LGIR/HER Heraklion "Nikos Kazantzakis"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Η συζήτηση εδώ αφορά το αεροδρόμιο Ηρακλείου και μόνο. Παρακαλώ να μην υπάρχουν αποκλίσεις.
 
Σόρρυ Άκη, σκάω!
 
gonso":1xaj5fkx said:
Ναι, οκ, χωρίς να θέλω να σας τρομάξω πάλι, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μία σταγόνα μπετόν και ούτε μία σταγόνα ασφάλτου σε διεθνές ελληνικό αεροδρόμιο (πλήν Αθηνών), που να μην χύθηκε με δημόσιο χρήμα . Ακόμα και με επιδότηση ΕΟΚ/ΕΕ, πάλι δημόσιο είναι.

Σας έχει τυφλώσει παντελώς ο δογματισμός και έχετε ξεχάσει και τα αυτονόητα. Καμμία υποδομή δεν θα υπήρχε γύρω μας χωρίς το δημόσιο.

Από εκεί και πέρα, τα ΚΑΕ θέλουν να αυξήσουν το εμβαδόν των καταστημάτων τους και σαν αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνουν και κάποιες άλλες εργασίες που είναι αναγκαίες γι’αυτόν τον σκοπό. Τους συγχαίρετε λες και είναι οι μεγάλοι ευεργέτες ! Τον τζίρο τους θα αυξήσουν, τί θέλατε, να πληρωθεί και αυτό από το δημόσιο; Πάνε αυτά, έτσι δεν είναι;

Gonso
Χωρίς να θέλω να σοκαριστείς όλες ανεξαιρέτως οι υποδομές που δημιούργησε το δημόσιο όσο είχε το μονοπώλιο στα αεροδρόμια τις πλήρωσε με χρήματα που του έδωσαν μέσω της φορολογίας οι πολίτες!
Σοκαριστικό εεε?
Οχι κάποιοι είλωτες που ανήκουν στο κράτος-πατερούλη (τέτοιοι πλέον στην Ευρώπη δεν υπάρχουν μετά το 1990) αλλά ελεύθεροι πολίτες και οι επιχειρήσεις τους που παράγουν υπεραξία και φορολογητέα ύλη!

Τα ΚΑΕ λοιπόν αν το ψάξεις στο Ηράκλειο επεκτείνουν τους κοινόχρηστους χώρους επιβατών κατά 2,000 τετραγωνικά, ανακαινίζουν τα υπόλοιπα 8,000 και αυξάνουν τις πύλες!
Και επειδή το ανέλαβαν και το πληρώνουν ιδιώτες το εργο αυτό θα είναι στην ώρα του ολοκληρωμένο και οχι το 2020+.
Ελπίζω δε τα μαγαζιά τους να πάνε πολύ καλά, να απασχολούν κόσμο και να δημιουργήσουν κέρδη και αρα φορολογητέα ηλυ για το κράτος.
Με αυτά τα χρήματα άλλωστε πληρώνονται αυτοί που θα πάνε στα εγκαίνια να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάνια για το έργο (όπως έγινε και στην Πάρο δηλαδη) που έγινε στο Ηράκλειο...
 
Καραμήτρος Air":3a2k79oc said:
Ελα μου ντε!
Από που και ως που τα κρατικοδίαιτα θρεφτάρια καμαρώνουν για έργα που θα πληρώσει και θα υλοποιήσει μια ιδιωτική εταιρεία όπως τα ΚΑΕ?
Φαντάζομαι sujepo και λοιποί σύντροφοι δηλώνετε περήφανοι και για τα έργα στη Πάρο που άνοιξαν επιτέλους το αεροδρόμιο και τα οποία πλήρωσε η Aegean γιατί βαρέθηκε να περιμένει τόσα χρόνια να αφήσετε τη τσουγκράνα και να κάνετε τη δουλειά σας....

