LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Θα συμφωνησω.....για πρωτη φορα μαζι σου!!!! :great:
 
1) Συμφωνεί λοιπόν ο sokratis ότι ενα εργοτάξιο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι 100% στην ευθύνη του εργολάβου (φύλαξη, ασφάλεια κλπ) και δεν μπορεί να επιτρέψει ή να απαγορεύσει μια δραστηριότητα ο οποιοσδήποτε αερολιμενάρχης, όσο είναι μέσα εγκατεστημένος εργολάβος.
Ωστόσο παραπάνω μας λέει ότι " φέτος που η πίστα ηταν έτοιμη,το αρνηθηκε ο αερολιμενάρχης να παραχωρήσει την πίστα σε άλλο σωματείο." και βλέπει τα πράγματα ύποπτα όπως με το αλβανικό ελικόπτερο που έψαχνε για πετρέλαιο χωρίς να έχει άδειες και το ανακάλυψε ο Ίδιος!
Τα συμπεράσματα δικά μας!!
2) Διπλά συγχαρητήρια στον συγκεκριμένο αερολιμέναρχη που δέχθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα αφίξεων για την στατική έκθεση των αερομοντέλων και την κοπή πίτας της Αερολέσχης Ιωαννίνων η οποία έιχε προσκαλέσει όλους τους φίλους της αεροπορίας να παραστούν σ αυτή την εκδήλωση.
Μοιράστηκαν γλυκά και υπήρξε ενημέρωση του κοινού για την προσπάθεια ανάπτυξης του αεραθλητισμού στα Ιωαννίνα.
Ο μοναδικός που έλειπε ήταν και πάλι ο Μr sokratis , tτυχαίο δε νομίζω όπως λέει και ο ίδιος!!
3) Το μοτοανεμόπτερο της λέσχης πετάει από το 1995 στα Ιωάννινα και ο συγκεκριμένος αερολιμέναρχης ανέλαβε καθήκοντα στα μέσα του 2009!
Το εάν πετούσαν κάποιοι χειριστές παράνομα το μοτοανεμόπτερο αυτό μέσα από τον Κρατικό αερολίμένα είναι αποκλειστική ευθύνη της ΥΠΑ η οποία διάθέτει και τις σχετικές ανανεώσεις των κανονισμών δε φρόντισε όμως να τις στείλει έγκαιρα και στον καημένο τον αερολιμενάρχη ώστε να τον ενημερώσει έαν κάτι έχει αλλάξει σχετικά με τα συγκεκριμένα πτύχία και βεβαιώσεις που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετάξει τα touring μοτοανεμόπτερα . Μάλιστα πιστοποιούσε και τις ανανεώσεις των πτυχίων των χειριστών η τελευταία των οποίων ήταν του .....sokratiς ....το 2008.!! (sokratis ο παρανομος).
 
