Lengyel, magyar – két jó barát

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Thanasis_U2

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Krakow
Website
taxidiarapsyxh.wordpress.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
WZZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EPKK
YAHOO
thanasis172003@yahoo.gr
Μετά το ταξίδι μου στις Βρυξέλλες κι στο Βέλγιο γενικά, έπρεπε να βρω ένα τρόπο πώς να γυρίσω στην Ελλάδα για το καλοκαίρι.
Την προσφορά της LOT με 70 ευρώ πήγαινε έλα δυστυχώς δε την πρόλαβα, κι μετά πήγε ο κούκος αηδόνι η τιμή. Κι από έρχεται από μηχανής θεός μια Πολωνούγρεζα συμφοιτήτρια μου η Janka. Από καιρό μου έλεγε ότι μπορώ να νιώθω φιλοξενούμενος της στο σπίτι της στην Βουδαπέστη, κι από εκεί να τσιμπήσω την προσφορά της ΜΑ για Αθήνα, στα 70 ευρώ rtn (άσχετα που ακύρωσα την επιστροφή). Αυτά τα ολίγα για πρόλογο, τα υπόλοιπα με το καλό φάω μεσημεριανό :Ρ.

ΥΓ ο τίτλος προέρχεται από ένα Πολωνικό – Ουγγρικό τραγούδι κι λέει
Πολωνός κι Ούγγρος δυο ξαδέρφια, κι στο ποτό κι στο ξύλο

Εύγε Thanasi_U2 :thx: . Σου είπα για την MA στο άλλο θέμα και βλέπω την προτίμησες :thx:

Jimis με το συμπάθιο κιόλας, αλλά παίρνεις τίποτα προμήθειες από την MALEV;

Όχι και φαντάζομαι πως όλοι εδώ μέσα ξέρετε ότι κάνω πλάκα και αν κάποιος έχει πρόβλημα ΠΜ(φιλικά). :great:

φαντάζομαι η φίλη σου η Janka να έμεινε μόνο στη φιλοξενία και να μην έγινε κανα κακό

loooooooooooooooool
οχι ντάξει, μόνο φιλοξενεία
δε τρέχω ακομά να ζητήσω άσυλο σε κάποια ξένη χώρα :Ρ:Ρ:Ρ

@ Jimis: Όλοι αγαπάμε/ προτιμάμε μια εταιρεία αλλά αυτό το κόλλημά σου με τη MALEV .... Και να πει κανεις ότι είναι μια εταιρεία πρότυπο... Μακάρι στο επόμενό σου ταξίδι να αλλάξεις γνώμη (αν και με την επιλογή σου για JFK μάλλον θα απογοητευτείς)...

Αγορά εισιτήριου για 6/7 κι αναζήτηση δρομολόγιου, για το πώς να φτάσω Βουδαπέστη. Οι επιλογές δύο, ή με τρένο νυχτερινό κι τιμή γύρω στα 100 ευρώ (ω παναγία μου) ή λεωφορείο κι 6 ώρες ταξίδι. Δύο εταιρίες κάνουν το δρομολόγιο αυτό. Μια η euro lines.pl κι άλλη η orangeways.com. Μετά από παρότρυνση της φίλης μου επέλεξα την δεύτερη επιλογή, μιας κι ήταν η φθηνότερη αλλά είχε μερικά συν που δε είχαν οι άλλες. Πρώτο πάρα πολλή αναπαυτικές καρέκλες, δεύτερον στον καθένα δίνουν ακουστικά για να δουν την ταινία ή να ακούσουν ραδιόφωνο κι τέλος έχει δωρεάν μηχάνημα για καφέ, κακάο κι τσάι. Α κι επίσης σε κάθε λεωφορείο υπάρχει πάντα μια λεώφορειοσυνοδος (δε ξέρω πως σκατά αλλιώς να το γράψω :Ρ). H αναχώρηση του λεωφορείου από το RDA (Regionalny Dworzec Autobusowy) κάτι σαν το δικό μας σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού αλλά λίγο καλύτερο, ήταν στης 2200 το βράδυ. Το λεωφορείο ήταν κάπως γεμάτο, αλλά όχι κι τόσο τραγικά. Αναχώρηση on time κι κατεύθυνση στο κεντρικό δρόμο Zakopianka για την πόλη Chyżne. Κατά την διάρκεια, οι οθόνες από πάνω μας έδειχναν τι να μπορούμε να κάνουμε κι τι όχι κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Ο οδηγός μας ενημέρωσε ότι ο αναμενόμενος χρόνος άφιξης είναι 0600 αλλά μπορεί να φτάσουμε κι νωρίτερα. Κατά της 2400 περάσαμε το συνοριακό πέρασμα Chyżne κι πήραμε κατεύθυνση προς Trstená κι ακολουθήσαμε το δρόμο εκτός autostrada ώστε να μη χρειάζεται ο οδηγός να πληρώσει winieta. Κάπου εκεί με πείρε ο ύπνος κι ξύπνησα λίγο πριν τα σύνορα στο Slovenské Ďarmoty κι αίσιος μπήκαμε στην χώρα των Μαγυάρων. Ξανά κάπου εκεί με πείρε ύπνος, κι ξανά ξύπνησα κάνα 20 λεπτό πριν μπούμε στην ήσυχη κι πρωινή Βουδαπέστη (ήταν 4 το πρωί). Στέλνω μνμ στην γνωστή μου ότι έφτασα Βουδαπέστη, κι ότι σε κάνα 30λέπτο θα είμαι στον σταθμό λεωφορείων της Orangeways. Άφιξη, αγκαλιές φιλιά κι μεταφορά στο σπίτι της, το οποίο ήταν στο βουνό Gellert. Πρωινό κι υπνάκος για μερικές ωρίτσες (ε τι σκάτα θα κάνω στις 4 το πρωί) κι μετά βόλτες στην πόλη.

Thanasis_U2":2si4zjnm said:
...Α κι επίσης σε κάθε λεωφορείο υπάρχει πάντα μια λεώφορειοσυνοδος (δε ξέρω πως σκατά αλλιώς να το γράψω :Ρ)...

Συνοδό...εδάφους! :lol:

Thanasis_U2":2si4zjnm said:
...(ε τι σκάτα θα κάνω στις 4 το πρωί)...

Νέο παιδί είσαι, εμείς θα σου πούμε? :D

Thanasis_U2":1daidl0v said:
Πρώτο πάρα πολλή αναπαυτικές καρέκλες, δεύτερον στον καθένα δίνουν ακουστικά για να δουν την ταινία ή να ακούσουν ραδιόφωνο κι τέλος έχει δωρεάν μηχάνημα για καφέ, κακάο κι τσάι. Α κι επίσης σε κάθε λεωφορείο υπάρχει πάντα μια λεώφορειοσυνοδος (δε ξέρω πως σκατά αλλιώς να το γράψω :Ρ).
Μια σύγκριση με τα Κτελ..(ιδίως της νότια ελλάδος που είναι μονοπώλιο...) :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: