LGRP/RHO Rhodes "Diagoras"

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πότε χαρακτηρίστηκαν απόρρητες και από ποιον;
 
Η αλήθεια είναι ότι οι συμβάσεις με ΕΚΑΒ και ΠΥ δεν έχουν δημοσιευθεί. Ζητήθηκαν μάλιστα στην βουλή από κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά οι κυβερνήσεις δεν ενεδωσαν.

Οι οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ούτε οι υποψήφιοι επενδυτές, ούτε κανείς άλλος δεν τις αμφισβήτησε ποτέ. Επίσης γιατί μπλέκουμε την διαύγεια; Στην διαύγεια ανεβαίνουν αποφάσεις του δημοσίου που συνεπάγονται οικονομικό κόστος, τι δουλειά έχουν οι οικονομικές προσφορές ενός (πλειοδοτικου, ούτε καν μειοδοτικού, διαγωνισμού) στην διαύγεια;

Όπως και να έχει, τόσο οι συμβάσεις με ΕΚΑΒ, ΠΥ κλπ, όσο και ο διαγωνισμός είναι παντελώς άσχετα με το θέμα, ειδικά στο νήμα της Ρόδου.

Η ουσία είναι η εξής: το κράτος είπε "πουλάω ή έστω νοικιάζω τα αεροδρόμια". Οι εταιρείες είπαν "ποια; αυτά τα χρεπια; αυτά θέλουν πολύ δουλειά και πολλά λεφτά για να στρώσουν. Άσε που είναι μη πιστοποιημενα (μην πω και μη πιστοποιησιμα)". Και τότε το κράτος είπε "επειδή δεν προλαβαίνω να τα στρώσω και να τα πουλήσω στρωμένα, αγοράστε τα εσείς κι εγώ σαν ιδιοκτήτης θα τσονταρω κατιτίς". Ε, τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

ΥΓ είμαι ο πρώτος που θα επικρίνει την εταιρεία, είτε όταν δεν κάνει σωστά την δουλειά της, είτε όταν πουλάει φύκια και βιτρίνα (εξαιρετικά συχνό φαινόμενο), αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βλέπω καμία αμαρτία.
 
στη "Διαύγεια" δημοσιεύονται ολες οι αποφάσεις ενός δημόσιου διαγωνισμού μεταξύ των οποίων και το πρακτικό της επιτροπής που κανει το διαγωνισμό που λεει σε ενα πίνακα οτι ειχαμε τοσες προσφορές απο τους τάδε με τοσα λεφτά και επιλέγεται ο τάδε ...οταν υπάρχει και ποιοτικό χαρακτηριστικό, περαν του πλειοδοτικού, τοτε συνοδεύεται και απο τις βαθμολογίες που παίρνει ο καθε υποψήφιος... Αρα με αυτον τον τρόπο γνωρίζει ο κάθε πολίτης πιος εκανε προσφορά και με τι αντίτιμο !! Για παράδειγμα επι ΥΠΑ οταν νοικιαζονταν τα καταστήματα του αεροδρομίου της Ρόδου, γινοταν διαγωνισμος και έβλεπε ο καθένας τί νοικι τελικά πληρώνει αυτός που το πήρε... σήμερα η fraport μπορεί να νοικιάζει στον εναν με χ νοίκι και στον διπλανό με 3χ , επειδή ετσι γουστάρει και δεν μπορεί να το μάθει κανείς γιατι ειναι ιδιωτική σύμβαση !
Να σημειώσω οτι η δική μου προηγούμενη ανάρτηση δεν αμφισβητεί οτι το δημόσιο επρεπε να πληρώσει τα έργα για την πιστοποίηση... Τονίζω όμως οτι παρά κάποιες προσπάθειες για το αντίθετο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδιωτικη΄επένδυση, αλλα λεφτά του Δημοσίου ! Ειναι σίγουρο οτι μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει οτι ολα αυτα που βλέπει ειναι πρωτοβουλία και επένδυση των γερμανών !!
 
Κάποιος ίσως θα έλεγε ότι και μεγάλη μερίδα των μελών έχει κουραστεί με συγκεκριμένες εμμονές. Αλλά εγώ δεν θα το πω.

-Επί της ουσίας, στη Διαύγεια αναρτώνται οι προκηρύξεις των διαγωνισμών και ο τελικός νικητής, όχι απαραίτητα οι προσφορές του κάθε υποψηφίου που δεν επελέγη (αποτελεί επιλογή του οργανισμού αν θα το δημοσιεύσει στα πρακτικά του). Σε κάθε περίπτωση, όλες οι προσφορές είναι διαθέσιμες σε όποιον έχει έννομο συμφέρον και δεν είδα κανέναν πχ από το Mytilineos Group να διαμαρτύρεται. Διαμαρτύρεστε μόνο εσείς, για λόγους που μόνο εσείς ξέρετε.

-Δεύτερον, ακόμα να μας πείτε από ποιον και πότε χαρακτηρίστηκαν «απόρρητες» οι συμβάσεις με ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική.

Όποτε υποστηρίζουμε κάτι σοβαρό, πρέπει να παραπέμπουμε και στα αντίστοιχα στοιχεία.
 
