LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φίλτατε Άρη, πού είδες ότι η Απόλλο έχει τα Γιάννενα και του χρόνου; Τις πτήσεις τις βγάζει μόνο μέχρι τον Οκτώβρη, ενώ για τους εν λόγω προορισμούς οι πτήσεις του 2018 είναι για Πρέβεζα και Κέρκυρα, no Janine ακόμα. Λογικά θα ξαναμπεί αλλά δε φαίνεται προς το παρόν.

Πάντως εγώ πάτησα στην Apollo Rejser δρομολόγια για Σύβοτα και ξεκινάνε απο Μάιο για το αεροδρομίο Πρέβεζας και συνεχίζοντας στον Ιούνιο εχει και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Θα παραθέσω αργότερα και link για να δεις.

:arrow: http://www.apollorejser.dk/fly-og-hotel ... 23CPHIOA11

Οπως πολυ σωστα μου επισημανε ενας φιλος απο τα γιαννενα...το πολυπαθο αεροδρομιο ειναι μια ζημιογονα κρατικη επιχειρηση που μπαινει μεσα καθε μερα που υπο-λειτουργει....Η μονη λυση λεει, ειναι να γινει δημοτικο αεροδρομιο, να φυγουν ολοι οι υψηλα αμοιβομενοι αργομισθοι υπαλληλοι, και να σταματησει το κρατος να ξοδευει εκατομμυρια για ενα εργο που δεν φερνει κερδος.
Σαν δημοτικο αεροδρομιο θα μπορει να λειτουργει απο ανατολη μεχρι δυση του ηλιου(σημερα ανοιγει για ελαχιστες-αχρηστες) ωρες, θα μπορει να εχει καυσιμο για μικρα α/φη γενικης αεροποριας απο ολη την ευρωπη και την ελλαδα φυσικα, δεν θα εχει handling, φορους, σπατοσημα, τελη, κλπ....με αποτελεσμα να δεχεται καθε μηνα εκατονταδες μικρα α/φη που θα δωσουν αλλη πνοη στην πολη. επισης η πιστα μπορει να χρησιμοποιηθει σαν πιστα αγωνων αυτοκινητων, μοτοσυκλετων οπως στο Μεσολογγι και να προσελκυσει και μηχανοκινητο τουρισμο. Στις εγκαταστασεις του μπορει να δημιουργηθει ενα τεραστιο εμπορικο-εκθεσιακο κεντρο που θα αποφερει τεραστια οικονομικα οφελη.
Το Friedrichshafen, ειναι μια πολη 3 φορες μικροτερη απο τα Ιωαννινα και στο αεροδρομιο της υπαρχει αυτο το καταπληκτικο εκθεσιακο κεντρο που φιλοξενει εκατονταδες εκθεσεις ολο το χρονο κι εχει κανει διασημη και πλουσια τη μικρη αυτη πολη....
Τα αεροδρομια του Ακτιου και της Κερκυρας ειναι σε αποσταση 80 χιλιομετρων απο τα Ιωαννινα κι εχουν 2 τεραστια διεθνη αεροδρομια.Η μονη λυση και η καλυτερη ειναι αυτη....καταργηση του κρατικου αερολιμενα και μετατροπη σε δημοτικο αεροδρομιο...
Κι οσο για τα δανεζικα τσαρτερ που φερνουν τουριστες στην αλβανια ..ο μονος κερδισμενος ειναι ο αδερφος της γυναικας του περιφερειαρχη που πηρε την εργολαβια με τα πουλμαν που τους κουβαλανε στην αλβανια...αυτος βγαζει λεφτα και δεν ειναι καθολου τυχαιο ο ζηλος που εδειξε ο περιφερειαρχης για τα τσαρτερ......
αυτα τα λιγα για την πολη σας και το αεροδρομιο της...Φυσικα τιποτα απο τα παραπανω δε θα γινει κι εμεις θα πληρωνουμε τη νυφη καθημερινα

