"Λουκέτο στην ΟΑ μετά τις εκλογες"

• Thread starter Thread starter georgina
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
tarig_gr":1koi5z12 said:
Αμάν ρε παιδιά. Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος δεν γουστάρει την ΟΑ και οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία για τους Α,Β, λόγους υπάρχουν και άλλες επιλογές. Δεν σας είπε κανείς καλά και σώνει να ταξιδέψετε με την ΟΑ. Δώξα τω θεώ οι πτήσεις κουτσά στραβά βγαίνουν, κόσμος υπάρχει, ουρές στα εκδοτήρια υπάρχει, πληρότητα μέχρι και 100% σε πτήσεις υπάρχει.
Όσοι θέλετε να γεμίσετε την τσέπη του ιδιώτη περάστε δίπλα, είναι ανοιχτά. Από ιδιωτικές εταιρίες δεν έχουμε πρόβλημα, υπάρχουν. Οπότε τραβάτε εκεί όσοι θέλετε και μην μας πρήζετε με την ΟΑ.

Mα τί λογική είναι αυτη???? !!!!!!!!!!!

Λέει κανείς εδώ ότι "δεν γουστάρει την ΟΑ" ????

Τί θα πει "πάτε να πετάξετε με τον ιδιώτη"¨????

Με αυτή την λογική που παραθέτεις έχει φθάσει εκεί που είναι η ΟΑ.
ΔΕΝ ειναι δικό σας "μαγαζί " για να λές ¨αν δεν σας αρέσει έξω από εδώ".

Δυστυχώς μας αφορά ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες αφού εδώ και τόσα χρόνια έχουμε σαν φορολογούμενοι ρίξει αμέτρητα εκατομμύρια στον πίθο των Δαναΐδων που λέγεται ΟΑ.

Αρέσει δεν αρέσει απο την στιγμή που πληρώνω φόρους για να ζεί αυτή η εταιρεία ΈΧΩ λόγο .

tarig_gr":2p0sopn6 said:
Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος δεν γουστάρει την ΟΑ και οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία για τους Α,Β, λόγους υπάρχουν και άλλες επιλογές.... Όσοι θέλετε να γεμίσετε την τσέπη του ιδιώτη περάστε δίπλα, είναι ανοιχτά.
Το πρόβλημα είναι ότι, με την αλλοπρόσαλη κατάσταση δεκαετιών στη συν-διαχείρηση της "ΔΕΚΟ" Ολυμπιακής που είναι "δημόσιου χαρακτήρα" επιβαρυνόμαστε όλοι, είτε την αγαπάμε είτε όχι.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με μια Ολυμπιακή με 100% των μετοχών στο Δημόσιο που θα κοιτάει τη δουλειά της (=αερομεταφορές) και θα βγάζει κέρδη παρέχοντας μια πολύ καλή υπηρεσία. Μάλιστα θα ήθελα να εποπτεύεται ως προς τη διαχείριση χαλαρά από το ΥΠΕΘΟ και όχι από το ΥΜΕ.

Έχω πρόβλημα με την Ολυμπιακή όταν λειτουργεί σαν ΔΕΚΟ, αποτελεί όργανο άσκησης πολιτικής και προίκα του κάθε υπουργού, την φορτώνει το κράτος με υποχρεώσεις για "κοινωνική πολιτική" κάθε είδους απομυζώντας το ταμείο της και μετά, αφού έχουν παραβιάσει τις αρχές του ανταγωνισμού και τρώνε σφαλιάρες από την ΕΕ, το παίζουν αρχαία τραγωδία.

Στο κάτω-κάτω τα σπασμένα τα πληρώνουμε όλοι (ακριβέστερα όλοι οι φορολογούμενοι).

Φίλε aas59 δεν έχεις καταλάβει ότι οι της Ολυμπιακής νομίζουν πως είμαστε όλοι εχθροί της Ολυμπιακής και πως είμαστε όλοι μέλη του αντιεξουσιαστικού σχήματος "θάνατος στις ΟΑ ζήτω η Αιγαίου";;!!!
Και αν είχανε λογική όπως αναρωτιέσαι δεν θα είχε φτάσει το "μαγαζί" τους εκεί που έφτασε. Το βλέπετε όλοι μόνοι σας. Δεν προβάλουν κανένα επιχείρημα μόλις τους παρουσιάζουμε την αλήθεια, αλλά μόνο φωνάζουν και κάνουν αφορισμούς τύπου tarik_gr! Έτσι είναι οι συνδικαλιστές! Φωνές, απεργίες και ανάρτηση πανό!

