LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Όντως mimithem το είχα δει και εγώ ότι θα ξεκινούσε η Israir φέτος, ξέχασα να το γράψω παραπάνω, αλλά δεν έγινε όπως λες. Όπως φέτος δεν ήρθε όπως είχανε πει και η Air Serbia.

Βέβαια τώρα αν ξεκινήσει και μια σύνδεση με Λάρνακα και άλλη μια με Ντίσελντορφ και Μόναχο, πιστεύω θα είναι ότι καλύτερο, μακάρι να γίνουν γρήγορα πράξη αυτοί οι προορισμοί γιατί και από εκεί υπάρχει ισχυρό τουριστικό ρεύμα, πολλοί απόδημοι στην Γερμανία και αρκετοί φοιτητές για Κύπρο.

Κάτι επίσης ακούστηκε και για τον ερχομό της Wizz Air που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον το 2019 αλλά λόγο πανδημίας ανέβαλε τα οποία σχέδια είχε.
 
Προς Βρυξέλλες ο φάκελος της «άγονης γραμμής» Ιωάννινα – Ηράκλειο

Αποσπάσματα:

Εκτιμούμε ότι την επόμενη εβδομάδα [ο φάκελος] θα βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Μεταφορών προς υπογραφή για να φύγει στις Βρυξέλλες και να έχουμε την έγκριση μέχρι το τέλος της χρονιάς», ανέφερε το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσος, ο οποίος την Τρίτη ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή.

Από την αποστολή του φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμάται πως θα απαιτηθούν περί τους δύο μήνες για την έγκρισή του, ενώ –σε περίπτωση θετικής απάντησης – θα ακολουθήσει διαγωνισμός για το ποια αεροπορική εταιρία θα την αναλάβει.
 
Τίποτα στοιχεία για την κίνηση μεταξύ των δύο σημείων υπάρχουν, η θα ξεκινήσουν με ευχέλαια και βλέπουμε;
Βέβαια αν ο πάτερ είναι μερακλής, τότε έγινε η δουλειά στα σίγουρα :mrgreen:
 
Ανακοινώθηκε και επίσημα το δρομολόγιο της Aegean που είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, Τελ Αβίβ - Ιωάννινα.

Αναλυτικά:

A3524: TLV - IOA: 19:40 - 22:10
A3525: IOA - TLV: 22:55 - 01:25

Η πρώτη πτήση ξεκινάει την Τετάρτη 17 Μαΐου, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Ο τύπος αεροσκάφους που θα εκτελεί το δρομολόγιο θα είναι Airbus A320. Είχαν πει ότι θα βάλουν το Neo στο δρομολόγιο αυτό, αλλά στην ιστοσελίδα φαίνεται σκέτο χωρίς την προσθήκη Neo.

Τέλος οι τιμές από μια γρήγορη ματιά που έριξα ξεκινούν από 112 με 127 ευρώ στην economy.

ΥΓ. Είναι μια πολύ καλή κίνηση από την Aegean καθώς τολμάει να επεκτείνει την δραστηριότητα της στα Ιωάννινα με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Αυτήν η κίνηση επέκτασης των δρομολογίων τιμάει την ίδια την Aegean καθώς οι τοπικοί φορείς ζητούσαν συνέχεια από την Aegean και από άλλες εταιρείες, να ανοίξουν νέα δρομολόγια προς τα Ιωάννινα. Εύχομαι το όλο εγχείρημα να πάει καλά, οι πτήσεις να είναι πάντα γεμάτες, ώστε μετά από αυτήν την κίνηση εφόσον πάει καλά, να ανοίξουν και άλλα δρομολόγια προς την Κεντρική Ευρώπη.
 
Last edited:
Τα Ιωάννινα έχουν αξιόλογη εβραϊκή κληρονομιά και αποτελούν την πύλη προς μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. Θυμάμαι ότι πριν από μερικά χρόνια, είχαν γίνει και κάποιες επαφές με την πρώην διευθύντρια της THY στην Ελλάδα, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
 
Στις 17 Μαΐου ξεκίνησαν και επίσημα οι τακτικές πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ από την Aegean.
Η πρώτη πτήση έφτασε στις 22:48, είχε 75 επιβάτες και εκτελέστηκε από το A320-232 (SX-DVJ).


Οι πτήσεις εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.

Αναλυτικά:

TLV - IOA: 19:40 - 22:10
IOA - TLV: 23:30 - 02:00 ( η ώρα άφιξης άφιξης μετά από κάποια μέρα του Ιουνίου αλλάζει και γίνεται 22:50 με 01:25).

Καλή αρχή και πάντα γεμάτες οι πτήσεις και μακάρι να πετύχει το δρομολόγιο ώστε η Aegean να ανοίξει και άλλους προορισμούς προς τα Γιάννενα.

ΥΓ. Σήμερα σε λίγη ώρα, στις 07:35 προσγειώνεται τσάρτερ πτήση από το Τελ Αβίβ που εκτελείται από την El Al Israel Airlines με Boeing 737-800 της Smartwings (OK-TVG). Θα βγάλω βίντεο και φωτογραφίες από την προσέγγιση.
Θα αναχωρήσει για Τελ Αβίβ στις 08:45.
 
Νέες πτήσεις τσάρτερ από 22 Ιουλίου μέχρι 9 Σεπτεμβρίου από την Catania και το Bari.

Οι πτήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο και θα είναι κυκλικές.

Η άφιξη από την Catania θα είναι στις 10:25, η αναχώρηση για Bari στις 11:15. Ακολούθως η άφιξη από το Bari θα είναι στις 14:25 και η αναχώρηση για την Catania στις 15:15.

Τις πτήσεις θα εκτελεί η αεροπορική Sky Alps, με Bomardier DHC-8-400Q.


Καλή αρχή και πάντα γεμάτες οι πτήσεις.
 
Οι πτήσεις από/προς Κατάνια και Μπάρι εκτελούνται κανονικά; Γιατί δεν τις βλέπω στο FR24.

Σύμφωνα με ότι είχα δει σε ένα ιταλικό group στο fb τον Απρίλιο, η πτήση από Κατάνια είχε ανακοινωθεί στην Travelexpo ως τσάρτερ από tour operators που εμπορεύονται τουριστικά πακέτα για Εξαμίλι Αγίων Σαράντα...άρα να υποθέσω ότι οι περισσότεροι επιβάτες θα πηγαίνουν οδικώς Αλβανία;
 
Catania? θα αστειεύεσαι... εκεί επικρατεί το απόλυτο χάος.
 
Top