Έχεις όχι απλώς απόλυτο δίκιο,έχεις υπερ-απόλυτο δίκιο.
Και οταν λέμε Δημοτικό Αεροδρόμιο δεν είναι να χρησιμοποιηθεί μόνο απο την γενική αεροπορία, μπορεί να γίνει ενα στυλ τύπου Σητείας όπου κατεβαίνουν και τσάρτερ και οτι θέλεις.
Κάτι τέτοιο είπε και ο περιφερειάρχης όταν κατάλαβαν οτι υπάρχει πρόβλημα με τα καύσιμα και δεν μπορούσαν να το λύσουν,οτι δηλαδή προτιμότερο ήταν να γίνει Δημοτικό παρα Κρατικό γιατί θα είχαμε καταφέρει παρα πολλά γύρω απο το αεροδρομίο.

Αλλά επειδή όπως λες τίποτα δεν θα γίνει από όλα αυτά και επειδή είμαστε Ιωάννινα και δεν είμαστε ουτε Friedrichshafen, ούτε Μεσολόγγι, μια σειρά απο πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο της επίλυσης όπως το κτίριο και γενικώς τα εναπομείναντα έργα, τα καύσιμα και το σύστημα προσγείωσης που ολοκληρώνονται σιγά σιγά και μια σειρά από αιτήματα αεροπορικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για πτήσεις στο αεροδρόμιο περιμένουν το ok, οπότε σιγα σιγά γίνονται όλα αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει και το αεροδρομίο αποκτά την εικόνα που έπρεπε να είχε αποκτήσει εδω και χρόνια.

επειδη εισαι πολυ μικρος ακομη και νεος στο χωρο αυτο, διαβασε το αρθρο για να καταλαβεις ποσο μικρο ειναι το αεροδρομιο σας και ποσο κακα το εχουν διαχειριστει οι ντοπιοι πολιτικοι σας και οι υπευθυνοι τουρισμου.....Επιχειρηση που παραγει ζημια και μπαινει μεσα καθε μερα δεν εχει μελλον και θα το δεις σε λιγα χρονια.....
http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza ... 50-31.html

Καλά θα το δούμε ποιος θα έχει δίκιο σε λιγα χρόνια. Εμένα τα συμφέροντα δεν μου αρέσουν. Το Άκτιο κάνει την δουλειά του και εχει απογειωθεί και τα Γιάννενα τώρα απογειώνονται.

Τα χαρμόσυνα νέα είναι οτι η DAT ( Danish Air Transport) φεύγει μαλλον και έρχεται σίγουρα δηλαδή την αντικαθιστά η Small Planet Airlines.

CPH - IOA

S51013 14:45 - 18:40/ A320

IOA - CPH

S51014 19:40 - 21:35/ A320

:arrow: http://allnews-epirus.blogspot.gr/2017/ ... 8.html?m=1

Και ενα άρθρο για τα έργα που πανε φωτιά:

:arrow: http://allnews-epirus.blogspot.gr/2017/ ... 8.html?m=1

Σύμφωνα με όσα ακούγονται ψήνεται και η Στοκχόλμη σιγά-σιγά.

Ολα είναι ανοιχτά,αφού να φανταστείτε εγώ κοίταζα τις τελευταίες μέρες ανελλιπώς τα νεα δρομολόγια για το 2018 και τωρα έρχομαι αντιμέτωπος με αυτήν την αλλαγή έκπληξη. Για να δούμε θα μείνει μόνο η Small Planet Airlines ή θα είναι μαζί με την Danish Air Transport, αυτο θα δείξει οπότε οτι προκύψει εγω είμαι εδω γιαάμεση ενημέρωση 24ωρες το 24ωρο.

Ολα αυτά πάνε αντίθετα στο οτι το αεροδρομίο ειναι ζημιογόνο. Και το παραδέχομαι Κύριε Gladiator ότι κάποτε το αεροδρομίο ήταν ζημιογόνο.

ΥΓ. Η φωτογραφίες απο το πρώτο άρθρο είναι δικές τραβηγμένες screenshot.

