Θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα σε όλους όσους (σε όλα τα γένη) παρακολουθούν το παρόν θέμα και αφού λάβω τις απαντήσεις από όλους, να λάβω κι εγώ θέση:
1. Γιατί πιστεύετε ότι ένα δρομολόγιο όπως π.χ. το Αθήνα-Νέα Υόρκη θα έπρεπε να εκτελείται από ελληνικό αερομεταφορέα; τι θα προσέφερε αυτό περισσότερο στην ταξιδιωτική σας εμπειρία και αυτή των συνταξιδιωτών σας;
2. Αν αναλάμβανε η Aegean ή άλλος ελληνικός αερομεταφορέας αυτή τη διαδρομή, τι θα αναμένατε από αυτόν; τι είστε διατεθειμένοι να συνεισφέρετε ώστε η σύνδεση να είναι σταθερή, ασφαλής, οικονομική με την έννοια του δεν επιβαρύνει κανέναν ώστε να μη δημιουργούνται δυσβάσταχτα χρέη ή υποχρεώσεις; αν χρειαστεί να αποχωριστείτε αγαπημένα σας πρόσωπα ή αντικείμενα για να στηθεί η σύνδεση θα συμφωνούσατε;
3. Έχετε αρκετή υπομονή μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα;
Να απαντήσω και εγώ λοιπόν.
1. Θα μου άρεσε γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν year round, ενώ τώρα μόνο η Emirates πετάει 12 μήνες τον χρόνο. Άρα περισσότερες επιλογές στην ώρα αναχωρησης και άφιξης κομμένη και ραμμένη για το ελληνικό κοινό και όχι για ένα από τα “waves” της Emirates στο DXB. Αυτό θα έδινε και περιθώρια καλών ανταποκρίσεων για άλλους προορισμούς εντός ΗΠΑ, κάτι που μάλλον δεν είναι και τόσο εφικτό με την πολύ βραδινή άφιξη της Emirates στο EWR.
Θα μου άρεσε επίσης η πιθανότητα ενός year round για το JFK αντί του EWR, όπως επίσης ένα ελληνικό προϊόν με ελληνόφωνο πλήρωμα. Και θεωρώ επίσης πως αν η Aegean προσφέρει την ίδια ποιότητα, συνέπεια και αξιοπιστία στα μακρινά δρομολόγια όπως και στα κοντινά, θα «φάει» για πρωινό τις αμερικανικές και θα γίνει «carrier of choice».
Μου αρέσει, επιπλέον να κάνω πράγματα για την χώρα μου, όπως και να πληρώνω τους φόρους που μου αντιστοιχούν ή να αγοράζω ελληνικά προϊόντα εκεί που η σχέση τιμής/ποιότητας το δικαιολογεί ( ναι ξέρω, θα τα ακούσω ) . Τα μακρινά δρομολόγια θα μεγαλώσουν την Aegean και θα φέρουν έσοδα στην ελληνική οικονομία ( λέγε με συνναλαγμα ). Έχουμε συνειδητοποιησει ότι η Aegean αποτελεί το 1% του ελληνικού ΑΕΠ;
2. Θα περίμενα ασφάλεια, βολικα ωράρια, λογικές τιμές με αρκετές προσφορές, ενα καλό προϊόν μακρινών πτήσεων και την φιλική εξυπηρέτηση που απολαμβάνουμε τώρα στα υπόλοιπα δρομολόγια της Aegean.
3. Δεν ξέρω γιατί να έχω υπομονή εγώ. Αν βάλει μακρινά δρομολόγια η Aegean αργά ή γρήγορα θα τα τιμήσω. Υπομονή θα χρειαστεί η Aegean επειδή αυτή θα βάλει τα λεφτά της, και ακόμη και αν επιτύχει το εγχείρημα ( πράγμα πολύ πιθανό αν λάβουμε υπόψην την μέχρι ως τώρα πορεία της ) , θα πρέπει να θυμάται το ρητό:
Rome wasn’t built in a day…