LOST @ IBERIA

• Thread starter Thread starter Sunshine
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Sunshine

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
lgal
Ιδιαίτερα προβληματισμενος "βγήκα" από την τελευταία εκπομπή του σταθμού Alter "Φως στο τούνελ" .Πολύ συνοπτικά, έκανε λόγο για κάποιον που ξεκίνησε από την Ρόδο με προορισμό τη Λίμα του Περού. Κάπου στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τα ίχνη του χάνονται. Πέταξε στο σκέλος για Αθήνα με ΟΑ ενώ το υπόλοιπο θα γινόταν με Iberia μέσω Μαδρίτης. Τίθονται αμείλικτα τα θέματα :

1) Είναι δυνατό κάποιος να χαθεί στο Βενιζέλος, (αν δεν το θέλει ο ίδιος) ?? Ή ακόμη χειρότερα , να πάθει κάτι και να μην το καταλάβει κανείς ?? (Ήταν νωρίς το πρωί όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Το αεροδρόμιο στα Low του. (Μην ξαναδω την ταινία terminal δεν θα τ' αντέξω) .
2) :arrow: Το πιο σοβαρό απ΄ όλα Στην εκπομπή έγινε ιδιαίτερα λόγος , ότι παρότι ο επιβάτης που αναζητούσαν δεν έφτασε ποτέ στην Μαδρίτη για να πάρει την ανταπόκριση για Περού , έφτασε όμως η βαλίτσα του!!! Ειδικά μετά την 11 Σεπτ. και ειδικά η Iberia (με το μείζον θέμα της τρομοκρατίας στην Ισπανία) κρίνεται ανεπίτρεπτο να άφησε να συνέβει κάτι τέτοιο. Οι κανονισμοί ως προς αυτό είναι ιδιαίτερα αυστηροί , δεν μπορεί να ταξιδέψει αποσκευή χωρίς τον επιβάτη !! Εφόσον διαπίστωσαν ότι ο επιβατης δεν επιβιβάστηκε ποτέ, θα έπρεπε άρδην η αποσκευή να απομακρυνθεί από το σκάφος. Το θεωρώ αυτό που συνέβει ιδιαίτερα σοβαρό... Αν τα πράγματα έγιναν όπως αναφέρονται , είμαστε προ μιας τελείως ανευθυνης και αδικαιολόγητης στάσης της Iberia. :rant: :rant:
3) Θα έπρεπε να φτάσει το θέμα στην δημοσιογράφο Νικολούλη για να φωτιστούν κάπως τα πράγματα?? Γιατί άργησε τόσο πολύ η ενημέρωση προς την οικογένεια , από τις εταιρείες που εμπλέκονται ??? Δηλαδή Ολυμπιακή και Ιμπέρια??? Γιατί η αποσκευή έφτασε ασυνόδευτη στη Μαδρίτη??? Πόσο ευθύνη έχει και η Ολυμπιακή σε αυτό??
4) Είναι δυνατόν με τα νέα μέτρα που εφαρμώζωνται να μην γνωρίζει η όποια εταιρεία ανα πάσα στιγμή , ποιός ταξιδεύει και τι αποσκευές κουβαλά?? Πάνω της η βαλίτσα γράφει : το όνομα κατόχου , το serial number του ticket ,καθώς και το αν πέρασε επιτυχώς τον έλεγχο αποσκευών security control.

αν δεν κανω λαθος απαγορευεται απο την ΙΑΤΑ να πεταξει η αποσκευη χωρις τον επιβατη, αρα το βρισκω απιθανο να εφυγε η αποσκευη μονο.η IB ειναι σοβαρη εταιρια δεν θα το εκανε αυτο.ποιος εχει το handling της IB στο LGAV ?
να σημειωθει ομως οτι ο αγνοουμενος ειχε προβλημα υγειας αρα δεν ξερουμε τι του συνεβει και χαθηκε.
πρεπει να μαθουμε ομως πως εφυγε η αποσκευη χωρις τον επιβατη.

Την εξυπηρέτηση της Iberia στον Βενιζέλο τον έχει η ΟΑ. Θεωρώ απίθανο να έχει συμβεί το εν λόγω περιστατικό. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τους καλύτερους πελάτες της ΟΑ και ταυτόχρονα από τους πιο απαιτητικούς, με αποτέλεσμα να χαίρει άψογης εξυπηρέτησης (το γνωρίζω γιατί έχω εξυπηρετήσει την ΙΒ αρκετές φορές). Είναι μια πολύ σχολαστική εταιρεία σε τέτοια ζητήματα, με αποτέλεσμα να καταγράφονται τόσο οι αποσκευές όσο και σε ποιο κοντέινερ είναι φορτωμένες, άρα είναι πολύ εύκολη διαδικασία να εντοπίσεις και να ξεφορτώσεις αποσκευή χαμένου επιβάτη. Σίγουρα κάτι άλλο έχει συμβεί.

