την τελετή χθες βράδυ. Έπεσε πολύ μπλα-μπλα αλλά συγκράτησα μερικά ενδιαφέροντα:

1. Αρχικοί χρήστες από 10.11.2009: Κυπριακές Αερογραμμές και Easyjet
2. Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες από 17.11.2009
3. Κυπριακές Αερογραμμές και Aegean θα έχουν δικά τους VIP lounges
4. Αναμένεται αδειοδότηση από τις Αρχές της Δημοκρατίας για κατασκευή ξενοδοχείου αεροδρομίου και πολυχώρου αναψυχής
5. Συνολικά 9000 θέσεις εργασίας (7000 στη Λάρνακα και 2000 στην Πάφο)
6. Επένδυση με μηδενική επιβάρυνση του Κυπριακού Δημοσίου, το οποίο επιπρόσθετα θα εισπράττει αρχικά και το 30% των φόρων
7. 7,5 εκατομμύρια επιβάτες με δυνατότητα επέκτασης εντός των επόμενων ετών για αύξηση στα 9 εκατομμύρια
8. Πέντε νέες εταιρείες ξεκινούν σύντομα: δύο από τη Μέση Ανατολή και τρεις από Ευρώπη. Δε δόθηκαν λεπτομέρειες αλλά υποψιάζομαι τίποτα ρώσικες
9. Παραδοχή ότι το μέχρι χθες υφιστάμενο αεροδρόμιο της Λάρνακας αποτελούσε όνειδος για την ανατολικότερη πύλη της ΕΕ.
10. Πολλές αναφορές στο NIC.

ποιος θα παει στο νεο αεροδρομιο ως επιβατης απο την τριτη και μετα ?

Εγω αν και αργω ακομη στις 24 του μηνα παω.

Έχω ήδη κόψει εισιτήρια για inspection trip στη Λάρνακα. Σύντομα μαζί σας με το σχετικό report!