Θα δείτε πως αν σιγά σιγά τους παρουσιάσουμε και άλλες πικρές αλήθειες θα αναρτήσουν στο φόρουμ πανό με τη μορφή banner!!!
Γι΄αυτό μην το παρακάνουμε! Ας τους αφήσουμε στο λήθαργό τους...

Ο config2 σας έχει μιλήσει με απόλυτα επιχειρήματα. Εγω είμαι νέος στην εταιρία και δεν μπορώ να ξέρω τόσα πράγματα. Όμως αυτή η καραμέλα με την ΟΑ και τα διάφορα ποστ εδω μέσα εναντίον της πρέπει να κοπεί. Σαν απλός εργαζόμενος στην ΟΑ-Υ πρώτη φορά βλέπω μια Τεχνική Βάση Αεροπορικής Εταιρίας που καθημερινά δίνει αγώνα για την άρτια λειτουργία των πτήσεων, να προσπαθεί να αποδείξει οτι αξίζει την θέση που έχει κατακτήσει στην παγκόσμια αγορά και είναι στις υψηλότερες. Αυτά γιατί δεν τα λέτε;
Μια ζωή τα ίδια.
Γίνεται μια καθηστέρηση στις πτήσεις (έστω λόγω καθηστερημένης μηχανικής αποκατάτασης - ακόμα και αν του μηχανικού του βγήκε ο κ*λος) Α & ΟΥ και δεν είναι κατάσταση αυτή, έστω και αν είναι λόγω 100 ελέγχων που έγινε στο αεροσκάφος για την ασφάλειά σας προσοχή στο 100%... Μα όχι, πώς θα κατακεραυνώσουμε την ΟΑ; Για όλα φταίνε το Δημόσιο, οι ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις.
Μόλις γίνεται μια καθηστέρηση απο LH, από EMIRATES από Continental, κτλ μιλάτε; Όχι! Εκεί πίνετε (ή πίνουμε για να μην βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω και δεν το παίζω κάτι της ΟΑ ούτε το θεωρώ μαγαζί μου) το νερό χωρίς μιλιά.
Δυστυχώς ίσως μικρός αλλά μια γέυση των πραγμάτων έχω και κάθε μέρα μέσα στην εταιρία αναπολούμε τις στιγμές που η ΟΑ ήταν μια πλούσια εταιρία. Και εμείς εργαζόμενοι πολίτες είμαστε και μην μας κατακρίνετε έτσι. Και αν μιλάμε πολλές φορές τόσο φανατικά για την ΟΑ είναι γιατί σεβόμαστε το ψωμί που τρώμε.

Κανείς δέν είπε οτι όλοι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ είναι τεμπέληδες και ανίκανοι.Ισα-ίσα,οι τεχνικοί της και τά πληρώματά της ειδικά έχουν μιά από τίς καλύτερες φήμες στην αγορά.

Αυτό που λέμε είναι οτι η ΟΑ θά έπρεπε να λειτουργή μέ όρους ιδιωτικής εταιρείας.Δηλαδή άν έχη ζημίες,νά μήν περιμένη από το κράτος νά τίς καλύψη μέ επιχορηγήσεις,αλλά να παίρνη η διοίκησή της τά κατάλληλα μέτρα-ακόμα και μειώσεις μισθών να κάνη,π.χ.-ώστε να μειωθή το κόστος λειτουργίας της και νά μπορέση να είναι κερδοφόρα.

Λές,αγαπητέ tarig,γιά τον "ιδιώτη" (προφανώς εννοείς την A3).Μήπως άκουσες πουθενά τον κύριο Βασιλάκη να λέη στο κράτος "έχω χασούρα,δώσε μου επιχορηγήσεις";.Εγώ δέν τον έχω ακούσει να το λέη.Αν η εταιρεία του έχη ζημιά,είτε θά βάλη από την τσέπη του γιά να καλύψη τη ζημιά,ή θα πάρη μέτρα ώστε η εταιρεία να τού κοστίζη λιγώτερα και να τού αποφέρη κέρδος.

Ακούστηκε ποτέ η A3 νά κάνη wet-lease αεροπλάνα από εταιρείες που δέν τίς ξέρουν ούτε τά αφεντικά τους,μέ πληρώματα που κανείς δέν ξέρει ποπύ και πώς εκπαιδεύτηκαν,γιά να βγάλη το πτητικό της πρόγραμμα;

Μιλάς γιά "καθυστέρηση από LH,Εμιράτους κλπ".Εγώ δέν έχω ακούσει ποτέ τίς εταιρείες αυτές να ακυρώνουν δεκάδες πτήσεις κάθε μέρα καί μάλιστα σέ περίοδο τουριστικής αιχμής.

