LGIR/HER Heraklion "Nikos Kazantzakis"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
ΝΟΤΑΜ από Ηράκλειο:

:arrow: A1985/05 - IRAKLION/N KAZANTZAKIS/INTL: TWY D CLOSED FROM RWY 12/30 CROSSING POINT TIL RWY 27 THR DUE TO ASPHALT DAMAGE 03 NOV 10:00 UNTIL 15 APR 10:00 2006

:arrow: A1995/05 - IRAKLION/N KAZANTZAKIS/INTL :TWY 'G' CLOSED 04 NOV 15:00 UNTIL 15 APR 12:00 2006

Αυτός ήταν ο χρόνος ζωής του νέου παράλληλου τροχόδρομου? Έχει μόλις 2,5 χρόνια που κατασκευάστηκε... LGIR27 για δώσε info. ;)
 
Οσο αναφορα στον "D" ειχε προβλημα απο το πρωτο καλοκαιρι, λογω μιας σπηλιας που ειχαν βρει κατω απο τον "D" και αφου δεν ηταν αρχαιολογικης σημασιας την θαψανε, οπως φανηκε μετα, οπως-οπως. Ετσι τα αεροσκαφη σιγα σιγα απο το πρωτο καλοκαιρι αρχισαν να παραπονιουνται για μικρες ανωμαλιες στην ασφαλτο στο τελος του "D" κοντα στο κατωφλι του "27". Αυτες οι ανωμαλιες φετος εγιναν μεγαλες εως πολυ μεγαλες (το βραδυ τα φωτα των α/φων φαινονταν να κανουν τραμπαλα οποτε επεφταν μεσα) και βεβαια αρχισαν οι αναφορες. Τη συνεχεια τη βλεπετε...

Οσο αναφορα στον "G" εκει πλεον σταθμευει το Mi26 (της SKORPION) το καλοκαιρι για πυροσβεση και το χειμωνα για μεταφορες τροφιμων σε αποκλεισμενες π.χ. απο το χιονι περιοχες!!!
 
Βασικά στον παράλληλο "D" αναφερόμουν. Thanks για τις απαντήσεις! ;)

Το περιστατικό με το σπήλαιο μου θύμισε άλλη μια παρόμοια ιστορία από το βιβλίο της κ. Ψιλομανουσάκη για το HER (πιθανώς να πρόκειται και για το ίδιο σπήλαιο), όπου αναφέρεται ότι το 1971 κατά την διάρκεια των εργασιών της επέκτασης του διαδρόμου 09/27 βρέθηκε σπήλαιο με σπάνιους σταλαγμίτες και στακτίτες. Η Υ.Π.Α. έδωσε εντολή να σταματήσει το έργο προσωρινά όμως ο τότε αντιπόεδρος της "κυβέρνησης" κ. Πατακός έδωσε νέα εντολή στον εργολάβο: να φωτογραφήσουν το σπήλαιο, να το σκεπάσουν αμέσως και να προχωρήσουν οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου...!!! :shock: :?
 
Επιβάτες πτήσης ξεχάστηκαν στην πίστα αεροδρομίου του HER

Επιβάτες πτήσης ερχόμενοι από το εξωτερικό για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέμειναν στην πίστα του αεροδρομίου του Ηρακλείου, καθώς η πόρτα που οδηγεί στο διαβατηριακό έλεγχο ήταν κλειστή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μεσόγειος.

Οι επιβάτες έμειναν στην πίστα για δέκα λεπτά περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα, ενώ την πρώτη φορά περίμεναν μισή ώρα μέσα στο κρύο. Πρόκειται για επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών της πτήσης Λάρνακα -Ηράκλειο, που δεν απέφυγαν την πρωινή ταλαιπωρία.

Αυτή τη φορά αιτία δεν ήταν η έλλειψη υπαλλήλου, που έπρεπε να πατήσει το μπουτόν από το εσωτερικό του κτιρίου για να ανοίξει η πόρτα.

Οι απόψεις για την αιτία που κράτησε την πόρτα κλειστή διίστανται. Ο εκπρόσωπος των Κυπριακών Αερογραμμών Αντώνης Ζαχαριουδάκης κάνει λόγο για διακοπή ρεύματος και ο αερολιμενάρχης για βραχυκύκλωμα στο μπουτόν. Ειδικότερα ο κ. Ζαχαριουδάκης δήλωσε: «Σήμερα (χθες) το πρωί όταν έφτασε το αεροπλάνο από τη Λάρνακα, πήγαν να μπουν οι επιβάτες στο κτίριο των αφίξεων, αλλά λόγω μιας διακοπής ρεύματος που υπήρξε είχαν μπλοκάρει οι πόρτες. Υπήρχε λοιπόν μια καθυστέρηση μέχρι να μεταβεί στο σημείο ο τεχνικός της ΥΠΑ. Ήταν οι πόρτες που οδηγούν στον έλεγχο διαβατηρίων».

Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι υπάλληλος υπήρχε στην πόρτα- πλην όμως παρουσιάστηκε ένα βραχυκύκλωμα στο μπουτόν, που αποκαταστάθηκε με την έλευση τεχνικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος και απέδωσε τη σύγχυση του κ. Ζαχαριουδάκη, στην προγραμματισμένη διακοπή που είχε γίνει το προηγούμενο πρωί
LINK
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
lefteris17":23nboolo said:
pos pane i epektasis sto iraklio??fotos?

Η επέκταση του αεροσταθμού στη Ηράκλειο έχει ολοκληρωθεί. Lefteris17, αν δεις λίγο πιο πάνω ο Βασίλης μας έχει δώσει σχετικές φωτογραφίες!


SARIDAKIS VASILIS":23nboolo said:
Φωτογραφίες από το `Νίκος Καζαντζάκης` μετά την ολοκλήρωση των έργων

:arrow: 13/8/2005 Tο terminal ανατολικά https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4518

:arrow: 13/8/2005 Check-in Desks https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4520

:arrow: 13/8/2005 Εκδοτήρια AEGEAN & SKYEXPRESS https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4519

:arrow: 13/8/2005 Πίνακας αναχωρήσεων https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=4521
 
parallel TWY

Mou fainetai o LGIR27 ixe anaferi noritera oti iparxi provlima me to parallilo TWY ston 27 (TWY Delta ean den kano lathos). Apo ton Oktovri/Noemvri peripou ola ta aeroskafi kanoune kai pali backtrack gia ton 27 anti na xrismopioune to TWY.

Iparxi kapia ekseliksi en opsi tis touristikis periodou; I entiposi mou einai oti ean den aniksi o troxodromos to backtracking tha epireasi arketa tin roi tis kikloforias kai tha auksisi aisthita ton forto ergasias ton elenkton.

Episis ithela na rotiso ean kseri kapios ti ginetai me tis prosthetes thesis parking sto apron;
I ellipsi theseon itane kai enas logos kathisteriseon to kalokairi ean den kano lathos.

euxaristo,

Alexis
 
Re: parallel TWY

stamatakas":2xeyozpp said:
Iparxi kapia ekseliksi en opsi tis touristikis periodou; I entiposi mou einai oti ean den aniksi o troxodromos to backtracking tha epireasi arketa tin roi tis kikloforias kai tha auksisi aisthita ton forto ergasias ton elenkton.

Σύμφωνα με το NOTAM που υπάρχει, σε προηγούμενο post μου, σε αυτό το topic, ο τροχόδρομος φαίνεται πως θα μείνει κλειστός ως τις 15 Απριλίου. Αν υπάρχει κάποιο νεότερο, θα μας ενημερώσει λογικά ο LGIR27.

stamatakas":2xeyozpp said:
Episis ithela na rotiso ean kseri kapios ti ginetai me tis prosthetes thesis parking sto apron;
I ellipsi theseon itane kai enas logos kathisteriseon to kalokairi ean den kano lathos.

Υπάρχουν συνολικά 19 θέσεις στάθμευσης για επιβατικά α/φ (15 στο κυρίως δάπεδο, και 4 στο "στρατιωτικό").
 
euxaristo xristo :) se sxesi me tis thesis stathmeusis i erotisi mou itane ean tha prostethoune alles dio kainourgies, kapou to ixa diavasi, alla mallon tis leptomeries tha tis kseri kalitera o dimitris outos i allos.
 
Παιδια μακαρι να ξεκινησει καποια στιγμη να φτιαχτει αυτος ο ...μπιπ ... τροχοδρομος μπας και προλαβουμε τη σεζον γιατι αλλιως προβλεπω πολλες 360 turns στην τελικη του 27 μιας και τα περιπου 4 λεπτα backtrack - lineup - rolling που χρειαζονται τα α/φη μερικες φορες ειναι πολλα, και ειναι ξεφτυλα να εχεις radar, να μπορεις να φερεις τα α/φη με 2min (5-6 miles) και να χρειαζεσαι το διπλασιο επειδη πρεπει να κανεις backtrack. Ολα αυτα βεβαια αφου εχεις κλεισει μηνες τον τροχοδρομο χωρις να εχει γινει ουτε μια εργασια και θα τρεχουν ολοι μαζι την τελευταια στιγμη να δουν τι θα κανουν με τον "D".
Τη δημιουργια νεων θεσεων την ειχα ξεχασει. Μονο κατι μπαζα στιβαγμενα νοτια του "D" κατι θυμιζουν ποτε ποτε. No news
Παντως και τα δυο θεματα επηρεαζε μεχρι τωρα η ανακοινωση του νεου αεροδρομιου και η σχεση του "Ν. Καζαντζακης " με την Αλικαρνασσο (το Δημο που ειναι κολλητα με το αεροδρομιο). Τωρα μετα την πολυαναμενομενη ανακοινωση αναμενονται εξελιξεις. Αντε να δουμε :twisted:
 
Top