LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πηγα ειδα το 5R-EJA. Δεν εχει το livery της air Madagascar αλλα της tsaradia. Και ανακάλυψα αργότερα οτι οντως της tsaradia ήταν απλα στο flightradar 24 δεν ειχε ανανεωθεί σιν το οτι η φωτογραφία ειναι απο το 2019.

Η Tsaradia είναι θυγατρική της Air Madagascar και κάνει δρομολόγια εσωτερικού. Το γιατί ήρθε εδώ δεν μάθαμε και ούτε το πότε φεύγει, μιας και τις επόμενες δύο μέρες δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα.

Αν κρίνω απο τον προορισμό MGL ειτε παει για συντήρηση είτε για αλλαγή ιδιοκτησίας. Στο MGL κανουν συντήρηση και παρκαρουν ATR γενικά.

Αλλη μια αυξησούλα 2,5 ευρώ στα Τέλη επιβατών πέρασε στα ψιλά, χωρίς καμμία ενημέρωση ή Δελτίο Τύπου απο τη Fraport.... Υστερα απο την περσινη αύξηση κατά 1 ευρώ που ανέβηκε στα 16, τώρα απο 1/4/2024 ανέβηκε στα 18,5....Ενα καφέ ακόμα στους γερμανούς επενδυτές, κερνάμε λέμε !!

H αύξηση δεν είναι ενιαία σε όλα τα αεροδρόμια της Fraport?

Υπάρχει Δελτίο Τύπου και νομίζω υπάρχει και μια λογική αν σκεφτούμε τις αυξήσεις γύρω μας. Τώρα αν τα 2.5Ε είναι αντιπροσωπευτικά, δεν έχω κάνει τον υπολογισμό αλλά φαντάζομαι όσοι πετάνε δεν θα αλλάξουν γνώμη για τα 2.5Ε ανα αναχώριση. Μια μέρα αργείς να το κλείσεις και πληρώνεις αδιαμαρτύρητα το 25αρι αύξησης.

Οι αυξήσεις ρυθμίζονται από την σύμβαση παραχώρησης, άρθρο 28.4.3 σελ 197/198.
Φταίει και η Fraport προφανώς, δεν έπρεπε να την υπογράψει! :mrgreen:

H αύξηση δεν είναι ενιαία σε όλα τα αεροδρόμια της Fraport?
έχω δει αρκετές διαφορές στις χρεώσεις ανα αεροδρόμιο.. πχ, στο Ακτιο χρεώνανε(δεν έχω δει σήμερα) φώτα πίστας αν ειχες κίνηση μετά τη δύση...ενώ σε άλλα αεροδρόμια δεν ειχε τέτοια χρέωση ... επίσης διαφορετικές χρεώσεις security κλπ !

Εάν δεν υπάρχει ενιαία πολιτική τελών τότε δημιουργείται ανισος ανταγωνισμός..Δεν είναι το ίδιο στη Ρόδο που έρχονται δέκα δέκα οι εταιρείες με το Μακεδονια που αγκομαχαει να κρατήσει δύο δρομολόγια..Κι άλλο που δεν θέλει ο Μιχαλάκης να βρει πάτημα να κόψει κ άλλα