Livery Olympic Air

• Thread starter Thread starter manos_p
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ειναι μικρο το σημα,οι κυκλοι ειναι τετραγωνοι,η σημαια δεν κυματιζει,ο παρθενωνας επρεπε να ειναι καπου στο αεροπλανο,το μπλε δεν ειναι το ιδιο μπλε που εχει η θαλασσα....σταματηστε την γκρινια επιτελους,το νεο livery μια χαρα ειναι,κραταει την ταυτοτητα της οα και δεν ειναι το ιδιο με καποια αλλη εταιρια,δεν γινεται στα 10 σχολια τα 11 να ειναι αρνητικα,και εχω την εντυπωση αν επιλεγοταν οποιοδηποτε αλλο livery απο τα 124396141928645 που πηραν μερος στο διαγωνισμο , οι αντιδρασεις θα ηταν οι ιδιες.

Re: Olympic Air A319/A320

Ας ελπίσουμε ότι διαβάζουν το τί λέγεται εδώ μπάς και διορθώσουν τα άσχημα τμήματα του Livery.................

tassos76":1qiyzt9e said:
Είμαι ο μόνος που πιστεύω οτι αν είχαν κάνει το διαγωνισμό σε νηπιαγωγεία της χάρας θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα? Δεν βρίσκω τίποτα το ωραίο στο καινούριο livery, οι κύκλοι παραείναι μικροί, η κλασσική σημαία μπήκε πίσω από το OLYMPIC και είναι μια παραφωνία, γενικά μου δίνει την εντύπωση της προχειροδουλειάς.
Δεν εισαι καθολου μονος!!!
Αυτο που ειδα κι εγω δεν μου αρεσε καθολου, πολυ προχειρο!!!
Απο οτι φανηκε ολος ο διαγωνισμος ηταν καθαρα μονο για διαφημιση και τιποτα αλλο!!!
Kι οπως ειπαν και αλλοι που το το περιβοητο 3D?......
Δεν γκρινιαζουμε, απλα να λεμε τα πραγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!!!

mxnk":10gqbi4g said:
Θα συμφωνήσω με τον seven4seven. Όλο το concept φαίνεται απαρχαιωμένο. Λάθος τοποθετημένοι οι κύκλοι, μικρότεροι σε μέγεθος, χάθηκε το 3D, χάθηκε το "air"... τι να πω, και γ**ώ τα Marketing! Εγώ δε βλέπω καμία πινελιά εκσυγχρονισμού. Αυτό βέβαια είναι η μια άποψη. Το μόνο που εύχομαι είναι να μη δω τη γραμμή στο Airbus από μπροστά και να είναι σα να έβγαλε μουστάκια το 319!!!! Εκεί θα έχει γέλιο!

Τέλος πάντων, ελπίζω να είναι καλοτάξιδα τα νέα αεροπλάνα της Ολυμπιακής των 5 Ηπείρων (που λέει και ο Βγενόπουλος) και περιμένω με ανυπομονησία να δω (και να ψηφίσω αν χρειαστεί) το 65% του πτητικού έργου που θα αναλάβει η Olympic Air.

To Airways, Airlines, Air, ποτέ δεν έμπαινε δίπλα στο Olympic! Ανέκαθεν, μόνο Olympic (και Ολυμπιακή παλιότερα) γράφανε τα Α/Φ!

Μόνο οι κύκλοι είναι μικρό μείον, κατά τα άλλα το γυαλιστερό και μοντέρνο livery σε συνδιασμό με το ότι διατηρεί το παλιό λογότυπο και τη γραμματοσειρά σε πιο σκούρο χρώμα είναι πολύ ωραίο! Και οι κύκλοι τώρα που τους βλέπω είναι πιο μοντέρνοι-μίνιμαλ σε σχέση με το παλιό της ΟΑ που έπιανε όλη την ουρά! Ή θα έπρεπε να τους κάνουν oversized ώστε να βγαίνουν έξω (όπως κάνουν διάφορες loco τώρα τελευταία που είναι της μόδας) ή να τους κάνουνε πιο μικρούς που δεν το έχει κάνει καμιά άλλη αεροπορική εταιρεία έως τώρα... Δικιά τους είναι η εταιρεία, ό,τι θέλουν κάνουν. Πάντως εμένα δεν με χαλάει...

Belavia":oqthvu8i said:
Εμένα με απασχολεί ότι στην φωτογραφία του νέου αεροπλάνου που έβαψαν, δίπλα από την μπροστινή πόρτα υπάρχουν τα γράμματα ΟΑ και η σημαία της Ε.U. τι έγινε η Ελληνική σημαία; Μην μου πείτε ότι το στυλιζαρισμένο σύμβολο δίπλα από το OLYMPIC είναι η Ελληνική σημαία; Εγώ την σημαία την ξέρω αλλιώς, η Α3 πως έχει και τις δύο σημαίες. Μπράβο…καλή αρχή….

