LGEL Elefsina AFB

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Mike_":apekyv0d said:
Εγώ θα έλεγα να μην ταξίδευες με C-130 ακόμα και αν μπορούσες, εκτός και αν ήταν απόλυτη ανάγκη. Έχεις μπει σε ΑΤR? Πολλαπλασίασε τον θόρυβο χ3.

Μη περιμένετε ανέσεις με το Hercules! Άλλη είναι η μαγεία ενός ταξιδιού με ένα τέτοιο αεροσκάφος. Ο θόρυβος φυσικά για μένα είναι στα +++
( χαχα βίτσιο ε? :D )

Αλλά δεν έχει ούτε καν τουαλέτα! χεχε! Άμα έχεις την τρέλα κάντο, άμα θες ανέσεις σαν κανονικός επιβάτης απέφυγέ το.

Βέβαια αυτοί που έχουν το δικαίμα να ταξιδέψουν το κάνουν όχι από βίτσιο ή αγάπη για την αεροπορία και το hercules- οι περισσότεροι δεν έχουν ιδεα. Αλλά γιατί για να ταξιδέψεις, πληρώνεις μόνο ένα συμβολικό ποσό... ( γύρω στα 5 € νομίζω )

Ρε συ Mike_, απίστευτη κουβέντα αυτή που έριξες, σε φόρουμ ανθρώπων που έχουν τρέλα με αεροπλάνα και πτήσεις :D :D :D
Είναι δυνατόν να έχει κάποιος αντίστοιχο μαμούνι με τις πτήσεις, να του δοθεί ευκαιρία να μπει σε ένα τύπο που δεν έχει ξαναμπεί, και να ΜΗ μπει λόγω θορύβου;;; Ψιλοαπίστευτο ακούγεται. Τέλος πάντων, προσωπικές απόψεις είναι αυτές, οπότε όλες είναι αποδεκτές και συζητήσιμες.... :mrgreen:

Από την πλευρά μου, δύο φωτογραφίες του cockpit του C-130H, με τον νέο digital ADI, HSI & radar.
:arrow: Εδώ
:arrow: και εδώ .
Αυτή τη στιγμή ανεβάζω στο youtube και μια απογείωση σε cockpit view μέσα από C. Θα τη λινκάρω αργότερα, αφού θέλει ακόμα κάνα 20λεπτο για να ανέβει :mrgreen:

Εγώ για το καλό του το είπα!! Αλλά έχεις δίκιο, εδώ δεν είναι το φόρουμ "Πλέξιμο και Βελόνες" όπου τέτοιες συνθήκες πτήσης δεν θα ήταν αποδεκτές από τα μέλη του φόρουμ, αλλά αεροπορικό.

Χμμ, όντως, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως η απάντηση μου να είναι moot.

Ε,μα,ναι βρε Mike ! Η πτηση με C ειναι εμπειρια ζωης. Σαν ΡΕΟ με φτερα. Ευτυχως που σαν προνοητικος και οργανωμενος φανταρος κραταγα παντα χαρτι υγειας (χωρις το χαρτονακι στο κεντρο, ξερετε) στην τσεπη του παντελονιου, και εφτιαξα αυτοσχεδιες ωτοασπιδες! :)

το εισητηριο στιχοιχει 25 ευρω και μπορουν να ταξιδεψουν στελεχη και πολιτες με πρωτο βαθμο συγγενειας στελεχων

Εισιτήριο για ποιά διαδρομή;
Είχα ταξιδέψει το 2001, όταν υπηρετούσα τη θητεία μου, στο κομμάτι Αλεξανδρούπολη - Λήμνος - Ελευσίνα..
Μπορούν να ταξιδέψουν και απλοί στρατιώτες (τότε τουλάχιστον) οι οποίοι μάλιστα είχαν και προτεραιότητα έναντι των πολιτών (συγγενών στρατιωτικών). Απλά έπρεπε να βρεις τον υπεύθυνο του αρμόδιου γραφείου και να καταθέσεις αίτηση κάποιες μέρες νωρίτερα και να υπάρχει και κάποιος λόγος. Κάτι που δε γνώριζαν πολλοί και φυσικά φρόντιζαν να μείνει έτσι, ωστε να εξυπηρετούνται κυρίως οι οικογένειες των στρατιωτικών. Νομιζω μάλιστα, είχε κανείς δικαίωμα για ένα εισιτήριο κάθε δυο μήνες.. Και το κόστος τότε ήταν πάρα πολύ μικρό...
Πάρα πολύ ωραία εμπειρία, οποιαδήποτε σύγκριση με πολιτική αεροπορία ανύπαρκτη!.. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η προσέγγιση στον ενδιάμεσο σταθμό του αεροδρομίου της Λήμνου, οπότε και οι περισσότεροι επιβάτες (νεαροί σε ηλικία στρατιωτικοί) σηκώθηκαν απο τη θέση τους και στάθηκαν όρθιοι (!) στα φινιστρίνια για να παρακολουθήσουν την προσγείωση..
Και φυσικά η θέα στην προσέγγιση του LGEL μία απόλαυση...