Κι αν αυτο ηταν το σατανικο σχεδιο του Δημοσιου; :mrgreen:
 
Είναι ενδιαφέρον απο πολλές απόψεις, οτι αρκετοί επιμένουν ακόμα και σήμερα να λένε οτι τα έργα που γινόταν τόσα χρόνια στα αεροδρόμια, όσα τέλος πάντων γινόταν, χρηματοδοτούνταν απο τους έλληνες φορολογούμενους.... αντί να λένε "πού πήγαιναν τα υπόλοιπα απο τα έσοδα των αεροδρομίων και ποιές τρύπες κάλυπταν"...Υπάρχει και ρητό για αυτό αλλα θα το αποφύγω !!!
Οσον αφορά τα Duty Free που κάποιοι εκθειάζουν , να υπενθυμίσω οτι ώς εταιρεία φτιάχτηκαν απο κρατικοποίηση μικρής ιδιωτικής εταιρείας στα τέλη του '70, γιγαντώθηκαν και πέρασαν στο Χρηματιστήριο τα τελευταία χρόνια... Εξακολουθούν όμως να λειτουργούν ώς μονοπωλιακή εταιρεία με 100% κρατικό προστατευτισμό, με νόμο απο την δεκαετία του "70. Μια λεπτομέρεια μόνο να πώ για να καταλάβουν κάποιοι που εκθειάζουν την "ιδιωτική οικονομία" λές και προήλθε απο παρθενογέννεση : μέσα στους χώρους όπου λειτουργούν (μετά τα security δηλαδή) απαγορεύεται να πουλάει άλλο κατάστημα οποιδήποτε προιόν έχει στα ράφια του το Duty free... αν δηλαδή το DutyFree πουλάει τοπικό ελαιόλαδο, δεν μπορεί κανενα άλλο κατάστημα να πουλάει ελαιόλαδο, ασχετα αν πουλάει με φόρο ή χωρίς.
Τέλος, ίδια δουλειά είχε γίνει και στο α/δ της Κέρκυρας προ ετών, με το DutyFree να πληρώνει για κάποιες βελτιώσεις, επεκτάσεις, που βεβαίως πρωταρχικό σκοπό είχαν να αυξήσουν τα διαθέσιμα τετραγωνικά του καταστήματος, ώστε να "προλάβουν" την όποια ιδιωτικοποίηση. Αλλωστε η σύμβαση με τη Fraport, προστατεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα των DutyFree, κατι που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο χρήστη (ενοίκια, ακύρωση συμβάσεων κλπ)
 
Όπως είπε ο αερολιμενάρχης κος Πλιάκας Γεώργιος, την νέα τουριστική σεζόν θα έχουμε 9 πύλες στο ισόγειο και 2 στον πάνω όροφο, θα υπάρχει αυτόματο σύστημα διαχειρίσης αποσκευών (για να μην υπάρχει 2η ουρά για την παράδοση τους από τους επιβάτες), ανακαίνιση του υπάρχοντος κτηρίου, ανακαίνιση των τουαλετών, επιπλέον 2.000 τμ κι εμπορικό κέντρο με καφετέριες, μπαρ, καταστήματα, κτλ. Και όλα αυτά θα είναι έτοιμα μέχρι τις 30/3/18. Ακούγονται όλα αυτά καλά κι ας ελπίσουμε να το κάνουν ένα αξιοπρεπές αεροδρόμιο.

''ΛΙΦΤΙΝΓΚ'' ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ''ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=zK_LWNF304U
 
too good to be true για τα δεδομενα του ελλ.δημοσιου..Μακαρι να γινουν όλα αυτά μεχρι 31/3 αλλα μου φαινεται πολυ λίγος χρόνος, αν δεν δουλευουν μερόνυχτα...Ξερουμε με τι ρυθμούς προχωρανε τα εργα;

Υ.Γ. και μ'αυτο γιορτάζω τα 2000ποστ! να τα κατοστησω :D :party:
 
Ακριβώς επειδή το Ελληνικό δημόσιο δεν εχει ανακατευτεί καθόλου σε αυτό το έργο ίσως και να είναι έτοιμο στην ώρα του.
Το όλο πρότζεκτ εχει προγραμματιστεί και πληρώνεται απο τα ΚΑΕ.
 
Μια χαρά αεροδρόμιο είναι το Ηράκλειο. Όσες φορές ταξίδεψα το είδα σαν στολίδι. Οι εταιρίες φταίνε που βάζουν 20 δρομολόγια την ώρα και φαίνεται πολύς ο κόσμος. Το μόνο που θα γίνει είναι εστιατόρια για να τρώνε οι επιβάτες και να κερδίσουν τα ΚΑΕ :wall:

Το Καστέλι θα γίνει στην ώρα του δηλαδή? Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι καλοί ιδιώτες!
 
Μνημόνια μέχρι να γίνει ο ήλιος σουπερνόβα!
 
Top