Επειδή αναφέρεστε με το χαρακτηρισμό "απίθανο" στο να πετάξει η αποσκευή και όχι ο επιβάτης, να πούμε εδώ πως σε κάποιες εταιρείες για την τήρηση του on-time performance, υπάρχει περίπτωση η πτήση να φύγει με την αποσκευή αλλά χωρίς τον επιβάτη. Ονόματα δε λέμε, εταιρείες δε θίγουμε..

μα νομιζω απαγορευεται απο την ΙΑΤΑ.τελοσπαντων επειδη εγω πεταω με ΟΑ μου εχει τυχει 2 φορες να εχουμε καθυστερηση επειδη δεν εχει ερθει ο επιβατης και η βαλιτσα του ειναι στο αεροσκαφος ,μαλιστα μου ετυχε και σχετικα προσφατα που πετουσα ΑΤΗ-CDG.και δεδομενου οτι μιλαμε για ΙΒ και οχι για την air pirates ειπα οτι ειναι απιθανο.
εντελως φιλικα :)

jerry":1jxhqdr8 said:
Επειδή αναφέρεστε με το χαρακτηρισμό "απίθανο" στο να πετάξει η αποσκευή και όχι ο επιβάτης, να πούμε εδώ πως σε κάποιες εταιρείες για την τήρηση του on-time performance, υπάρχει περίπτωση η πτήση να φύγει με την αποσκευή αλλά χωρίς τον επιβάτη. Ονόματα δε λέμε, εταιρείες δε θίγουμε..

Επειδή ο συγκεκριμένος κανόνας μου έχει γίνει εφιάλτης, δηλώνω σίγουρος για τον χαρακτηρισμό απίθανο.
Η αναζήτηση αποσκευής, είναι από τις κυριότερες αιτίες καθυστερήσεων των πτήσεων.
Στην ΟΑ, στην Α3 και σε όλες τις άλλες εταιρείες (που τουλάχιστον εγώ έχω εξυπηρετήσει), δεν έχει τύχει ποτέ να φύγει αεροπλάνο με ασυνόδευτη αποσκευή.
Αν υπάρχει άλλος ramp agent στο φόρουμ, ας μας πει την γνώμη του :wink: !

Προφανώς τη συγκεκριμένη πληροφορία δεν την έβγαλα από το κεφάλι μου και προφανώς δε θίγω εσένα ούτε άλλον ramp agent του φόρουμ :great:

Θέλω βέβαια να πιστεύω πως αναφερόμαστε σε μεμονωμένο περιστατικό.

Απλή απορία: όταν δηλαδή "χάνεται" μια βαλίτσα σε αεροδρόμιο, αυτό δε σημαίνει ότι ο επιβάτης ήταν στο αεροπλάνο αλλά η βαλίτσα του όχι; Και όταν η εν λόγω βαλίτσα του παραδοθεί π.χ. την επόμενη μέρα, αυτό δε σημαίνει ότι μπήκε στην επόμενη διαθέσιμη πτήση μόνη της και χωρίς τον ιδιοκτήτη της; :roll: Δεν είναι το ίδιο με αυτό που περιέγραψε ο jerry; Σε όλες τις εταιρίες του κόσμου μπορεί να συμβεί...

Όπως άφησε να εννοηθεί η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη,
που ερευνά την υπόθεση,
στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού ALTER το περασμένο Σάββατο,
ο εξαφανισθέντας αφου έκανε κανονικά check-in στη Ρόδο
και παρέδωσε τη βαλίτσα του,
με σκοπό να την παραλάβει στη Μαδρίτη,
δεν ταξίδεψε τελικά καν για την Αθήνα με την πτήση της Ολυμπιακής,
με την οποία ταξίδεψε η βαλίτσα του...
Αναμένουμε αύριο βράδυ τις εξελίξεις της υπόθεσης...

... το οποίο μας μαθαίνει πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΙΒ και ΟΑ, διαφορετικά δεν εξηγείται ότι έκανε τσεκιν από τη Ρόδο έως τη Μαδρίτη.