LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Εδώ και μια ώρα περίπου όλες οι πτήσεις προς SKG, κάνουν holding και divert (RYR / A3 σε ΑΤΗ, Wizz μάλλον για KVA. Δεν πρέπει να είναι λόγω καιρού. Οι συνθήκες είναι καλές...
 
Ξεκίνησε η χρήση του σήμερα. Μήνες είχα να ακούσω αεροπλάνο πάνω από το σπίτι μου, μόνο κατι ξεμπαρκες της Turkish περνούσαν.
(Καλή ησυχία είχαμε :) )
 
Last edited:
Πετάνε λίγο περίεργα σήμερα ή είναι ιδέα μου;
 

Attachments

  • IMG_20210807_235433.jpg
    IMG_20210807_235433.jpg
    474,3 KB · Προβολές: 25
  • IMG_20210807_235504.jpg
    IMG_20210807_235504.jpg
    808,4 KB · Προβολές: 26
Ξερει κανεις να μου πει γιατι: 1. Τους επιβατες απο Ελβετια τους στιβαζουν με Τουρκια, Ρωσια, Η.Β. στον παλιο χωρο αφιξεων ενω ειναι χωρα Σενγκεν; 2. Γιατι κανουν ελεγχο εξω απο το κτιριο; Δλδ αν εχει 40 βαθμους ή βρεχει τους αφηνουν εξω μεχρι να ελεγξουν χαρτια; 3. Το χαλι το μαυρο που εχει ο παλιος χωρος αφιξεων ετσι θα τον αφησουν; Αυτη ηταν η ..αναβαθμιση, ανακατασκευη ; 2Χ2 με δυο μινι τουαλετες και 2-3 ιμαντες, με επιβατες απο διαφορετικες πτησεις ολοι μαζι ο ενας πανω στον αλλον;
 
Αυτό με τις αφίξεις από Ελβετία είναι όντως βλακεία. Νομίζω ότι είναι λόγω τελωνειακού ελέγχου, αφού η Ελβετία είναι μεν Schengen, αλλά όχι ΕΕ. Αν και δεν γνωρίζω άλλο αεροδρόμιο που έχει τέτοια λογική. Και πολλοί επιβάτες έρχονται ΕΕ-ZHR-SKG, ενώ στις πτήσεις από MUC/AMS/CDG κλπ. έχεις αρκετούς επιβάτες από ΗΠΑ κλπ., και υπάρχει τελωνείο κι εκεί.

Το μόνο καλό είναι ότι δεν είσαι στη σειρά με τους επιβάτες εκτός Schengen που πρέπει να περάσουν από έλεγχο διαβατηρίων (και υποθέτω ότι εκεί γίνεται και ο έλεγχος του PLF κλπ.), αλλά χρησιμοποιούν τη διπλανή πόρτα, δηλ. όπου παλιά ήτανε όλες οι πτήσεις Schengen.

Και γενικά, δεν έχει και τόσες πολλές πτήσεις από τρίτες χώρες. Στις αφίξεις Schengen είναι πολύ περισσότερες και – κατά τη δική μου εμπειρία – ποιο συχνά ουρές στον έλεγχο PFL. Ακόμα εάν έχουν ανοιχτά όλα τα ταμεία, σε κάποιες ώρες με πολλές αφίξεις εκεί γίνεται χαμός.

Αυτό που όμως απορώ είναι τα δειγματοληπτικά τεστ. Αν έρχεσαι με πτήση από Ελβετία, σε στέλνουν σε τεστ, και λίγο πριν από σένα έφτασαν πτήσεις από Ρωσία κλπ. (που ελέγχουν όλους τους επιβάτες….). Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν μου έτυχε.
 
Καλημέρα,
Μια ερώτηση: γιατί χρησιμοποιείται (αποκλειστικά; ) ο 16/34 τις τελευταίες μέρες;
 
Έχω κι εγώ την ίδια απορία και μπήκα με την ελπίδα να βρω την απάντηση. Γιατί χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο 16/34;
 
Γιατι, μας χαλαει; Εδω καναμε αμαν να δουμε κανα αεροπλανο πανω απτα σπιτια μας...
 
Δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά. Σε μεγάλο βαθμό ναι.
Υπάρχουν αρκετές αναχωρήσεις από τον 28 αλλά και μερικές προσγειώσεις στον 10.
 
Top