Για να μη μπερδεύεστε:

Το εισιτήριο για διαδρομή εσωτερικού με μεταγωγικό της ΠΑ (οποιοδήποτε, C-130, C-27, ελικόπτερο, με την προϋπόθεση η πτήση να παρέχει δικαίωμα μεταφοράς επιβατών), είναι 5 ευρώ.
Τα δρομολόγια είναι προκαθορισμένα (σε συγκεκριμένους προορισμούς, συγκεκριμένες μέρες).
Δικαίωμα μεταφοράς έχουν: Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί/υπαξιωματικοί και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού. Οι εν ενεργεία στρατεύσιμοι. Κάποια μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί.
Η προτεραιότητα για την επιβίβαση καθορίζεται από το αρμόδειο γραφείο του ΓΕΑ.

Μία απορία, που με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό:

Στην Ελευσίνα υπήρχε κάποτε μία ξένη στρατιωτική βάση. Δυστυχώς δεν ξέρω περισσότερα.

Γνωρίζει κανείς να μου πει:

-ποιάς "εθνικότητας" ήταν; (Αμερικανική; ΝΑΤΟϊκή;)

-ποιού σώματος ήταν; (Αεροπορική; Ναυτική; Διακλαδική;)

-πού περίπου βρισκόταν; (Στο Αεροδρόμιο; Στο Ναυσταθμο; Αλλού;)

-πότε περίπου λειτούργησε;

Κάθε πληροφορία (και εκτός των ερωτημάτων) είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εννοείς την παλιά Αμερικάνικη και μετά Νατοϊκή βάση στο βουνό ακριβώς πάνω από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας?

https://maps.google.gr/?ll=38.128134,23 ... 8&t=h&z=17

Έχει κάποια bunkers στα οποία φυλάγανε πυρομαχικά σύμφωνα με τις ενδείξεις στους τοίχους. Επίσης έχει ένα κτήριο σαν πύργο ελέγχου με πολύ χοντρά παράθυρα. Τα bunkers είχανε βαριές πόρτες αν κρίνει κανείς από τους μεντεσέδες. Υπάρχουν και φήμες ότι υπήρχαν και υπόγειες αποθηκευτικές αίθουσες οι οποίες σφραγίστηκαν μετά την αποχώρηση των αμερικάνων.

Από http://www.usarmygermany.com/Sont.htm?h ... 0USAAG.htm

"Other related information mentioned in the book:
164 nuclear warheads were stored in Greece at the time. (One site was Arexos AB, where the 7061st MUNSS (USAFE) provided the warhead custodial support for the Greek AF 116th Fighter Wing.)
The 558th USAAG operated 10 sites, including a central storage site at near Elefsis. SW warheads under the group's control: 66 Honest John warheads; 48 warheads for 8-inch howitzers; 30 warheads for Nike Hercules air defense missiles. (The remaining 24 nuclear warheads belonged to the Air Force at Araxos AB.) "

Θέλανε να το κάνουν κέντρο μεταναστών αν και δεν έχει μείνει τίποτα μετά τους γύφτους και τις φωτιές στο βουνό. Σήμερα "χρησιμοποιείται" για δραστηριότητες αεροσφαίρισης/χρωματοσφαίρισης.

Σ' ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ Olympic 260! Αυτήν ακριβώς τη βάση εννοούσα! Είχα ακούσει διάφορα σχετικά με αυτή, όταν ήμουν στην ΠΑ.

Η βάση ήταν λοιπόν Αμερικανική και μετά ΝΑΤΟϊκή. Ξέρουμε από πότε ως πότε το πρώτο και από πότε ως πότε το δεύτερο;

Απ' όσο είδα στο κείμενο του συνδέσμου που παρέθεσες, ήταν του Αμερικανικού Στρατού και όχι της Αμερικανικής Αεροπορίας. Σωστά;

Επίσης: συνδεόταν η βάση με την Ελληνική Βάση στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας ή ήταν γειτνιάζοντα (αλλά χωριστά) οικόπεδα, οπότε έπρεπε να βγει κανείς από τη μία γιά να πάει στην άλλη;
Στο χάρτη που παρέθεσες διακρίνεται καθαρά ότι η Αμερικανική/ΝΑΤΟϊκή βάση βρισκόταν στην ευθεία του κυρίως διαδρόμου της Ελευσίνας, φαίνεται όμως να απέχει αρκετά από αυτό.

Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες είναι πάντα ευπρόσδεκτες (εν ανάγκη και μέσω ΠΜ). Ευχαριστώ!

ΥΓ. Και κάτι ακόμη: υπήρχε ποτέ βάση του Αμερικανικού Ναυτικού στην Ελευσίνα (στο Αεροδρόμιο, το Ναύσταθμο ή κάπου αλλού);