Livery Olympic Air

• Thread starter Thread starter manos_p
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
παιδια αν το εχετε προσεξει στην παλια γραμματοσειρα της ολυμπιακης η οποια ειναι σχεδον ιδια με την σημερινη υπαρχουν ουσιαστικα 2 εκδοχες. σαν να λεμε 2 γραμματοσειρες αναλογα με την πλευρα του αεροσκαφους. στην καθε πλευρα οι ακιδες "φευγουν προς τα πισω" κατα την αντιθετη πλευρα κινησης του αεροπλανου. Με λιγα λογια το ιδιο γραμμα εχει διαφορετικη γραμματοσειρα . αυτο δειχνει το ποσο σοβαρα ειχαν ασχοληθει με την σχεδιαση της γραμματοσειρας εκεινη την εποχη. στο νεο αεροσκαφος ομως δεν τηρειται αυρος ο κανονας. στην αριστερη πλευρα οι ακιδες δεν μοιαζουν να τις παρασυρει ο ανεμος.πανε συμφωνα με την κινηση του αεροσκαφους που μοιαζει μη λογικο. λεπτομερειες θα μου πειτε........οκ. αυτη ομως κανει τη διαφορα.

Τρομερός ο συγχρονισμός μας και μάλιστα για την ίδια ακριβώς παρατήρηση. Δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια πάντως...

κριναγορα με προλαβες......νομιζα οτι μονο εγω το ειχα παρατηρησει αυτο. παλιοτερα ειχα κανει κανει στο φορουμ την ιδια παρατηρηση παρατηρηση......αλλα οκ ποιος να ασχοληθει με λεπτομεριες......εδω πρεπει να λες χοντραδες του τυπου "αισχος η νεα γραμματοσιερα......μου ερχεται να κανω εμετο"......για να προκαλεσεις ετνυπωση

Προκληθηκε/δεν προκληθηκε εντυπωση,basilis1,απο τις χοντραδες, εμενα λιγο μ ενδιαφερει. Τη γνωμη μου ειπα (αν μου το επιτρεπεις, δηλαδης). Δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε και ολοι, αλλα οχι και να λεμε τη γνωμη του αλλου "χοντραδα".

Φχαριστω.

Νομίζω πως τα καινούργια χρώματα έχουν στηθεί σύμφωνα με τη κατεύθυνση του νέου λογότυπου.
Δηλαδή, υποθέτω πως τα έβαλαν με τη λογική να είναι στημένα στη δεξιά πλευρά του αεροπλάνου όπως είναι
και το νέο λογότυπο, ακριβώς στο ίδιο στήσιμο και την ίδια φορά (διακρίνεται στη φωτό του SX-OAK),
το οποίο αν το δεί κανείς "γραφιστικά" κολάει και η δεξιά πλευρά εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό.
Η αριστερή πλευρά μάλλον έχει στηθεί σαν αντικατοπτρισμό της δεξιάς για να διατηρεί συνολικά την ίδια
αεροδυναμική (ελπίζω να βγαίνει νόημα και να μην το έκαψα τελείως!).
Όπως και να έχει προσωπικά μ'αρέσει και νομίζω πως είναι ευχάριστη αλλαγή! Ελπίζω να μην το αλλάξουν σύντομα!

θεωρω οτι καλως διατηρησαν την υπαρχουσα γραμματοσειρα την οποια απλα ανανεωσαν λιγακι καμπυλωνοντας λιγο τις ακιδες. Απλα θα επρεπε να προσεξουν την φορα τους αναλογα με το σε ποια πλευρα του αεροπλανου βρισκονται( οι μυτουλες των γραμματων σε καθε περιπτωση θα πρεπει να φευγουν προς τα πισω και οχι προς τα μπροστα ,οπως ειναι λαθεμενα στην αριστερη πλευρα, για να δινουν την εντυπωση οτι τις παιρνει ο αερας). οι κυκλοι συμφωνω οτι θα επρεπε να ειναι λιγο μεγαλυτεροι ή ακομη και να υπερκαλυπτουν το ουραιο πτερυγιο συμφωνα με την μοντερνα σχεδιαση. γενικοτερα το λιβερι ειναι πετυχημενο αρκει να προσεξουν αυτες τις λεπτομεριες. Την γραμματοσειρα δεν την θεωρω ξεπερασμενη. Στο κατω κατω μπορει κανεις να διανοηθει εταιριες με ισχυρα brand name στην αγορα να αλλαζουν το σημα κατατεθεν τους??? Φανταζεστε την coca-cola να αλλαζε ποτε την γραμματοσιερα της?
Δεχομαι τις αποψεις ολων. εκφραζω και εγω την δικη μου χωρις υπερβολες.

Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη γύρω από το rebranding την οποία φυσικά και δεν ακολούθησαν. Η Coca Cola δεν έχει λόγο να αλλάξει τη γραμματοσειρά της. Η ΟΑ κατά τη γνώμη μου το χρειαζόταν για να ξεφύγει λίγο από το παρελθόν της...

Anyway θα συμφωνήσω ότι επιτέλους τα αεροσκάφη θα έχουν ενιαίο livery και αυτό είναι κάτι ωραίο για την εταιρεία

Το καινούργιο livery είναι πολύ ωραίο! Επιτέλους η αλλαγή που περιμέναμε! (Οι κύκλοι βέβαια έπρεπε να είναι πιο μεγάλοι...)

Καλησπέρα. Προσωπικά το καινούριο livery το βρίσκω όμορφο. Φυσικά θα μπορούσε να ειναι ομορφότερο και φυσικά οι κύκλοι έπρεπε να ειναι μεγαλύτεροι. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα το διορθώσουν. Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον είναι να βλέπαμε πως θα ήταν το υπάρχον livery, ελαφρώς ανανεωμένο, δηλαδή ενα πιο σκούρο μπλε και οχι αυτο το ξεθωριασμένο, και ένα λευκό καθαρό και γυαλιστερό (κι όχι όπως είναι τωρα...). Πιστεύω θα ήταν πολύ ομορφότερο από το καινούριο. Anyway, πιστεύω ότι το livery είναι το τελευταίο που έβλαψε την ολυμπιακή οπότε καλοτάξιδη η νέα εταιρεία.