Κατ`αρχην μη μου βαζεις λογια που δεν ειναι δικα μου.Ποτε δεν εγραψα οτι ευθυνη του χωρου εχει το εργοταξιο.Επειδη εισαι και ασχετος(γενικως....)μαθε λοιπον οτι ο χωρος του εργοταξιου βρισκεται μεσα σε ελεγχομενο χωρο του ΚΑΙΩΠ και αποκλειστικη ευθυνη φερει ο αερολιμεναρχης και ο υπευθυνος ασφαλειας του ΚΑΙΩΠ!!!!!Αλοιμονο αν σε καθε εργο που γινεται μεσα σε αεροδρομιο μπορει ο καθενας να κανει οτι θελει σε αποσταση λιγων μετρων απο το διαδρομο την ωρα που υπαρχει πτητικη δραστηριοτητα μαλιστα!!!!Μηπως μπερδευεις το εργοταξιο με την οικοδομη?Σαν καποιον που οδηγαει λεωφορειο και νομιζει οτι μπορει να πεταει κι αεροπλανα.....
Στην κοπη της πιτας σας δε μεν καλεσε κανεις,συνεπως ορθως και δεν ημουνα παρων....... :oops: Ημουνα παρων ομως στο πρωτο σεμιναριο ανεμοποριας που εγινε στα Γιαννενα και στις αμετρητες εκδρομες της Λεσχης μας οπου πεταξαν ολα μας τα μελη δωρεαν.....
Σχετικα με τις παρανομες πτησεις που κανετε τοσα χρονια,το ξερατε.....(αλλα το κρατουσατε μυστικο)και το ηξερε κι ο αερολιμεναρχης.Μαλιστα τις τελευταιες μερες πριν σας απαγορευτει εντελως να πετατε,παιρνατε τηλεφωνο διαφορους και τους λεγατε,ελατε να πεταξτε τωρα γιατι σε λιγο δεν θα μπορουμε να πεταμε!!!!!!Και δυστυχως για σας,πηρατε και ατομα της Λεσχης μας που θα το καταθεσουν στη δικη που θα γινει με κατηγορουμενη την Αερολεσχη και τους ιδιοκτητες του αεροπλανου σας.Και μια και μιλησες για αναπτυξη,για πες μας μετα απο 36 χρονια,3 ανεμοπτερα,υλικα,πανακριβο εξοπλισμο,χρηματα ,επιδοτησεις που εχετε παρει απο το κρατος τι εχετε να δειξετε σημερα?Τιποτα!!!!Τυχαιο???
Εισαι αξιολυπητος,να δω τι θα πεις στον Εισαγγελεα το Γεναρη που ξεκινανε οι δικες της Αερολεσχης.......... :banana:
 
Δυστυχώς αυτό το θέμα κατάντησε τόπος αντιδικιών μεταξύ των τοπικών αεραθλητικών σωματίων. Ανοίξτε άλλο θέμα με τίτλο "Οι αερολέσχες στα Γιάννενα" και φαγωθείτε εκεί, δε σας φταίει τίποτα το θέμα για τα νέα του αεροδρομίου... :5:
 
Εγω για τοπ θεμα εγραφα,αλλα καποιοι που με ακολουθουμ απο forum σε forum "χαλανε" ολες τις συζητησεις με αποτελεσμα στο τελος να κλειδωνονται τα θεματα!!!!Απορω πως οι διαχειριστες επιτρεπουν να γινεται κατι τετοιο!!! :|
 
Η προηγούμενη απάντησή μου και στα τρία θέματα στηριζόμενος σε γεγονότα και στα ίδια σχόλια των μελών αυτού του φόρουμ έχει να κάνει με το εάν φέρει α αερολιμενάρχης ευθύνη για αυτά που κατηγορείται από τον sokratis.

Οι συστάσεις έχουν γίνει προς όλους ότι τα φόρουμ δεν είναι δικαστήρια να προκαταβάλουν αποφάσεις και να λύσουν τα εσωτερικά προβλήματα των αερολεσχών οι οποίες έχουν όργανα και καταστατικά που πρέπει να ακολοθούν. Οι καταγγελίες για παραβατικές συμπεριφορές θα πρέπει να γίνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες θα πρέπει να αποφασίζουν έγκαιρα και όχι μετά από χρόνια οπως συμβαίνει με την ΥΠΑ.
Το ποΙός δεν σέβεται τον παραπάνω κανόνα και καταχράζεται την ελευθερία που του δίνεται μέσα από τα φόρουμ είναι φανερό.

Ενημερωτικά για όλες τις κατηγορίες που αφορούν την Αερολέσχη Ιωαννίνων απ ' όσο γνωρίζω έχει προβεί από την πρώτη στιγμή σε μήνυση για συκοφαντική δυσφίμιση εναντίον του παραπάνω κυρίου και δεν είναι τακτική της να έρθει σε δημόσια ανιπαράθεση με τον παραπάνω κύριο η οποία δεν οδηγεί πουθενά.. Όμως κανείς δεν έχει δικαίωμα να προκαταβάλει απόψεις παραπλανώντας τα μέλη με ψευδείς πληροφορίες με τελικό συμπέρασμα να φέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που είναι η αγάπη για τον τόπο μας και την ανάπτυξη του αεραθλητισμού στην Ήπειρο.