Αγαπητέ Ovelix, δεν ειμαι εγώ που θα απολογηθώ για τους λόγους που χαρακτηριστηκαν "απόρρητες¨ οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν μεταξύ του ΕΚΑβ & Πυροσβεστικής και της fraport. Προφανώς υπάρχουν κάποια σημεία στις συμβάσεις που το Ελληνικό Δημόσιο δεν επιθυμεί να τα μάθουν οι πολίτες. Αυτο που γνωρίζω ειναι οτι επιβεβαιώθηκε απο βουλευτή τον οποίον ρώτησα, οτι δεν μπορούσε να πάρει αντίγραφο των συμβάσεων απο τη Βουλή όπου επικυρώθηκαν και ούτε γνωριζε ο ίδιος τους λόγους. Μονο και μόνο αυτό νομίζω οτι αρκεί για να μας κάνει ολους να ειμαστε ακόμα πιό επιφυλακτικοί οσον αφορά το δημόσιο οφελος του όλου εγχειρήματος.. αν όχι, μπορούμε να γυρίσουμε απο το άλλο πλευρό και να συνεχίσουμε τον υπνο μας !
Στη Διαύγεια αναρτώνται ΟΛΕΣ οι προσφορές σε πίνακα με τα ποσά και την κατάταξή τους, ενώ αμέσως μετά η επιτροπή ανακυρήσσει τον πλειοδότη - μειοδότη... Εννοειται οτι οι υποτιθέμενοι άλλοι 2 μνηστήρες συναίνεσαν σε αυτό... Αν δεν μπορείτε να το δεχτείτε, μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα !!!
 
Airfan είσαι λάθος, στην Διαύγεια ανεβαίνουν πράξεις (αποφάσεις) του δημοσίου. Οι προσφορές ενός ιδιώτη δεν αποτελούν πράξη του δημοσίου. Η νομοθεσία περιγράφει σαφώς ποιες πράξεις είναι υποχρεωτικό να αναρτώνται.

Σταματώ το off topic εδώ και ζητώ συγγνώμη από τα υπόλοιπα μέλη.
 
Το «κάποιον κάπου ρώτησα και μου είπε» δεν αποτελεί απόδειξη.

Η δε λέξη «Απόρρητο» έχει συγκεκριμένη έννοια. Τη γράψατε, σας ρώτησα από που προκύπτει, απαντήσατε με πιρουέτα.

ΟΚ, έχετε κάποιον κάλο με τη Fraport (όπως εγώ με την Boeing :mrgreen: ), το ότι κάθεται κόσμος και απαντάει σοβαρά στα πυροτεχνήματα που πετάτε σάς δίνει θάρρος για να συνεχίσετε. Ίσως αυτό να αποζητάτε εξαρχής.

Ξανά επί της ουσίας, τα έργα στο αεροδρόμιο της Ρόδου είναι γνωστά, τα ποσά ανακοινωμένα, οι ανάδοχοι δημόσιοι και όποιος έχει μισό δράμι μυαλό καταλαβαίνει ποιος κάνει τι και ποιος πληρώνει. Και πάλι καλά που υπάρχει η Fraport διότι σήμερα στο LGRP δεν θα έσταζε απλώς η οροφή, θα είχε γκρεμιστεί το κτίσμα. Και ούτε πιστοποιημένους διαδρόμους θα είχαμε.

Η δε σύμβαση με τη Fraport είναι νόμος του κράτους, αν δεν σας αρέσει, αγωνιστείτε να τον αλλάξετε. Το ακατάσχετο ποστάρισμα, ωστόσο, δεν αποτελεί αγώνα.
 
Airfan είσαι λάθος, στην Διαύγεια ανεβαίνουν πράξεις (αποφάσεις) του δημοσίου. Οι προσφορές ενός ιδιώτη δεν αποτελούν πράξη του δημοσίου. Η νομοθεσία περιγράφει σαφώς ποιες πράξεις είναι υποχρεωτικό να αναρτώνται.

Σταματώ το off topic εδώ και ζητώ συγγνώμη από τα υπόλοιπα μέλη.
πιθανόν να μην έγινα κατανοητός, δεν υποστηρίζω οτι ανεβαίνουν οι προσφορές με τα λογότυπα της κάθε εταιρείας, αλλά η απόφαση της θεσμοθετημένης επιτροπής αξιολόγησης που σε αυτήν αναγράφονται σε πίνακα οι κατατεθημένες προσφορές, εταιρεία με το ποσό και μετά απο κάτω ανακυρρήσεται ο προτιμητέος και οι ημερομηνίες που έχει να αποδεχτεί ή οχι...Μια ματία στη Διαύγεια θα σε πείσει !!
Και εγώ σταματώ το off topic γιατί πολύ τράβηξε !
 
Ωραία, συμφωνούμε όλοι (και αυτοί που απλώς διαβάζουν) ότι σταματάει το off topic. Με το να επαναλαμβάνεται συνεχώς ένα μέλος εναντίον ενός φορέα σε διάφορα topics, με προκατάληψη, κάνει τις συζητήσεις επαναλαμβανόμενες, προβλέψιμες και κουραστικές με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο τέλος εκτός θέματος.
Κλείσαμε το θέμα των έργων της Ρόδου και προχωράμε παρακάτω
 
Top