Άρη δεν είσαι σταθερός στις απόψεις σου, χτες συμφωνούσες με τον γκλαντιεητοουρ και μόνο που δεν το κλείσατε το αεροδρόμιο και σήμερα κάνεις πανηγύρια για τον μικρό πλανήτη. Χάνεις τον τίτλο του Sir επίτιμου δημοσιογράφου και κατατάσσεσαι στη λίστα των δημοσιογραφίσκων τύπου ΣΚΑΙ Ενημέρωση. Sorry mate!

Εγω πoτε δεν συμφώνησα με κανέναν.
Αντίθετα εγω υποστηρίζω να γίνει το αεροδρομίο Διεθνές και να είναι αναγνωρισμένο διεθνώς.

Εγω απλώς είπα οτι θα μπορούσε να γίνει και Δημοτικό αν το ήθελαν αλλά να γίνονται τσάρτερ και όχι να το κάνουμε πιστά αυτοκινήτων και χωρο Γενικής Αεροπορίας και να αχρηστεψουμε ένα διάδρομο 2.400 μέτρων.

Και ποτέ δεν τάχθηκα υπέρ του κλεισίματος του αεροδρομίου Ιωαννίνων που λες εσυ ΠΟΤΈ.
Όποιοι το υποστηρίζουν αυτό είναι για αλλαγή πόλης.

ρε συ aris 320, ρωταει ενας φιλος, εσυ εισαι ο αριστιπος αγγελος κατι τετοιο?

Βρε Aris320....τελικα γιατι πανηγυριζεις ακριβως που στην πολη σας πεταχτηκαν τοσα εκατομμυρια και το αεροδρομιο ειναι σε χειροτερη κατασταση απο τη δεκαετια του 80...συμφωνα παντα με παλιους πιλοτους που γνωρισα και μου τα ειπαν?Εισαι 18 χρονων και προφανως δεν ειχες γεννηθει τοτε που πιανανε στα Γιαννενα σας, καθημερινα 2 Boeing της Ολυμπιακης, ειχε δρομολογια για Θεσσ/νικη και Τιρανα, κι ενα σωρο VIP Jet απο Ελλαδα κι εξωτερικο. Με τοσα εκατομμυρια που φαγωθηκαν σε αυτο το κακομοιρο αεροδρομιο και μετα απο 40 χρονια, θα περιμενε κανεις να εχει τουλαχιστον 10 πτησεις την ημερα ολο το χρονο, πτησεις τσαρτερ την καλοκαιρινη περιοδο απο ολη την ευρωπη, προορισμος της Ryanair, καυσιμο Jet A-1 και 100LL, καμια 10ρια ενεργες και δραστηριες αερολεσχες, τεραστιο parking αυτοκινητων και απειρες θεσεις σταθμευσης α/φων γενικης αεροποριας!!!!!Τουλαχιστον αυτα......Και δυστυχως τιποτα απο ολα αυτα δεν υπαρχει σημερα κι ουτε προκειται να αλλαξει κατι. Καμια σοβαρη εταιρια δε θα ερθει και δε θα επενδυσει στα Ιωαννινα...κι οι ντοπιοι πολιτικοι σας θα σας δουλευουν ψιλο γαζι οσο εσεις τους το επιτρεπετε. Καποτε ειχατε κι ενα VOR πανω στο Μιτσικελι το οποιο κοστισε....και μετα το ξηλωσαν κι αυτο....Μιλανε τοσα χρονια για συστηματα τυφλης προσγειωσης λες κι ειναι να κανουν διαστημικο σταθμο....Ελεος.Ποσα παραμυθια θα πιστευετε ακομη?Το ωραριο ειναι κομενο και ραμενο καθε χρονο πανω στις πτησεις της aegean που εχει το μονοπωλειο και κανει οτι γουσταρει.Το αεροδρομιο ειναι κρατικη επιχειρηση αλλα για να εξυπηρετει εναν ιδιωτη!!!!Τι δεν καταλαβαινεις? Εισαι 18 χρονων και πορωμενος, αλλα πρεπει να εισαι και ρεαλιστης. Δυσκολο βεβαια , αν σκεφτει κανεις οτι δηλωνεις πιλοτος της aegean και κατοικος Λος αντζελες.....Την καλημερα μου να εχεις και σου ευχομαι να "προσγειωθεις" συντομα και ασφαλως