Φυσικά η ΟΑ ήταν κάποτε "πλούσια εταιρεία".Πότε;Επί Ωνάση,φυσικά.Τόσο πλούσια μάλιστα που φρόντιζε να στέλνη στά πληρώματα που έλειπαν στο εξωτερικό στίς γιορτές από ένα ή δυό μέλη τής οικογένειάς τους γιά να μήν νιώθουν μόνοι τους εκείνες τίς μέρες.Δέν αναρωτιέσαι,αγαπητέ tarig,πώς έγινε και η εταιρεία αυτή κατάντησε έτσι όπως είναι σήμερα;Θά καταντούσε έτσι άν είχε παραμείνει στην ιδιοκτησία τού Ωνάση και τών απογόνων του;

Έχεις δίκιο. Εγω από την μεριά μου όπως και σχεδόν όλη η ΟΑ-Υ (Τεχνική Βάση) θα συνεχίσω να δίνω τα μέγιστα γιατί αυτή η εταιρία με πήρε και φιλοδοξώ με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της να με κάνει εναν καταξιωμένο μηχανικό και να με βάλει εκεί, με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και τενογνώστες μηχανικούς της. Για όλα τα υπόλοιπα την ευθύνη έχουν οι διοικήσεις και τα μεγάλα κεφάλια που παίνρουν το ζεστό χρήμα και τις επιχορηγήσεις για την τσέπη τους και οχι για το μέλλον της εταιρίας. Δυστυχώς σε αυτή την χώρα τίποτα δεν πάει καλά. Κανείς ηγέτης δεν σκέφτεται τον απλό εργαζόμενο (μόνο ο Ωνάσης τότε), αλλά την πάρτη του τις μίζες του, τις αμαξάρες τις βιλάρες και μαλώνουμε εμείς σε ξένα χωράφια. Όλους μας καίει αλλά δεν είναι μόνο η ΟΑ φίλοι μου, είναι το Ελληνικό Καθεστώς. Το Σύστημα που μπάζει και βγάζει από παντού. Οι πιλότοι ενος αεροσκάφους αυτοί, που μας οδηγούν στην απελπισία.

Γιατί κανείς απλά δεν αναφέρει το αυτονόητο: Οι ΟΑ παρέχουν μια υπηρεσία.

Αν αύριο ο ΟΤΕ που μου δίνει ADSL, η Cosmote και η Vodafone που μου παρέχουν σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, η ΔΕΗ που μου παρέχει ηλεκτρισμό και η ΕΥΔΑΠ που μου παρέχει νερό σταματήσει να λειτουργεί σωστά, εγώ τι θα πω; Ε, εντάξει, τα παιδιά είναι λίγα - δεν πληρώνονται καλά - φταίει διοίκηση - δεν έχουν τα μέσα - τους λείπουν λεφτά;

Αν όποιος από τους παραπάνω δεν κάνει κάτι καλά και έχω εναλλακτική, απλά αντίο. Αν δεν έχω εναλλακτική, θα ακούσει γκρίνια. Έτσι είναι και έτσι πρέπει να είναι.

Εγώ πληρώνω μια υπηρεσία. Παρέχεται σωστά; Έχει καλώς, θα συνεχίσω να την προτιμώ. Δεν παρέχεται σωστά; Δεν την προτιμώ. Το γιατί κάτι δεν πάει καλά μου είναι αδιάφορο - από την στιγμή που πληρώνω το θέλω όπως μου λένε.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Καταληκτικά: Αν η υπηρεσία που προσφέρεται από την όποια εταιρεία είναι σωστή, η εταιρεία επιβιώνει. Αν όχι, κλείνει.

tarig_gr":2ztgr78s said:
Ο config2 σας έχει μιλήσει με απόλυτα επιχειρήματα.
Στην πραγματικότητα αυτά που προτείνει ο CONFIG2 (επιδοτούμενη ΔΕΚΟ, κοινωνική υπηρεσία, εθνικό συμφέρον) είναι η καραμέλα που επαναλαμβάνουν οι συνδικαλιστές Ο.Α., Ο.Σ.Ε. (*) κλπ, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύουν λόγω απελευθέρωσης των αντίστοιχων αγορών με ταυτόχρονη διασφάλιση του ανταγωνισμού. Ο μόνος τρόπος να εφαρμοσθούν είναι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν αυτή είναι η πρότασή σας, δηλώστε το ανοικτά.

