LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Δεν νομίζω να αφορά τα υγρά το θέμα. Τότε γιατί τα άλλα αεροδρόμια το κάνουν κανονικά; Δεν έχουν πρόβλημα;
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Το βασικό πρόβλημα είναι οι εκνευριστικά αργοί έλεγχοι. Πρέπει να βγάλεις τα πάντα έξω, να ανοίξεις καπάκι υπολογιστή, να ανοίξεις καπάκια φακών κλπ κλπ
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Τότε γιατί τα άλλα αεροδρόμια το κάνουν κανονικά
Τι σημαίνει "κανονικά" και σε ποια άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης γίνεται αλλιώς;
Όσο ισχύουν αυτοί οι κανονισμοί για τα υγρά δε μπορεί να γίνει αλλιώς.Πως θα έλεγχαν τι μεταφέρει ο επιβάτης αν τα καταστήματα ήταν μετά από τα σημεία ελέγχου και ο καθένας θα μπορούσε να αγοράζει όσες ποσότητες ήθελε ακόμα και ελεγμένες;Εκτός αν υπάρχει περιορισμός στη πώληση ανά επιβάτη και δε το γνωρίζω.
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Τα υγρά είναι σε σφραγισμένη σακούλα με την απόδειξη αγοράς μέσα. Μετά απο τον έλεγχο μπορεί να ανοιχτεί αλλά όχι πριν. Αν υπάρχει ανταπόκριση σε αεροδρόμιο οπου ξαναγίνεται έλεγχος χειραποσκευών η σακούλα πρέπει να παραμείνει σφραγισμένη προφανώς. Όριο σε υγρά απο τα καταστήματα του αεροδρομίου δεν υπάρχει.
'Οσο για το σε ποιά γίνεται διαφορετικά θα βάλω 3 που μου έρχονται στο μυαλό: Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Νίκαια. Ίδια με του LGAV έχω πετύχει στην Βίεννη για παράδειγμα
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Alex 96 αυτό που λες δεν ισχύει ούτε στο Ελ.Βενιζέλος
Εν πρώτοις, Αμστερναμ, Ντύσσελντορφ, Όσλο, Ζυρίχη, Ρώμη, Παρίσι, πρώτα περνάς τον σωματικό έλεγχο και μετά περνάς στον χώρο των αφορολογήτων ή των καταστημάτων, από τα οποία μπορείς να αγοράσεις υγρά που τα σφραγίζουν σε σακούλα.
Στο Ελ. Βενιζέλος υγρά , ποτά και καλλυντικά πωλούνται σε μικρά στάντ και μετά τον σωματικό έλεγχο που περνάς
Επομένως η τοποθέτησή σου είναι εσφαλμένη
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

από τα οποία μπορείς να αγοράσεις υγρά που τα σφραγίζουν σε σακούλα.
Σίγουρα,απλά το συνδυάζω με το όριο.
Κάποια άλλα λογική θα υπάρχει τότε,ίσως χωροταξική.
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Στην Αθήνα όμως για να περάσεις στο χώρο καποιων καταστημάτων, πρέπει να δείξεις boarding pass, να κάνεις τη βόλτα σου και μετά scanner και gates. Στο Dus, έχεις κάποια μαγαζιά κάτω (Αρκετά,, ρούχα, super market), περνάς τον έλεγχο και μετά έχει μόνο τα travel value μέσα και καφέ. Οπότε πάλι οχι τα "κανονικά" μαγαζιά. Σε θεσσαλονική Χανια, έχεις επίσης το ίδιο μετά τον έλεγχο. Στην αθήνα βέβαια, δεν έχω κάτσει στον έλεγχο πάνω από 10 λεπτά, οπότε πάνω κάτω ξέρω τον χρόνο που έχω διαθέσιμο. Στο DUB για παράδειγμα, ο έλεγχος είχε κρατήσει 30-40 λεπτά.

Anyway δεν θεωρώ τραγικό αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα. Νερό και καφέ και μικρά σνακ βρίσκεις και μετά τον έλεγχο, απλά χάνεις περιοδικά και βιβλία για χάζεμα!
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Μα και τα μαγαζιά στα άλλα αεροδρόμια είναι απλά μαγαζιά, ειδικά μετά την ΕΕ. Και φυσικά δεν μιλάμε για τα μαγαζιά που δεν είναι για επιβάτες. Μιλάμε για τα μαγαζιά που απευθύνονται σε επιβάτες που είναι μετά την επίδειξη της κάρτας επιβίβασης. Τόσο λοιπόν στην Ρώμη, όσο και σε Άμσντερναμ, Παρίσι, Ζυρίχη Βιέννη, εκτός τα μαγαζιά που απευθύνονται στους επισκέπτες, τα υπόλοιπα είναι μετά τον σωματικό έλεγχο και την επίδειξη της καρτας επιβίβασης, μετά δε τις αγορές σου εισέρχεται κατευθείαν στο αεροπλάνο χωρίς περαιτέρω έλεγχο. ΠΡοφανώς στον Βενιζέλο, χωροταξικά δεν τους έβγαινε αυτό!!!
 
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Όταν χρησιμοποιούμε το LGAV για για coonection π.χ. Λονδίνο-Αθήνα-Ηράκλειο, και έχουμε πάρει από τα duty-free του heathrow κολώνια 200ml (μέσα στην ειδική της σακούλα) και πάμε να ξαναπεράσουμε τον έλεγχο στην πύλη του LGAV για Ηράκλειο, μαζί με τη κολώνια, τι γίνεται; Εμένα μου είπε "Κανονικά είναι εκτός, αλλά θα το περάσω...." Δηλαδή πως αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω; αφού οι αποσκευές ήταν για Ηρακλειο κατευθείαν....
 
Top