LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGIO/IOA Ioannina (Νέο terminal κ.α.)

Το ILS και το CAT πάνε πακέτο(νομίζω) έτσι κ αλλιώς.Δεν νομίζω ότι χρειάζεται CAT III.
Γενικότερα,άποψη μου είναι ότι, το ILS θα μπορέσει να λύσει το 90% των προβλημάτων.Επίσης,πιστεύω οτι είναι ασφαλέστερο να έχεις κάποιο βοήθημα(το localizer του ILS ας πούμε) για να προσγειώνεσαι από το να χρησιμοποιείς την μέθοδο "βλέπεις διάδρομο;".
Αν πιστεύεις ότι το ILS δεν είναι λύση,εγώ θα διαφωνήσω.

superman":xtus14tl said:
Το ILS και το CAT πάνε πακέτο(νομίζω) έτσι κ αλλιώς.Δεν νομίζω ότι χρειάζεται CAT III.

To CAT δεν είναι ραδιοβοήθημα! :lol: Είναι συντόμευση της λέξης Category. Υπάρχουν ILS διαφόρων κατηγοριών... Ι, ΙΙ, ΙΙΙ αναλόγως το ύψος που φέρνουν το αεροπλάνο πάνω από το διάδρομο και το μήκος ορατότητας. Αυτό που λέει ο mimithem είναι ότι ένα ILS Cat. I (αυτό πρόκειται να εγκατασταθεί στα Ιωάννινα) δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα σε σημαντικό βαθμό. Από την άλλη ILC Cat. II ή III δεν μπορούν να εγκατασταθούν λόγω των φυσικών εμποδιών που υπάρχουν πέριξ του αεροδρομίου.

Με πρόλαβες Χρήστο.Ακριβώς αυτό συμβαίνει με το ILS εδώ στα Γιάννενα γι'αυτό και συζητάνε να μην το βάλουν. Γιατί άμα είναι να δώσουν ένα σωρό λεφτά και να πάει το σύστημα στράφι,από την άποψη ότι δε θα λυθούν σημαντικά προβλήματα, δεν αξίζει να το βάλουν.Έχουν γίνει τέσσερις μελέτες για το ILS εδώ και αρκέτα χρόνια και καμία δεν έπιασε τόπο.Διάβασε αν θες το RBF 17 στο άρθρο για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων που έχω γράψει.Θα βρεις διάφορες απαντήσεις που ζητάς :wink: .

Όταν λέμε φυσικά εμπόδια πέριξ του αεροδρομίου ενοούμε τα διάφορα σπίτια εκεί κοντά?

akis79":2l4tvivq said:
Όταν λέμε φυσικά εμπόδια πέριξ του αεροδρομίου ενοούμε τα διάφορα σπίτια εκεί κοντά?

Όχι... :roll: Φυσικά εμπόδια είναι βουνά, λόφοι κτλ...

Αυτό δεν μου πέρασε απ'το μυαλό!!!!!!!! Αν δεν κάνω λάθος κάποτε λέγανε για κάποιο (δορυφορικό σύστημα). Είναι κάτι σαν το ILS CAT II ή III?? Sorry για τις πολλές & ενδεχομένος <ΧΑΖΕΣ> ερωτήσεις αλλά είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει.

Το θέμα ακυρώσεων πτήσεων λόγω "έλλειψης διαθέσιμων αεροσκαφών", έφτασε στην Καθημερινή, λόγω αλλεπάλληλων ακυρώσεων πτήσεων για τα Ιωάννινα:

Ταλαιπωρία περίμενε το πρωί τους επιβάτες της πτήσης Αθήνα-Γιάννενα-Αθήνα των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», όταν αιφνιδιαστικά η εταιρεία ακύρωσε και αυτή την πτήση, μετά τη ματαίωση της αντίστοιχης, που επρόκειτο να γίνει το βράδυ της Δευτέρας, λόγω έλλειψης διαθέσιμων αεροσκαφών.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ο οποίος ταξίδεψε, τελικά, οδικώς για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, όπου είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τις αρχές της περιοχής.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε εντονότερο για τους ταξιδιώτες από τα Γιάννενα, οι οποίοι είχαν κλείσει θέσεις σε πτήσεις του Εξωτερικού από την Αθήνα. Οι επιβάτες αναζήτησαν θέσεις στο αεροσκάφος της Aegean Airlines, η πτήση, ωστόσο, ήταν πλήρης.

Για νέο μας το λέει η Καθημερινή;Ας μην ήταν ο υφυπουργός και θα το έγραφαν πολύ...

Χτες,11/06 έκανε την εμφάνισή του :arrow: Gulfstream νέου ελληνικού νηολογίου ερχόμενο κατά τις 10 το πρωί από βορρά με προορισμό το αεροδρόμιο και αφού έκανε γύρω στις 10 απο/προσγειώσεις (το λάλησε το αεροπλάνο),έμεινε κάτω ως το απόγευμα όπου και έφυγε μάλλον για Αθήνα. Έψαξα γι'αυτό το νηολόγιο παντού και δε βρήκα τίποτα.Γι'αυτό σκέφτηκα ότι ειναι νέο.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι το λεέι.

Δεν ξέρω αν είναι καινούριο αλλά σίγουρα δεν το είχα δει παλιότερα στο site της ΥΠΑ:

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ

ΑΓΝΑΝΤΑ
Διπλό σύστημα παγκατευθυντικού ραδιοφάρου DOPPLER (D/VOR) ορεινής εγκατάστασης αποτελούμενο από:
α. DOPPLER VOR (D/VOR), DOUBLE SIDE-BAND (DSB), πλήρες με υπομονάδες, καλωδιώσεις, αντίβαρο και συστήματα ακτινοβολίας και επιτήρησης σήματος.
β. Σύστημα τηλεχειρισμού και τηλεπαρακολούθησης D/VOR-DME και ενδείξεων πύργου.
γ. Οικίσκος για D/VOR και DME.

ΚΑΙΩΠ
Διπλό Διπλό σύστημα Ραδιοτηλεμέτρου (DME) αποτελούμενο από :
Διπλό Διπλό σταθμό Ραδιοτηλέμετρου (DME). (τεμάχια 2)

http://www.hcaa.gr/content/index.asp?tid=40
http://www.hcaa.gr/up/files/DVOR_2008_AGNANTA_ver2.doc
http://www.hcaa.gr/up/files/ILS_DME_2008_KAIOP_ver2.doc