LGAV satelite terminal

• Thread starter Thread starter makisxenat
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Vueling, Brussels, Niki, Germanwings το χρησιμοποιούν συνεχεια απο τοτε που ξανάνοιξε. 8)

Κατεβαινοντας Αθηνα την παρασκευη το μεσημερακι παρατηρησα οτι στον satelite πρεπει να υπηρχαν 4-5 αεροσκαφη της Aegean και μαλιστα η πτηση μας ''παρκαρε'' ακριβως πισω απο το τερμιναλ, κινησεις που πρωτη φορα ειδα τα τελευταια αρκετα χρονια. Λειπω καιρο ή εχει αρχισει εντατικη χρηση και αξιοποιηση του terminal και του χωρου απο πισω η Aegean;

Πίσω απο ποιο "τέρμιναλ" στάθμευσε η πτήση σας;

Να κάνω και εγώ με την σειρά μου μια ερώτηση.
Είδατε να χρησιμοποιείται ο σταθμός του satellite ή μόνο να σταθμεύουν στα gate τα αεροσκάφη. Από προσωπική εμπειρία, μου έχει τύχει να μας φορτώνουν στις γνωστές νταλίκες για μετάβαση στα Appron, το αεροσκάφος να βρίσκεται σταθμευμένο στο satellite, αλλά η επιβίβαση να γίνεται από εξωτερική σκάλα από την νταλίκα και όχι μέσα από το σταθμό από το gate.
Επομένως είναι ενδιαφέρον να επιβεβαιώσει κάποιος να άρχισε να ξαναλειτουργεί ο σταθμός. Ωστόσο επειδή διάβασα ότι εκεί σταθμεύει NIKI, Brussels κτλ, θεωρώ μάλλον απίθανο να λειτουργεί ο σταθμός, διότι, αυτός, αν δεν κάνω λάθος συνδέεται εσωτερικά με το τμήμα Α των non Schengen flights, μέσω του τμήματος ελέγχου διαβατηρίων οι δε προορισμοί των προαναφερθέντων προορισμών δεν ενδείκνυνται για το συγκεκριμένο terminal.
Αν κάνω λάθος κάποιος ας με διορθώσει
Περαιτέρω στο ίδιο το site του ΑΙΑ, δεν εμφανίζει στο interactive map την "λειτουργία" του satellite. (Με αναφορά σε κάποιο lounge, ή έστω και κιόσκι για αναψυκτικά.)

Οι χώροι στάθμευσης του Satelite χρησιμοποιούνται προσωρινά λόγω εργασιών του αεροδρομίου σε κάποια από τα remote positions (γιαυτό και δε χρησιμοποιούνται οι φυσούνες).

Είναι κάτι που μόλις τελειώσουν οι εργασίες θα σταματήσει (εκτός αν αλλάξει κάτι μέχρι τότε).

Μαλλον εχεις δικιο οσον αφορα τα εργα αλλα μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι καποια απο τα αεροσκαφη της Aegean ηταν συνδεδεμενα με τις φυσουνες. οχι ολα αλλα καποια...αν εχει καποια σημασια στο ολο θεμα.

Σίγουρα έχω δίκιο και καμιά επιβίβαση / αποβίβαση δεν έγινε με τη χρήση φυσούνας. Guarantee! :wink:

Με την έναρξη της θερινής σεζόν παρατήρησα οτι η U2 καθως και η 4U/EW χρησιμοποιούν αποκλειστικά το satellite terminal.

Έχοντας πετάξει 4-5 φορές αυτό το καλοκαίρι από το Ελ.Βενιζέλος, 3 φορές μας άφησαν (πτήσεις Α3 από Σαντορίνη και από Μιλάνο) στο Satelite Terminal αλλά δεν βγήκαμε από την φυσούνα ενώ ήρθαν λεωφορεία. Επιπλέον τις προάλλες που πέταγα πάλι από το Ελ Βενιζέλος παρατήρησα ότι σε αεροσκάφος της Vuelging είχαν τοποθετήσει την φυσούνα.
Επίσης μια σκέψη που διατύπωσε άλλος φίλος σε thread είναι μήπως θα μπορούσαν να εξυπηρετούνται και οι εκτός schengen πτήσεις από το Satelite Terminal.