LCLK/LCA Larnaca

• Thread starter Thread starter andreascy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Το νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Περιπου 1.30 ......

Και κατι σχετικο με το αεροδρομιο ,ακουσα οτι δν χωρανε και στις 16 φισουνες ,αντιστοιχα, 16 αεροσκαφη στο Νεο Αεροδρομιο.......χαζη ερωτηση αλλα το ακουσα να μην το ρωτησω??? Βλεποντας και το σχεδιο του αεροδρομιου δεν ειναι ξεκαθαρο αυτο ...... :roll:

δικο σας

Νομίζω 2 stand εξυπηρετούνται από "διπλή" φυσσούνα, δηλ. υπάρχουν δύο φυσσούνες που ξεκινούν από το ίδιο gate και καταλήγουν στην 1η και την 2η πόρτα του ίδιου αεροπλάνου. Προορίζονται για την εξυπηρέτηση μεγάλων αεροπλάνων όπως π.χ. τα Α330 των Cyprus Airways και Emirates.

Το εχω δει αυτο απλα νομιζα οτι εχουν την δυνατοτητα να εξυπηρετουν 2 αεροσκαφη και οχι το ιδιο,οποτε παμε στα 14 αεροσκαφη που μπορουν να εξυπηρετουνται απο τις φισουνες.

Γνωριζει κανεις ποσα αεροσκαφη μπορουν να εξυπηρετηθουν στον χωρο σταθμευσης απεναντι απο τις φισουνες????

Θελω να μαθω γιατι ετοιμαζω αντιγραφο μινιατουρα.Απο'τι ειδα ειναι στις 6.....γνωριζει κανεις???? :)

Κλειστο μεχρι νεοτερας το αεροδρομιο της Λαρνακας λογω ομιχλης.....τι αλλο θα ζησουμε,ολες οι πτησεις πανε προς Παφο μεριας.

http://www.cyprusairports.com.cy/

Μια απάντηση αν είναι εύκολο γιατί στο site του αεροδρομίου δεν το βρίσκω. Ποιους τρόπους έχω για να μετακινηθώ από και προς την Λάρνακα από το αεροδρόμιο; Υπάρχουν (τακτικά) λεωφορεία; Ταξί που σε γδύνουν; Τι κόστος έχουν αυτά; Συμφέρει ή να νοικιάσω αμάξι για να κάνω και καμιά βόλτα το νησί, έτσι αλλιώς ΣΚ θα πάω? (το αμάξι το βρίσκω λίγο επικίνδυνο, νομίζω ότι όταν θα πάω να αλλάξω ταχύτητα τελικά θα ανοίξω την πόρτα, αλλά από την άλλη έχω ακούσει ότι γενικά οι δημόσιες συγκοινωνίες πάσχουν).

Αν πηγαίνεις Λάρνακα, η απόσταση από το αεροδρόμιο είναι σχετικά μικρή. Τα ταξί στην Κύπρο κοστίζουν πολύ ("σημαία" στα €4,25 αν θυμάμαι καλά, και περίπου €1,00 ανά χιλιόμετρο), αλλά οι πιθανότητες να σε "κλέψουν" είναι πολύ μικρές. Με έχουν υπερχρεώσει πριν από πολλά χρόνια, όταν δεν είχαμε εναλλακτικές λύσεις προς Λευκωσία.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μία λύση, αλλά θα σου συνιστούσα να επιλέξεις ένα αυτόματο. Οι δρόμοι είναι σε άριστη κατάσταση και με πολύ καλή σήμανση (είναι πολύ δύσκολο να ξεχαστείς και να βγείς στην αντίθετη κατεύθυνση). Τα ενοικιαζόμενα οχήματα έχουν διαφορετικές πινακίδες (κόκκινο φόντο με μαύρα γράμματα και πρώτο γράμμα το Z), ώστε να ενημερώνονται οι άλλοι οδηγοί και να είναι περισσότερο προσεκτικοί γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου ενδεχομένως να είναι από το εξωτερικό.

Για την πολη της Λαρνακας υπαρχουν τα πρασινα λεοφορεια.
http://www.intercitybusescy.com/

Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση απάντηση.
Κάποια από τα site για τα λεωφορεία τα ειχα δει αλλα δεν μπορουσα να καταλάβω τιμές/ώρες για το κομμάτι αεροδρόμιο-λάρνακα.
Νομίζω οτι θα πάω είτε για την λύση του ταξί ειτε για την περιπέτεια του να νοικιάσω.
Προσοχή!! έρχομαι 15-16 Μάιου οπότε τότε αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις στους δρόμους :P
Ευχαριστώ και πάλι.