Η ελληνική σημαία έχει δύο εκδοχές, μία μόνο με τον σταυρό και μία με τις γραμμές, η δεύτερη έχει καθιερωθεί πλέον ως εθνική σημαία χωρίς όμως να σημαίνει ότι η παλιά ξεχάστηκε. Επίσης, υπάρχει και η επιστήμη της σημαιολογίας (vexillology στα αγγλικά) και εκεί θα δείτε ότι το ελληνικό pendant (η επίσημη ελληνική τριγωνική σημαία που κρεμάνε τα σκάφη, πολεμικά και μη και άρα και τα αεροσκάφη λοιπόν) είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται να κυματίζει δίπλα στο Olympic, δηλαδή ένα τριγωνικό σημαιάκι με τον σταυρό. Ανέκαθεν από δημιουργίας του ελληνικού κράτους και της ελληνικής σημαίας, αυτό το σημαιάκι κρεμούσαν στον στολισμό τους τα ελληνικά πολεμικά και εμπορικά πλοία, όταν ήθελαν να στολιστούν! Προσωπικά το θεωρώ πολύ έξυπνο εύρημα που τιμά και την ναυτική παράδοση του τόπου μας και υπάρχει στα αεροπλάνα της ΟΑ πριν αναλάβει η MIG οπότε είναι ιδέα κάποιου παλιού! Αντίθετα, η ΕΕ δεν έχει ναυτικό στολιστικό σημαιάκι (pendant), οπότε το να κοτσάρουμε δίπλα σε μια ιστορική μορφή της ελληνικής σημαίας που τιμά την ελληνική ναυσιπλοϊα και κατ'επέκταση και την αεροπορία, ένα παραλαγμένο σημαιάκι της ΕΕ, δεν είναι σωστό με βάση την επιστήμη της σημαιολογίας. Οπότε, προφανώς στο νέο livery βρέθηκε κάποιος άνθρωπος που ξέρει από σημαίες και διόρθωσε αυτή την παρέκκλιση!

Αναφορικα΄με του κύκλους που τόσο πολύ φαίνεται να ενοχλούν, με μια γενικότερη ματιά, μην περιορίζεστε στο κάθετο σταθερό, η μπλέ περιοχή καλύπτει όλο το πίσω μέρος του αεροσκάφους. Είναι ένα μεγαλο τρίγωνο που στο τέλος του καταλήγει στους κύκλους. Εγώ βρίσκω πάρα πολύ ωραίο τον τρόπο που προσαρμόστηκε το λογότυπο στην ουρά, έχει πιο πολύ τέχνη μέσα από το απλά να κοτσάρεις 6 κύκλους μέσα στην ουρά. Επίσης για το 3D καλύτερα ας το πετάξουν και από το επιλεγμένο λογότυπο, είναι πολύ 90s "εικαστικά" κάτι τέτοιο.

Ας μην είμαστε τόσο αρνητικοί!
Το νέο livery είναι σαφώς ανώτερο και πιο μοντέρνο από το τωρινό (παλαιολιθικό)! Σε συνδυασμό και με τα νέα Airbus (αλλά και τα Dash),
βλέπουμε επιτέλους κάτι καινούριο! Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω με κάποιο φίλο που ανέφερε πως θα ήταν ενδιαφέρον να φαινόταν μόνο μέρος των κύκλων,
κατά τα πιο μοντέρνα πρότυπα!
Και για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά, το νέο livery συναγωνίζεται επάξια αυτό της Aegean :wink:

Fxxxr":27btvhby said:
Για να είμαστε σωστοί οι κύκλοι ΔΕΝ είναι ανάποδα. Ούτε λάθος είναι, στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί και οι δυο προσανατολισμοί όπως έχει αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ μερικούς μήνες πριν
Επίσης, νομίζω ότι με την πάροδο των χρόνων έχει αλλάξει και ο τρόπος που εμφανίζεται το λογότυπο στην ουρά των αεροπλάνων. Στα παλαιότερα αεροπλάνα, π.χ. DC-3, DC-4 κ.τ.λ., το λογότυπο ήταν κάθετο με τους τέσσερις προς το πίσω μέρος της ουράς και τους δύο μπροστά. Στα μεταγενέστερα (αρχής γενομένης από τα Β707 νομίζω) και στα σημερινά, είναι οι τέσσερις κύκλοι προς το μπροστινό μέρος της ουράς και οι δύο προς το πίσω, και το όλο σήμα είναι διαγώνιο ακολουθώντας την κλίση του μπροστινού τμήματος του ουραίου πτερυγίου.
εδω. Google πχ "olympic dc-4" και θα το δειτε. Φυσικά μπορεί να μην αρεσει σε κάποιους οι ολους αλλα δεν ειναι πρωτάκουστο. Αλλα αμα το κοινό σου γουστάρει ρετρό σήματα, ρετρό στολές και πηγαίνει καθε χρόνο συναυλία scorpions :P γιατί να μην κάνεις και ρετρό τοποθέτηση. Προσωπικά νομίζω οτι ειναι ενα αξιοπρεπές livery για να βάψεις το πιο απρόσωπο αεροσκάφος του κόσμου (γνωμη μου) αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι και νροπη δεν θα μείνει και κλασικό.

Νομίζω όμως πως δεν είναι τυχαίο πως ο γνωστός προσανατολισμός επικράτησε. Να και μια φωτό του DAG

https://shop.slidecorner.ch/images/NS0411r.jpg

Τόσο η γραμματοσειρά (η φορά των "ακίδων" των γραμμάτων), όσο και ο προσανατολισμός των κύκλων είχε να κάνει με το από που φυσάει ο αέρας όταν πετάει το αεροπλάνο. Φανταστείτε τα γράμματα και τους κύκλους σαν μια σημαία που τη φυσάει ο άνεμος και πηγαίνει "προς τα πίσω". Αυτό είναι κάτι που όπως φαίνεται δεν έλαβαν υπ' όψιν στο νέο σχεδιασμό και χάθηκε. Προσωπικά, το προτιμούσα πολύ περισσότερο από το νέο livery μιας και σε αυτό μου μοιάζουν όλα ανάποδα...