LGTS-LGAV με την Kuban

• Thread starter Thread starter FlyEmirates
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

FlyEmirates

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Έβλεπα σήμερα στην Βικιπαίδια κάτι για το LGAV και το μάτι που έπεσε στο πεδίο την Kuban. Λειτουργούν πτησεις Fifth Freedom ανάμεσα στον Βενιζελο και το Μακεδονία, για με γελούν τα ματιά μου. Οριστεί το σάιτ: http://en.wikipedia.org/wiki/LGAV#Traff ... statistics

Αγαπητέ FlyEmirates,

δε σε γελούν τα μάτια σου. Πράγματι στη Βικιπαίδια γίνετε λόγος για πτήσεις προς Κρασνονταρ και Θεσσαλονίκη από Αθήνα :!: Με μία σύντομη ματιά στην ιστοσελίδα της Κουμπάν (αν και δεν μπόρεσα να βρω την αγγλική βερσιόν και έπρεπε να χρησιμοποιήσω τις λιψές μου γνώσεις στο ρώσσικο αλφάβητο) δεν φαίνεται να γίνεται πουθενά λόγος για πτήσεις είτε προς Θεσσαλονίκη είτε προς Αθήνα. Δεν το παράτησα όμως... κοίταξα πάλι στη Βικιπαίδια της πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και του Κρασνόνταρ και δεν φαίνονται κάποια δρομολόγια...

Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή το Βικιπαίδια έχει κάποιο λάθος ή προγραμματίζεται να δρομολογηθεί πτήση fifth freedom ανάμεσα σε Αθήνα και Κρασνόνταρ με ενδιάμεση στάση στη Σαλονίκη. :)

Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει ρώσσικα στο φορουμ ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει...

Ευχαριστω πολυ φίλε συνφορουμιτη GrJim.

Η Κουμπαν και να κάνει Fifth Freedom πτησεις SKG-ATH, εγω δεν θα πατουσα πόδι στα Yakolev Yak-42 τους! Παγίδες θανάτου είναι!

Η Kuban πραγματοποιεί ΚΑΘΕ χρόνο charter πτησεις προς Αθηνα και Θεσσαλονίκη. Συνήθως φέρνει 737. Δυστυχώς μεχρι σήμερα δεν κατάφερα να φωτογραφήσω κάποιο από τα αεροπλάνα τους (κυρίως το "ηλιοτρόπιο"). Όσο για το θέμα της 5th freedom, καλύτερα να πάτε για μπάνιο, είναι πιο ρεαλιστικό...

Όσο για τα YAK, δε νομίζεις ότι γίνεσαι λίγο υπερβολικός? έχεις αποδείξεις για την επικινδυνότητά τους? Ξέρεις κάτι για τη συντήρησή τους που δεν ξέρουμε εμείς? Μάχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο ατυχήματα της Kuban, ένα με Αn-26 το 1993 κι ένα με An-24RV το 1995.

Το ηλιοτρόπιο ίσως είναι το πιο όμορφο livery σε αεροπλάνο! Το είχα πετύχει πέρυσι, αλλα είμουν απασχολημένος προσπαθόντας να φωτογραφησω ένα Boeing 757 της Thomas Cook :wall: . Όσο για τα Yak-42, έχω ανεβεί 2 φορές σε αυτα, και μόνο που δεν πέθανα απο την τρομάρα μου! Ετριζε, κουνουσε υπερβολικά, και ήταν τόσο στενόχωρο!!! Ας μην ξεχνάμε το περιστατικό με το Yak-42 της Aerosvit στην Πιερία...!

Αγαπητέ, το Planespotting είναι σοβαρή υπόθεση. 757 βλέπεις παντού, το "ηλιοτρόπιο" δεν έρχεται κάθε μέρα...

Επιπλέον, το ηλιοτρόπιο ΔΕΝ είναι το πιο όμορφο livery, το Wulula Dreaming είναι... (πάνω στο πιο όμορφο αεροπλάνο).

Επίσης, και πίστεψέ με, ΑΝ ποτέ άνοιγε τέτοιο δρομολόγιο, θα ήμουν στην πρώτη πτήση, ΟΠΟΙΟ και να ήταν το κόστος... :mrgreen:

Πέρυσι ήταν όταν είχα προτοαρχίσει το Plane Spotting, και ήθελα να να βγάλω απο την μέση όλα τα κοινά αεροπλάνα (737,757,767,Α319,Α320,Α321), ώστε μετα να μπορούσα να αφοσιωθώ στα πιο σπάνια. Όσο για το Wunala Dreaming, δεν με τρελαίνει, διότι είναι υπερβολικά πληθωρικό σαν Livery. Απλά, και όμορφα...!

Από το timetable του ΑΙΑ υπάρχουν οι πτήσεις

ATH-SKG GW3040 15:00-15:55 B733 στις 8/10
SKG-ATH GW3039 14:55-15:50 B733 στις 25/10

FlyEmirates":3j2nphzf said:
Ευχαριστω πολυ φίλε συνφορουμιτη GrJim.

Η Κουμπαν και να κάνει Fifth Freedom πτησεις SKG-ATH, εγω δεν θα πατουσα πόδι στα Yakolev Yak-42 τους! Παγίδες θανάτου είναι!

Παρακαλώ FlyEmirates.
Όσο για τα Yak-42 μην αγχώνεσαι, η Κουμπαν τα έχει αποσύρει... μάλλον θα κατάλαβε πόσο επικύνδυνα αεροπλάνα είναι. Μην εμπιστεύεσαι τους Ρώσσους στην αεροναυπήγηση... έχουν την κατάρα των ατυχημάτων. Μέχρι και τα Sukhoi τους πέφτουν :!:

flying Doc":3j2nphzf said:
Όσο για το θέμα της 5th freedom, καλύτερα να πάτε για μπάνιο, είναι πιο ρεαλιστικό...

Όσο για τα YAK, δε νομίζεις ότι γίνεσαι λίγο υπερβολικός? έχεις αποδείξεις για την επικινδυνότητά τους? Ξέρεις κάτι για τη συντήρησή τους που δεν ξέρουμε εμείς? Μάχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο ατυχήματα της Kuban, ένα με Αn-26 το 1993 κι ένα με An-24RV το 1995.

Ποιος ξέρει ίσως βάλουν δρομολόγια.

Όσον αφορά τα ατυχήματα... εντάξει δεν ξέρουμε το πρόγραμμα συντήρησης. Αλλά κάθε τρεις και λίγο ή ένα αεροπλάνο ρώσσικης εταιρίας θα πέσει (βλ. Utair) ή ένα αεροπλάνο ρώσσικης κατασκεύης θα πέσει (βλ. Sukhoi στην Ινδονησία). Τι πρέπει να σκεφτεί δηλαδή ο μέσος επιβάτης ; :|

Τέλως πάντων ας μην βγαίνουμε off-topic!

Το μόνο αξιόπιστο ρωσικό αεροπλάνο στο οποίο έχω μπεί, ήταν ένα Ilyushin Il-96-300 της Cubana de Aviacion. Πέταξα απο Barajas για Αβανα, και ήταν ένα άνετο ταξίδι. Τίποτα το Ιδιέταιρο. Η επιστροφή με Iberia ήταν πολύ καλυτερη...