(*) το ίδιο παραμύθι άκουσα προ ημερών στη Νερατζιώτισα από συνδικαλιστή του ΟΣΕ όταν δυσαρεστημένος επιβάτης του είπε να πάρει τη γραμμή ιδιώτης να δούμε άσπρη μέρα.

tarig_gr":2hrtxs9a said:
Έχεις δίκιο. Εγω από την μεριά μου όπως και σχεδόν όλη η ΟΑ-Υ (Τεχνική Βάση) θα συνεχίσω να δίνω τα μέγιστα γιατί αυτή η εταιρία με πήρε και φιλοδοξώ με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της να με κάνει εναν καταξιωμένο μηχανικό και να με βάλει εκεί, με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και τενογνώστες μηχανικούς της. Για όλα τα υπόλοιπα την ευθύνη έχουν οι διοικήσεις και τα μεγάλα κεφάλια που παίνρουν το ζεστό χρήμα και τις επιχορηγήσεις για την τσέπη τους και οχι για το μέλλον της εταιρίας. Δυστυχώς σε αυτή την χώρα τίποτα δεν πάει καλά. Κανείς ηγέτης δεν σκέφτεται τον απλό εργαζόμενο (μόνο ο Ωνάσης τότε), αλλά την πάρτη του τις μίζες του, τις αμαξάρες τις βιλάρες και μαλώνουμε εμείς σε ξένα χωράφια. Όλους μας καίει αλλά δεν είναι μόνο η ΟΑ φίλοι μου, είναι το Ελληνικό Καθεστώς. Το Σύστημα που μπάζει και βγάζει από παντού. Οι πιλότοι ενος αεροσκάφους αυτοί, που μας οδηγούν στην απελπισία.

Όπως έχει κατ' επανάληψη λεχθεί σε αυτό το topic , κανείς από όσους έχουμε γράψει επικριτικά σχόλια για την ΟΑ , δεν κατηγορεί συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους της.

<b>Μένω στο σχόλιό σου </b>"ευθύνη έχουν οι διοικήσεις και τα μεγάλα κεφάλια που παίνρουν το ζεστό χρήμα και τις επιχορηγήσεις για την τσέπη τους και οχι για το μέλλον της εταιρίας. " .

ΑΝ ισχύει κάτι τέτοιο οι συνδικαλιστές σας έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη αφού δεν πήγαν σε κάποιον εισαγγελέα να κάνουν μηνυτήρια αναφορά ώστε να κοπούν μερικά μακριά χέρια.

<b>Πρόσεξε και αυτό το σημείο που αναφέρεις </b>" Κανείς ηγέτης δεν σκέφτεται τον απλό εργαζόμενο (μόνο ο Ωνάσης τότε)," .

Σου θυμίζω (και κατ' επέκταση σε όλους που απεχθάνονται την ιδιωτικοποίηση) ότι ο Ωνάσης ήταν ΙΔΙΩΤΗΣ.

Συμφωνώ σχεδόν με όλα που γράφτηκαν.Αλλά πώς γίνεται ρε παιδιά στην Ελλάδα, να φταίνε πάντα οι άλλοι και ΠΟΤΕ εμείς?
Είναι φοβερό!!!Πια!
Ο φίλος ο tarig_gr κατηγορεί υπουργούς κράτος κλπ.κατηγόρησε ποτέ τον ευατό του?Που έβαλε ίσως τους ίδιους υπουργούς, που τώρα κατηγορεί, σαν μέσο για να τον πάρουν στην υπηρεσία....
Φίλε μου, είσαι πλέον συνένοχος και κρίκος στην αλυσίδα που λέγεται βαθύ βυσματικό κράτος.
Πρίν πάς στη δουλειά δε το γνώριζες ότι οι ΟΑ-Υ έχουν υπεράριθμους?Ότι το μέλλον της εταιρίας είναι δυσοιωνο?Αλλά έκανες τα πάντα να μπείς και τώρα σου βρωμάνε οι συνθήκες και έχεις ήδη συνδικαλιστεί για τα δικαιώματά σου!!!
Αυτό είναι το νεοελληνικό θράσος, και δείχνει ότι το 90% των συνανθρώπων μας έχει επιλεκτική μνήμη μυρμηγκιού.
Δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σου, απλά έχω βαρεθεί τις αμπελοφιλοσοφίες του φραπέ...Είναι πολλά τα άξια άτομα στην ΟΑ, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και άχρηστοι που τρέμουν την ιδιωτικοποιηση γιατι το γνωρίζουν ότι θα πάρουν πόδι.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.