τα έργα γινονται μετά τις παρατηρήσεις της EASA το 2014....Τα αεροδρόμια δοθηκαν το 2017.. ενα χρόνο πρίν γράφτηκε η σύμβαση παραχώρησης και μεσα σε αυτήν προβλέφθηκε οτι πρεπει να γινουν τα εργα ώστε να πιστοποιηθουν τα αεροδρόμια και βέβαια το κόστος αναλαμβάνει το ελληνικό Δημόσιο ( Κανείς δεν χρεώνει τους τρισκατάρατους ιδιώτες για αυτό). Προφανώς έψαχναν να βρούν χρηματοδότηση, που τελικά ήρθε απο το Ταμείο Ανάκαμψης... όπως έκανε και η Fraport που έψαχνε για δάνεια και έπαιρνε συνεχώς αναβολές ώστε να καταθέσει το αναγκαίο κεφάλαιο και να αναλάβει τη διαχείριση των 14 α/δ...
Παρεπιπτόντως , τα εργα αυτά ΔΕΝ αφορούν τη Θεσσαλονίκη, αλλά τα υπόλοιπα 13 α/δ.
Αλλωστε και άλλοι συμμετέχοντες εχουν αναφερθεί σε κακής ποιότητας έργα στο Μακεδονία, τριτοκοσμικές συνθήκες κλπ..η κάνω λάθος ?? Δημοσιεύματα και φωτογραφίες που βλέπουμε κατα καιρούς, δεν δικαιολογούν τα εκατομμύρια που υποτίθεται δαπανά η εταιρεία.
Οσον αφορά τα ρεκόρ κίνησης που αναφέρει η Fraport για το Μακεδονία, να της πεί κάποιος οτι ΟΛΑ τα ελληνικά αεροδρόνια, κυρίως τα κρατικά έσπασαν ρεκόρ το 2024.. Μη ξεχνάμε οτι μετά την Αθήνα, το δεύτερο σε κίνηση ειναι το Ηράκλειο, που παραμένει κρατικό και τα έσοδα του χρηματδοτούν την κατασκευή του Καστελλίου, ενω αυτο παραμένει σε μαύρο χάλι, παρόλες τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο.
Αν δούμε αύριο κάποιες μειώσεις στις υπέρογκες χρεώσεις, θα ειναι λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού (σήμερα η Σόφια, αυριο ίσως η Αυλώνα, που ειναι περίπου ιδια απόσταση), σιγουρα όμως δεν θα ειναι λογω των καλών προθέσεων της εταιρείας να προωθήσει τον ελληνικο΄τουρισμό, αλλά να διασφαλίσει τα σημερινά ετήσια μερίσματα στους μετόχους της !