Επιπλέον το θέμα αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο το έαν και πότε θα γίνει η νέα πίστα , τα γυάλινα κτίρια , ο πύργος ελέγχου και οι σύγχρονες τουαλέτες για τις ανάγκες μας! αλλά η ουσία εδώ και καιρό είναι ότι στα Γιάννενα εδώ και 30 χρόνια πετάει σχεδόν μόνο η Ολυμπιακή (μια ιδιωτική εταιρεία σήμερα) ενώ θα έπρεπε σε ένα τέτοιο αεροδρόμιο με ελάχιστη κυκλοφορία , με μια πόλη γεμάτη φοιτητές και ξενητεμένους , περιοχή γεμάτη ομορφιές να υπάρχει ανάπτυξη της γενικής αεροπορίας και του αεραθλητισμού.
Το ποιος φέρει την ευθύνη για αυτό είναι πράγματι άλλο θέμα.

Ενα επίσης σοβαρό θέμα που αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι η ανάθεση τους σε ιδιώτες και εάν πιστευόυμε ότι αυτή θα φέρει ανάπτυξη η θα δούμε μια αντιγραφή οπως στο Βενιζέλος όπου η γενική αεροπορία δεν μπορούσε πλέον να αναπτυχθεί..
 
Γραφεις:Επιπλέον το θέμα αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο το έαν και πότε θα γίνει η νέα πίστα , τα γυάλινα κτίρια , ο πύργος ελέγχου και οι σύγχρονες τουαλέτες για τις ανάγκες μας! αλλά η ουσία εδώ και καιρό είναι ότι στα Γιάννενα εδώ και 30 χρόνια πετάει σχεδόν μόνο η Ολυμπιακή (μια ιδιωτική εταιρεία σήμερα) ενώ θα έπρεπε σε ένα τέτοιο αεροδρόμιο με ελάχιστη κυκλοφορία , με μια πόλη γεμάτη φοιτητές και ξενητεμένους , περιοχή γεμάτη ομορφιές να υπάρχει ανάπτυξη της γενικής αεροπορίας και του αεραθλητισμού.
Το ποιος φέρει την ευθύνη για αυτό είναι πράγματι άλλο θέμα.

συμφωνω απολυτα μαζι σου,και μιλαμε για μια περιοχη(Ηπειρος)με ενα απο τα ωραιοτερα αναγλυφα-τοπια στην Ελλαδα.Το ποιος φταιει σαφως και μας αφορα απο τη στιγμη που εχουν χρηματοδοτηθει-επιδοτηθει με τεραστια ποσα και υλικα(αεροπλανα,ανεμοπτερα,κλπ)τα παλια σωματεια που υποτιθεται οτι δραστηριοποιουνται στα Γιαννενα απο το 1974!!!!Ειναι φανερο το ποιος φταιει.....
 
Το εσωτερικό μονοπώλιο καλά κρατεί.

Η Aegean έχει αποχωρήσει και επίσημα από τα δρομολόγια από/προς Ιωάννινα και μυρίζει από το χιλιόμετρο ότι έχουν έρθει σε συννενοήσεις παρασκηνιακές με την Olympic.

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή δικαιολογία να αποχωρεί κάποιος από ένα αεροδρόμιο υψηλής μέσης πληρότητας ...
 
Νέος αερολιμένας μα γιατί ; Σε τι θα ωφελήσει Μόνο η ΟΑ πετάει......


Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Α3 (οσες φορές είχα ταξιδεύψει μαζί της) είχε πληρότητες με το AR1 70 με 90 %. Φυσικά, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει υψηλό κόστος αυτό είναι ένα θέμα ..... που δεν δικαιολογεί την Α3.


Ξαφνικά κατάλαβαν μετά από τόσα χρόνια οτι το ΑΤΗ - ΙΟΑ - ΑΤΗ τους έβαζε μέσα;;;;


Κρίμα το αεροδρόμιο IOA έχει μέλλον αλλά όχι άξιους να το καθοδηγήσουν......
 
Αν και είμαι γενικά αντίθετος φιλοσοφικά στο μαζικό ξεπούλημα κρατικών υποδομών, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια μπορούν να πάρουν την αξία που τούς αξίζει μόνο υπό ιδιωτικό συμφέρον και καθεστώς.
 
Top