STAVROS_ATH αφού είσαι έξπερτ στα οικονομικά (και μάλλον όχι στην πολιτική οικονομία), ίσως μπορείς να σκεφτείς για το αν είναι δίκαιο και από πού βγαίνει σε μια φιλελεύθερη οικονομία (με την οικονομική έννοια του όρου και όχι με αυτή που χρησιμοποιεί η Αλέκα) να πληρώνει το κράτος για να επιδοτεί το δικό μου ταξίδι στο μαγευτικό Μπαλί και την μετάβαση μου στο αεροδρόμιο. Γιατί οι ζημίες στο ΟΑΣΑ αυτό λένε, ότι τα έξοδα δεν βγαίναν ίσια με τα έσοδα.
Επίσης σε αεροδρόμια όλου του κόσμου, υπάρχει ένα premium στην τιμή για υπηρεσίες αεροδρομίου. Εάν δεν είναι τιμές τοκογλύφου (όπως για πχ σε κάποια καφέ στο Ελ.Βεν. και αλλού) για μένα είναι αποδεκτό, με τον εξής όρο: ότι το σέρβις θα είναι ανάλογο, μιας και το να είσαι για μια πτήση στην ώρα σου, είναι κάτι που θα πληρώσεις έξτρα, σε αντίθεση με το να πας στην Λούτσα για φραπέ για παράδειγμα. Μου έρχεται στο μυαλό το πρόβλημα του Μονάχου με το S-Bahn των χειμώνα που είναι μάλλον έως πολύ αναξιόπιστο, ακριβό και έχει προκαλέσει ζημίες στις τσέπες πολλών που γνωρίζω (πχ φίλος που έχασε πτήση για Χιλή και πλήρωσε ένα 2χιλιαρο για να μπει στην επόμενη, λόγω του ότι είχε μπλοκαριστεί μέσα στο τρένο...)
Οι γραμμές Χ είναι για μένα πολύ εξυπηρετικές και τα 5Ε δεν τα κλαίω, υπό την προυπόθεση ότι δεν θα απεργούν μια στις 10 μέρες. Οι συχνότητες είναι πολύ καλές ακόμα και τα ξημερώματα (αλήθεια πόσο θα θέλατε να είχατε μισθό για να κάνετε τον οδηγό και να κόβετε εισιτήρια στο Χ95 κάθε μέρα στις 2 το πρωί

και οι οδηγοί τους είναι από τους λίγους εργαζόμενους στην Ελλάδα που λένε ''καλημέρα''. Δεν συμφωνώ για τους λίγους επιβάτες, τα πρωινά όσοι ανεβαίνουν στο Χ95 από Γαλαξία και μετά, συχνά δεν έχουν να κάτσουν (πολλοί εργαζόμενοι στις αεροπορικές, εδάφους κλπ). Ίσως να είναι διαφορετικά στις γραμμές για τους σταθμούς ΚΤΕΛ ή τα προάστια.
Το μετρό από την άλλη είναι πιο αργό και από τρόλλευ αν και κινείται σε ράγες...
Τώρα για την κίνηση των ΚΤΕΛ είναι για μένα ιδιαιτέρως θετική. Καμία απεργία των ταξιτζήδων δεν σπάει, γιατί τα ΚΤΕΛ δεν προσφέρουν υπηρεσίες ταξί και ας μάς κάνουν επιτέλους την χάρη οι ταξιτζήδες να έχουμε την δυνατότητα σε κάτι φτηνότερο από 50Ε για μεταφορικά ή να αγγαρεύουμε τον οποιονδήποτε με αυτοκίνητο στις 12 το βράδυ. Το επόμενο στάδιο είναι να ανοίξει και το μονοπώλιο των ΚΤΕΛ.